O μικρός Iubi

να και πως είναι ο Ioubi μου τώρα. Μεγαλώνει απίστευτα γρήγορα :|

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• DSC00285.jpg
    DSC00285.jpg
    218,7 KB · Εμφανίσεις: 60
Να σου ζησει ο μικρουλης,να τον χαιρεστε κ να σας χαιρεται!!!Μπραβο που σωσατε την ψυχουλα του,φαινεται ταλαιπωρημενο..:up:Με τοση φροντιδα και αγαπη,σιγουρα θα γινει ενας υπεροχος γατοπριγκηπας!:cool:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

όχι τίποτα άλλο αλλά έχεις και αυτούς τους ανθρώπους που τρελένονται να κλοτσάνε τις γάτες. Δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα. Ο γατούλης μου ήταν σε χώρο εστιατορίου αλλά και τι φταίει που γενηθηκε εκεί το καημένο; Μου την έδινε στα νεύρα κάθε μέρα να βλέπω να το διώχνουν και εκείνο να σε κοιτάει με μία φατσούλα! Ξέρετε έτσι πως γέρνουν τα κεφαλάκια τους τα μικρά και σε κοιτάνε! Πραγματικά αντιπάθησα πολούς συναδέλφους στην δουλειά γιατί έχουν τόσο μίσος για τα ζώα. Εγώ τρελένομαι για τα ζωάκια (εκτός από αυτά που σιχαίνομαι να ακουμπίσω αλλά ψυχούλες είναι κι αυτά). Πιστεύω πως οι άνθρωποι που έχουν ζώα σπίτι τους και μοιράζουν την αγάπη τους παντού είναι και πιο ευτυχισμένοι. Δεν ξέρω πόσοι από σας θα συμφωνίσουν. Δεν έχει να κάνει με το να σου ανήκει απλά κάτι αλλά γιατί ξέρεις πως αυτή η ψυχούλα που έχεις υπό την προστασία σου σε αγαπάει γιατι εκτιμάει αυτό που κάνεις.

Δεν έχει να κάνει με το να σου ανήκει απλά κάτι αλλά γιατί ξέρεις πως αυτή η ψυχούλα που έχεις υπό την προστασία σου σε αγαπάει γιατι εκτιμάει αυτό που κάνεις.
:) :) :) :) :) :) :)

Κούκλος,και ειναι και ίδιο χρωμα με τον Σείριο!

Κούκλος,και ειναι και ίδιο χρωμα με τον Σείριο!
Μην δεις εσυ γκρι γατι συμπεθερα....:lol::lol:

Να σου ζησει ο γατουλης foxyfreak!!!

κούκλος ο Σείριος αμα προσέξεις έχουν και τα δύο λίγο άσπρο χνούδι στο στοματάκι τους. :D Σκέφτικα να πάρω άλλο ένα γατάκι για να παίζουν μαζί και να μεγαλώσουν παρεούλα. Έχει σχέση αν το άλλο γατάκι πρέπει να είναι αρσενικό ή θυληκό; Πρέπει να τα στειρώσω και τα δύο:

Είναι πολύ καλή ιδέα να πάρεις δεύτερο γατάκι. Ναι, πρέπει να στειρωθούν και τα δύο, όχι μόνο για να μη ζευγαρώσουν, αλλά και για να μην προσπαθήσουν να το σκάσουν κατά τη διάρκεια του οίστρου, με αποτέλεσμα να πέσουν απ' το μπαλκόνι ή να χαθούν.

Το φύλο δεν έχει τόση σημασία, εφόσον θα είναι και τα δύο στειρωμένα. Άλλωστε, αν μεγαλώσουν μαζί το πιθανότερο είναι να αισθάνονται σαν αδερφάκια.:)

Αν και λίγο καθυστερημένα, να σου ευχηθώ και γω να χαίρεσαι το απίθανο φατσόνι σου!:happy:

Να χαίρεσαι το γατόνι σου.
Τα γκρίζα είναι από τα αγαπημένα μου χρώματα άσχετο αν μου προέκυψε ένας μαμάκια πορτοκαλοάσπρος. Εύχομαι να είστε φιλαράκια για πολλά πολλά χρόνια και ναι ρε γ....ο πιο υγιές είναι να αισθάνεσαι πόνο όταν βλέπεις να τα διώχνουν να τα κλωτσάνε από το να είσαι τόσο νεκρωμένο άτομο που να αδιαφορείς εντελώς. Μπράβο σου:up:

Eυχαριστώ για τα καλά σας λόγια παιδιά..
Έρχομαι σπίτι από την δουλειά και το πρώτο
πράγμα που κάνω είναι να βρώ το γατούλη.:greycat: Τι όμορφο
συναίσθημα που είναι όταν τον βλέπω! Αμέσως όλα φεύγουν. :happy:

Ένα πράγμα με προβληματίζει... Πόσο κοστίζουν οι επισκέψεις
στον κτηνίατρο και τι εμβόλια θα γίνουν; Πόσο κοστίζουν τα
εμβόλια; :( Έτσι πάνω κάτω να ξέρω μην πάω έτσι στο άγνωστο.

Μένω σε μονοκατοικία, έχω μπαλκόνι στην πίσω μεριά του σπιτιού
που βλέπει στον ακάλυπτο. Τώρα είναι μικρό για να φύγει ή να
σκαρφαλώσει κάπου. Όταν μεγαλώσει σίγουρα θα μπορεί να δραπετεύει
γιατί έχω σκοπό να τον αφήνω ελεύθερο. Τον συνήθησα να βγαίνει
και να ποτήζουμε μαζί το βράδυ :lol:.... Στις διπλανές κατοικίες παραμονεύουν 2 σκυλιά. Το ένα είναι ενα μεγάλο μαύρο και το
είναι μια σταλιά. Τι να κάνω, δεν θέλω να τον έχω περιορισμένο γιατι
αναγκαστικά πρέπει να ανοίγω την πόρτα μου εδώ. Μέχρι τώρα του
αρέσει και αράζει δίπλα στην μπαλκονόπορτα για να δροσίζεται όπως
είναι στην φώτο που έβαλα το μεσημέρι. Όσο για την στείρωση μου
ακούγετε λίγο βάναυσο δεν ξέρω. :/:

Πόσο κοστίζουν οι επισκέψεις
στον κτηνίατρο και τι εμβόλια θα γίνουν; Πόσο κοστίζουν τα
εμβόλια; :( Έτσι πάνω κάτω να ξέρω μην πάω έτσι στο άγνωστο.
Η επίσκεψη και το εμβόλιο κοστίζουν γύρω στα 30 ευρώ. Το πιο απαραίτητο εμβόλιο είναι το τριπλό, που γίνεται σε δύο επαναλήψεις την πρώτη φορά, και μετά αναζωπυρώνεται κάθε χρόνο. Δες και εδώ για τις οικονομικές απαιτήσεις της υπεύθυνης συγκατοίκησης με ένα γατάκι.
Όσο για την στείρωση μου
ακούγετε λίγο βάναυσο δεν ξέρω. :/:
Αντίθετα, αυτό που είναι βάναυσο είναι να αφήσεις το γατάκι να ταλαιπωρείται από το στρες που του προκαλεί η ανάγκη του ζευγαρώματος. Επιπλέον, αφήνοντάς το αστείρωτο το εκθέτεις σε σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία του, ιδιαίτερα αν πρόκειται για θηλυκό, ενώ τα αρσενικά γατιά που μένουν αστείρωτα μαρκάρουν όλο το σπίτι με τα ούρα τους και έχουν έντονες τάσεις φυγής που θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητά τους (πηδάνε από μπαλκόνια κ.λπ.).
Διάβασε αυτό εδώ το άρθρο για τη στείρωση και δες και το σχετικό φυλλάδιο εδώ. Επιπλέον, μπορείς να το συζητήσεις με τον κτηνίατρό σου, που θα λύσει τις απορίες σου και θα σε ενημερώσει σχετικά με τα οφέλη της στείρωσης.

Δεν κατάλαβα καλά τι εννοείς μ' αυτό:
Όταν μεγαλώσει σίγουρα θα μπορεί να δραπετεύει
γιατί έχω σκοπό να τον αφήνω ελεύθερο.

Θέλεις να τον αφήνεις ελεύθερο να γυρίζει στη γειτονιά; Αν είναι αυτό, προσωπικά θα σου σύστηνα να μην τον αφήνεις, γιατί οι κίνδυνοι είναι πολλοί: φόλες, σοβαρές ασθένειες που μπορεί να κολλήσει από καβγάδες με άλλες γάτες και αυτοκίνητα. Ακόμα κι αν θεωρείς σχετικά ασφαλή τη γειτονιά σου, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι φιλόζωοι και τίποτα δεν σου εξασφαλίζει ότι ο γατούλης σου δεν θα χαθεί (μπορεί να τρομάξει από κάτι και να απομακρυνθεί).
Ο μέσος όρος ζωής μιας αδέσποτης είναι 2-3 χρόνια, οπότε καταλαβαίνεις ότι η διάρκεια ζωής μιας σπιτίσιας που βγαίνει έστω και περιστασιακά έξω μειώνεται δραματικά. :(
Φυσικά, δεν χρειάζεται να τον κλειδαμπαρώσεις μέσα. Μπορείς να ασφαλίσεις το μπαλκόνι σου με ένα πλέγμα, ώστε να χαίρεται κι αυτός το έξω του.

πολύ χρήσιμες πληροφορίες ευχαριστώ πολύ.
Το σπίτι μου είναι υπερυψομένη μονοκατοικία,
στο μπαλκόνι πίσω μπορώ ακόμα και εγώ να σκαρφαλώσω
και να κατέβω στον ακάλυπτο χώρο. Αυτό ενοούσα ότι θα μπορεί
να δραπετεύει μόνος του. Μπαλκόνι έχω αλλά ως γνωστόν οι γάτες
πηδάνε παντού και είναι απίστευτοι ακροβάτες. Πως μπορώ να τον
προφυλάξω ; Δεν μπορώ να μην ανοίξω την πόρτα δυστηχώς. Τι κάνω
σε αυτή την περίπτωση;

Πως μπορώ να τον
προφυλάξω ; Δεν μπορώ να μην ανοίξω την πόρτα δυστηχώς. Τι κάνω
σε αυτή την περίπτωση;
Το θέμα περίφραξη/οχυρώσεις το έχουμε συζητήσει εδώ, διάβασέ το και θα πάρεις αρκετές ιδέες.
Εναλλακτικά, υπάρχει και η λύση της ελεγχόμενης εξόδου με λουράκι και σαμαράκι (σαν αυτό εδώ), αλλά δεν το δέχονται όλες οι γάτες.

Tο σπίτι δεν είναι δικό μου οπότε δεν μπορώ να κάνω
κατασκευές όπως λένε στο link που μου έδωσες. Το μόνο που θα έβαζα
είναι μπαμπού στα κάγκελα για να μην πηγαίνει κάτω. Το προτιμώ
από την πλαστική σίτα. ;) Ευχαριστώ aretha είσαι τσακάλι :happy: Από την τέντα και κάτω όμως; μέχρι τα κάγκελα;

Από την τέντα και κάτω όμως; μέχρι τα κάγκελα;
Αυτή την ερώτηση καλύτερα να τη θέσεις στο thread που σε παρέπεμψα πριν, μια και είναι σχετική με το θέμα ;)

Μόλις γυρίσαμε από την πρώτη μας επίσκεψη στον κτηνίατρο.
Ο μικρός Ιούμπι εκτός ότι είναι Σιάμ ημίαιμο (βάση του γιατρού βεβαίως βεβαίως) είναι 4 μηνών περίπου και έχει δοντάρες και είναι πεντακάθαρος.
Κόψαμε λίγο τα νυχάκια και κάναμε το πρώτο μας εμβόλιο. :D

Γειά σας και πάαλι,

Ο Ιούμπι μετά την επίσκεψη στον κτηνίατρο σκεφτίκαμε τι ωραία
που θα ήταν να έχει μία συντροφιά όταν εγώ θα λείπω
απο το σπίτι και γενικά να έχει μια παρέα και να μεγαλώσουν
μαζί. Που θα έψαχνα λοιπόν; στο Mycat φυσικά. Μπαίνω στα
χαρίζονται και τι βλέπω πρώτο πρώτο!!! Ένα ασπρόμαυρο
γατοκορίτσαρο 2 μηνών με μια μουρίτσα απίστευτη. Δεν
ήθελα δεύτερη σκέψη. Πήρα τηλέφωνο και η αγαπητή Joy
μου απάντησε. Συναντιθήκαμε μετά από λίγη ώρα και
μου εμπιστεύτηκε το μικρό αυτό γατάκι. Σευχαριστώ και
πάλι Joy. Την μικρή γατούλα την είχε ονομάσει η Joy αλλά
σκέφτικα ένα άλλο όνομα που μου άρεσε περισσότερο ( σόρυ :/:).
Η Μίκα λοιπόν είναι το καινούριο μέλος της οικογένιας. Είναι
χαδιάρα και πάρα μα πάρα πολύ παιχνιδιάρα. Ο Ιούμπι
έχει ξετρελαθεί να την βλέπει να παίζει και ταιριάζουν
απίστευτα. Την αγαπάει πολύ και όλη την ημέρα τρέχουν μέσα στο
σπίτι και παίζουν. Έχει μια μικρή πληγή η μικρή γατούλα στο λαιμουδάκι
της από μία γατούλα της Joy αλλά δεν υπάρχει λόγος να ανυσιχώ.
2 φορές την ημέρα βάζω στο σημείο αυτό την αλοιφή και είμαστε μια
χαρούλα.

Ήθελα σε ρωτήσω Joy τι τροφή έτρογε η μικρή γατούλα όταν
την είχες γιατι τις κροκέτες που δίνω και στον Ιούμπι δεν τις
τρόει. Φυσικά έκανα το κόλπο με την μαλακή τροφή και
τις κροκέτες τις φαγαμε επίσης!!! Σιγά σιγά θα μάθει.

Γειά σας και πάαλι,

Ο Ιούμπι μετά την επίσκεψη στον κτηνίατρο σκεφτίκαμε τι ωραία
που θα ήταν να έχει μία συντροφιά όταν εγώ θα λείπω
απο το σπίτι και γενικά να έχει μια παρέα και να μεγαλώσουν
μαζί. Που θα έψαχνα λοιπόν; στο Mycat φυσικά. Μπαίνω στα
χαρίζονται και τι βλέπω πρώτο πρώτο!!! Ένα ασπρόμαυρο
γατοκορίτσαρο 2 μηνών με μια μουρίτσα απίστευτη. Δεν
ήθελα δεύτερη σκέψη. Πήρα τηλέφωνο και η αγαπητή Joy
μου απάντησε. Συναντιθήκαμε μετά από λίγη ώρα και
μου εμπιστεύτηκε το μικρό αυτό γατάκι. Σευχαριστώ και
πάλι Joy. Την μικρή γατούλα την είχε ονομάσει η Joy αλλά
σκέφτικα ένα άλλο όνομα που μου άρεσε περισσότερο ( σόρυ :/:).
Η Μίκα λοιπόν είναι το καινούριο μέλος της οικογένιας. Είναι
χαδιάρα και πάρα μα πάρα πολύ παιχνιδιάρα. Ο Ιούμπι
έχει ξετρελαθεί να την βλέπει να παίζει και ταιριάζουν
απίστευτα. Την αγαπάει πολύ και όλη την ημέρα τρέχουν μέσα στο
σπίτι και παίζουν. Έχει μια μικρή πληγή η μικρή γατούλα στο λαιμουδάκι
της από μία γατούλα της Joy αλλά δεν υπάρχει λόγος να ανυσιχώ.
2 φορές την ημέρα βάζω στο σημείο αυτό την αλοιφή και είμαστε μια
χαρούλα.​

Ήθελα σε ρωτήσω Joy τι τροφή έτρογε η μικρή γατούλα όταν
την είχες γιατι τις κροκέτες που δίνω και στον Ιούμπι δεν τις
τρόει. Φυσικά έκανα το κόλπο με την μαλακή τροφή και
τις κροκέτες τις φαγαμε επίσης!!! Σιγά σιγά θα μάθει.​

Ελπίζω να μας βάζεις καμμιά φώτο από την συλλεκτική γατούλα. Και να θυμάσαι δεν νομίζω να υπάρχει δεύτερη. Έτοιμη για τα καλλιστεία:P

:D λες ε; είναι κούκλα πάντως και έχει το πιο μαλακή γούνα που έχω χαιδέψει ποτέ.
Τράβιξα ένα βιντεάκι σήμερα αλλά είμαι λίγο άσχετη και δεν
μπόρεσα να το ανεβάσω. Έβγαλα μία φώτο που είναι αγκαλίτσα όμως και
κοιτάνε έξω. :up:

Συνημμένα

• DSC00322.jpg
    DSC00322.jpg
    268,3 KB · Εμφανίσεις: 61

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back