Nutro Choice - Maintenance/Adult με Σολωμό

marigo173

Δραστήριο μέλος

Η marigo173 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 456 μηνύματα.
Η ξηρά τροφή με γεύση σολωμού για ενήλικες γάτες της Nutro Choice ξεχωρίζει για την φυσική προέλευση και την ποιότητα των συστατικών της, αρέσει πολύ στις γατούλες αλλά στη συσκευασία 300γρ έχει το πιο χαζό άνοιγμα που μπορεί να έχει μια γατοτροφή!
Ανήκει στη σειρά "Maintenance" που είναι σχεδιασμένη για την καλή διατήρηση της υγείας και της φυσικής κατάστασης μιας ενήλικης γάτας και ενώ παρουσιάζει αρκετά πλεονεκτήματα, δεν έχει πολλά από τα προτερήματα της σειράς Πλήρους Φροντίδας (complete care) της ίδιας εταιρείας. Έχει όμως περισσότερες πρωτεϊνες και λιγότερα λιπαρά κι έτσι ενδείκνυται για γατούλες που έχουν αρχίσει να στρουμπουλεύουν και πάνω απ' όλα ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ:up:.

Η τροφή & οι αντιδράσεις της γάτας

Όπως έγραψα και νωρίτερα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μια τόσο καλή εταιρεία έχει βάλει τέτοιο χαζό άνοιγμα στις τροφές της... :down:Ναι, έκοψα στην διακεκκομένη γραμμή και αυτό ήταν! Η συσκευασία δεν ξανακλείνει, πρέπει να τυλίγω το πάνω μέρος και να περνάω ένα λαστιχάκι για να μην μαλακώνουν οι κροκέτες. Για να λέμε και την αλήθεια βέβαια πριν ανοίξω τη συσκευασία η τροφή ήταν σφραγισμένη εντελώς αεροστεγώς, χωρίς καθόλου αέρα αλλά καλό θα' ταν με κάποιο τρόπο να ξανάκλεινε...
Για να περάσουμε όμως στην ουσία, οι πρώτες εντυπώσεις και οι δικές μου και της Λουκρητίας ήταν εξαιρετικές, ίσως οι καλύτερες από κάθε άλλη ξηρά τροφή.:) Οι κροκέτες έχουν σχήμα ψαριού και δεν είναι πολύ σκληρές με αποτέλεσμα να μασώνται εύκολα. Τόσο η υφή όσο και η μυρωδιά θυμίζουν ανθρώπινα κουλουράκια και δεν έχουν αυτή την χαρακτηριστική έντονη μυρωδιά από γαριδάκια που έχουν πολλές άλλες γατοτροφές. Τώρα για τη γεύση η αντίδραση της Λουκρητίας ήταν εντυπωσιακή! Ειδικά αν λάβει κανείς υπόψην ότι τη δοκίμασε μετά από 2 βδομάδες + συνεχούς διατροφής με κονσερβούλες gourmet. Έφαγε και τα 30γρ (τόση περίπου είναι η δόση για ένα γεύμα) χωρίς να σταματήσει και έγλειψε και το μπολάκι για ψίχουλα!!! Εδώ να σημειώσω ότι η Λουκρητία είναι αρκετά ιδιότροπη με το φαγητό της, σε σημείο που κατα περιόδους γίνεται ανορεξική και χρειάζεται συνήθως αρκετός χρόνος για να περάσουμε σε ένα καινούριο είδος τροφής. Τη Nutro Choice adult with salmon τη συνήθισε πολύ εύκολα και τώρα την τρώει συστηματικά.

Συστατικά & Διατροφική ανάλυση
[table 0 3 1]2^=Συστατικά
Οι συμπαθητικές αυτές κροκετούλες περιέχουν αναλυτικά (παραθέτω στα αγγλικά όπως αναγράφονται στη συσκευασία, γιατί δυστυχώς στην Κύπρο το έχουμε αυτό το κακό σε πολλά προϊοντα. Δεν μεταφράζω γιατί καθότι δεν είμαι ειδικός στα θέματα διατροφής φοβάμαι ότι θα γράψω καμμιά χαζομαρά): Dried Chicken Meat (min. 21%), Corn Gluten, Ground Rice, Wheat Flour, Poultry Fat (min. 10%), Ground Whole Wheat, Dried Salmon Meat (min. 4%), Dried Yeast, Dried Egg Product, Monosodium Phosphate, Potassium Chloride, Salt. Additive: Antioxidant, tocopherols- rich extracts of natural origin.
2^=Περιεκτικότητα
Πρωτείνες | 33%
Λιπαρά | 19%
Φυτικές ίνες | 2%
Υγρασία | 9%
Τέφρα | 6%
2^= Βιταμίνες και μέταλλα
Ασβέστιο | 1,1%
Φώσφορος | 1%
Μαγνήσιο | 0,075%
Βιταμίνη A | 20,000 IU/kg
Βιταμίνη D3 | 1,300 IU/kg
Βιταμίνη E (α-tocopherol) | 120mg/kg
Χαλκός | 20.0 mg/kg
Ταυρίνη | 0,16%
[/table]

Είναι θρεπτικό για τη γατούλα μου; (απο Michelle και marigo173)
Η περιεκτικότητα πρωτεινών και λιπαρών είναι απόλυτα ικανοποιητική. Το ίδιο και οι περιεκτικότητες των βιταμινών και μετάλλων που αναγράφονται, αν και υπάρχουν τροφές με μεγαλύτερες περιεκτικότητες, αυτό δεν σημαίνει οτι η παρούσα υπολείπεται ή δεν είναι θρεπτική. Επίσης είναι εντυπωσιακή η περιεκτικότητα σε κοτόπουλο της τροφής! Ειδικά αν σκεφτούμε ότι η αναγραφή στα συστατικά Dried Chicken Meat ή Dried Salmon Meat διαφέρει από την διατύπωση Κοτόπουλο ή Σολωμός ή Κρέας σε άλλες συσκευασίες γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση η αναλογία υπολογίζεται εφόσον το κρέας έχει αποξηρανθεί για επεξεργασία και όχι προηγούμενως με αποτέλεσμα να αντικατοπτρίζει την πραγματική περιεκτικότητα του τελικού προϊόντος σε κρέας/κοτόπουλο/ψάρι κτλ... Βέβαια ίσως πρέπει να σκεφτούμε οτι η τροφή αναφέρει οτι είναι με Σολωμό, και το κοτόπουλο που περιέχει είναι τετραπλάσιο! :hmm: Τέλος παρότι δεν αναγράφεται στα συστατικά αλλά σε άλλο σημείο της συσκευσίας η τροφή περιέχει λινολεϊκό οξύ (ελαχ.3,5%) και ταυρίνη (ελαχ. 0,16%) ουσίες απαραίτητες για την καλή υγιεία της γατούλας μας.

Κόστος

Χμμ, εδώ τα πράγματα είναι αμφιλεγόμενα. Η Nutro Choice είναι μάλλον πιο φτηνή από άλλες premium γατοτροφές (δυστυχώς συγκρίνω κυπριακά δεδομένα και όχι ελληνικά) αλλά παρόλαυτα η τιμή της εξακολουθεί να είναι τσιμπημένη για ένα ήδη βεβαρυμένο ιδιοκτήτη γάτας. Οι μεγαλύτερες συσκευασίες όμως, πχ των 3 κιλών είναι οικονομικότερες και αν η γατούλα τρώει μόνο αυτή την τροφή τότε η κατάσταση είναι ανεκτή. Προσωπικά έχω δει εμφανή διαφορά και στο τρίχωμα της Λουκρητίας και στις αναθυμίασεις της άμμου της και αυτό μου αρκεί για να κάνω τη θυσία μια δυο φορές το μήνα. Την τροφή τη βρίσκω σε ένα συγκεκριμένο pet shop κοντά στο σπίτι μου αλλά δεν την έχω δει σε πολλά στη Λευκωσία.

Εδώ παραθέτω και φωτογραφίες από τη συσκευασία και τις κροκέτες:
(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου) (Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• nutro choice salmon.jpg
    nutro choice salmon.jpg
    31,8 KB · Εμφανίσεις: 77
  • Odontovourtsa 004.jpg
    Odontovourtsa 004.jpg
    24,8 KB · Εμφανίσεις: 74
Της ιδιας εταιριας, δοκιμασα αυτη για τα hairball(η συσκευασια ειναι γαλαζια), και ειναι πολυ καλη τροφη, και η γατα την τρωει μια χαρα. Αυτο το προβλημα με το ανοιγμα το εχω και εγω, γι'αυτο σου προτεινω μολις την ανοιξεις να την βαλεις σε ενα ταπερ, και καθε φορα που ταιζεις την γατα σου, να βγαζεις λιγη.Αυτο εκανα και εγω.;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

**Αυτο το προβλημα με το ανοιγμα το εχω και εγω, γι'αυτο σου προτεινω μολις την ανοιξεις να την βαλεις σε ενα ταπερ, και καθε φορα που ταιζεις την γατα σου, να βγαζεις λιγη.Αυτο εκανα και εγω.;)

Εγώ βάζω τις κροκέτες σε γυάλινα βάζα με καπάκι...

Α, ξέχασα να γράψω στην Michelle ότι πρόσφατα έλυσα το μυστήριο με την ταυρίνη και για τις δύο τροφές. Η απάντηση ήταν στην 3κιλη συσκευασία που είχε πιο αναλυτικό κείμενο! (τα γράφουν σε 8 γλώσσες κι έτσι δεν χωράνε πολλα). Πάνω πάνω λοιπόν γράφει:
"Μια πλήρης τροφή για ενήλικες γάτες, πλούσια σε κοτόπουλο με σολωμό. Σχεδιασμένη για βελτιώση του δέρματος και της ποιότητας της τρίχας. Περιέχει (ελάχ. 3,5%) λινολεϊκό οξύ από λίπος πουλερικών. Ταυρίνη (ελαχ. 0,16%)......"

Πρέπει τώρα να φτιάχτηκε το θέμα με τα ratings. :)
marigo μιας και είναι πιο αναλυτικό στην τρίκιλη, γιατί δεν κάνεις ένα edit στα στοιχεία, με τις αλλαγές; ;)

Πρέπει τώρα να φτιάχτηκε το θέμα με τα ratings. :)
marigo μιας και είναι πιο αναλυτικό στην τρίκιλη, γιατί δεν κάνεις ένα edit στα στοιχεία, με τις αλλαγές; ;)
Αν ήξερα και πώς να φτιάχνεις τα πινακάκια:redface: θα το διόρθωνα.

Αν ήξερα και πώς να φτιάχνεις τα πινακάκια:redface: θα το διόρθωνα.
Πάτα επεξεργασία και θα δεις ;)

:redface::redface::redface: εεε....

Δεν είναι βρε κεφαλαίο γιώτα το διαχωριστικό, είναι αυτή η κάθετος που βρίσκεται πάνω απο το \ στο πληκτρολόγιο ;)

Δεν είναι βρε κεφαλαίο γιώτα το διαχωριστικό, είναι αυτή η κάθετος που βρίσκεται πάνω απο το \ στο πληκτρολόγιο ;)
:redface::lol::lol: :lol:Ώρες, ώρες είμαι βούρλο.. πραγματικά..:redface:

Εχω παρει και εγς στο γατουλινι μου αυτη αλλα με κοτοπουλο στη ροζ συσκευασια.Δεν την εχουμε ανηξει ακομα αλλα θα την ανηξουμε και ο θεοσ βοηθος να τη φαει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back