Online αγορές

Loukia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 258 μηνύματα.
Η χρεωστική κάρτα συνδέεται με κάποιον λογαριασμό που έχεις ανοίξει στην τράπεζα με τα σχετικά δικαιολογητικά.
Η προπληρωμένη είναι πολύ πιο απλή, πηγαίνεις μόνο με την ταυτότητα σου και σου βγάζουν προπληρωμένη την ίδια στιγμή.
Η προπληρωμένη δεν είναι συνδεδεμένη με κάποιον κλασικό λογαριασμό, ούτε καν έχει το όνομα σου επάνω γιαυτό και είναι πολύ ασφαλής για αγορές από το ιντερνετ.
Επίσης σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να χρεωθείς περισσότερα από όσα έχεις βάλει εσύ στην κάρτα. Αυτό δεν ισχύει σε κάποιες χρεωστικές (όχι όλες) στις οποίες έχεις δικαίωμα υπερανάληψης, δηλαδή κάνεις αγορές για περισσότερα χρήματα από όσα διαθέτει η κάρτα σου (ο λογαριασμός σου πιο συγκεκριμένα).

Ουσιαστικά η διαφορά γενικά είναι η εξής.
Η προπληρωμένη είναι πιο απλή στην έκδοση της, είναι δηλαδή πιο χαλαρά τα πράγματα, είναι πιο ασφαλής για τους παραπάνω λόγους (και η χρεωστική βέβαια είναι ασφαλής αλλά αν δεν ξέρεις μπορεί να την πατήσεις) και είναι άλλωστε ο λόγος δημιουργίας τους, Οι αγορές από το ιντερνετ.

icon_arrow.gif
Πρόσεχε πάντως όταν θα πας να πάρεις μια προπληρωμένη να μη σε φορτώσει ο υπάλληλος και με καταθετικό λογαριασμό στην εκάστοτε τράπεζα. Δεν είσαι υποχρεωμένος να ανοίξεις λογαριασμό απλά και μόνο επειδή θες να βγάλεις μια προπλρωμένη κάρτα εκτός και αν θέλεις χρεωστική.

Απ' ότι έχω ακούσει προπληρωμένες έχουν σίγουρα οι τράπεζες Πειραιώς, Κύπρου, Eurobank.
Της Πειραιώς η προπληρωμένη είναι εικονική, τη βγάζεις μέσα από το ίντερνετ.

Οι προπληρωμένες γενικά έχουν κάποιο κόστος φορτίσματος δηλαδή κάθε φορά που την γεμίζεις με χρήματα, δίνεις και μια μικρή προμήθεια στην τράπεζα. Πχ στη Eurobank για κάθε ποσό μέχρι 100 ευρώ δίνεις περίπου 1 ευρώ μέχρι 500 3 ευρώ.
Συμπερασματικά, αν θες απαραίτητα μια κάρτα για να κάνεις αγορές μόνο από το Internet και ζητάς ασφάλεια(πρώτο μέλημα σου) είναι καλό να βγάλεις προπληρωμένη κάρτα γιατί είναι πιο βολική, ασφαλής και ευέλικτη.

Αν θες να κάνεις και διάφορες άλλες αγορές, πχ σε μαγαζιά, να την χρησιμοποιείς και για αναλήψεις - καταθέσεις και να μην πληρώνεις ευρώ από την τσέπη σου για φορτίσεις - ξεφορτίσεις, πάρε χρεωστική (ανοίγοντας ενοείται και λογαριασμό).

------------------------

Εγώ έχω βγάλει προπληρωμένη κάρτα στη Eurobank.

Μου ζητήσανε:
1. Ταυτότητα.
2. Χαρτί που να αναγράφεται το επάγγελμα (εγώ έδωσα τη βεβαίωση έναρξης εργασίας).
3. Επίσημο έγγραφο (πχ εκκαθαριστικό) που να πιστοποιεί το Α.Φ.Μ. (τώρα θα μου πείτε γιατί, αφού αναγράφεται στο 2, άβυσσος το μυαλό της γραφειοκρατίας).
Και μου την έδωσαν επί τόπου.

Την πρώτη φορά την φορτίζεις στο ταμείο (αν θες να το κάνεις άμεσα) μια και δεν έχεις pin για να το κάνεις σε μηχάνημα, αλλά κάνεις αίτηση και παίρνεις pin, απλά παίρνει λίγες μέρες.
Την πρώτη φορά που βάζεις χρήματα η προμήθεια είναι 5 ευρώ. Τις υπόλοιπες είναι πολύ λιγότερο, αλλά δε θυμάμαι πόσο.
Μπορείς να την φορτίσεις με ποσό από 30 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ.
με κατάθεση μετρητών ή μεταφορά από υφιστάμενο λογαριασμό, σε ταμείο
μέσω ΑΤΜ
μέσω e-banking
μέσω europhone banking που δεν ξέρω τί είναι (αν έχεις pin)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπράβο Λουκία:up:....πολύ κατατοπιστικό και πραγματικά χρήσιμο;)....βλέπω διάφορα πράγματα στο ίντερνετ και πάντα φοβόμουν να παραγγείλω:hmm:...μια φορά μόνο παρήγγειλα ένα βιβλίο και αυτό από Ελλάδα με αντικαταβολή :redface::lol:

Ευχαριστουμε παρα πολυ Λουκια, δε μπορεις να φανταστεις ποσο χρησιμες ειναι οι online αγορες στην επαρχια.... :/:
Μια κλειστη τουαλετα θελω η ερμη γατομανα, και πρεπει να ανεβω Αθηνα! Γιατι μεσω e-bay τουλαχιστον που κοιταξα, ειναι πανακριβες, ασε τα μεταφορικα! Παω να τσεκαρω τις διευθυνσεις που εδωσες! :up:

Παρεπιπτοντως μηπως γνωριζει καποιος pet shop στην Ελλαδα που να στελνει αντικαταβολη, η να μπορεις να κανεις online αγορες? Οσο κι αν το εψαξα, δεν βρηκα κατι αξιοπρεπες :(

Μπραβο Loukia,κι εγω ειχα αποριες για τις χρεωστικες.Τα sites που μας εβαλες στελνουν Ελλαδα;

Παρεπιπτοντως μηπως γνωριζει καποιος pet shop στην Ελλαδα που να στελνει αντικαταβολη, η να μπορεις να κανεις online αγορες? Οσο κι αν το εψαξα, δεν βρηκα κατι αξιοπρεπες :(

Υπάρχει η sublime στη Θεσ/νίκη....ψάξε να βρεις το προφίλ της και μπες στη σελίδα της;)
Υπάρχει και ακόμα ένα στην Αθήνα, αλλά δεν θυμάμαι πώς το λένε:hmm:..ξέρει η Αντωνία...θα την ρωτήσω:)

Καλές αγορές!!!:up:

Μπραβο Loukia,κι εγω ειχα αποριες για τις χρεωστικες.Τα sites που μας εβαλες στελνουν Ελλαδα;
Ναι, είναι site από τα οποία ή εγώ ή διάφοροι γνωστοί μου έχουμε παραγγείλει για τα σκυλιά μας χωρίς προβλήματα.
Όποιος έχει κάτι δοκιμασμένο ας το βάλει να χαζέψουμε.
Θέλω να ετοιμάσω τα προικιά της ανύπαρκτης γάτας μου! :lol:

Η αλήθεια είναι πολλά πράγματα (τουλάχιστον για σκύλους) δεν τα βρίσκεις παρά μόνο αν τα παραγγείλεις απ' έξω. Κι εγώ δίσταζα να κάνω τέτοιες αγορές, αλλά με την προπληρωμένη σώθηκα.

Υπάρχει η sublime στη Θεσ/νίκη....ψάξε να βρεις το προφίλ της και μπες στη σελίδα της;)
Υπάρχει και ακόμα ένα στην Αθήνα, αλλά δεν θυμάμαι πώς το λένε:hmm:..ξέρει η Αντωνία...θα την ρωτήσω:)

Καλές αγορές!!!:up:

Τη βρηκα (https://www.jollypops.gr/) αλλα ειναι εκτροφειο και σε μια επιλογη που εχει pet shop, εχει μονο γατοδεντρα και ενα προϊον για τα ματακια... :(

Μπραβο Λουκια πραγματικα πολυ χρησιμη η αναλυση που εκανες.Απο καιρο σκεφτομουν να βγαλω προπληρωμενη καρτα στην Eurobank, oποτε θα παω ...διαβασμενη.;) Για πιστωικη ουτε που τα συζηταω, θεωρω οτι τα επιτοκια τους ειναι υπερβολικα.:hmm:
Μεχρι στιγμης εχω παραγειλει απο ιντερνετ μονο βιβλια και μια φορα μπαταρια για κινητο, που δεν εβρισκα αλλου, και πληρωνα παντα με αντικαταβολη.:)

Υπαρχει το γαβμαμνιαου πετ σοπ ονλαιν χωρις ζωα gavmamniaou.gr εχουμε ξανανασχοληθει σε αλλο ποστ και εκε εχει κι αλλα πετ σοπ. Στη θεσσαλονικη δεν εχει ονλαιν πετ σοπ εχει ομως πολλα που κανουν ντελιβερυ δειτε εδω www.psychanimal.com εκει που λεει πετ σοπ χωρις ζωα, εχει και ονλαιν και σε διαφορα μερη που στελνουν

Υπαρχει το γαβμαμνιαου πετ σοπ ονλαιν χωρις ζωα gavmamniaou.gr εχουμε ξανανασχοληθει σε αλλο ποστ και εκε εχει κι αλλα πετ σοπ. Στη θεσσαλονικη δεν εχει ονλαιν πετ σοπ εχει ομως πολλα που κανουν ντελιβερυ δειτε εδω www.psychanimal.com εκει που λεει πετ σοπ χωρις ζωα, εχει και ονλαιν και σε διαφορα μερη που στελνουν

Μόνο που το συγκεκριμένο στέλνει μόνο στη Βόρεια αττική. Δεν τους συμφέρει να κάνουν δρομολόγια μου είπαν.
Έτσι αναγκαστικά παίρνω τις άμμους από πετ-σοπ με ζώα, που μου τα φέρνει στο σπίτι και τα βάζει και μέσα στην αυλή.
Τις τροφές από την κτηνιατρική που είναι κοντά μου και δεν έχει παρά μόνο λίγα ψαράκια.

Λουκία σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση.:)

Εγώ παιδιά έβγαλα την pre-paid της τράπεζας Κύπρου και πριν λίγες ημέρες έκανα την πρώτη μου αγορά στο e-bay της Αγγλίας. Μεταφορικά μόνο 4 λίρες είχε. Έχει ταχυδρομηθεί, αλλά δεν το έχω παραλάβει ακόμη.
Θα δείξει.
Εγώ αυτό που φοβάμαι είναι ή να μην στο στείλουν ή να είναι χαλασμένο...:/:

Το amazon δεν ξέρω αν στέλνει Ελλάδα. Τουλάχιστον αυτά που ήθελα εγώ δεν τα έστελνε.
Και αυτό το σπιτάκι που έβαλες (πολύ πλάκα έχει! :D ) αν δεις πιο κάτω λέει:
Product details

• Delivery Restrictions: This item can only be delivered within the UK

Αν δεις στα πετ σοπ χωρις ζωα εκει που σου ειπα μπορεις να βρεις καποιο κοντα σου η και πιο μακρυα ολα κανουν και ντελιβερυ εστω κι αν δεν ειναι ονλαιν. Αν ξερεις τι θελεις το ζητας και στο φερνουν

Κρίμαπου δεν στέλνει το αμαζόν.:/: Και αυτό πρέπει να είναι καλό.

https://www.thecatgallery.co.uk/index.html

Λουκία, επειδή δεν ξέρω αγγλικά τόσα ώστε να καταλαβαίνω, τα μεταφράζω όταν χρειαστώ,μέσω systran. Οπότε δεν πρόσεξα τίποτα από τα όσα έλεγε.

Αυτο στελνει ειρηνη σε ολο τον κοσμο.Το εχω κι εγω υποψιν,αλλα δεν εχω παραγγειλει τιποτα ακομα.Παντως εχει πολυ ωραια πραγματα.

Δεν έχω παραγγείλει ποτέ και δεν ξέρω αν στέλνει Ελλάδα, αλλά θα έπαιρνα άφοβα γιατί το θεωρώ αξιόπιστο:
www.petplamet.co.uk

Δεν έχω παραγγείλει ποτέ και δεν ξέρω αν στέλνει Ελλάδα, αλλά θα έπαιρνα άφοβα γιατί το θεωρώ αξιόπιστο:
www.petplamet.co.uk

Λουκία, δυστυχώς βγάζει με το άνοιγμα: The link you clicked on has expired. It pointed to a Web site that was a member of the Commission Junction network and has since been deactivated or temporarily suspended. We apologize for any inconvenience.

Ατυχήσαμε...:/:

το αμερικάνικο amazon παντως στέλνει Ελλάδα!;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back