Norwegian Forest Cat (Γάτα Νορβηγικού Δάσους)

Τελεια ειναι,οχι δεν εκανες λαθος.Τετοια γατακια οχι,δεν γινεται να κανουν τα δικα μου.
Με την ασημένια ταρταρούγα δε θα κάνουν;Αν τη πάρεις δηλαδή...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

AN παρω,ισως,αναλογα το pedigree.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυτο τωρα γιατι ειναι τοσο γλυκο???:P:inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:
EternalFlame_6w_1008g_5.jpg

αυτο τωρα γιατι ειναι τοσο γλυκο???:P:inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:
EternalFlame_6w_1008g_5.jpg
Νομιζω οτι το κανει επιτηδες για να παρεις ΚΑΙ νορβηγακι.:lol:
Δωρο μια σκηνουλα για να μενεις στο παρκο.:lol:

AN παρω,ισως,αναλογα το pedigree.
Δηλαδή για να κάνει η ασημένια ταρταρούγα ασημένιο ταρταρουγάκι,πρέπει να έχει ασημένιο τορτι γατί στη γραμμή της;:confused:(μάλον τα έμπλεξα λίγο...:redface:)

Δεν μπορεί να περάσει το δικό της γονίδιο;:hmm:

Εχει σημασια και τι εχει αυτη στη γραμμη της,και τι εχει ο μπαμπας στη γραμμη του.;)Παντα υπαρχουν πιθανοτητες να κανει ασημενιες ταρταρουγες,αλλα με καποιους αρσενικους αυξανονται.

Νομιζω οτι το κανει επιτηδες για να παρεις ΚΑΙ νορβηγακι.:lol:
Δωρο μια σκηνουλα για να μενεις στο παρκο.:lol:

μα με εχεις πεισει ηδη!!!εχε χαρη που δεν εχω μετακομισει και εσεις δεν εχετε γεννησει!!;);):D:D
την σκηνουλα θα την χρειαστω σιγουρα!!:lol::lol::lol::lol:

Εχει σημασια και τι εχει αυτη στη γραμμη της,και τι εχει ο μπαμπας στη γραμμη του.;)Παντα υπαρχουν πιθανοτητες να κανει ασημενιες ταρταρουγες,αλλα με καποιους αρσενικους αυξανονται.
Tί εννοείς;:hmm:

Η καθε γατα εχει πιθανοτητες να κανει διαφορετικα μικρα,αναλογα τον αρσενικο και το ιδιο ισχυει και για τους γατους.Για παραδειγμα δες τα σχεδια που εχουν για αυτον τον παγκοσμιο πρωταθλητη (υπεροχος γατος ετσι; ),και τι συνδυασμους γραφει οτι περιμενουν αναλογα τη γατουλα.
https://www.wonderwoods.se/
Δες στα plans.

Η καθε γατα εχει πιθανοτητες να κανει διαφορετικα μικρα,αναλογα τον αρσενικο και το ιδιο ισχυει και για τους γατους.Για παραδειγμα δες τα σχεδια που εχουν για αυτον τον παγκοσμιο πρωταθλητη (υπεροχος γατος ετσι; ),και τι συνδυασμους γραφει οτι περιμενουν αναλογα τη γατουλα.
https://www.wonderwoods.se/
Δες στα plans.
Τον λευκό δε λες;Ναι είναι υπέροχος.

Και περιμένουν πολλά χρώματα από αυτόν,αν κατάλαβα καλά.Και τώρα η ερώτηση:P:Τί είναι το agouti;:redface:

τα κουκλοτερα....εχω την εντυπωση οτι ο πρωτος θα κανει τρελο γουνακι!!!

και το δευτερο...μου θυμιζει γατα ιμαλαιων.........εεε????μου θυμιζει αυτο το γαταρο που ειχαν στο εργο ...γαμπρος της συμφορας τον mr.jinx....
πολυ μου αρεσουν αυτα τα νορβηγακια....πολυ τρελο χρωμααα...γουσταρα με 10000000000000 ενα τετοιο!!!!αχ!!εχεις ανεβασει υπεροχα μωρα:up::up::up:

Συνημμένα

• CactusKay_13w_2225g_3.jpg
    CactusKay_13w_2225g_3.jpg
    35,9 KB · Εμφανίσεις: 31
  • CowboyValentine_13w_2140g_7.jpg
    CowboyValentine_13w_2140g_7.jpg
    30,2 KB · Εμφανίσεις: 29
Αυτος κουβαλα καποια συγκεκριμενα γονιδια χρωματος,τα οποια ομως δεν τα εκδηλωνει αν δε βρεθει με την καταλληλη θηλυκη,και το ιδιο ισχυει και για τις θηλυκες.Ενα παραδειγμα ειναι τα μπλε γατακια.Το μπλε γονιδιο,για να στο απλοποιησω,για να εκδηλωθει,πρεπει να βρεθει με ενα ακομα μπλε.Δηλαδη να παρει το γατακι ενα μπλε απο τη μαμα κι ενα απο το μπαμπα.Αν παρει ενα μπλε κι ενα μαυρο,θα επικρατησει το μαυρο,ειναι πιο ισχυρο.Γι'αυτο τα μπλε γατακια δεν ειναι τοσο κοινα.Γενικα δηλαδη καποια γονιδια εκδηλωνονται μονο οταν τυχει να βρουν καποιο ιδιο,γιατι ειναι πιο υποχωρητικα,ενω καποια αλλα επικρατουν.Δε μπορω να στο εξηγησω πιο απλα...
Agouti ειναι το γονιδιο που ευθυνεται για το τιγρε σχεδιο.Non-agouti ειναι το γονιδιο που ευθυνεται για τα "μονοχρωμα" γατακια.

τα κουκλοτερα....εχω την εντυπωση οτι ο πρωτος θα κανει τρελο γουνακι!!!

και το δευτερο...μου θυμιζει γατα ιμαλαιων.........εεε????μου θυμιζει αυτο το γαταρο που ειχαν στο εργο ...γαμπρος της συμφορας τον mr.jinx....
πολυ μου αρεσουν αυτα τα νορβηγακια....πολυ τρελο χρωμααα...γουσταρα με 10000000000000 ενα τετοιο!!!!αχ!!εχεις ανεβασει υπεροχα μωρα:up::up::up:
Ποιο καλε;Τα νορβηγακια δε βγαινουν σε χρωμα ιμαλαϊων.:confused:

Ποιο καλε;Τα νορβηγακια δε βγαινουν σε χρωμα ιμαλαϊων.:confused:
το δευτερο που εβαλα στη φωτο...θυμιζει γατο ιμαλαιων...την ταινια που σου ειπα..δεν την θυμασε?μοιαζει παρα πολυ αυτος ο γατος με που εχεις στη φωτο με τον γατο της ταινιας!!!!:(

Οχι βρε,εκεινος ειχε τα χρωματα της Μόιρας...

Tα ιμαλαΐων,δεν είναι τα περσικά point?:confused:Τα νορβηγάκια δεν έχουν point...

Αυτος κουβαλα καποια συγκεκριμενα γονιδια χρωματος,τα οποια ομως δεν τα εκδηλωνει αν δε βρεθει με την καταλληλη θηλυκη,και το ιδιο ισχυει και για τις θηλυκες.Ενα παραδειγμα ειναι τα μπλε γατακια.Το μπλε γονιδιο,για να στο απλοποιησω,για να εκδηλωθει,πρεπει να βρεθει με ενα ακομα μπλε.Δηλαδη να παρει το γατακι ενα μπλε απο τη μαμα κι ενα απο το μπαμπα.Αν παρει ενα μπλε κι ενα μαυρο,θα επικρατησει το μαυρο,ειναι πιο ισχυρο.Γι'αυτο τα μπλε γατακια δεν ειναι τοσο κοινα.Γενικα δηλαδη καποια γονιδια εκδηλωνονται μονο οταν τυχει να βρουν καποιο ιδιο,γιατι ειναι πιο υποχωρητικα,ενω καποια αλλα επικρατουν.Δε μπορω να στο εξηγησω πιο απλα...
Agouti ειναι το γονιδιο που ευθυνεται για το τιγρε σχεδιο.Non-agouti ειναι το γονιδιο που ευθυνεται για τα "μονοχρωμα" γατακια.
Ευχαριστώ.

Δώρα,στο άρθρο σου για τους χρωματισμούς στις γάτες γράφεις για τα γονίδια χρωμάτων;Όχι ότι δεν κατάλαβα τι είπες παραπάνω,απλά ρωτάω για να μάθω ποια είναι τα ισχυρά και ποια τα υποχωρητικά χρώματα...

Δε θυμαμαι να γραφω...Αλλα εχω ενα λινκ που τα γραφει σε απλα αγγλικα και εμενα με βοηθησε πολυ!
https://messybeast.com/genetics-basics.htm
Αν δε βαριεσαι διαβασε εκει που λεει dominant,recessive genes.

Δε θυμαμαι να γραφω...Αλλα εχω ενα λινκ που τα γραφει σε απλα αγγλικα και εμενα με βοηθησε πολυ!
https://messybeast.com/genetics-basics.htm
Αν δε βαριεσαι διαβασε εκει που λεει dominant,recessive genes.
Δώρα,τα two diploid cells που έχει στο τέλος του πίνακα,είναι διαφορετικά,ή όμοια;:hmm:
mitosis.jpg

Δώρα,τα two diploid cells που έχει στο τέλος του πίνακα,είναι διαφορετικά,ή όμοια;:hmm:
mitosis.jpg
Ρωτάω επειδή γράφει ότι το κάθε daughter cell είναι γενετικά όμοιο με αυτό του γονιού,και του δεύτερο daughter cell,αλλά τα έχει με διαφορετική σειρά(κόκκινο-γαλάζιο και γαλάζιο κόκκινο).

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back