Nέο γατάκι, ερωτήσεις!!!Παρακαλώ απαντήστε όσοι μπορείτε!

ΑΝΝΑ

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η ΑΝΝΑ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 193 μηνύματα.
Γεια σας κοριτσια!!!Πηρα επιτελους 2ο γατακι μετα απο τοσο καιρο που ηθελα αφου επεισα τον (πλεον) αντρα μου!το ειδα σε ενα κλουβι και το λυπηθηκα και αν και ασχημουτσικο (ugly το ονομασαμε...χιχι) ειναι πολυ τελειο και χαδιαρικο!!!Την εχουμε ερωτευτει αν και ειναι μαζι μας 2 μερες μονο!Εχω ομως τις εξης ερωτησεις...
1.σημερα απο το απογευμα και μετα γενικα βλεπω οτι κοιμαται πολυ ενω χθες κινουταν περισσοτερο και τωρα που κοιμαται επανω μου μου φαινεται οτι ειναι πολυ ζεστη.Ειναι φυσιολογικη αυτη η θερμοκρασια?Ακουμπαω την κοιλιτσα της και ειναι σαν να εχει 40 πυρετο!
και 2ον...ολα καλα αλλα δεν αντεχω το προσωπακι του Μινωακου μου που ζηλευει.ερχεται να κοιμηθει μαζι μας και επειδη ειναι και η Αγκλι στο κρεββατι φευγει με κατεβασμενο το κεφαλι.Εμας δε μας θυμωσε και οταν ειμαστε μονοι μας χαιδευεται και γουργουριζει αλλα θα τα βρουνε?Και θα ερθει να κοιμηθει ποτε ξανα στο κρεββατι μαζι της η πρεπει να διαλεγω η το ενα η το αλλο???Ειχατε παρομοια εμπειρια?
Η αγκλι ειναι 1 μηνων και ο μινωας 3 χρονων...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μην αγχωνεσαι καθολου ...σιγουρα θα τα βρουνε!!!! ηδη η αντιδραση του ηταν πολυ καλη...εδω ο δικος μου,6 χρονων παρακαλω,οταν του εφερα την πουπου στην αρχη εγινε λιονταρι,θηριο ανημερο..δεν μπορεις να φανταστεις,αφου ελεγα οτι θα την ξεσκισει,και ομως τωρα ειναι σαν αδελφακια!!! δεν μας ειπες αν την εχεις παει στον γιατρο..καλο ειναι οταν πρωτο παιρνουμε γατακι να το πηγαινουμε να το εξεταζει ...τρωει?? εχει ορεξη γενικα??? παντως η συμβουλη μου ειναι να το πας στο γιατρο,να το κοιταξει,να της δωσει χαπακι για τα ενδωπαρασιτα και για εξωτερικα ζωυφια..ετσι θα εισαι και εσυ πιο ησυχη...καλη τυχη και να μας γραφεις νεα της:):):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ακριβως εχει δικιο η πουπουλινα, πηγαινε το μια βολτα απο τον κτηνιατρο πριν τα φερεις σε επαφη, και γενικα να το δει ο γιατρος. :):)
αφου ειναι κ πολυ ζεστο, ενας λογος παραπανω να το δει λιγο;)

eυχαριστω για τις τοσο συντομες απαντησεις!Ξεχασα να πω οτι στο πετ σοπ που το πηρα μου εδωσαν και βιβλιαριο μαζι με το εμβολιο που εκανε και μου εδωσαν και μια αλοιφη να βαζω 1 φορα τη βδομαδα για 1 μηνα.Αυτος ηταν κτηνιατρος εκει ,Βεβαια μετα προσεξα οτι τα αυτια του εχουν παρα πολλα μαυραδακια και απορουσα αν δε τα ειδε αυτος...Θα το ξαναπαω σε αλλον αλλα ειναι και οι μερες τωρα τετοιες!
Σε ποσο καιρο τα βρηκαν τα δικα σου?Δεν παιζει ρολο που το ενα ειναι μικρο και το αλλο μεγαλο?Ποσο θα χαρω αν κανουν παρεα δε φανταζεστε γιατι δε μπορω να στεναχωρω τον Μινωα που τον λατρευω τοσο!Επισης πριν κανα 2 μηνες ειχα παρει και ενα κουνελακι και ενω ο Μινωας στην αρχη το κυνηγουσε λιγο τωρα το συνηθησε αλλα δε του δινει καθολου σημασια.Αλλα δε του αρεσει να μπλεκεται και στα ποδια του...Μηπως κανει ετσι και με το γατακι η επειδη ειναι ιδια ζωα ειναι πιο πιθανο να τα βρουνε?Συγνωμη αν σας κουρασα αλλα ειμαι ταυτοχρονα ενθουσιασμενη και απορημενη!

Αννα η αντίδραση του Μίνωα είναι εκπληκτικά ήρεμη.:)
Η Μυρτώ αντιδρούσε στην αρχή πάρα πολύ άσχημα στον Αρη.
Προβλέπω σύντομα να γίνονται αχώριστοι και να κοιμούνται και οι δυό μαζί σου στο κρεβάτι.;)
Τώρα για την υγεία της μόνο ο κτηνίατρος μπορεί να σου πεί με σιγουριά κάτι συγκεκριμένο.:hmm:Καλά θα ήταν να ζητούσες την γνώμη του.:hmm:
Μπράβο σου που έσωσες ένα γατάκι από τα αζήτητα.:up:
Τώρα για το "ασχημη", έχω κάποιους ενδοιασμούς!;)
Πρέπει να μας βάλεις φωτό να το δούμε!;):P

eυχαριστω για τις τοσο συντομες απαντησεις!Ξεχασα να πω οτι στο πετ σοπ που το πηρα μου εδωσαν και βιβλιαριο μαζι με το εμβολιο που εκανε και μου εδωσαν και μια αλοιφη να βαζω 1 φορα τη βδομαδα για 1 μηνα.Αυτος ηταν κτηνιατρος εκει ,Βεβαια μετα προσεξα οτι τα αυτια του εχουν παρα πολλα μαυραδακια και απορουσα αν δε τα ειδε αυτος...Θα το ξαναπαω σε αλλον αλλα ειναι και οι μερες τωρα τετοιες!
Σε ποσο καιρο τα βρηκαν τα δικα σου?Δεν παιζει ρολο που το ενα ειναι μικρο και το αλλο μεγαλο?Ποσο θα χαρω αν κανουν παρεα δε φανταζεστε γιατι δε μπορω να στεναχωρω τον Μινωα που τον λατρευω τοσο!Επισης πριν κανα 2 μηνες ειχα παρει και ενα κουνελακι και ενω ο Μινωας στην αρχη το κυνηγουσε λιγο τωρα το συνηθησε αλλα δε του δινει καθολου σημασια.Αλλα δε του αρεσει να μπλεκεται και στα ποδια του...Μηπως κανει ετσι και με το γατακι η επειδη ειναι ιδια ζωα ειναι πιο πιθανο να τα βρουνε?Συγνωμη αν σας κουρασα αλλα ειμαι ταυτοχρονα ενθουσιασμενη και απορημενη!

Χρειάζεται αρκετός χρόνος για να τα βρούνε μεταξύ τους.:hmm:
Ηδη μετά τον πρώτο μήνα ο παλιός δέχεται τον εισβολέα και στο εξάμηνο συνήθως παίζουν μαζί!;)Ο δικός σου ο Μίνωας δείχνει να περνάει τα διάφορα στάδια πολύ πιό σύντομα.;)Αλλά και κάποιος χρόνος θα χρειαστεί.:)
Τώρα για την υγεία της μικρής ,το καλύτερο θα ήταν να την πήγαινες σε δικό σου κτηνίατρο και όχι αυτόν του πετ σοπ.:hmm:

χιχι ενταξει μωρε γλυκουλα ειναι σαν γατακι αλλα οποιος τη βλεπει λεει καλα πληρωσες και πηρες τοσο ασχημο γατακι?τοσα ομορφα υπαρχουν εξω!Δε καταλαβαινουν οτι πληρωσα για να τη βγαλω απο το κλουβι!Εξαλλου πιο γατακι δεν ειναι αξιολατρευτο???Θα βαλω φωτο συντομα!ισως αυριο!Σε ποσο καιρο τα βρισκουν?1 βδομαδα???1 μηνα???να ξερω τι να περιμενω δλδ!

Αννα, χωρις να θελω να σε ανησυχησω, επειδη το πηρες απο πετ σοπ δε σημαινει οτι το γατακι ειναι απολυτα υγιες...:/:
πηγαινε το στο γιατρο αφου ειναι ζεστουλι κ να δει οπωσδηποτε τα μαυρακια στα αυτακια. μπορει να ειναι απο απλη βρωμιτσα, μεχρι καποια παρασιτα, οπως ψωρα η κατι αλλο, και να θελει θεραπεια. αυτα απο μενα, καλη τυχη στη συμβιωση με τον γατο σου:happy::happy:

6 μηνες?????ωχ!!!Θα την παω αλλα τη δευτερα τωρα οποτε ελπιζω αυτη η θερμοκρασια να μη της προκαλεσει τπτ...Εχουν πυρετο οι γατες?και αν ναι πως πεφτει...?παντως οχι με ασπιρινη απο οσο ξερω ε?

6 μηνες?????ωχ!!!Θα την παω αλλα τη δευτερα τωρα οποτε ελπιζω αυτη η θερμοκρασια να μη της προκαλεσει τπτ...Εχουν πυρετο οι γατες?και αν ναι πως πεφτει...?παντως οχι με ασπιρινη απο οσο ξερω ε?

καλα ξερεις. ποτε ασπιρινη σε γατα, ειναι τοξικη:|

Γειά σου. Αν το γατάκι είναι αυτό στην φωτογραφία μπορώ να σου πώ οτι είναι πανέμορφο. Το οτι κοιμάται μπορεί να οφείλεται στο ότι τώρα πιά νοιώθει ασφάλεια στον χώρο και δεν ειναι νευρικό και σφιγμένο. Η θερμοκρασία του πιστεύω οτι είναι καλή γιατί είναι μικρό ακομα. Αλλα πρεπει να το πας σε ένα κτηνίατρο για να το εξετάσει και να δει αν... πάνε όλα καλά. ;)

Παιδιά από δική μου εμπειρία, όταν πήγα το γατάκι μου σε ένα σπίτι να το φιλοξενήσουν που είχαν ήδη μια γάτα 3 χρονών, εκείνη δε το δέχτηκε καθόλου, έκανε χου συνέχεια και φούντωνε το τρίχωμά της. Το συγκεκριμένο όμως γατί δεν είχε δει ποτέ του άλλη γάτα, πάντα μέσα στο σπίτι πριγκήπισσα και ήταν φυσιολογικό. Τελικά το πήρα ξανά στο σπίτι μου το μικρό μου. Ίσως αν μένανε περισσότερο χρόνο μαζί να τα βρίσκανε αλλά πάντα με επίβλεψη για σιγουριά μην γίνει επιθετικό.

Οχι δεν ειναι αυτο στη φωτογραφια!Αυτη ηταν η μαμα του μινωα οταν την ειχα βρει!Θα βαλω αυριο φωτο!Τελικα κι εγω πιστευω η θερμοκρασια ειναι φυσιολογικη.Του εβαλα μια αλοιφη στ αυτια που ειχα απο τον μινωα και ψιλοκαθαρισαν και αυτα.Ο Μινωας ηδη εγινε πιο ηπιος δε το πειραζει καθολου και δεν απομακρυνεται απο εμας ολη μερα.χχχ δεν κανει καθολου λιγο την πρωτη ωρα εκανε μονο.Ελπιζω να μην αργησουν να γινουν φιλοι...

Οχι δεν ειναι αυτο στη φωτογραφια!Αυτη ηταν η μαμα του μινωα οταν την ειχα βρει!Θα βαλω αυριο φωτο!Τελικα κι εγω πιστευω η θερμοκρασια ειναι φυσιολογικη.Του εβαλα μια αλοιφη στ αυτια που ειχα απο τον μινωα και ψιλοκαθαρισαν και αυτα.Ο Μινωας ηδη εγινε πιο ηπιος δε το πειραζει καθολου και δεν απομακρυνεται απο εμας ολη μερα.χχχ δεν κανει καθολου λιγο την πρωτη ωρα εκανε μονο.Ελπιζω να μην αργησουν να γινουν φιλοι...

Είσαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο!;)Δεν πιστεύω να αργήσουν να γίνουν φιλαράκια.:D

Υ.Γ Πρόσεξε μόνο να μην αισθάνεται παραμελημένος ο Μίνωας.Οι γάτες είναι σαν τα μικρά παιδιά...θα ζηλέψει ο Μινωάκος;), αν δείχνεις μεγαλύτερη προσοχή στην μικρή.:)

Αννα, χωρις να θελω να σε ανησυχησω, επειδη το πηρες απο πετ σοπ δε σημαινει οτι το γατακι ειναι απολυτα υγιες...:/:
πηγαινε το στο γιατρο αφου ειναι ζεστουλι κ να δει οπωσδηποτε τα μαυρακια στα αυτακια. μπορει να ειναι απο απλη βρωμιτσα, μεχρι καποια παρασιτα, οπως ψωρα η κατι αλλο, και να θελει θεραπεια. αυτα απο μενα, καλη τυχη στη συμβιωση με τον γατο σου:happy::happy:
Κατ΄αρχήν να σου ζήσει το νέο γατουλάκι!!! :)Μπράβο που το έσωσες το γλυκούλι!!! Θα συνηθίσουν τα γατάκια μαζί αυτο είναι σίγουρο.:D
Ομως όπως λεει και πιο πάνω η Ιωάννα πρέπει να το ελέγξεις οπωσδήποτε και γενικώς και ειδικά στα αφτάκια του γιατι μπορει να έχει ψώρα. Και να ρωτήσεις τι πρέπει να κάνεις ωστε να προφυλλάξεις τον Μίνωα να μην κολλήσει. Περιμένουμε φωτο πολλες και απο τα δυο υπέροχα ζουζουνια σου!:):)
:)

αννα...οπως σου εγραψα,ο μπουκακος στην αρχη ηταν εξαλλος...θηριο,μετα απο λιγες ημερες( λιγοτερο απο βδομαδα) απλα την ανεχοταν ..και στις 3 βδομαδες αρχισαν,δειλα-δειλα να παιζουν....στους 2 μηνες ηταν τελεια...για αυτο σου λεω,μην αγχωνεσαι και σκεψου οτι ο μπουκακος μου δεν ειχε ΠΟΤΕ συναναστραφει με αλλη γατα-ο μπουκακος ηταν 6 χρονων και η που που 3-4 μηνων..μεγαλη διαφορα...και ομως ,τα βρηκαν παρα πολυ γρηγορα!!:):)

Πάντως να μην ανησυχείς. Και λίγο πυρετό όντως να έχει, αν γενικά συμπεριφέρεται οκ (τρώει, φαίνεται ήρεμη και ευχαριστημένη) δεν θα είναι τίποτα.
Σίγουρα όμως ένας κτηνίατρος θα κάνει ένα γενικό τσεκ απ και θα της δώσει ότι χρειάζεται.
Όσο για τον άλλο σου γατούλη, χμμ.. Παρόμοια εμπειρία έχω, με το γάτο της μητέρας μου. 4 χρονών ήταν ο Κάσπερ όταν φέραμε τη Μάγια,2 μηνών. Εκείνος δεν την ήθελε όμως της Μάγιας δεν της καιγότανε καρφί! Τον κυνηγούσε όλη μέρα, έτρωγε από το πιάτο του, πεταγόταν πάνω του, δεν τον άφηνε σε χλωρό κλαρί! Στο τέλος την αγάπησε. Και εκεί που ήταν όλη μέρα ξαπλωμένος και βαριεστημένος, να δεις που παίζουνε με τη Μαγιούλα και γυμνάζεται κιόλας!
Πόσο καιρό θα παρει όμως να τα βρούνε δεν πιστεύω πως μπορεί κανείς να σου πει με ακρίβεια, γιατί εξαρτάται από το χαρακτήρα του κάθε γατιού! Εσύ απλά συνέχισε να δίνεις την αγάπη σου και στα δύο και όλα θα πάνε καλά!

Ευχαριστω για τις απαντησεις!Ηδη τα πανε καλυτερα αρχισαν να κυνηγιουνται και το απολαμβανουν πολυ ειδικα το μικρο!Τα αφηνω και μονα τους σπιτι καμια φορα!Θα σας ενημερωνω...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back