Orijen Cat & Kitten

Χίλια συγνωμη μιλουσε για σκυλακια με προβλημα εκτος Αυστραλιας στα σχολια κατω απο το αρθρο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ουτε των δικων μου μυριζουν περισσοτερο,μαλιστα η ποσοτητα των κοπρανων ειναι ΠΟΛΥ μικροτερη και τρωνε εμφανως λιγοτερο χωρις να πεινανε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ειδα καπου στο αρθρο να λεει για εκτος αυστραλιας. Μπορεις να μου δειξεις που το ειδες;

ρε παιδια..εγω ανησυχω τωρα με αυτο που διαβασα...το οτι ειναι μονο στην αυστραλια,δεν σημαινει οτι ειναι ολα οκ....τι ειναι παλι τουτο;που μπ[ορουμε να μαθουμε περισσοτερες πληροφοριες;:worry:

Πληροφοριακα παντως,παρομοια περιστατικα εχουν αναφερθει και για αλλες γνωστες εταιριες,και με ανησυχει περισσοτερο μια εταιρια που προσπαθει να τα κουκουλωσει,παρα μια που βγαινει και λεει οτι η τροφη της υπαρχει υποψια να ειναι βλαβερη,και την ανακαλει.Επισης απο οσο εχω διαβασει δεν εχει αποδειχθει οτι υπηρχε αμεση σχεση της καταναλωσης της τροφης με τα συμπτωματα που εμφανισαν οι γατες.Παρομοια συμπτωματα εμφανιζουν και ζωα που εχουν ελλειψη καποιου συγκεκριμενου ενζυμου.Οποτε προτιμω να το ρισκαρω...

Πληροφοριακα παντως,παρομοια περιστατικα εχουν αναφερθει και για αλλες γνωστες εταιριες,και με ανησυχει περισσοτερο μια εταιρια που προσπαθει να τα κουκουλωσει,παρα μια που βγαινει και λεει οτι η τροφη της υπαρχει υποψια να ειναι βλαβερη,και την ανακαλει.Επισης απο οσο εχω διαβασει δεν εχει αποδειχθει οτι υπηρχε αμεση σχεση της καταναλωσης της τροφης με τα συμπτωματα που εμφανισαν οι γατες.Παρομοια συμπτωματα εμφανιζουν και ζωα που εχουν ελλειψη καποιου συγκεκριμενου ενζυμου.Οποτε προτιμω να το ρισκαρω...

μακαρι Δωρα μου..γιατι και εγω πλεον τους δινω ακανα..και θελω μετα να παω στην οριτζεν..βεβαια,δεν ειδα στο αρθρο να λεει οτι η εταιρια το ειπε αυτο...εκτος αν δεν το προσεξα..γιατι το διαβασα βιαστικα..

Ποιο πραγμα να ειπε η εταιρια;

Προτιμω να ρισκαρω μια ανακληση που δεν εχει αποδειχτει οτι οφειλοταν στην συγκεκριμενη τροφη,παρα να δινω στη γατα μου να τρωει καλαμποκι...Δειτε τι προκαλει η καταναλωση του:
"I am pleased Orijen does not use corn, wheat, or soy. We should probably take time out from this review to remind ourselves of the good and bad effects of corn, wheat, and soy in a cat or dog's diet. *Corn, wheat and soy are responsible for fever, ear aches, ear infections, bad bread, dental disease, hair loss, dry and itchy skin, bloat, tumors, warts, moles, abnormal nail growth, arthritis, deafness, blindness, digestive problems, seizures, inflamed liver, inflamed kidneys, bladder problems, heart problems, and death. Oh yeah, for the good effects of these three grains - reduces the cost of pet food production."
Το διαβασα εδω.
Επισης στη συνεχεια του αρθρου που αναφερθηκε πιο πανω,φαινεται οτι ο λογος που προκληθηκαν τα προβληματα δεν ηταν η τροφη,αλλα η ακτινοβολια που δεχτηκε:
https://www.truthaboutpetfood.com/articles/update-on-orijen-pet-food.html
Δεν ξερω αν ειναι σιγουρα αληθεια,υπαρχουν αρκετα λινκς που θα σας βοηθησουν να αποφασισετε μεσα στο αρθρο.Απλα οπως ειπα και πιο πανω,προτιμω να παρω αυτο το ρισκο απο το να τα ταϊζω μια ζωη καλαμποκι,που σιγουρα θα τους δημιουργησει προβληματα μακροπροθεσμα.Εδω ειναι η απαντηση που εδωσε η εταιρια σχετικα με τα περιστατικα,τα συμπερασματα δικα σας.

Προτιμω να ρισκαρω μια ανακληση που δεν εχει αποδειχτει οτι οφειλοταν στην συγκεκριμενη τροφη,παρα να δινω στη γατα μου να τρωει καλαμποκι...Δειτε τι προκαλει η καταναλωση του:
"I am pleased Orijen does not use corn, wheat, or soy. We should probably take time out from this review to remind ourselves of the good and bad effects of corn, wheat, and soy in a cat or dog's diet. *Corn, wheat and soy are responsible for fever, ear aches, ear infections, bad bread, dental disease, hair loss, dry and itchy skin, bloat, tumors, warts, moles, abnormal nail growth, arthritis, deafness, blindness, digestive problems, seizures, inflamed liver, inflamed kidneys, bladder problems, heart problems, and death. Oh yeah, for the good effects of these three grains - reduces the cost of pet food production."
Το διαβασα εδω.
Επισης στη συνεχεια του αρθρου που αναφερθηκε πιο πανω,φαινεται οτι ο λογος που προκληθηκαν τα προβληματα δεν ηταν η τροφη,αλλα η ακτινοβολια που δεχτηκε:
Δεν ξερω αν ειναι σιγουρα αληθεια,υπαρχουν αρκετα λινκς που θα σας βοηθησουν να αποφασισετε μεσα στο αρθρο.Απλα οπως ειπα και πιο πανω,προτιμω να παρω αυτο το ρισκο απο το να τα ταϊζω μια ζωη καλαμποκι,που σιγουρα θα τους δημιουργησει προβληματα μακροπροθεσμα.Εδω ειναι η απαντηση που εδωσε η εταιρια σχετικα με τα περιστατικα,τα συμπερασματα δικα σας.
τι εννοεις..η ακτινοβολια που δεχτηκε;;;δηλαδη...ακτινοβολουνε την τροφη;;;

Νομιζω οτι στην Αυστραλια περνα μια συγκεκριμενη διαδικασια η τροφη για να γινει επιτρεπτη η εισαγωγη της...λεει λεπτομερειες στα λινκ που σου εδωσα.

Το γεγονός ότι τρώγοντας την συγγεκριμένη τροφή τα γατιά τα πειράζει η μεγάλη ποσότητα πρωτείνης και κάνουν διάροιες σας το έχει αναφέρει κανένας?
Δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα δεδομένου ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεις κατάστημα που να την έχει αλλά με φρενάρει το παραπάνω γεγονός .

Το γεγονός ότι τρώγοντας την συγγεκριμένη τροφή τα γατιά τα πειράζει η μεγάλη ποσότητα πρωτείνης και κάνουν διάροιες σας το έχει αναφέρει κανένας?
Δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα δεδομένου ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεις κατάστημα που να την έχει αλλά με φρενάρει το παραπάνω γεγονός .
Αυτό από που το έχεις ακούσει ή διαβάσει???:hmm::hmm:;)

Αυτό από που το έχεις ακούσει ή διαβάσει???:hmm::hmm:;)

Σε pet shop μου το είπαν.Δεν το έχω διαπιστώσει ακόμα αν ισχύει διότι όπως προανέφερα δεν την έχω δοκιμάσει.
Τέλος μόλις βρήκα σε ένα site ελληνικό συσκευασίες των 400gr και τις αγόρασα.Εν αναμονή της δοκιμής και των αποτελεσμάτων .

επειδη ειναι νεα γατομανα δε ξερω να ξεχωριζω τη διαρροια αλλα σιγουρα τα κακα του δεν ειναι παντα σφιχτα,μερικες φορες βρισκω σε διαφορα σχηματα:D
ειναι κακο αυτο?

Εμενα ισα ισα,ειχαν διαρροια και εστρωσαν με την Orijen.Το βρισκω λογικο να μην βοηθα το εντερο ενος σαρκοφαγου μια τροφη με σιτηρα και δημητριακα,που διευκολυνουν το εντερο,και να το βοηθα μια τροφη με περισσοτερη πρωτεϊνη.

Εμένα λόγω υψηλού μεταβολισμού στις SPHYNX τα κακά μυρίζουν από μόνα τους πολύ , τώρα αν μου κάνει και διάρροια θα πρέπει να φύγω από το σπίτι , χαχαχαχαχαχαχαχα.
Θα δοκιμάζω παιδιά και μόλις έχω νέα θα τα μοιραστώ μαζί σας .

Τι να σας πω,τα δικα μου ετσι κι αλλιως χρειαζονται πολυ πρωτεϊνη,τα δυο ειναι Νορβηγικου Δασους,ο ενας ειναι ο Λουσιφερ σε γατο και δε σταματα να κινειται ολη μερα,μονο η σιαμεζα μου ειναι λιγο τα ζωα μου αργα αλλα ουτε με αυτη εχω προβλημα με τα κοπρανα.Περιμενουμε εντυπωσεις.

Το διαβασα εδω.

λοιπον...εκανα αναζητηση στην γκουγκλ...ξηρα τροφη για γατες..ακτινοβολια..και μου εβγαλε στα ελληνικα ενα αρθρο που μιλαγε γενικα για την ακτινοβολια στα τροφιμα..και ποσο βλαβερη ειναι..και στο τελος εγραφε και για την οριτζεν...και ελεγε οτι η εταιρια που την φτιαχνει..αποσυρεται απο την αγορα της αυστραλιας...μπραβο τους!!!:D...ο μονος μου φοβος πλεον ειναι..απο που μας ερχεται η οριτζεν..ο γιατρος μου ειπε οτι μονο ενας εισαγωγεας υπαρχει στην ελλαδα που την φερνει..και ειναι στην κρητη..το θεμα ειναι αυτος..απο που την φερνει;;ελπιζω απο καναδα..γιατι πολλες φορες συμβαινουν και κουφα..ερχονται μεσω τρικαλων..:crazy::crazy:..για διαφορους λογους που δεν γνωριζω...θα ρωτησω τον γιατρο μπας και ξερει..

Φωκίονος 31 στην Κυψέλη έχει κατάστημα που έχει τις παραπάνω τροφές και σε συσκευασία 400gr για να τις δοκιμάσουμε .

Λοιπόν, μετά από 4 μήνες διατροφής με την Orijen ιδού οι παρατηρήσεις μου και στα δύο γατόνια μου.
Κακά: σφιχτότερα, λιγότερα και με πιο ήπια μυρωδιά.
Ενεργητικότητα: ίδια με πριν.
Αδυνάτισμα: σαφώς. Δίνω μετρημένη ποσότητα βέβαια αλλά και με τις προηγούμενες τροφές μετρούσα, ήταν και light δήθεν και διαφορά δεν είχα δει.
Τη μεγαλύτερη διαφορά την έχει ο άσπρος μου, σα να έσφιξε, να έγινε πιο μυώδης. Με τόση τρίχα βέβαια δε μπορείς να δεις και με σαφήνεια. Στην Άννα δεν είδα τόση διαφορά αλλά υποψιάζομαι ότι η μάνα μου την ταΐζει κρυφά!!
Τρίχα: όλως παραδόξως (δεν το περίμενα) και ενώ ο Μάιος μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ δεν έχω δει ακόμη τριχόπτωση. Επιφυλλάσομαι γιατί στην Ορεστιάδα το βράδυ κάνει ακόμη κρύο(ανάβει το καλοριφέρ!!!) και θα επανέλθω τον Ιούλιο αλλά αν συνεχίσει έτσι θα είμαι πανευτυχής.
Γεύση: δεν τους πολυαρέσει αλλά δεν λύγισα.
Α, και κάτι άλλο: Όντως, χώρες όπως ΗΠΑ και Αυστραλία χρησιμοποιούν ακτινοβολίες για την αποστείρωση τροφίμων. Όταν το κάναμε στη σχολή είχα μείνει. Οι άνθρωποι ρισκάρουν καρκίνο, τερατογενέσεις και ό,τι άλλο για να γλυτώσουν ένα κόψιμο. Τι να πω....

....να ελπιζω οτι αν την συνεχισω θα σταματησει να κρεμεται το πατσι στην κοιλουμπιτσα του μικρου μου?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back