{off-topic} Ενηλικιωθήκαμε άραγε;

Σπασικλάκια όλου του κόσμου ενωθείτε!!!
Μεγάλο σπασικλάκι κι εγώ από γεννησιμιού μου.. Με ρωτάγαν όταν ήμουν πιτσιρίκα "Νεφέλη, πώς γράφεται ο συνδαιτημόνας??"
Απαντούσε το σπασικλάκι :P

Μάλιστα, στη σχολή είχε στα μαθήματα προς επιλογή ένα που λεγόταν Error Analysis και φυσικά έτρεξα και το επέλεξα! Αλλά αποδείχθηκε μεγάλη μπαρούφα τελικά! :P

Ο Γιώργος είναι λιγάκι ανορθόγραφος (κυρίως το "πιο" με το "ποιο" μπερδεύει) και κάνει και κάτι λαθάκια στις κλίσεις των επιθέτων (του διαφανές τζαμιού π.χ.) και τον έχω ταράξει τον κακομοίρη :redface:
Αφού μου λέει ότι όταν μου γράφει μήνυμα προσέχει περισσότερο από όταν έγραφε έκθεση στις πανελλήνιες :redface::rolleyes:

ΩΛΗ ΜΑΙ ΤΑ ΚΩΚΥΝΑ ΣΠΡΑΙΗ ΣΤΟΥΣ ΤΗΧΟΥΣ ΛΥΠΩΝ!!!
ΑΙΜΠΡΩΣ ΣΤΩΝ ΑΓΟΝΝΑ ΣΟΙΝΤΡΩΦΥ!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αφιερωμένο στα σπασικλάκια

Μου το έστειλαν με μέιλ: Γραμματικά λάθη, ασυνταξίες, εκφραστικές αστοχίες και βερμπαλισμοί σε προεκλογικά φυλλάδια.
(Best of)

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Sans-serif][SIZE=-1]Υπουργός Παιδείας – Χρόνοι ρημάτων: σημειώσατε 1[/SIZE][/FONT]
[SIZE=-1][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Sans-serif](Μαριέτα Γιαννάκου / Ν.Δ.)[/FONT][/SIZE]
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Sans-serif][SIZE=-1]«Ως μητέρα που εδώ και χρόνια έχω θέσει τον εαυτό μου στην υπηρεσία του συνόλου, διάλεξα πάντα την οδό...»[/SIZE][/FONT]​

Πόσα χρόνια διήρκεσε το 1989;
(Μιχάλης Βετούλης / Ν.Δ.): «Η συνδικαλιστική του δράση ξεκίνησε το 1989, όπου για 15 περίπου έτη, διετέλεσε Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της…»

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Sans-serif][SIZE=-1]Τι θέλει να πει ο ποιητής;[/SIZE][/FONT]
[SIZE=-1][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Sans-serif](Κώστας Σκανδαλίδης / ΠΑ.ΣΟ.Κ.): «Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά έχουμε δικαίωμα στην καλημέρα της ζωής μας».[/FONT][/SIZE]​

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Sans-serif][SIZE=-1]Νικάει ο αγώνας;[/SIZE][/FONT]
[SIZE=-1][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Sans-serif](ΣΥ.ΡΙΖ.Α.): «Η δική μας προσπάθεια είναι να ενθαρρύνουμε τους κοινωνικούς αγώνες... ώστε να μπορούν να νικούν, να μπορούν να...[/FONT][/SIZE]​

Το τελικό ν ξαναχτυπά!
«...την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με το οποίο δημιουργούμε μία νέα Ελλάδα». (και όχι δύο!)

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Sans-serif][SIZE=-1]Οι ευαίσθητοι... (από φυλλάδια όλων των κομμάτων)[/SIZE][/FONT]​
  • [FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Sans-serif][SIZE=-1]«...Το ΚΚΕ είναι το αποκούμπι σου...»[/SIZE][/FONT]
  • [FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Sans-serif][SIZE=-1]«...Η Δημοκρατική Αναγέννηση εκφράζει τους καημούς σου...»[/SIZE][/FONT]
  • [FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Sans-serif][SIZE=-1]«Διάλεξα ένα ανηφορικό μονοπάτι, με φορτίο στην πλάτη τα προβλήματα που είχα να αντιμετωπίσω...»[/SIZE][/FONT]
  • [FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Sans-serif][SIZE=-1]«Λυπούμεθα ειλικρινά για την συμπεριφορά των μεγάλων κομμάτων γιατί δεν μας θέλουν???».[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Sans-serif][SIZE=-1]Για το τέλος, σας φυλάξαμε μερικά αποσπάσματα από ένα απολαυστικό φυλλάδιο του ΛΑ.Ο.Σ.:[/SIZE][/FONT]​

• [FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Sans-serif][SIZE=-1]«Είναι σχεδόν κωμικό ο προεκλογικός πανικός που έχει καταλάβει την Κυβέρνηση».[/SIZE]
  • [FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Sans-serif][SIZE=-1]«Γνωρίζεται ότι πριν μερικές μέρες είχαμε έκθεση του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ για το έτος 2006 όπου κατατάσσει την Ελλάδα του κ. Καραμανλή τέταρτοι από το τέλος σε 60 Χώρες στην διαφθορά στην ποιότητα διακυβέρνησης...»[/SIZE][/FONT]
  • [FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Sans-serif][SIZE=-1]«Η ανυπαρξία του Κράτους στις πυρκαγιές όπως αποδείχθηκε περίτρανα είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ».[/SIZE][/FONT] (άρα; ):hmm:
  • [FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Sans-serif][SIZE=-1]«Οι πιο πολλοί από [τους βουλευτές] είναι χασοδίκες δικηγόροι, κληρονόμοι ονομάτων, ασταδιοδρόμητοι μεσήλικες και αντιστασιακοί των δεξιώσεων».[/SIZE][/FONT]
  • [FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Sans-serif][SIZE=-1]«Όλη αυτή την περίοδο είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν το Νομοσχέδιο για τρίτεκνους να εξομοιωθούν σε πολύτεκνους, τα φορολογικά Νομοσχέδια, να ιδρυθεί το ταμείο φτώχειας, να γίνουν οι κοινωνικές παροχές, να δοθούν τα δάνεια στους αγρότες, να γίνει αύξηση του μισθού σε στρατιωτικούς, να ψηφιστεί η Εθνική κατώτατη σύνταξη, να δοθεί 1 δις ευρώ αναδρομικά στους δικαστές (κάτι ξέρουν αυτοί οι Δικαστές) να δοθεί διπλή σύνταξη στις χήρες, θα σας κάνουμε ΓΕΦΥΡΙΑ, θα σας κάνουμε παιδιά, θα σας φέρουμε θάλασσα κ.λ.π. Κυρίες και κύριοι το τυρί το είδατε την φάκα δεν την είδατε? ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ........».[/SIZE][/FONT]
[/FONT]

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και μ' αυτό πάμε επισήμως για off-topic...:whistle:

Δε μας κάνετε οι μοδερατόρισσες ένα σπλιτ να βγάζουμε τα απωθημένα μας;

Χα χα!! :lol: Πολύ καλά!!

δημιουργούμε μία νέα Ελλάδα». (και όχι δύο!)
Καλά, αυτό πια κοντεύει δυστυχώς να γίνει κανόνας...:down:
Αγωνιζόμαστε για μία καλύτερη ζωή, Το έργο του διακρίνεται από μία ποιότητα και μία ευαισθησία, κ.ο.κ.
Όλη την ώρα το ακούω και το διαβάζω...:mad:

Χα χα!! :lol: Πολύ καλά!!

Καλά, αυτό πια κοντεύει δυστυχώς να γίνει κανόνας...:down:
Αγωνιζόμαστε για μία καλύτερη ζωή, Το έργο του διακρίνεται από μία ποιότητα και μία ευαισθησία, κ.ο.κ.
Όλη την ώρα το ακούω και το διαβάζω...:mad:
Μία η Άνοιξη, ένα το σύννεφο, χρυσή βροχή.....:whistle::whistle::whistle::whistle::whistle::whistle::whistle:

Βρέχει; Πότε ξεκίνησε να βρέχει ρε παιδιά;:blink:

Και μ' αυτό πάμε επισήμως για off-topic...:whistle:

Δε μας κάνετε οι μοδερατόρισσες ένα σπλιτ να βγάζουμε τα απωθημένα μας;

ΟΚ! Το έκανα. Κάντε ό,τι γουστάρετε τώρα!:P

Δηλαδή επίσημα είμαστε off topic? Ωραία!!!!

Τι είναι split;;;;;;;;;;;:blink:

Τι είναι split;;;;;;;;;;;:blink:

Χώρισμα κάποιον μηνυμάτων που είναι άσχετα, από ένα θέμα .

φυλακηα (ήθελε να πει φιλάκια το κακόμοιρο)
Μήπως ;; Φιλάάάάάάάάάκιαααα πού ελεγε και η Καλομοίρα;:blink:
;

Φτού . ..:down:
Δέν μπορω να βρώ το τόπικ γιά να βάλω ενα βιντεο δικο μού μέ πέσιμο περιστεριών σέ γατα [στήν πρασιά μάς] γιά νά της πάρουν το φαγητό από τό στόμα

:lol::lol::lol::lol::lol:
Παντως με κανατε και γελασα!!!!!

Δέν μπορω να βρώ το τόπικ γιά να βάλω ενα βιντεο δικο μού μέ πέσιμο περιστεριών σέ γατα [στήν πρασιά μάς] γιά νά της πάρουν το φαγητό από τό στόμα

Αστεία βίντεο με κατοικίδια ;)

Ευχαριστώ.
Τό εβαλα οκ :rolleyes:

«...την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με το οποίο δημιουργούμε μία νέα Ελλάδα». (και όχι δύο!)
Από το cv του νέου υπουργού πολιτισμού:

Εξέδωσε τα πολιτικά βιβλία "Για μία Ριζοσπαστική Ανανέωση", "Για Ένα Νέο Ήθος" και το "Για μια Δημιουργική Ανατροπή".

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Από το cv του νέου υπουργού πολιτισμού:

Εξέδωσε τα πολιτικά βιβλία "Για μία Ριζοσπαστική Ανανέωση", "Για Ένα Νέο Ήθος" και το "Για μια Δημιουργική Ανατροπή".

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Ένα καιρό που μ'έστελνε η μάνα μου σχολεί-εί-ο κι ο δάσκαλός μου μ'έβαζε στο πρώτο το θρανί-ί-ί-ο" :whistle::whistle::whistle: (Αλλά δεν μάθαινα τίποτα!!!!:lol:). Τίτλος του επόμενου βιβλίου του νέου υπουργού πολιτισμού το οποίο βρίσκεται υπό (μία ????:hmm:) έκδοση:P

Σχετικά με το χιλιοειπωμένο "μια νέα Ελλάδα", νομίζω ότι το "μια" είναι δόκιμο γιατί χρησιμοποιείται για έμφαση. Πιο συγκεκριμένα, ο Γ. Μπαμπινιώτης στο λεξικό του γράφει πως τα "ένας, μία/μια, ένα" μπορεί να χρησιμοποιηθούν (ειδικότερα πριν από ονόματα) για επίταση τού πόσο σημαντικός είναι κάποιος, κάποια ή κάτι.
Αν κάνω λάθος, πάντως, θα ήθελα να μου το πείτε... για να πάψω να κάνω λάθος!

Μάλλον δίκιο έχει ο Μπαμπινιώτης για την εμφατική χρήση, αλλά ειδικά πριν από αφηρημένα ουσιαστικά (πχ ήθος, ανανέωση) το ένας/μία μου ακούγεται πάρα πολύ αστείο -αυτόματα κάνω το συνειρμό "Μόνο ένα ήθος; Γιατί καλέ, θα τα τσιγκουνευτούμε τα ήθη; βάλε δυο-τρία να μας βρίσκονται!" :rolleyes:

Μήπως ;; Φιλάάάάάάάάάκιαααα πού ελεγε και η Καλομοίρα;:blink:
;

:lol::lol::lol: Στην Χαλκιδική που έχουμε εξωχικό και άπειρες γάτες είχαν κάνει φωλιά κάτι αηδόνια και όποτε πήγαιναν οι γάτες προς τα 'κει αυτ΄΄α της ορμούσαν!! Έτρωγε κάτι τσιμπίματα η γάτα στην πλάτη :lol::lol:

Μάλλον δίκιο έχει ο Μπαμπινιώτης για την εμφατική χρήση, αλλά ειδικά πριν από αφηρημένα ουσιαστικά (πχ ήθος, ανανέωση) το ένας/μία μου ακούγεται πάρα πολύ αστείο -αυτόματα κάνω το συνειρμό "Μόνο ένα ήθος; Γιατί καλέ, θα τα τσιγκουνευτούμε τα ήθη; βάλε δυο-τρία να μας βρίσκονται!" :rolleyes:

Σωστά. Πολλές φορές βλέπουμε και άχρηστα ένας/μια (χωρίς τόνο) τα οποία προκύπτουν από μετάφραση του αγγλικού a/the - όπως στο παράδειγμα που έδωσες πιο πάνω: "Τα γραπτά του διακρίνονται από (μια) ευαισθησία, (ένα) ήθος, (μια) καλλιέργεια κ.λπ." Και αόριστα να είνα τα άρθρα, πάλι είναι περιττά.
Άλλα έχω μια ένσταση στο "ένας" που είναι και αριθμητικό και αόριστο, π.χ. "Ήρθε ένας τύπος στο μαγαζί και μου είπε..." (=κάποιος).
Ωστόσο συμφωνώ ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το αποτέλεσμα "αγγλίζει" και καλό είναι να αλλάζουμε τη σύνταξη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back