New cat in town!!

konstantina119

Νεοφερμένο μέλος

Η konstantina119 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 29 μηνύματα.
γεια σας!! ειμαι νεο μελος και θα ηθελα τη βοηθεια σας, αν ειναι δυνατον. Ημουνα παντα λατρης των σκυλων και με τις γατες δεν ειχα ιδιαιτερα καλες σχεσεις, τις φοβομουν λιγο επειδη δεν μπορεις να προβλεψεις ευκολα τις αντιδρασεις τους. Ολα αλλαξαν ενα απογευμα που γυρνωντας απο τη βολτα με τον Μουργο-υπεροχο αδεσποτακι σκυλακι που οποιος τον γνωριζει τον λατρευει αμεσως!!- ενα ημιτυφλο γατακι μπηκε στην πιλοτη της πολυκατοικιας νιαουριζοντας!! Εννοειται οτι κατι εσπασε μεσα μου:(, την πηρα, της εκανα θεραπεια απο τοτε η μαγευτική Σκατουλα (δεν θελω σχολια για το ονομα, το βρισκω πολυ τρυφερο, ετσι λεω τις φιλες μου) εγινε μελος της οικογενειας:D!! απο τοτε λοιπον εχω αγαπησει τις γατες οσο και τους σκυλους και ειμαστε a happy family!! Να σημειωσω ότι η σκατουλα δεν ειμαι σιγουρη οτι εχει καταλαβει οτι ειναι γατα, γιατι την πηραμε πολυ μικρη και αντιγραφει τον μεγαλο της σκυλοαδερφο σε παρα πολλα πραγματα!!:P για να μην σας κουραζω, το θεμα μου ειναι οτι επειδη πιστευω οτι οι ζωοφιλοι δεν φαινονται μονο στα δικα τους ζωακια αλλα και σε αυτα που εχουν αναγκη, αποφασισα να παρω μια ημιτυφλη γατουλα και να της δωσω την αγαπη μου για να γινει κι αυτη ευτυχισμενη οπως η Σκατουλιτσα μου (και οπως αξιζει σε ολα τα ζωακια φυσικα)!!εχω αγχωθει λιγο ομως. Δεν ανησυχω τοσο για τον Μουργο οσο για την Σκατουλα, που δεν ξερω πως θα αντιδρασει και πως θα εκφρασει τη ζηλεια της....:hmm:δεν θελω ομως σε καμια περιπτωση να νιωσει και ασχημα η παραμελημενη η νεα γατουλα ενω δεν ξερω τι πρεπει να προσεξω λογω της καταστασης της..τη γατουλα θα την παρω αυριο η μεθαυριο... Συγγνωμη που σας κουρασα, αν μπορειτε βοηθειστε!!

p.s. ειναι στειρωμενη και η νεα γατουλα και η Σκατουλα, καθοτι τριβοταν στον Μουργο και ειχαμε θεματα!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: new cat in town!!

Καλημέρα και καλωσήρθες.:)
Το καλύτερο απο όλα είναι να έρθουν σε σταδιακή επαφή .Δηλαδή το νεο μέλος πρώτα πρέπει να μπει σε ένα δωμάτιο με τα πραγματάκια του.Αυτά θα μυρίζονται πίσω απο τις πόρτες,μετά οπτική επαφή,στον ιδιο χώρο δηλαδη για λίγο και πάντα να είσαι και εσύ μπροστά κλπ.Σιγά σιγά θα συνηθίσει το ένα το άλλο.Μην ανησυχείς.Όλοι όσοι έχουμε 2 γάτες..τα ίδια περάσαμε.Συνήθως υπάρχει αντίδραση κυρίως απο την παλιά γάτα,γίνονται κχχχχχχχχχχ,σηκώνονται τρίχες κλπ.Αλλά σχεδόν πάντα η κατ'αληξη είναι θετική.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε ευχαριστω πολύ Έφη μου και καλως σας βρηκα!!Διαβασα-ευτυχως εχετε πολλα αρθα σχετικα με αυτό. Απλα η απορια μου ειναι, επειδη ειναι και ημιτυφλη η γατουλα, πρεπει να προσεξω κατι παραπανω οταν τις φερω σε επαφη??

Δεν νομίζω να χρειάζεται κάτι άλλο,τουλάχιστον εμένα δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό.Απλά..στην αρχή θα πρέπει να τα φέρνεις σε επαφή ΜΟΝΟ όταν είσαι εσύ μπροστα,και εννοείται όταν φεύγεις να τα απομονώνεις.:)

Την πηραμε σημερα. Ειναι ακομα πολυ φοβισμενη η ζουζουνα μου... Σε ευχαριστω Εφη μου!!α!ψαχνουμε και ονομα αμα σκεφτεις τιποτα καλο εδω ειμαστε!!thanx for everything!!XXX

Να χαίρεστε το νέο μέλος! :) Μην ανησυχείς και μην στενοχωριέσαι όταν τα βλέπεις να ¨μανουριάζουν¨ μεταξύ τους... Είναι απαραίτητη διαδικασία (σχεδόν πάντα), ώσπου να μπουν μετά στη φάση της συμβίωσης (που κατά κανόνα είναι ομαλή)...Όλοι τα περάσαμε, και όλα καλά πήγαν... Αυτό που σου είπε η Έφη (να μην ρισκάρεις να τα αφήνεις μαζί όταν απουσιάζεις) το θεωρώ το πιο σημαντικό! Η ¨Σκατούλα¨ μπορεί στην αρχή να μην συναινεί σε αυτή σου την απόφαση, αλλά μετά καλά θα της κάτσει που θα έχει extra παρεΪτσα για παιχνίδι και συντροφιά!

Βάλε καμία φωτό ..για να ...εμπνευστούμε για όνομα..:D

Αχ να χαιρεστε το Σκατουλινι σας:clapup:
Αναμενουμε φωτο:D:D

τι χρώμα είναι;

Καλημέρα παιδιά!! Ο υπολογιστής σοτ σπίτι έχει χαλάσει, γι' αυτό μπαίνω από τη δουλειά ή από το i phone μέχρι να το φτιάξω και δεν ξέρω πως να την περάσω από εκεί... Μοιάζει πάντως απίστευτα με μια φωτογραφία που έχετε στη ράτσα Kurilian Bobtail αλλά έχει κανονική ουρίτσα φυσικά. Λέω την πρώτη φώτο, που είναι λίγο μαύρη, λίγο καφέ, λίγο άσπρη και λίγο από όλα γενικα!! Είναι πολύ γλυκιά αλλά τόσο φοβισμένη...:( Θα της πάρει μέρες λογικά να μας συνηθίσει και να ανοιχτεί. Την έχουμε ακόμα στο μπάνιο, με άμμο, φαί, νερό και κάνα δυο παιχνίδια. Κάθομαι και την κοιτάω με τις ώρες μας και με συνηθίσει να είμαι δίπλα της...!! Μπροστά μου φαίνεται πιο χαλαρή, στο φίλο μου, που μένουμε μαζί, κάνει χχχχχ!!χεχεχε!! έχει ένστικτο φαίνεται!!;) Η Σκατούλα όλη μέρα ήταν έξω από την πόρτα, νιαούριζε και τριβόταν λες και ήθελε να παίξει!! ήταν φοβερό, πολύ cute!! Με ανησυχεί το πόσο καιρό θα της πάρει να συνηθίσει το χώρο, γιατί τη βλέπω ότι κινείται περίεργα,προσπαθεί να καταλάβει το χώρο και που είναι το κάθε τι, αφού δεν βλέπει. Ίσως να ήτνα καλύτερα πριν τη γνωρίσω με τη Σκατούλα και το Μούργο- ο οποίος είναι στον κόσμο του, λες και δεν ήρθε νέα γάτα, αφασία :P!!- να έπρεπε να τη βγάλω για κάποιες ώρες μόνη της στο υπόλοιπο σπίτι να το μάθει λίγο. Τι λέτε;
moz-screenshot-2.png
moz-screenshot-1.png
moz-screenshot.png

Καλημέρα!! Μετά από 5-6 μέρες που έχουμε τη 'Γατόνι' - αυ΄το είναι το νέο μας όνομα, θέλαμε κάτι που να ταιριάζει με το Μούργο κα ιτη Σκατούλα, καταλαβαίνετε!!- με άφησε επιτέλους να τη χαιδέψω!! Όχι βέβαια και πολλά γούτσου-γούτσου αλλά τουλάχιστον δεν έφευγε. Είχε βέβαια μια φάτσα του τύπου 'ντάξει τώρα φτάνει'!!Πάντως συγκινήθηκα πολύ!! Βγήκε και μια βόλτα στο σπίτι γύρω-γύρω, χωρίς τα άλλα δυο παιδιά όμως, τα βγάλαμε για λίγο στο μπαλκόνι μην έρθουν μούρη με μούρη. Η Σκατούλα κάθεται ακόμα έξω από την πόρτα και τη μυρίζει με ενδιαφέρον ενώ η Γατόνι δεν δείχνει και τρελό ενδιαφέρον να τη γνωρίσει. Την επίσκεψη στον κτηνίατρο την αναβάλλαμε μέχιρ την άλλη βδομάδα για να έχουμε πρώτα μια άλφα σχέση. Για να παίξουμε μαζί δεν φαίνετια ενθουσιασμένη, παίζω μόνη μου με τα παιχνίδια της μπας και έρθει αλλά που! Τι να κάνω ρε παιδιά; Πότε θα με εμπιστευτεί λίγο; Ή έστω να θέλει να παίξουμε, να δείξει ότι της αρέσει να τη χαιδεύω, κάτι βρε αδερφέ!

Παρόλο που δεν μου έχει απαντήσει κανείς... πρέπει κάπου να πω τον πόνο μου!! Χθες πήγαμε τη Γατόνι στην κτηνίατρο. Ήταν ήσυχη παρά το φόβο της μέχρι τη στιγμή που πήγε η γιατρός να της κάνει το εμβόλιο... Εξελίχθηκαν σκηνές θρίλερ!!! πετάχτηκε πάνω σαν την τρλεή- από το φόβο της προφανώς- την κρατήσαμε με τα ΧΙΛΙΑ ζόρια και το αποτέλεσμα ήταν να με έχει δαγκώσει και γραντζουνίσει παντού... :(Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Είναι ότι από χθες με το ζόρι βγήκε από το κλουβάκι της και δείχνει να με μισεί.... Λογικό αφού πρόδωσα την εμπιστοσύνη της, την ελάχιστη που μου είχε δείξει για να της χώσουμε τη βελόνα... Τώρα άντε να με εμπιστευτεί ξανά... Τι θα κάνω;; Σημειωτέον ότι επειδή είναι τυφλή η αγάπη μου είναι ακόμα πιο φοβισμένη!!!:worry:

Μην ανησυχείς! Θέλει το χρόνο της. Πάντα τα γατάκια στην αρχή είναι επιφυλακτικά με οτιδήποτε καινούριο (καλά υπάρχουν και εξαιρέσεις δεν λέω:P).
Δώσ' της χρόνο και θα δεις ότι όλα θα είναι καλύτερα, σιγά σιγά θα αρχίσει να σε εμπιστεύεται. ;)

Καλημερα και απο μας!!!!Εγω οταν ειχα παρει τον Πορτοκαλινο ειχε παθει τετοιο σοκ που κρυφτηκε σε ενα ντουλαπι στην κουζινα και δεν ελεγε να βγει...(ενα μαρτυρικο βραδυ περασε)...και την επομενη μερα βγηκε!!!!Κια οταν πηραμε και το αδελφακι του (γιατι τελικα βρηκαμε τη μανουλα τους η οποια εχει προβληματα υγειας και ηταν και σε ηλικια για σπιτι τα γατακια) πρωτα μυριστηκαν και επειδη ειναι και τα δυο αρσενικα ολο χρρρρ...Μετα τα αφηνουμε μαζι μονα τους για 2 ωρες και παω και τα βρισκω αγκαλια!!!!Αλλα εγω τα αφησα μονα τους στον ιδιο χωρο επειδη ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να εκαναν κακο το ενα στο αλλο γιατι ειναι αδελφια.
Τελος παντων σε κουρασα...:redface:Θα δεις που ολα θα πανε καλα!!!!Αναμενουμε φωτοατιγραφα της Σκατουλινας και τη Γατονι(που σκοτωνει).

Όσες φορές ήρθαν σε επαφή Σκατούλα-Γατόνι, η Σκατούλα της τριβόταν και έκανε χαρούλες, κοιλίτες κλπ ενώ η Γατόνι με το ζόρι την ανεχόταν!! Μου κάνει εντύπγωση επειδή διαβάζω ότι συνήθως η παλιά γάτα του σπιτιού είναι πιο δύσκολη. Τέλος πάντων, έτσι κι αλλιως τώρα ούτε εμένα δεν θέλει να πλησιάσει τώρα η Γατόνι... σνιφ!!:( θα της δώσω όσο χρόνο θέλει και ελπίζω να με συνηθίσει κάποια στιγμή και να με εμπιστευτεί ξανά...

Καλημερα.Ακου κατι...εμενα ο δικος μου,ο μπουκακος..που ειναι 8 χρονων παρακαλω..και παλι οταν τον παω στον κτηνιατρο..σαν λιονταρι κανει.Ειναι και θεμα προσωπικοτητας,για αυτο και του εχω παρει και ειδικο κλουβι για αγριες γατες..ετσι ωστε το εμβολιο να της το κανει χωρις να βγαινει καθολου απο το κλουβι.Εσενα παντως,επειδη ειναι και νωρις..μπορει να συνηθισει τις επισκεψεις και να μην χτυπιεται.Αυτο ππυ θελω να σου πω ειναι ,πως δεν ειναι θεμα εμπιστοσυνης προς εσενα,αλλα γενικα φοβουνται υπερβολικα αυτες τις γατες την αλλαγη περιβαλλοντος,το κτηνιατρειο,τονξ γιατρο κλπ.
Οσον αφορα την επαφη της με την αλλη γατα..νομιζω οτι δεν εχεις προβλημα πλεον να της εχεις μαζι,εκτος απο οταν λειπεις..διοτι ,απο αυτα που λες,..δεν βλεπω και καμια φοβερη αντιδραση.Το οτι η καινουργια δεν γινεται φιλαρακι με την παλια..και να γλυφονται και να χαιδολογουνται..δεν σημαινει κατι κακο.Ουτε τα δικα μου ,τα κανουν μεταξυ τους αυτα,παρολο που ειναι 3 χρονια μαζι.Σημασια εχει να μην σκοτωνονται.:)

Βρε γιατί φρικάρεις? Η γατούλα έπαθε ένα σοκ με την πρώτη της επαφή με τον κτηνίατρο αλλά δεν τρέχει τπτ. Σύντομα θα βεβαιωθεί ότι είναι πολύ καλά εκεί που είναι μιας και έχει το φαγάκι της, το ζεστό της κραβατάκι και την παρέα της και θα προσαρμοστεί πλήρως στο σπίτι. Εσύ μην είσαι τόσο αγχωμένη και ανασφαλής, οι γάτες έχουν την μαγική ικανότητα να τα αντιλαμβάνονται αυτά και επηρεάζει την συμπεριφορά τους. Να είσαι χαλαρή να μην την πιέζεις και θα βρει μόνη της τον τρόπο να προσαρμοστεί.

Φρικαρα γιατι δεν μου εχει ξαναεπιτεθει γατα ετσι, μιλαμε με ξεσκισε κ μιλαμε κ για τη δικη μου γατα υποτιθεται!!Συν οτι αγχωνομαι γιατι ειναι τυφλη κ σκεφτομαι συνεχεια οτι θα φοβαται περισσοτερο. Μηπως την αφησω ας πουμε ελευθερη στο σπιτι κ πεσουν πανω της ο Μουργος κ η Σκατουλα για να παιξουνε κι αυτη φρικαρει!! Αλλα θα το δοκιμασω σιγα σιγα αφου το λετε κι εσεις- εννοειται οτι θα ειμαι μπροστα!!Ευχαριστω πολυ ολους σας!!:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back