Munchkin γάτες! Ξέρετε για αυτές;

Archangelik

Νεοφερμένο μέλος

Η Αγγελικη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών και μας γράφει από Πεύκη (Αττική). Έχει γράψει 62 μηνύματα.
Γεια σας! Προσφατα εμαθα για αυτες τις γατες και ενδιαφερομαι πολυ γιατι τις λατρεψα !! Ξερετε για αυτες? τις εχετε δει πουθενα? πως θα μπορουσα να βρω μια τετοια γατουλα? ειναι αξιολατρευτες!!!!:redface::D:inlove::inlove:

Δειτε και αυτο το βιντεο που βρηκα για αυτες τις γατες!

https://www.youtube.com/watch?v=3rDCHxLh6IM&feature=relmfu

munchkin.jpg 2mevxft6k.jpg StrollingGala_munchkin.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• munchkin.jpg
    munchkin.jpg
    17,2 KB · Εμφανίσεις: 176
  • 2mevxft6k.jpg
    2mevxft6k.jpg
    109,8 KB · Εμφανίσεις: 283
  • StrollingGala_munchkin.jpg
    StrollingGala_munchkin.jpg
    21,3 KB · Εμφανίσεις: 728
  • munchkin.jpg
    munchkin.jpg
    17,2 KB · Εμφανίσεις: 176
  • 2mevxft6k.jpg
    2mevxft6k.jpg
    109,8 KB · Εμφανίσεις: 283
  • StrollingGala_munchkin.jpg
    StrollingGala_munchkin.jpg
    21,3 KB · Εμφανίσεις: 728
Τις εχω δει κι εγω ειναι πολυ γλυκες. Δεν γνωριζω αν υπαρχει κανενα εκτροφειο στην Ελλαδα. Παντως να ξερεις οτι εχουν αρκετα προβληματα....ειναι μια μορφη νανισμου που διατηρειται με την εκτροφη. Και φυσικα μια τετοια γατα δεν μπορει να ζησει εξω (αποκλειστικα εντος σπιτιου ή σε περιφραγμενο εξωτερικο χωρο) γιατι δεν μπορουν να επιβιωσουν εξω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Munchkin Γατες ! Ξερετε για αυτες?

Δεν ειναι αναγνωρισμενη φυλη,γιατι ακομα πειραματιζονται με τη μεταλλαξη που προκαλει νανισμο,και δοκιμαζουν ζευγαρωματα με διαφορες ρατσες.Εγω παντως δεν θα επαιρνα μια τετοια γατουλα,ειναι αδικο για ενα ζωακι να ταλαιπωρειται μια ζωη για να φαινεται χαριτωμενο και να πουλαει περισσοτερο.

Δεν ηξερα οτι ειναι απο πειραματα :( νομιζα απλα οτι ειναι νανοι οπως υπαρχουν και ανθρωποι νανοι :/:
και εγω δεν συμφωνω καθολου με τα πειραματα ... πιστευα πως ειναι γεννημενες ετσι ... τελος παντων..οπου βαζει το χερι του ο ανθρωπος κανει μαλακια μαλλον.... :mad::mad:

Απάντηση: Munchkin Γάτες ! Ξέρετε για αυτές?

Eτσι γεννιουνται,αλλα οχι μεσω φυσικης μεταλλαξης.

Καταλαβα ! Ευχαριστω για την πληροφορια!! :)

προσωπικα δεν μου αρεσουν καθολου αυτες οι γατες. Τις λυπαμαι οταν τις βλεπω.

Νομιζω πως δεν μπορουνε να κανουν μεγαλα αλματα....και σιγουρα θα εχουν προβληματα με την αυξηση βαρους...

αν δεν απατωμαι, εχουν αρκετα προβληματα με τις αρθρωσεις τους :hmm:

Παιδια παιδια εχτες εβλεπα ενα ντοκιμαντερ στο καναλι ΚΥΔΩΝ (της Κρητης) το οποιο αναφεροταν σε "τερατα" που δημιουργει η φυση.Και εδειχνε βατραχους με 5 ποδια,χελωνες σιαμαιες δικεφαλες κτλ και στο τελος εδειξε "τερατα" που δημιουργει ο ανθρωπος. Εδειξε τις γατες σφυνξ (τις ατριχες) και ανεφερε τα προβληματα τους, εδειξε φωσφοριζοντα ψαρια που τα πουλανε ως pet :mad: και εδειξε και τις γατες μανσκιν! Ειπε πως το γονιδιο που καθοριζει τα κοντα ποδια επηρρεαζει και τη λειτουργια της καρδιας...γιαυτο οι γατες νανοι εχουν καρδιακα προβληματα σε μεγαλο βαθμο! Επισης ειπε φυσικα πως ο,τι δημιουργει ο ανθρωπος δεν θα μπορουσε να επιβιωσει σε φυσικο περιβαλλον (οπως οι ατριχες γατες,θα πεθαιναν απο το κρυο και τους τραυματισμους).
:(

Πραγματικα οτι πιανει ο ανθρωπος το καταστρεφει ...κριμα τις γατουλες :(
Ουτε για τις σφινξ ηξερα πως ειναι απο εργαστηρια :worry:
Εχω απογοητευτει πολυ...:/::/:

Δεν ξερω αν ειναι "εργαστηρια" ακριβως αλλα σιγουρα ειναι επιλεκτικη αναπαραγωγη οπως ολες οι ρατσες.Και ολες οι ρατσες λογω του περιορισμενου dna τους και λογω της επιλεκτικης αναπαραγωγης εχουν κληρονομικα προβληματα(γιατι μαζι με τα επιθυμητα συγκεκριμενα χαρακτηριστικα,κληρονομουνε και ασθενειες) οπως πχ οι Περσιας εχουν ταση για παθησεις στα νεφρα.
Δεν εχεις ακουσει που λενε πως αν ενας κινεζος με μια ευρωπαια(ή αφρικανος) κανουν παιδι,αυτο θα εχει πιο ισχυρα γονιδια και ειναι πιο "γερο"? Το ιδιο συμβαινει σε ολα τα πλασματα. Ας πουμε,εχω ακουσει πως τα Ζωνιανα εχουν το μεγαλυτερο ποσοστο αιμομειξιας.Κι αυτο διοτι ολοι στο χωριο ειναι συγγενεις και παντρεονται ακομη και συγγενεις τριτου βαθμου χωρις να γνωριζουν οτι ειναι συγγενολοι. Το αιμα ειναι ιδιο. Και φυσικα αυτο δεν ειναι καλο,διοτι γεννιουνται παιδια με κληρονομικα προβληματα. Και επικρατει και η αποψη "παπουτσι απ'τον τοπο σου κι ας ειναι μπαλωμενο..."
Ο πατερας μου εχει αλλα 6 αδερφια τα οποια εχουν τεκνοποιησει και καποια απο αυτα εχουν και εγγονια.Ο πατερας μου ειναι απο ενα παρα πολυ μικρο χωριο κοντα στο Βολο.Σκεψου πως λιγο πολυ με ολους απο εκει εχουμε καποιου βαθμου συγγενεια.

Πω πω... καταλαβα τι λες! το εχω ακουσει στα σκυλακια αυτο που λενε καλυτερα να παρεις ενα ημιαιμο και γενικα οτι ειναι πιο εξυπνο και πιο υγειες... :worry:
Εγω πιστευα πως αυτες οι γατες ειναι απλα νανοι οπως ειναι και οι ανθρωποι νανοι και το θεωρησα πολυ καλο να παρεις μια τετοια γατουλα οπως πχ θα επερνες και μια τυφλη η μια κουτση. Αλλα αν αυτο το γατι βγενει με τετοιο τροπο ειναι απαραδεκτο. Ειναι σαν να κοροιδευουν...τι να πω...:mad:

Πω πω... καταλαβα τι λες! το εχω ακουσει στα σκυλακια αυτο που λενε καλυτερα να παρεις ενα ημιαιμο και γενικα οτι ειναι πιο εξυπνο και πιο υγειες... :worry:
Εγω πιστευα πως αυτες οι γατες ειναι απλα νανοι οπως ειναι και οι ανθρωποι νανοι και το θεωρησα πολυ καλο να παρεις μια τετοια γατουλα οπως πχ θα επερνες και μια τυφλη η μια κουτση. Αλλα αν αυτο το γατι βγενει με τετοιο τροπο ειναι απαραδεκτο. Ειναι σαν να κοροιδευουν...τι να πω...:mad:
Οχι δεν ειναι τυχαιο λαθος της φυσης. Ειναι λαθος που το διατηρουνε γιατι φαινονται γλυκουλες και πουλανε.
Ας πουμε δες το κολοκυθακι https://www.mypetz.gr/threads/3-Χαρίζεται-το-Κολοκυθάκι-3.228644/ αυτο το γατουνι γεννηθηκε τυχαια με προβλημα.

Οντως ειδικα σε φυλες που εχουν αλλοιωθει πολυ τα χαρακτηριστικα τους απο τον ανθρωπο ειναι πολλα τα κληρονομικα προβληματα.Παρολα αυτα,υπαρχουν για τις περισσοτερες τεστ DNA με τα οποια μπορει ευκολα καποιος εκτροφεας να ανιχνευσει ποιες γατες του μεταφερουν κληρονομικες ασθενειες και να μην τις αναπαραγει.Λιγοι ομως μπαινουν στη διαδικασια να τα κανουν,κι ακομα λιγοτεροι να στειρωσουν μια γατα εκτροφης που ειναι φορεας ασθενειας,αλλιως θα ειχαν εξαλειφθει οι ασθενειες αυτες αντι να εξαπλωνονται.

Οντως ειδικα σε φυλες που εχουν αλλοιωθει πολυ τα χαρακτηριστικα τους απο τον ανθρωπο ειναι πολλα τα κληρονομικα προβληματα.Παρολα αυτα,υπαρχουν για τις περισσοτερες τεστ DNA με τα οποια μπορει ευκολα καποιος εκτροφεας να ανιχνευσει ποιες γατες του μεταφερουν κληρονομικες ασθενειες και να μην τις αναπαραγει.Λιγοι ομως μπαινουν στη διαδικασια να τα κανουν,κι ακομα λιγοτεροι να στειρωσουν μια γατα εκτροφης που ειναι φορεας ασθενειας,αλλιως θα ειχαν εξαλειφθει οι ασθενειες αυτες αντι να εξαπλωνονται.

Ε βεβαια γιατι πολλοι σκεφτονται το χρημα και μονο.Επισης οι γατες που πουλουνται στα πετ σοπ ειναι ως επι το πλειστον απο τετοιους "εκτροφεις" (Ο θεος να τους κανει) που παιρνουν δυο τρεις γατες ρατσας και αναπαραγουν ανεξελεγκτα χωρις καν απλες εξετασεις αιματος!

Μακαρι να ηταν μερικοι μονο "εκτροφεις" ετσι Ελενακι...και να ειχαν δυο τρεις γατες μονο...Τελος παντων,καλο θα ηταν να γνωριζει ο καθενας απο εμας τι εξετασεις να ζητα για το γατακι που παιρνει,και να μην παιρνουν γατακια απο πετ σοπ.Ετσι μονο θα σταματησει αυτος ο φαυλος κυκλος,αν δεν υπαρχει ζητηση.Και φυσικα να μην κλεινουν το στομα τους στα κακως κειμενα,να καταγγελουν,να ξεμπροστιαζουν,και να πιεζουν οσο μπορουν να αλλαξουν τα πραγματα.

Παιδια παιδια εχτες εβλεπα ενα ντοκιμαντερ στο καναλι ΚΥΔΩΝ (της Κρητης) το οποιο αναφεροταν σε "τερατα" που δημιουργει η φυση.Και εδειχνε βατραχους με 5 ποδια,χελωνες σιαμαιες δικεφαλες κτλ και στο τελος εδειξε "τερατα" που δημιουργει ο ανθρωπος. Εδειξε τις γατες σφυνξ (τις ατριχες) και ανεφερε τα προβληματα τους, εδειξε φωσφοριζοντα ψαρια που τα πουλανε ως pet :mad: και εδειξε και τις γατες μανσκιν! Ειπε πως το γονιδιο που καθοριζει τα κοντα ποδια επηρρεαζει και τη λειτουργια της καρδιας...γιαυτο οι γατες νανοι εχουν καρδιακα προβληματα σε μεγαλο βαθμο! Επισης ειπε φυσικα πως ο,τι δημιουργει ο ανθρωπος δεν θα μπορουσε να επιβιωσει σε φυσικο περιβαλλον (οπως οι ατριχες γατες,θα πεθαιναν απο το κρυο και τους τραυματισμους).
:(

Εδώ έρχομαι να απαντήσω και εγώ τουλάχιστον για τις γάτες SPHYNX γιατί μάλλον το κανάλι πρέπει να είναι λίγο άσχετο.
Άτριχες γάτες παρουσιάζονται ανά τους αιώνες και στην αρχαιότητα .Όχι συχνά αλλά υπήρχαν περισσότερο στην νότια αμερική οπού και από ξεκίνησε η "οικογένεια"αν και τελειοποιήθηκε σαν ράτσα στον Καναδά το 1966.
Δεν είναι ούτε τέρατα , ούτε άνθρωπος τις δημιούργησε από εργαστήριο.Ήταν απλά η επιλεκτική διαστάυρωση ζώων με την ίδια γονιδιακή έλλειψη που προκαλεί αυτή την απώλεια τρίχας.
Από το κρύο θα πέθαιναν μόνο σε ψυχρά κλίματα κοντά στους ισημερινούς όμως και σε ζεστά κλίματα θα ήταν η καλύτερη τους.Αλλά ποια οικόσιτη γάτα ράτσας θα τα πήγενε καλά στο δρόμο???????Από τραυματισμούς δεν έχουν καμία διαφορά από τις κοινές γάτες ίσα ίσα που το δέρμα τους είναι πολύ πιο σκληρό και δυνατό.
Δεν νομίζω ότι μπορείς σε οποιαδήποτε βιβλιογραφία να βρεις αλλά προβλήματα που αφορούν αποκλειστικά και μόνο τις SPHYNX.Ίσως ένα ποσοστό 3% να πάσχει από ΗCM (υπερτονική καρδιομυοπάθεια) αλλά αυτή είναι και από τις συχνότερες ασθένειες των γατιών .

SORRY για το ύφος αλλά τσαντιστικά γιατί όλοι έχουν γίνει ειδικοί .

Όσο αφορά τις μανσκίν δεν εγκρίνω καθόλου μάλιστα υπάρχουν και SPHYNX του είδους που τις λένε bambino.
Εδώ νομίζω ότι πλέον ταλαιπωρούνται τα ζώα χάνοντας ένα συμαντικό φυσικό πλεονέκτημα τους της ευκινησία και την ευλιγησία τους .

Από επιλεκτική αναπαραγωγή όχι εργαστήριο.
Δεν είναι depon .

Εδώ έρχομαι να απαντήσω και εγώ τουλάχιστον για τις γάτες SPHYNX γιατί μάλλον το κανάλι πρέπει να είναι λίγο άσχετο.
Άτριχες γάτες παρουσιάζονται ανά τους αιώνες και στην αρχαιότητα .Όχι συχνά αλλά υπήρχαν περισσότερο στην νότια αμερική οπού και από ξεκίνησε η "οικογένεια"αν και τελειοποιήθηκε σαν ράτσα στον Καναδά το 1966.
Δεν είναι ούτε τέρατα , ούτε άνθρωπος τις δημιούργησε από εργαστήριο.Ήταν απλά η επιλεκτική διαστάυρωση ζώων με την ίδια γονιδιακή έλλειψη που προκαλεί αυτή την απώλεια τρίχας.
Από το κρύο θα πέθαιναν μόνο σε ψυχρά κλίματα κοντά στους ισημερινούς όμως και σε ζεστά κλίματα θα ήταν η καλύτερη τους.Αλλά ποια οικόσιτη γάτα ράτσας θα τα πήγενε καλά στο δρόμο???????Από τραυματισμούς δεν έχουν καμία διαφορά από τις κοινές γάτες ίσα ίσα που το δέρμα τους είναι πολύ πιο σκληρό και δυνατό.
Δεν νομίζω ότι μπορείς σε οποιαδήποτε βιβλιογραφία να βρεις αλλά προβλήματα που αφορούν αποκλειστικά και μόνο τις SPHYNX.Ίσως ένα ποσοστό 3% να πάσχει από ΗCM (υπερτονική καρδιομυοπάθεια) αλλά αυτή είναι και από τις συχνότερες ασθένειες των γατιών .

SORRY για το ύφος αλλά τσαντιστικά γιατί όλοι έχουν γίνει ειδικοί .

Όσο αφορά τις μανσκίν δεν εγκρίνω καθόλου μάλιστα υπάρχουν και SPHYNX του είδους που τις λένε bambino.
Εδώ νομίζω ότι πλέον ταλαιπωρούνται τα ζώα χάνοντας ένα συμαντικό φυσικό πλεονέκτημα τους της ευκινησία και την ευλιγησία τους .

To καναλι δεν εχει καμια σχεση με το ντοκιμαντερ.
Σιγουρα η πρωτη γατα σφυνξ υπηρξε στη φυση ως μεταλλαξη και οι ανθρωποι την πηραν και την εκαναν ρατσα. Αν αυτες οι πρωτες ατριχες γατες δεν ειχαν αναπαραχθει απο τους ανθρωπους,ισως σημερα να μην υπηρχαν Σφυνξ γιατι ισως να μην επιβιωναν. Προσωπικα το θεωρω σα να παρω ενα γατακι με γενετικη ανωμαλια οπως πχ το κολοκυθακι και να βρω αλλο ενα γατακι με το ιδιο προβλημα και να δημιουργησω ρατσα.
Το ιδιο που εγινε με τις μανσκιν γατες,το ιδιο εγινε και με τις σφυνξ. Σιγουρα υπηρξε καποτε μια γατα νανος και οι ανθρωποι την πηραν και την αναπαρηγαγαν.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back