Oriental

moukelis

Επιφανές μέλος

Η Δώρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 42.019 μηνύματα.
Η Oriental δημιουργήθηκε για να εξερευνήσουμε όλους τους χρωματισμούς. Από τότε που αναγνωρίστηκε επίσημα από τον CFA, οι εκτροφείς της Oriental άρχισαν μια προσπάθεια να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια αυτής της φυλής. Η Oriental έχει το ίδιο «πολύχρωμη» προσωπικότητα με τη γούνα της, ενώ είναι πολύ δεμένη με τους ανθρώπους που θεωρεί δικούς της και ζητά απεγνωσμένα να μοιραστεί τη ζωή και την καθημερινότητά της μαζί τους.
Οι Oriental αντιπροσωπεύουν μια μεγάλη ομάδα γατών που ανιχνεύουν τις ρίζες τους στις γάτες του Σιάμ. Όταν επιτράπηκε στην Ανατολίτικη κοντότριχη να διαγωνιστεί στην κατηγορία των πρωταθλητών, το 1977, έγινε γρήγορα μια από τις πιο δημοφιλείς φυλές του CFA. Με την προσθήκη της Ανατολίτικης μακρύτριχης σε αυτή την οικογένεια αυτών των κομψών, μυωδών αιλουροειδών, το 1995, η φυλή καλύπτει πλέον όλα τα γούστα.
orientalshorthairscoote.jpg
winnona1.jpg
olh2.gif

Από τη μύτη ως την άκρη της μακριάς, λεπτής ουράς της που μοιάζει με μαστίγιο, η Oriental μοιάζει με σπουδή στην κομψότητα. Αυτή η εκλεπτυσμένη γάτα φαίνεται να γλιστρά με χάρη από δωμάτιο σε δωμάτιο πάνω στα ψηλά, λυγερά της πόδια.
ajna1s.jpg

Οι γραμμές του γωνιώδους κεφαλιού της καταλήγουν στα μεγάλα, προτεταμένα αυτιά της και συμπληρώνονται από τα αμυγδαλωτά της μάτια. Μην απατάστε από το λυγερόκορμο, «κυλινδρικό» τους σώμα: αυτές οι γάτες έχουν αναπάντεχο βάρος και μυϊκό τόνο και δεν είναι τόσο ντελικάτες όσο φαίνονται.
leggswinterfrost.jpg

Με περισσότερους από 300 διαφορετικούς χρωματισμούς για να επιλέξετε, θα βρείτε εγγυημένα την Oriental που θα σας κλέψει την καρδιά. Φανταστείτε μια γάτα του Σιάμ να φορά ένα λευκό, κόκκινο, κρεμ, εβένινο, μπλε, σοκολά, λιλά, ή κανελλί κοστούμι.
blackcatorientalshortha.jpg

Πέρα από τους συμπαγείς χρωματισμούς, υπάρχει το καπνιστό γονίδιο που συνδυάζεται με όλα τα χρώματα εκτός του λευκού. Για όσους προτιμούν τους σκιασμένους χρωματισμούς, υπάρχουν οι ποικιλίες shaded, και οι πινελιές χρωματισμών μας δίνουν όμορφες δίχρωμες ποικιλίες. Εμφανίζονται επίσης όλοι οι χρωματισμοί με ραβδώσεις,mackerel,spotted και classic, οι οποίοι αν συνδυαστούν με όλα τα διαθέσιμα χρώματα μας δίνουν άλλους 32 διαφορετικούς χρωματισμούς, κι αν προσθέσουμε σε αυτούς και το ασημένιο γονίδιο, ξεπερνούμε τον αριθμό των 300 χρωματισμών! Στην ατελείωτη αυτή παλέτα προστέθηκε και η μακρύτριχη εκδοχή της φυλής, που συνδυάζει τη σβελτάδα της κοντότριχης αδελφής της με μεταξένιο,μακρύ τρίχωμα και πλουμιστή ουρά.
winterfrostgoblin.jpg

Στις πιο πολυάσχολες περιόδους της ζωής σας, η Oriental θα βρει έναν τρόπο να διακόψει τις ασχολίες σας: μια παραπονιάρικη φωνούλα την ώρα που τρώτε, μια λεπτομερής επισκόπηση της οδοντόβουρτσάς σας την ώρα που θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε, ή μια μικρή βοήθεια στο δέσιμο των παπουτσιών σας πριν φύγετε για τη δουλειά. Θεωρείστε δεδομένο ότι θα χρειάζεστε βοήθεια ακόμη και για να διαλέξετε τι θέλετε από το ψυγείο! Στις στιγμές ηρεμίας, θα μοιράζεται μαζί σας τη ζεστασιά μιας αγκαλιάς, θα σας χαρίσει γουργουρητά και θα σας «εφοδιάσει» με κουτουλιές και χάδια όταν τα έχετε ανάγκη.
2juli382.jpg

Συνδυάζουν την εξυπνάδα τους με την έμφυτη περιέργειά τους, κι έτσι τίποτα δεν μένει κρυφό από μια Oriental.Αν τους δώσετε την προσοχή και τη στοργή που τόσο επίμονα επιζητούν, θα κάνουν οτιδήποτε για να σας ευχαριστήσουν, αν τις αγνοήσετε θα βουλιάξουν στη θλίψη.
b2090200.jpg

Αυτές οι εκλεπτυσμένες, λυγερόκορμες γάτες παραμένουν παιχνιδιάρες, πνευματώδεις και πιστές ακόμα και όταν ενηλικιωθούν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

versace1.jpg
purplehaze3.jpg
Jade08.jpg
jeeves10.jpg
mao.jpg
NWRicki.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

grandcami.jpg
Deeds.jpg
chip.jpg
blingbling.jpg
azulnieve2.jpg
207orientalportraitashx.jpg

mai2.jpg
49814934.jpg
24624052.jpg
29529575.jpg

Συγνώμμη αλλά και το σβηστικούλι της Ελένης και η Πουπίνα μου φέρνουν ελαφρώς νομίζω. Λέτε κάνας προπάππους να ήταν από εκεί?

Η Πουπινα σου πολυ,και η αδερφη της ακομα περισσοτερο,στο ειχα πει οταν τις ειχες βρει,και σου ειχα βαλει και φωτο.

Και ξέρεις τι? έχω παρατηρήσει ότι έχει τελείως διαφορετική συμπεριφορά από τον Λίλο. Κατά κάποιο τρόπο νομίζω ότι καταλαβαίνει το κάθε τι που της λέω και μεν κοιτάζει σαν άνθρωπος ατάραχος. Δεν στρίβει δηλαδή δεξιά ή αριστερά το κεφάλι της. Είναι κάτι περίεργο που δεν μπορώ να το εξηγήσω. Επίσης όταν κάτι της κινήσει την περιέργεια παίρνει στάση και στέκεται στα δύο ποδαράκια της σαν ανθρωπος. Μου θυμίζει σκίουρο. Στην αρχή σε άκουγα αλλά δεν είχα δώσει σημασία να πω την αλήθεια. Η άτιμη όμως έχει κάτι το ξεχωριστό το οποίο δεν μπορώ να περιγράψω. Οι δε δύο αδελφούλες της ακόμα μοιάζουν περισσότερο. Αλλά και το σβηστικούλι δεν φέρνει?

To σβηστικο οχι,δε νομιζω...Ποτέ δεν ξέρεις,μπορει να εχει τιποτα προγονους ανατολίτες,εξάλλου όλα τα ημιαιμα γατακια προεκυψαν απο διασταυρωσεις γατων ρατσας και τουμπαλιν.

Και ξέρεις τι? έχω παρατηρήσει ότι έχει τελείως διαφορετική συμπεριφορά από τον Λίλο. Κατά κάποιο τρόπο νομίζω ότι καταλαβαίνει το κάθε τι που της λέω και μεν κοιτάζει σαν άνθρωπος ατάραχος. Δεν στρίβει δηλαδή δεξιά ή αριστερά το κεφάλι της. Είναι κάτι περίεργο που δεν μπορώ να το εξηγήσω. Επίσης όταν κάτι της κινήσει την περιέργεια παίρνει στάση και στέκεται στα δύο ποδαράκια της σαν ανθρωπος. Μου θυμίζει σκίουρο. Στην αρχή σε άκουγα αλλά δεν είχα δώσει σημασία να πω την αλήθεια. Η άτιμη όμως έχει κάτι το ξεχωριστό το οποίο δεν μπορώ να περιγράψω. Οι δε δύο αδελφούλες της ακόμα μοιάζουν περισσότερο. Αλλά και το σβηστικούλι δεν φέρνει?

Συμπεθερα το χαρακτηρα που περιγραφεις για την Πουπίνα, τα ιδια εχω παρατηρησει και στο μούτρο.
Ειναι αυτη η περιεργη επικοινωνία που εχει και γενικά οι κινησεις του μεσα στο σπίτι!!!

36947137697114160711517.jpg
36756138055827128311517.jpg
36344137693994082711517.jpg
34626138438300689911517.jpg
34619139757997681511517.jpg
29715134035358619111517.jpg
26604128386121391711517.jpg
22746126491538028311517.jpg
18859125695146119011517.jpg
13468137708862454411517.jpg
12142117644808865611517.jpg
29861080572211819115170.jpg
29861077899425001115170.jpg

παναγια μου! Τι αυτια ειναι αυτα?! :eek: No offence γατουλα, αλλα τα αυτακια σου δεν μου αρεσουν :/: Αν το μουσουδι ηταν λιγοτερο ισιο και εμπαινε λιγο προς τα μεσα οπως στα βρετανακια θα εμοιαζε αρκετα με fennec!

35118153533034421912636.jpg

Ε ρε μάνα κάτι αυτάρες. Αυτές τις γατούλες να δούνε όσες λέγαν το κορίτσι μου μυρμηγκοφάγο:P:P

Εχουν κι αυτες τη χαρη τους νομιζω,δεν θα επαιρνα μια γατουλα αυτης της φυλης,αλλα καποιες τις βρισκω πολυ κομψες και ομορφες.

εκτος απο τα αυτια-δορυφορικες κεραιες, βρισκω και την ουρα τους αχαρη. Σας φαινονται και σε σας σκελετωμενες ή ειναι στην φαντασια μου; Καποιες απο αυτες ειναι γλυκες, αλλα δεν τρελαινομαι κιολας :(

Καποιες ειναι πολυ extreme αλλα αυτο συμβαινει με ολες τις φυλες.Και νορβηγακια εχω δει που δε μου αρεσαν καθολου,και βρετανακια,και ρωσσικα.ΟΚ ψεμματα,ρωσσικα που να μη μου αρεσουν δεν εχω δει,τα λατρευω ολα.:P

χμμμ ναι, αλλα απο αυτη τη ρατσα δεν μου αρεσε καμια ως τωρα. Ευχομαι μονο μη κανουν κανενα λαθος και πειραματιστουν με διασταυρωσεις oriental x sphynx και βγαλουν κανενα ατριχο oriental με τα τεραστια αυτα και ισιο προφιλ. Δεν θα το αντεξω :(

Βασικα οι σφιγγες ετσι κι αλλιως πανω κατω σαν τις oriental ειναι σε κατατομη.

το σημειο που κανει την διαφορα ειναι το ισιο προφιλ, οι sphynx δεν εχουν τοσο ισιο προφιλ οσο οι oriental και τις κανει να φαινονται πιο γλυκες. Οταν βλεπω μια oriental μου φερνει στον μυαλο τον yoda απο το star wars :/:

Τι αυτια ειναι αυτα my God!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back