Pablo Neruda

Αθανασία

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Αθανασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 55 ετών. Έχει γράψει 985 μηνύματα.
Αργοπεθαίνει...

Ένα αριστούργημα του Pablo Neruda
..............

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολυ ωραιο Αθανασια! Καλημερα!
(πω πω απορω πως καθησες και το αντεγραψες....):)
(Εγω παντως και η συντριπτικη πλειοψηφια αργοπεθαινουμε στη δουλεια μας....)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολύ πολύ ωραίο.Με γέμισε ζωντάνια και όρεξη για ζωή!!!Ευχαριστώ!

οντως ωραιο το χα ξεχαση καποτε ηταν καθημερινα στο μυαλο μου Ευχαριστω που μου το ξαναθυμησες

Αργοπεθαίνει όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δεν διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δεν μιλεί σε όποιον δεν γνωρίζει.

a piece of art ;)

φοβερος οπως παντα ο Neruda!θυμαμαι οτι πρωτη φορα μας ειχε διαβασει ποιημα του μια καθηγητρια στο λυκειο και μου'χε φανει φοβερο!!

Καλημέρα!!!! αν και αργά αλλά με ένα μεγάλο χαμόγελο!!!!!!!:D :P

Τον βρηκες το γατουλη??!!!!!!
(Καλημερα κι απο μενα)

Για μένα ο Νερούντα ήταν ο μεταφραστής των ερώτων μου στην εφηβεία. Ψάχνοντας στη βιβλιοθήκη μου που κρατάω τα βιβλία εκείνης της περιόδου (13-18) για να τα δώσω στις κόρες μου όταν μεγαλώσουν, μιας και ανήκω στη κατηγορία αυτών που στα σημαντικά βιβλία για μένα γράφω πάνω τους διάφορα, έχουν καταντήσει να είναι κάτι σαν προσωπικά ημερολόγια, ψάχνοντας λοιπόν βρήκα τον 1ο μου Νερούντα απο τις εκδόσεις Τολίδη, σε μετάφραση Άννας Βάλβη, χιλιοσκισμένο και γεμάτο σημειώσεις (ίσως τελικά δεν είναι καλή ιδέα να τ' αφήσω κληρονομιά στις κόρες μου) και θυμήθηκα πόσο απελπισμένος έμοιαζε να είναι ο έρωτας για μένα σε εκείνη την ηλικία.

Απο τις λιγες καλες ταινιες των τελευταιων ετων...

Πρόταση

Αφού για φιλολογική βραδιά με ταξίδια στο παρελθόν τείνει να καταντήσει το θέμα, πρόταση: Γιατί δεν δοκιμάζεται να ξαναθυμηθείται τον Μαγιακόφσκι για τους παλιούς (όχι ηλικιακά πάντα) ή να τον γνωρίσετε οι νεώτεροι; Για μένα η καλύτερη μεταφρασή του είναι του Ρίτσου την οποία και μετά απο χρόνια την είδα στον Ευριπίδη να επανακυκλοφορεί.
Όσο για την ταινία δεν την έχω δεί, βλέπω ελάχιστες ταινίες πια. Ψέμματα βλέπω πολλές ταινίες πια. Αγαπημένη μου "Ο Αυτοκράτορας έχει κέφια". Δείτε τη μεταγλωτισμένη (με ένα ή με δύο ¨γ"; :hmm: )..

Την έχω αυτή τη μετάφραση του Ρίτσου:D.Μου την είχε χαρίσει η φιλόλογος μου στο λύκειο ( μου έδινε συχνά βιβλία)..Είχα βρεί και άλλη μια μετάφραση από το Σύννεφο με παντελόνια πολύ καλή αλλά δε θυμάμαι ποιός την είχε κάνει..
Οσο για τις ταινίες υπάρχουν πολλές αξιόλογες και τώρα αρκεί κάποιος να κάτσει να ψάξει και να ασχοληθεί..

Κυριως γι αυτο "λεπτος..." το εβαλα εδω.
Μεγαλη υποθεση η λεπτοτητα!

Για Ισμήνη

Διακρίνω υπονοούμενο για το βάρος μου;:hmm:

Εγώ πάλι έφαγα το κουλουράκι που έφερε ο μπαμπάς μου για τη κόρη μου. Απο τότε που απόκτησα τα παιδιά, εκτός απο ένα μικρό διάλειμμα στις εγκυμοσύνες μου, ο μπαμπάς μου φέρνει κουλουράκια μόνο στις κόρες μου. Για να τον εκδικηθώ τα τρώω εγώ. Για αυτό πάχυνα. Έτσι πήγαν χαμένα τόσα χρόνια ενδοσκόπησης και ψυχανάλυσης, σωριάστηκαν σε μια ζυγαριά (έτσι χάσαμε και τη ζυγαριά).

Α οχι εμεις εχουμε ζυγαρια. Ταιριαζει πολυ ωραια στο μπανιο, αλλα δεν ανεβαινω! Μονο κουλουρακια?
Εμεις πασης φυσεως γλυκα. (προτιμουμε Παρλιαρο).

Το αλλο "γενναιος απο αναγκη"... (επιστρεφω στο Νερουντα παλι)
Ποτε δεν μας εδωσαν στο σχολειο τετοια κειμενα... Γιατι?:hmm:

Για Ισμήνη

Γιατί στο σχολείο μαθαίνεις γράμματα, στη κυριολεξία όμως: Α,Β,Γ,Δ, .....................Φ,Χ,Ψ και Ω. :blink: Και εδώ που τα λέμε καλύτερα, το παραπάνω κάποιες φορές είναι επικίνδυνο.:hmm:

Γιατί στο σχολείο μαθαίνεις γράμματα, στη κυριολεξία όμως: Α,Β,Γ,Δ, .....................Φ,Χ,Ψ και Ω. :blink: Και εδώ που τα λέμε καλύτερα, το παραπάνω κάποιες φορές είναι επικίνδυνο.:hmm:
ΜΜΜ το παραπανω ειχα γραψει κι εγω σε εκθεση στην 2α Λυκειου (αν θυμαμαι καλα) και η καθηγητρια μου εβαλε ενα τεραστιο ; διπλα στη φραση μονο να διαβαζουμε και να γραφουμε

Ο Νeruda για το Neuda

Επρεπε να γραψω κατι εδω########

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back