Pellets, η εναλλακτική της άμμου

Το δεν είναι ασφαλή πως το εννοεί? Έχουν πρόσθετα χημικά?
Και εμένα κάποια μου μυρίζουν πιο έντονα απο κάποια άλλα...Δυστυχώς αυτά που μου είχαν αρεσει πιο πολύ ήταν απο ένα μαγαζι που έκλεισε.
Σήμερα ξαναπήρα απο ένα άλλο που είχα αγοράει πριν απο το Καλοκαίρι, έφεραν μια καινούργια μάρκα, σε λίγο θα την ανοίξω και θα σου πω απο μυρωδιά πως είναι (αν και είμαι λίγο κρυωμένη και δε θα καταλάβω και πολλά). 4,5 ευρώ τα 15 κιλά.
Τα έχεις πάρει χύμα οπότε δεν μπορούμε και να συγκρίνουμε τη σύνθεση που γράφει η σακκούλα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το δεν είναι ασφαλή πως το εννοεί? Έχουν πρόσθετα χημικά?
Και εμένα κάποια μου μυρίζουν πιο έντονα απο κάποια άλλα...Δυστυχώς αυτά που μου είχαν αρεσει πιο πολύ ήταν απο ένα μαγαζι που έκλεισε.
Σήμερα ξαναπήρα απο ένα άλλο που είχα αγοράει πριν απο το Καλοκαίρι, έφεραν μια καινούργια μάρκα, σε λίγο θα την ανοίξω και θα σου πω απο μυρωδιά πως είναι (αν και είμαι λίγο κρυωμένη και δε θα καταλάβω και πολλά). 4,5 ευρώ τα 15 κιλά.
Τα έχεις πάρει χύμα οπότε δεν μπορούμε και να συγκρίνουμε τη σύνθεση που γράφει η σακκούλα...

Σουπερ τιμη! απο οτι μου ειπε αυτος, το πελλετ του ειναι μιγμα δυο ξυλων, οξυας και κατι ακομη και τπτ αλλο. Το βαζει στα κουνελια που εχει στο καταστημα και το πουλαει χυμα. Θα δοκιμασω και το δικο σου, να δουμε διαφορες :clapup:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπέρα επειδή είμαι άσχετη και θα θελα να καταλάβω απαιτείται ένα αρχικό κόστος και για αγορά καινουργιας αμμολεκάνης η οποία είναι κατάλληλη στο καθάρισμα από τα τσίσα;

καλησπέρα επειδή είμαι άσχετη και θα θελα να καταλάβω απαιτείται ένα αρχικό κόστος και για αγορά καινουργιας αμμολεκάνης η οποία είναι κατάλληλη στο καθάρισμα από τα τσίσα;

Ναι χρειαζεται ειδικη-τρυπητη λεκανη. Στο κατω μερος καταληγει το βρεγμενο πελετ σε μορφη πριονιδιου.
Αυτο ολο το πετας και συμπληρωνεις πελετς οταν χρειαζεται. Τα κακακια τα μαζευεις κανονικα απο πανω.
Δες τη λεκανη. https://www.plus4u.gr/showitem.php?I...3%C1%D4%C1%D3%20BERTO%20%C3%C1%CB%C1%C6%C9%C1
Εδω την εχει σχεδον 25 ευρω αλλα εχω την εντυπωση οτι καπου την εχω δει φτηνοτερη.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση μία ακόμα ερώτηση, επειδη τα δικα μου έχουν μαθει σε κλειστη ξέρεις αν υπάρχει και σε κλειστη;

:hmm: Μαλλον δεν υπαρχει κλειστη.
Το λερωμα ομως εξωτερικα ειναι ελαχιστο και τα λιγα πελετ που θα πεσουν εξω (κι αυτο οχι παντα)
μαζευονται πανευκολα με το χερι. Δεν ειναι οπως η αμμος.

το φανταζομαι απλα δεν ξερω αν θα την δεχτουν γιατι αυτή τη στιγμη έχω μία κλειστη και μια ανοιχτη και προτιμουν τη κλειστη, επίσης το pellet τους αρέσει σαν αίσθηση ή θα προτιμησουν την αμμο; εσύ την μετάβαση πως την εκανες σταδιακα ή αποτομα;

Την πρωτη φορα εβαλα πανω απο τα πελετς αρκετη αμμο και δεν ειχε κανενα προβλημα.
Χρησιμοποιησα την παλια λεκανη και οχι την τρυπητη γιατι η αμμος πεφτει στον πατο και οταν πετρωσει
μπορει να σου βουλωσει τις τρυπες.
Μετα απο 2-3 χρησεις, ολη η αμμος ειχε κατσει κατω και ο γατουλης μου λειτουργουσε κανονικα στα πελετς,
οπως και με την αμμο.
Μολις το ειδα αυτο, του εβαλα στην τρυπητη λεκανη μονο τα πελετς και απεσυρα την παλια. :)

Τέλεια σ' ευχαριστώ πολύ βέβαια εγώ έχω πολλά γατιά μάλλον θα χρειαστώ 2 τέτοιες λεκάνες αλλά απ' ότι κατάλαβα και πάλι είναι οικονομικό σε σχέση με τις άλλες άμμους.

Εμενα με εχει κατενθουσιασει. Δε ξαναγυριζω σε τιποτε αλλο.
Εκτος απο οικονομικη ειναι και οικολογικη, ακινδυνη για εμας και τα γατια μας γιατι δεν αναπνεουμε τη σκονη και
δε την καταπινουν οταν καθαριζουν πατουσακια.
Αλλα το πιο φοβερο ειναι οτι γλυτωσα απο την αμμο που την εβρισκα παντου.
Ο δικος μου εχει και τριχες αναμεσα στα πατουσακια και κουβαλουσε αμμο παντου.
Το κρεββατι μου ειχε γινει αμμουδια!:D :D :D

τυχαια βρήκα το θέμα. lelo σ'ευχαριστ'ω μ' έσωσες στην κυριολεξία .Χρησιμοποιώ υποσέντονα και εφημερίδες κομμένες σε μεγάλες λεκάνες με μεγάλο κόστος (η άμμος λερώνεται άμέσως και δε τη προτιμώ).Αν κατάλαβα καλά το pellet για τις σόμπες κανει και για τα δοχεία των γατιών .ή λάθος κατάλαβα;

Nαι, κανουν κι αυτα. Ειναι ακριβως το ιδιο, απλα θα χρειαστεις την τρυπητη λεκανη γιατι με την κανονικη δε
θα κανεις δουλεια.

Με τα κακακια τι κάνει το Pellet; Μυρωδιές καλύπτει; Αν έχει διαρροια το γατακι; Αν είναι στέρεα; Θα μας ενημερωσετε λιγο; Με τα τσισακια ακουγεται ιδανικο αλλα με το "χοντρό" τους;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λοιπον.Αγοραζω εγω τετοια"αμμο",εδω και καιρο.Ομως αγοραζω κανονικα,συσκευασια δηλαδη που ειναι για γατες,και οχι χυμα για σομπα.
Κυριως το εκανα,γιατι ο μπεντονιτης δεν θεωρηται και τοσο υγειηνος.
Το προβλημα ειναι οτι,η αμμολεκανη η τρυπητη,που ειναι για τετοιου ειδους αμμους,αυτη τουλαχιστον που βρηκα εγω,δεν κανει καλη δουλεια.Δηλαδη εκτος απο την σκονη,πεφτουν και τα κυλινδρακια,τουτεστιν..παει χαμενη αρκετη αμμος.Το χειροτερο ομως ειν αι οτι δεν υπαρχει σκεπαστη,τετοιου ειδους,οποτε και τελικα δεν την χρησιμοποιω.Χρησιμοποιω την κλασικη και καθομαι με το φτυαρακι και βγαζω την σκονη.
Κατα τα αλλα.Τις μυρουδιες απο τα κακακια μια χαρα τις καλυπτει.Τα τσισακια,οταν πεσουν στα κυλινδρακια,μαλακωνουν,και γινονται σκονη.
Κοστιζει 7 ευρω η συσκευασια των 8 λιτρων(σε λιτρα μετριεται).:)
ΥΓ.Διαρροια δεν μου εχουν κανει καθολου,οσο καιρο την παιρνω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

υπεροχη ιδεα!καιρο εψαχνα για κατι διαφορετικο της αμμου γιατι με 3 γατες μυριζε εντονα και ηθελε αλλαγη συνεχεια(πολλα λεφτα!)
εδω και 2 μηνες βαζω πελλετ (για σομπες-οξιας) μου ειπε δεν εχει προσθετα επιβλαβη πηρα τσουβαλι 15 κιλα κλειστο οχι χυμα με 5 ευρω!εχω ακομα μισο τσουβαλι!
τα γατσουνια μου το δεχτηκαν με τη μια απο την πρωτη μερα!στην αρχη με κοιταγαν σαν εξωγηινο τι ειναι αυτο αλλα τους αρεσε!αποροφαει πολυ δεν κολλαει στα πατουσακια μυριζει σαν βροχη-ξυλο καθολου αμμωνια(δεν το πιστευα οταν το ακουσα και εγω) δεν λερωνει σαν την αμμο γυρω γυρω..!
δεν αλλαξα την λεκανη εχω 3 τισ απλες τισ αμμου!δεν το κοσκινιζω απλα οταν διαλυθει ολο το πελλετ το πεταω και βαζω αλλο!λιγο τα κακακια δεν σκεπαζονται στην αρχη αλλα μετα αφου διαλυθει λιγο σκεπαζονται!
δεν ξαναγυρναω στην αμμο με βολεψε δεν μυριζει και ειναι πολυ οικονομικη-οικολογικη!

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα! Έπεσα τυχαία στο mycat κάνοντας μια αναζήτηση για τα πέλλετ. Πρόσφατα έκανα αλλαγή από άμμο σε πέλλετ στους γάτους μου,τα οποία τα προμηθεύτηκα από μαγαζί όχι εξειδικευμένο για ζώα. Το θέμα μου είναι ότι μου μυρίζουν πάρα πολύ έντονα και στους γάτους μου μάλλον προκαλεί ερεθισμό στα μάτια.Οι αμμολεκάνες τους είναι κλειστού τύπου και κάθε φορά που μπαίνουν φοβάμαι ότι θα πάθουν ασφυξία από τις μυρωδιές. Υπάρχει περίπτωση το φυσικό ξύλο να μυρίζει τόσο έντονα και να μας ενοχλεί οικογενειακώς ή είναι εμποτισμένα με χημικά( χρώμα,κόλλες κτλ)? Δεν θέλω να χρησιμοποιώ τοξικά προϊόντα που μπορούν να βλάψουν την υγεία τους,ούτε όμως μπορώ να προμηθευτώ πέλλετ ειδικά για γάτες από πετ σοπ γιατί η διαφορά στην τιμή είναι τεράστια και αυτή την στιγμή δεν μπορώ να καλύψω τέτοια έξοδα. Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Καλησπερα φιλη μου.Η αληθεια ειναι οτι εγω,δεν εμπιστρευομαι να παιρνω πελε,χυμα..απο αυτες δηλαδη που χρησιμοποιουν για καυσιμα,ακριβως για τον λογο που φοβασαι και εσυ.Ειναι πελε για καυσιμο και ΟΧΙ για αμμολεκανη γατιων.Οποτε και σαφεστατα δεν μπορουμε να ξερουμε τι εχει γινει και αν ειναι ασφαλες.
Εγω αγοραζω απο το κτηνιατριο πελε,αλλα ειναι κανονικοτατα για γατες,ειναι σε σακουλα και ειναι απολυτα ασφαλης.
Παντως οι αντιδρασεις των γατιων σοιυ ειναι πολυ ασχημες και θα εκλεγα ενδεικτικες.Στη θεση σου θα την αλλαζα οπωσδηποτε,δεν θα το ρισκαρα.:/:

Καλησπερα φιλη μου.Η αληθεια ειναι οτι εγω,δεν εμπιστρευομαι να παιρνω πελε,χυμα..απο αυτες δηλαδη που χρησιμοποιουν για καυσιμα,ακριβως για τον λογο που φοβασαι και εσυ.Ειναι πελε για καυσιμο και ΟΧΙ για αμμολεκανη γατιων.Οποτε και σαφεστατα δεν μπορουμε να ξερουμε τι εχει γινει και αν ειναι ασφαλες.
Εγω αγοραζω απο το κτηνιατριο πελε,αλλα ειναι κανονικοτατα για γατες,ειναι σε σακουλα και ειναι απολυτα ασφαλης.
Παντως οι αντιδρασεις των γατιων σοιυ ειναι πολυ ασχημες και θα εκλεγα ενδεικτικες.Στη θεση σου θα την αλλαζα οπωσδηποτε,δεν θα το ρισκαρα.:/:
Και πολύ καλά κάνεις που δεν εμπιστεύεσαι! Για να πω την αλήθεια μόνο στον έναν πρόλαβα να τα χρησιμοποιήσω.Ο μικρός έχει λιγη ακόμα καθαρή άμμο και λυπάμαι να την πετάξω. Πολλοί βλέπω ότι το γυρνάνε στα πέλλετ από μάντρες και όχι από πετ σοπ. Δυστυχώς ο δικός μου κτηνίατρος δεν φέρνει καν άμμο για γάτες πόσο μάλλον πέλλετ. Ούτε υπάρχει άλλο πετ σοπ εδώ ή κτηνιατρείο. Το μόνο που μπορώ να κάνω γιατί κατά τ' άλλα με ενθουσίασε πάρα πολύ η απορροφητικότητα τους,είναι να πηγαίνω σε μάντρες και να ζητάω να μυρίζω τα πέλλετ προτού τα αγοράσω.Το φυσικό ξύλο έμαθα ότι είναι άοσμο τελείως. Τα πέλλετ που αγοράσαμε είναι αυτά https://www.mywoodpellet.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=47&Itemid=54
Είναι κλειστή συσκευασία και όχι χύμα και αναφέρει ότι είναι φυσικά χωρίς καμία χημική ουσία και τονίζει ότι είναι τα καλύτερα της Ευρώπης. Τώρα τι να πω. Θα δοκιμάσω να τους στείλω και ένα μέηλ πιο πολύ από περιέργεια να δω τι θα μου απαντήσουν.Ευχαριστώ για τον χρόνο σου! :)

καλησπερα!! να κανω κ εγω μια ερωτηση σχετικα με το pellet. επειδη τα γατακια ειναι μικρα κ το pellet που εχω σπαει ευκολα. υπαρχει κινδυνος να μου το φανε κ να μου πνιγουν???

Καλησπέρα.
Είχα ξαναγράψει στην ιστοσελίδα σας για τον συγκεκριμένο τρόπο και μετά 2 χρόνια δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος.
Είχα ξεκινήσει και ακόμα χρησιμοποιώ αυτά που προτείνει ο φίλος από το Amazon.
Εγώ βέβαια το πήγα και ένα βήμα παραπέρα. Την έχω μάθει να ανεβαίνει στην λεκάνη!!!!
Την λύση μου την έδωσε το "CitiKitty", το οποίο το αγόρασα από το Amazon και είναι ένα πρόσθετο που το βάζεις επάνω στην λεκάνη και μπορείς να εκπαιδεύσεις την γάτα σου να κάνει τις ανάγκες της εκεί. Μου πήρε 2 μήνες εκπαίδευσης αλλά αξίζει τον κόπο.
Για περισσότερες λεπτομέρειες "googlάρετε" το παραπάνω όνομα για να δείτε τι ακριβώς εννοώ.
Πάντως σε συνδυασμό με το βιολογικό wooden litter που αναφέρει ο φίλος έχω ησυχάσει !:clapup:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back