Munchkin γάτες! Ξέρετε για αυτές;

Και σιγουρα οι πρωτες γατες Σφυνξ δεν ηταν εντελως ατριχες!!!!Ειχαν ενα ελαφρυ χνουδι. Οι ανθρωποι προσπαθησαν και προσπαθουν ακομη να εξαλειψουν καθε τριχα πανω σε αυτες τις γατες.
Προσωπικα δεν βρισκω λογο να αποκτησει καποιος μια τετοια γατα,παρα μονο για να μην λερωνεται ο καναπες του με τριχες. Πραγμα το οποιο δεν το θεωρω σε καμια περιπτωση φιλοζωια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και σιγουρα οι πρωτες γατες Σφυνξ δεν ηταν εντελως ατριχες!!!!Ειχαν ενα ελαφρυ χνουδι. Οι ανθρωποι προσπαθησαν και προσπαθουν ακομη να εξαλειψουν καθε τριχα πανω σε αυτες τις γατες.
Προσωπικα δεν βρισκω λογο να αποκτησει καποιος μια τετοια γατα,παρα μονο για να μην λερωνεται ο καναπες του με τριχες. Πραγμα το οποιο δεν το θεωρω σε καμια περιπτωση φιλοζωια.

Τώρα πάμε αλλού , άσε το θέμα φιλοζωία να το εκφράζει ο κάθενας όπως το νιώθει , θέμα που δεν ξέρει κανένας μας το τι ακριβώς κάνει ο άλλος.π.χ. σπίτι του να μην έχει κανένα ζώο αλλά στην γειτονιά να ταίζει όλα τα αδέσποτα.
Όσο αφορά την τρίχα και το καναπέ ειλικρίνα σας λυπάμε και εσάς και τους καλεσμένους σας αν σας έρχοντε .

Υ.Γ. εννοείτε πως στην λέω τώρα αλλά να ξέρεις με προκάλεσες.Ελπίζω να μην θυμώσεις ούτε εσύ ούτε και όλη η παρέα εδώ γιατί είναι ένας (άτριχος) και είστε πολλοί (τριχωτοί).
Μιλάω φιλικά όμως και σέβομαι τα γούστα κ την ιδιαιτερότητα του καθενός χωρίς να προσβάλλω , νομίζω....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

To καναλι δεν εχει καμια σχεση με το ντοκιμαντερ.
Σιγουρα η πρωτη γατα σφυνξ υπηρξε στη φυση ως μεταλλαξη και οι ανθρωποι την πηραν και την εκαναν ρατσα. Αν αυτες οι πρωτες ατριχες γατες δεν ειχαν αναπαραχθει απο τους ανθρωπους,ισως σημερα να μην υπηρχαν Σφυνξ γιατι ισως να μην επιβιωναν. Προσωπικα το θεωρω σα να παρω ενα γατακι με γενετικη ανωμαλια οπως πχ το κολοκυθακι και να βρω αλλο ενα γατακι με το ιδιο προβλημα και να δημιουργησω ρατσα.
Το ιδιο που εγινε με τις μανσκιν γατες,το ιδιο εγινε και με τις σφυνξ. Σιγουρα υπηρξε καποτε μια γατα νανος και οι ανθρωποι την πηραν και την αναπαρηγαγαν.

Συμφωνώ απόλυτα , αλλά όχι με την λέξη μετάλλαξη.Δεν είναι γάτα που έγινε σκύλος , είναι απλά η φυσική εξέλιξη από την επιλεκτική αναπαραγωγή .
Μα έτσι δεν έχει γίνει με όλες τις φυλές είτε σε σκύλους είτε σε γάτες ?????????
Με την ίδια λογική ανωμαλία είναι και στις περσικές το κοντό σαγόνι που δεν τους επιτρέπει να τραφούν φυσιολογικά , χωρίς να γίνει χάλια η πανέμορφη γούνα τους .
Αυτό που θέλω να καταλάβει ο πολύς κόσμος είναι ότι οι SPHYNX δεν μπήκαν σε κάποιο εργαστήριο έκαναν χημειοθεραπεία και έπεσαν οι τρίχες τους.Γιατί οι πιο πολλοί αυτό νομίζουν ........

Απάντηση: Munchkin Γάτες ! Ξέρετε για αυτές?

Vasilios μη μασας,κι εμας μας λενε μυταραδες!:P

Παντως αν πηρες αυτη την γατα για να μην εχεις προβλημα με τις τριχες σημαινει πως δεν εχεις και ιδιαιτερη συμπαθεια στις φυσιολογικες γατες. Αν καποιος ειναι φιλοζωος αλλα διαλεγει κατι γιαυτον που να τον βολευει δεν ειναι αγαπη προς τα ζωα. Ο ανθρωπος που αγαπα τα ζωα τα εχει διπλα του και στο σπιτι του ειτε εχουν τριχες και μαδανε ειτε εχουν ενα ποδι ειτε εχουν ενα ματι .Αυτο σημαινει αγαπω τα ζωα. Δεν τα ξεχωριζω απο τους ανθρωπους. Και εγω εχω μακρια μαλλια και εχω γεμισει τριχες το σπιτι πιο πολυ απο τον γατουλη μου που ειναι ημιμακριτιρχος αλλα δεν μαδαει τοσο, αλλα η μανα μου δεν με κουρευει γιατι τις γεμιζω τα χαλια τριχες...
Τελος παντων οντως ξεφιγαμε απο το θεμα απλα το να εισαι φιλοζωος σημαινει να αγαπας τα ζωα και αγαπη σημαινει θυσιες και οτι δεχεσαι τον αλλο οπως ειναι με τα ελλατωματα του.(αν θεωρηται ελλατωμα η τριχα:worry:)
Δεν εχω κατι με τις γατες σφινξ ισα ισα που ειμαι λατρεις της αιγυπτου και αυτες οι γατες ειναι που λατρευαν εκει....

Παντως αν πηρες αυτη την γατα για να μην εχεις προβλημα με τις τριχες σημαινει πως δεν εχεις και ιδιαιτερη συμπαθεια στις φυσιολογικες γατες. Αν καποιος ειναι φιλοζωος αλλα διαλεγει κατι γιαυτον που να τον βολευει δεν ειναι αγαπη προς τα ζωα. Ο ανθρωπος που αγαπα τα ζωα τα εχει διπλα του και στο σπιτι του ειτε εχουν τριχες και μαδανε ειτε εχουν ενα ποδι ειτε εχουν ενα ματι .Αυτο σημαινει αγαπω τα ζωα. Δεν τα ξεχωριζω απο τους ανθρωπους. Και εγω εχω μακρια μαλλια και εχω γεμισει τριχες το σπιτι πιο πολυ απο τον γατουλη μου που ειναι ημιμακριτιρχος αλλα δεν μαδαει τοσο, αλλα η μανα μου δεν με κουρευει γιατι τις γεμιζω τα χαλια τριχες...
Τελος παντων οντως ξεφιγαμε απο το θεμα απλα το να εισαι φιλοζωος σημαινει να αγαπας τα ζωα και αγαπη σημαινει θυσιες και οτι δεχεσαι τον αλλο οπως ειναι με τα ελλατωματα του.(αν θεωρηται ελλατωμα η τριχα:worry:)
Δεν εχω κατι με τις γατες σφινξ ισα ισα που ειμαι λατρεις της αιγυπτου και αυτες οι γατες ειναι που λατρευαν εκει....

Αυτα ακριβως ηθελα κι εγω να πω!!!! Δεν μου αρεσει το κριτηριο που παιρνει καποιος μια γατα σφυνξ,Δε μου αρεσει που καποιος σκεφτεται τον καναπε του.Οπως δεν μου αρεσει που καποιοι ανθρωποι περνουν ζωα με βαση το χρωμα της γουνας τους να ταιριαζει με τον καναπε και το χαλακι της κουζινας!

Συμφωνώ απόλυτα , αλλά όχι με την λέξη μετάλλαξη.Δεν είναι γάτα που έγινε σκύλος , είναι απλά η φυσική εξέλιξη από την επιλεκτική αναπαραγωγή .
Μα έτσι δεν έχει γίνει με όλες τις φυλές είτε σε σκύλους είτε σε γάτες ?????????
Με την ίδια λογική ανωμαλία είναι και στις περσικές το κοντό σαγόνι που δεν τους επιτρέπει να τραφούν φυσιολογικά , χωρίς να γίνει χάλια η πανέμορφη γούνα τους .
Nα επισημανω κατι επανω στην επιλεκτικη εκτροφη:πρεπει για μενα να εχει τα ορια της.Αλλο αναπαραγω μια φυλη για να τη διατηρησω οπως ηταν στη φυση,αλλο την αναπαραγω για να διατηρησω καποιες ιδιαιτεροτητες που προεκυψαν φυσικα (και ισως οντως να μην επιβιωναν) κι αλλο να αλλαξω τη μορφη του ζωου γενια τη γενια και να "πειραματιστω" με τα χαρακτηριστικα,τα χρωματα,το σωματοτυπο του.

Αυτό θέλω να αποφύγω την ημιμάθια.
Στην Αίγυπτο δεν ήταν αυτή η ράτσα.Ήταν άλλες γάτες μεγαλόσωμες με λεία ίσια τρίχα .Δεν ήταν άτριχες.Άσε το πως φαίνονται στα αγάλματα τους.Μάλλον έμοιζαν πιο πολύ με Αββυσηνίας καθώς και τα χρώματα από τις περιγραφές ταιριάζουν.
Λοιπόν ας το κλείσουμε εδώ γιατί θα πιαστούμε μαλλί με μαλλί (αλλά εγώ δεν έχω είμαι γλόμπος σαν την γάτα μου), οπότε θα έχω πλεονέκτημα
χαχαχαχαχαχααχχαχα
απλά μην υπερβάλουμε όλες οι γάτες , είναι γάτες και γι'αυτό τις αγαπάμε και είμαστε εδώ με ή χωρίς τρίχα , χοντρές , λεπτές ψιλές ξανθιές όλες καλές!!!!!!!

Αυτα ακριβως ηθελα κι εγω να πω!!!! Δεν μου αρεσει το κριτηριο που παιρνει καποιος μια γατα σφυνξ,Δε μου αρεσει που καποιος σκεφτεται τον καναπε του.Οπως δεν μου αρεσει που καποιοι ανθρωποι περνουν ζωα με βαση το χρωμα της γουνας τους να ταιριαζει με τον καναπε και το χαλακι της κουζινας!
Μα δεν παιρνουν ολοι σφιγγες για να μη μαδανε,και φυσικα ευθυνη του καθε εκτροφεα ειναι να μη δινει γατακια του σε ανθρωπους που εχουν αυτο ως μονο κριτηριο.Αυτο ομως δε σημαινει οτι δεν υπαρχουν καποιοι στους οποιους αρεσει ως φυλη,ή οτι δεν θα πρεπει να εκτρεφονται.

και γιατι ονομαστηκαν σφινξ?

Nα επισημανω κατι επανω στην επιλεκτικη εκτροφη:πρεπει για μενα να εχει τα ορια της.Αλλο αναπαραγω μια φυλη για να τη διατηρησω οπως ηταν στη φυση,αλλο την αναπαραγω για να διατηρησω καποιες ιδιαιτεροτητες που προεκυψαν φυσικα (και ισως οντως να μην επιβιωναν) κι αλλο να αλλαξω τη μορφη του ζωου γενια τη γενια και να "πειραματιστω" με τα χαρακτηριστικα,τα χρωματα,το σωματοτυπο του.

Έγινε αυτό με τις SPHYNX????
όχι , γιαυτό και έχουμε τόσο μεγάλη απόκλιση (φυσιοανατομική) από ζώο σε ζώο και στα standards της φυλής είναι αποδεκτοί όλοι οι πιθανοί χρωματισμοί και τα μεγέθη.
Απλά το τριχογονίδιο λείπει.

και γιατι ονομαστηκαν σφινξ?

Γιατί θύμιζαν αυτές της αξιοπρεπείς γάτες σαν σωματότυτος.
Μεγάλα αυτιά , σφινοειδές κεφάλι

Έγινε αυτό με τις SPHYNX????
όχι , γιαυτό και έχουμε τόσο μεγάλη απόκλιση (φυσιοανατομική) από ζώο σε ζώο και στα standards της φυλής είναι αποδεκτοί όλοι οι πιθανοί χρωματισμοί και τα μεγέθη.
Απλά το τριχογονίδιο λείπει.
Συμφωνω,απλα το επισημανα για να μην μπαινουν ολες οι φυλες και ολοι οι τυποι εκτροφης στο ιδιο τσουβαλι.

Νορβηγάκια έχεις???
Ναι.:)

Συμφωνω,απλα το επισημανα για να μην μπαινουν ολες οι φυλες και ολοι οι τυποι εκτροφης στο ιδιο τσουβαλι.

Ναι.:)

Να σας λένε!!!
γιατί σας ζηλεύουνε που είστε κουκλάρες !!!
χαχαχαχαχαχαχ

:redface::redface::redface::redface::redface:
Δωσε ενα φιλι στην Ερη σου απο μενα.

ok i will

Μου αρέσουν πολύ όλα τα γατούνια αλλά επέλεξα κεραμιδογατουνάκι για να το σώσω από το δρόμο. Ο καθένας μπορεί να επιλέγει βάση δικών του κριτηρίων αλλά βρε παιδιά μου κάθονται γενικά στο λαιμό οι παρεμβάσεις εργαστηρίων. Τέλος πάντων...
Ερώτηση χωρίς ίχνους ειρωνίας: οι Σφυνξ στα θερμά κλίματα αισθάνονται όμορφα, κατανοητό. Υποθετικά αν είχα μια τέτοια γατούλα και επειδή διαθέτω τεράστια βεράντα προφυλαγμένη θα την άφηνα να βγαίνει και να αράζει έξω. Το καλοκαίρι όμως δεν θα καιγόταν το δερματάκι της κάτω από τον καυτό ήλιο της Ελλάδας? Θα έπρεπε να της βάζω αντιηλιακό???

Μου αρέσουν πολύ όλα τα γατούνια αλλά επέλεξα κεραμιδογατουνάκι για να το σώσω από το δρόμο. Ο καθένας μπορεί να επιλέγει βάση δικών του κριτηρίων αλλά βρε παιδιά μου κάθονται γενικά στο λαιμό οι παρεμβάσεις εργαστηρίων. Τέλος πάντων...
Ερώτηση χωρίς ίχνους ειρωνίας: οι Σφυνξ στα θερμά κλίματα αισθάνονται όμορφα, κατανοητό. Υποθετικά αν είχα μια τέτοια γατούλα και επειδή διαθέτω τεράστια βεράντα προφυλαγμένη θα την άφηνα να βγαίνει και να αράζει έξω. Το καλοκαίρι όμως δεν θα καιγόταν το δερματάκι της κάτω από τον καυτό ήλιο της Ελλάδας? Θα έπρεπε να της βάζω αντιηλιακό???

απο οσο γνωριζω δεν πρεπει να εκτειθονται στον ηλιο γιατι ειναι πιο ευαλωτες σε εγκαυματα και καρκινο του δερματος.

Κοίτα σαν γάτα είναι γάτα και δεν είναι ηλίθια να κάτσει να πάθει έγκαυμα από τον ήλιο.
Το αντιλαμβάνονται μέχρι που μπορούν να ανεκτούν τον ήλιο και από μόνες τους πηγένουν σε σκιερό μέρος.
Αυτό είναι πρόβλημα μόνο το καλοκαίρι, για παράδειγμα με αυτόν τον καιρό που κάνει αυτές τις μέρες (κρύο αλλά με ήλιο) η δικιά μου βγαίνει στο μπαλκόνι κανονικά κάθετε στον ήλιο αλλά και σε ένα κουβερτάκι που τις έχω σκεπασμένη και κοιμάτε έξω.
Το καλοκαίρι δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσεις την τέντα σηκωμένη λόγω θερμοκρασίας οπότε την προφυλλάσεις από τυχόν ηλιάσεις που θα μπορούσε να πάθει.
Γενικά όμως με τον ήλιο και την ζέστη είναι σαν να φορτίζει μπαταρίες και αλλάζει συμπεριφορά 100% .
Αντιηλιακό και να της βάλεις σε λίγο θα το έχει γλύψει όλο , χαχαχαχαχαχα, οπότε άχρηστο .

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back