Norwegian Forest Cat (Γάτα Νορβηγικού Δάσους)

Eιναι πολυ ομορφη η Ρωξανη σου,ειναι Νορβηγικου Δασους;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eιναι πολυ ομορφη η Ρωξανη σου,ειναι Νορβηγικου Δασους;

Μάλλον. Δεν ξέρω αν είναι καθαρόαιμη. Εγώ συνήθως μαζεύω αδεσποτάκια. Η Ρωξάνη είναι κόρη αδέσποτης που είχε μαζέψει μια φίλη μου. Είναι ήδη 11 ετών. Η μαμά της ζει ακόμη και είναι ασπρο-ασημί. Πανέμορφες γάτες !
Η Ρωξάνη είναι κυνηγιάρα, έξυπνη, εξαιρετικά ευκίνητη, λίγο ιδιότροπη και άγρια ... Γάτα με τα όλα της !
Σχετικά με τα χαρακτηριστικά της ( άραγε είναι έτσι όλες οι Νορβηγικές; ) :
Είχα παλαιότερα διαβάσει ότι η συγκεκριμένη ράτσα είναι πολύ ανεξάρτητη και αργεί να εξοικειωθεί. Πράγματι και η Ρωξάνη μου είναι αρκετά άγρια γάτα. Από μωράκι δεν ήθελε αγκαλιές και χάδια και άρχισε να χαϊδεύεται από 6,7 ετών και ύστερα. Και πάλι έρχεται για χάδια μόνο όταν θέλει η ίδια. Με τα άλλα 3 γατιά μου δεν έχουν καλές σχέσεις, παρ' όλο που ο ένας είναι γιος της. Επίσης λείπει για κυνήγι συχνά, ακόμη και για μέρες, μέχρι που αρχίζουμε να ανησυχούμε. Τέτοια εποχή όλο έξω είναι, ενώ το χειμώνα τον βγάζει στον καναπέ. Την άνοιξη πέφτει το εσωτερικό της τρίχωμα και δείχνει πολύ πιο αδύνατη, ενώ το χειμώνα φουντώνει και γίνεται πολύ εντυπωσιακή. Η ουρά της είναι μεγάλη και πολύ φουντωτή.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kατ'αρχην να τη χαιρεσαι.
Οσον αφορα τα χαρακτηριστικα της,δεν μου μοιαζει καθολου για Νορβηγικου Δασους,οπως την περιγραφεις για Γατα Αιγαιου μου φαινεται.Εξαλλου στην Ελλαδα δεν υπαρχουν παρα μονο μετρημερες στα δαχτυλα Νορβηγικου,και απο οσο ξερω μονο οι δικες μας αστειρωτες.Τα χαρακτηριστικα μιας φυλης,κι αυτο ισχυει για ολες τις φυλες,οχι μονο για τις Νορβηγικου,ειναι ενδεικτικα,αλλα οπως καταλαβαινεις ζωντανα πλασματα ειναι,δεν βγαινουν σε φωτοτυπιες.Δεν ξερω που διαβασες οτι αργουν να εξοικειωθουν,ακριβως το αντιθετο ισχυει,ειναι πολυ ευπροσαρμοστες γατες,πολυ τρυφερες,και εχουν αψογες σχεσεις με τα υπολοιπα ζωα ενος σπιτιου.Δες ενδεικτικα το βιντεακι πιο πανω,ειναι απο ενα μικρο μας που μολις χτες μετακομισε στο νεο του σπιτι,περασε το πρωτο βραδυ γουργουριζοντας σαν τρακτερακι στην αγκαλια της νεας του μαμας και σημερα ηδη τα βρηκε με το δευτερο γατουλη της οικογενειας.Οι ανθρωποι που τον υιοθετησαν μας λενε οτι ειναι σαν να ζουσε απο παντα εκει.:)

Η συγκεκριμένη, όταν την φέραμε σπίτι, δέθηκε πολύ με τον γατούλη που είχαμε τότε και ενώ δεν ήθελε αγκαλιές από μας, ήθελε να είναι συνέχεια στην αγκαλιά του Σιλβέστρου. Τον Σιλβέστρο όμως, δυστυχώς τον χάσαμε κι αυτή δεν δέθηκε με κανένα άλλο γατί. Μ' εμένα έχει την καλύτερη σχέση και είμαι η πρώτη που εμπιστεύτηκε. Σίγουρα δεν είναι καθαρόαιμη, οπότε δεν μπορεί να έχει τα χαρακτηριστικά της φυλής. Απλώς είχα διαβάσει παλαιότερα, αυτά που ανέφερα παραπάνω και αναρωτιόμουν αν ισχύουν.
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω σε ποιο βιντεάκι αναφέρεσαι για τα το δω.

Ωπ ! το βρήκα ! Πανέμορφο γατάκι ! Ακούγεται και το γουργούρισμα ...

Μα αυτο λεω και πιο πανω,ειναι πολυ συντροφικα ζωα και δεν ταιριαζει η συμπεριφορα της,ουτε η οψη της,με Νορβηγικου Δασους.
Τα βιντεακια στα οποια αναφερομαι ειναι αυτα:

Δυσκολο να πιστεψει κανεις οτι γνωριστηκε με τους νεους του γατογονεις μολις χτες,μετα απο ταξιδι Θεσσαλονικη-Πατρα,και να φερεται ετσι ε;:)

GR*Elvenstar's Achilles,16 εβδομάδων-κόκκινο blotched tabby με λευκό αγοράκι-available

GR*Elvenstar's Orpheus,16 εβδομάδων-κόκκινο blotched tabby αγοράκι-available

μου ρχεται να τα φιλήσω!:kissing: (αδερφή Μαυρούλη, οι άντρες δε λένε τέτοιες κουβέντες)

κι άλλα οφθαλμόλουτρα....

Titran's kittens (© Priscilla van Ballegooijen)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back