Oδήγηση + αλκοόλ: Ποτέ μαζί!

Gemini

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Gemini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει από Χαλάνδρι (Αττική). Έχει γράψει 365 μηνύματα.
Πριν από λίγο έλαβα το παρακάτω mail και πραγματικά ανατρίχιασα.
Tο μήνυμα είναι σαφές και μακάρι να το καταλάβουμε όλοι μας. Στην όμορφη παρέα μας ξέρω ότι υπάρχουν άτομα από όλες τις ηλικίες γι'αυτό και σας το γράφω. Mας αφορά όλους.

"Μαμά, βγήκα με τους φίλους μου.
Πήγα σε ένα παρτυ και θυμήθηκα αυτό που μου ειχες πει, να μην πιω αλκοολ.
Μου ειχες ζητησει να μην πιω επειδη θα επρεπε να οδηγησω μετα, έτσι ήπια ένα αναψυκτικό. Ήμουν υπερήφανη για μένα, γιατι ειχα ακούσει αυτό που τόσο γλυκά με ειχες συμβουλεύσει πριν φυγω, να μην πιω αν πρέπει να
οδηγήσω, σε αντίθεση με αυτό που μου έλεγαν οι φιλοι μου.
Έκανα τη σωστη επιλογή η συμβουλή σου ήταν η σωστή.
Όταν το πάρτυ τελείωσε όλοι μπήκαν στα αυτοκίνητα τους χωρις να είναι σε θεση να οδηγήσουν. Εγώ πήρα το αμάξι μου και ήμουν σίγουρη ότι ήμουν
καθαρή.
Δεν μπορουσα να φανταστώ μαμα αυτό που με περιμενε .....
Τωρα ειμαι εδώ ξαπλωμενη στην ασφαλτο και ακουω ένα αστυνομικο να λέει
«το παιδι που προκαλεσε το δυστύχημα ηταν μεθυσμενο».
Μαμα, η φωνη του ακούγεται τοσο μακρυνή.
Το αιμα μου είναι παντου στην ασφαλτο και εγω προσπαθω με ολες μου τις
δυνάμεις να μην κλάψω.
Ακούω τους γιατρούς να λενε ότι αυτή η κοπελα δεν θα τα καταφερει.
Ειμαι σιγουρη ότι το άλλο παιδι που οδηγουσε δεν το ειχε καν φανταστει
όταν ετρεχε τοσο πολύ.
Στο τελος αυτος ειχε αποφασισει να πιει και εγω τωρα πρεπει να πεθανω.
Γιατι το κανουν αυτό, μαμά ? Aφού ξερουν ότι θα καταστρέψουν ζωές ?
Ο πονος που νιωθω είναι σαν να με καρφώνουν χιλιάδες μαχαιρια.
Πες στην αδερφη μου να μην φοβηθει, στο μπαμπα να είναι δυνατος .
Καποιος επρεπε να πει σε αυτό το παιδι οτι δεν επρεπε να πιει αν θα οδηγουσε. Ισως αν του το ελεγαν οι δικοι του όπως εκανες εσυ τωρα να ημουν
ζωντανη ....
Η ανασα μου γινετε ολο και πιο αδυνατη και αρχιζω να φοβαμαι μαμα..
Αυτές είναι οι τελευταίες μου στιγμες και ειμαι τοσο απελπισμενη .
Θα ηθελα τοσο να σε αγκαλιασω μαμα .... και να σου πω ποσο σε αγαπαω...
Σε αγαπαω μαμα .... αντιο!!!

Αυτές οι λεξεις γραφτηκαν από μια δημοσιογραφο που ηταν παρόν σε ένα
δυστύχημα.
Η κοπέλα ενώ πέθαινε ψυθίριζε αυτές τις λέξεις, η δημοσιογραφος τις
έγραφε σοκαρισμένη.
Η ιδια δημοσιογραφος αρχισε μια εκστρατεια εναντιον της οδηγησης υπο την επήρεια Αλκοολ.

Αν αυτό το μηνυμα εφτασε σε εσενα και το διαγραψεις χανεις την ευκαιρια, ακομα και αν δεν πινεις να δωσεις στους αλλους να καταλαβουν ότι και η δική σου ζωή κινδυνεύει.
Αυτή η μικρη χειρονομια μπορει να κανει τη διαφορα
Στειλε το σε οσους γνωριζεις
Ευχαριστω."

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όχι ότι δεν είναι συγκινητικό, αλλά αυτά τα "μηνύματα-αλυσίδα" ...., ξέρω γω.... :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στα μηνύματα-αλυσίδα ούτε εγώ πιστεύω.
Tο συγκεκριμένο όμως δεν έχει κανένα όφελος, ούτε οικονομικό, ούτε θα σου φέρει τύχη, χρήματα ή άλλα σαχλά που κάποια άλλα mail σου υπόσχονται.
Eίναι καθαρά για θέμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, ασχέτως αν είναι αληθινό ή όχι. Mπορεί το συγκεκριμένο συμβάν, να μην έγινε ποτέ (είναι λογικό να αμφισβητούμε τα πάντα πια). Παρ'όλα αυτά όμως το μήνυμα είναι σαφές και αληθινό. Kαι πρέπει με αλήθειες ή ψέμματα όλοι να το βάλουμε καλά το μυαλό μας.
Πιστεύεις ότι δεν έχουν συμβεί εκατοντάδες άλλα παρόμοια περιστατικά;

Εννοείται!
Και το πρεσβεύω κι εγώ: όχι αλκοόλ και οδήγηση!

Εγώ προσωπικά μπορώ να αντέξω μονο ένα ποτηράκι κρασί και να οδηγήσω (και αυτό, αν έχω φάει), όχι τα δύο που προβλέπονται από το νόμο...

Ενοειτε πως δεν συμβιβαζετε αλκοολ και οδηγηση μαζι .Στα χρονια που δουλεψα στο νοσοκομειο δυστυχως ειδικα τις νυχτερινες ωρες τα περισοτερα τροχαια που ερχοταν ηταν ειδικα απο πιωμενους οδηγους ,και η κατασταση ασχημη

εμεις ουαν πιουμε πλυ αφηνουμε το αμξιμας κ περνουμε ταξι

Εμείς ποτέ δεν παίρνουμε το αυτοκίνητο όταν βγαίνουμε έξω... ακριβώς για αυτό τον λόγο.. Να πιούμε με την ησυχία μας και να μην πάρουμε κανέναν στο λαιμό μας...
Οπότε όχι αυτοκίνητο στις εξόδους μας....

ποτε δεν πινω,ουτε λιγο αν και δεν οδηγω.θεωρω τρομερη ανευθυνοτητα παντως να πιεις ενω οδηγεις ειδικα τη στιγμη που εχεις και αλλου ανθρωπους να παρεις μαζι σου.αλλα ακομα και μονος σου να'σαι,ο χ οδηγος που μπορει να τρακαρεις λγοω της δικης σου ανωριμοτητας δε φταιει σε τιποτα...:down:

Παιδια χτες μαθαμε οτι εξω απο το χωριο μας εγινε τροχαιο, δυο 25 παιδια που ειχαν παει στο παρτυ που διοργανωνε η 3 Λυκειο μας στο διπλα χωριο (αποσταση 10 λεπτα). Ειχαν πιει και ετρεχαν πολυ! :(Ο ενας πεθανε ακαριαια, ο αλλος πηγε στο νσοκομειο σοβαρα τραυματισμενος. Μολις το εμαθα σοκαριστικα πολυ, και στεναχωρηθηκα... Χρισουγεννιατικο ''δωρο'' στους γονεις τους, οτι χειροτερο!!! Χαιρομαι οτι στο χωριο δεν χρειαζεται να οδηγησω για να παω σπιτι (4 λεπτα με τα ποδια) αλλα οταν ακουω αμαξι να τρεχει (μετα απο παρτυ, γλεντι) μου κοβεται η ανασα και τραβαω στην ακρη του δρομου... Λυπαμαι πολυ για ολους που χανουν την ζωη τους ετσι...

Αν αυτα τα λεει ενα κοριτσι κ μας αγγιζει φανταστειτε τι θα λεγανε τοσα γατακια κ σκυλακια που αργοπεθαινουν και χιλιοπατιουνται επο τουσ ιδιους ασυνειδητους που πινουν και βαζουν τη ζωη του κοσμου κ των ζωων σε κινδυνο.. τωρα φροντιζω τον ζυμωνουλη που τον χτυπησε κι ενα αλλο πολυ μικροτερο γατακι αργοπεθαινε στον κτηνιατρο απο αυτοκινητο κι αυτο...τελος παντων τα παιδια αυτα ηπιαν και ετρεχαν ( μη πω οτι το προκαλεσαν δηλαδη) αλλα τα ζωα ουτε πινουν ουτε σε παρτυ πανε μονο τρεχουν ν αποφυγουν τα αυτοκινητα κ να βρουν λιγη τροφη αυτα τι να πουν δηλαδη??

και εγω προτιμω οταν βγαινω ταξι οπως το επιβαλω και στην παρεα!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back