Pellets, η εναλλακτική της άμμου

Αν και δεν έχω γάτα, θα μιλήσω για τη ποιότητα του προϊόντος. Τυχαίνει να το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια, όχι όμως σε γάτες, αλλά σε κουνέλια. Έχω εκπαιδεύσει τα κουνέλια μου να πηγαίνουν σε λεκάνες. Τέλος πάντων, Το χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια. Είναι πάρα πολύ καλό υλικό. Πολύ απορροφητικό. Επίσης δεν αφήνει οσμές από τα ούρα τους. Επιπλένο είναι και φτηνό. Το αγοράζω από το pet shop και είναι ειδικά για ζώα (και για γάτες). Δεν εμπιστεύομαι τα pellets που είναι για θέρμανση. Είναι χύμα (το πουλάει σε μεγάλο τσουβάλι) και κοστίζει 1,5€ το κιλό, αλλά έχει και συσκευασία των 10L ( περίπου 5 κ. ). Είναι πολύ καλό υλικό και ακίνδυνο για τα κουνέλια. Για τις γάτες δε γνωρίζω. Απλά ήθελα να πω τη γνώμη μου για τη ποιότητα του.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επειδή διάβασα κάπου αλλού ότι τα pellets πρέπει να καθαρίζονται ΑΜΕΣΩΣ αφού πάει η γάτα, τελικά τι ισχύει;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επειδή διάβασα κάπου αλλού ότι τα pellets πρέπει να καθαρίζονται ΑΜΕΣΩΣ αφού πάει η γάτα, τελικά τι ισχύει;
Καλησπερα!Χρησιμοποιω πελλετ για σομπες ΧΩΡΙΣ χημικα.
Εκεινα που πρεπει να καθαριζονται σχεδον αμεσως(αν υπαρχει δλδ η δυνατοτητα και ειναι καποιος στο σπιτι) ειναι τα κακα τους λογω οτι τα πελλετ δεν καλυπτουν την μυρωδια τους.
Τα τσισα ΔΕΝ τα μαζευουμε αμεσως για να τους δωσουμε χρονο να τα απορροφησουν τα πελλετ και να γινουν πριονιδι.

Χαχα! Ποτέ δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει η γάτα μου στην τουαλέτα, γιατί έχω κλειστή. :)

Χαχα! Ποτέ δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει η γάτα μου στην τουαλέτα, γιατί έχω κλειστή. :)
Και εγω κλειστες αμμολεκανες τους εχω αλλα οταν πανε για το χοντρο τους θελω δεν θελω με παιρνει η μποχα! :P

Α, εγώ είμαι των άκρων. Εκεί που στην αρχή την έπαιρνα από πίσω, σαν παλαβή, ΚΑΘΕ φορά και τα μάζευα όλα με τη μία, τώρα ασχολούμαι με την αμμολεκάνη μια φορά την ημέρα. Αν δεν είμαι μέσα στο μπάνιο την ώρα που κάνει τα κακά της, ώστε να μου έρθει η άμεση μποχα, δεν το καταλαβαίνω. Να'ναι καλά η Royal Canin (χρειάστηκε για λίγο διάστημα να της δώσω του σούπερ-μάρκετ και κόντευα να πεθάνω όταν ήταν να καθαρίσω την αμμολεκάνη, τεράστια διαφορά).

Α, εγώ είμαι των άκρων. Εκεί που στην αρχή την έπαιρνα από πίσω, σαν παλαβή, ΚΑΘΕ φορά και τα μάζευα όλα με τη μία, τώρα ασχολούμαι με την αμμολεκάνη μια φορά την ημέρα. Αν δεν είμαι μέσα στο μπάνιο την ώρα που κάνει τα κακά της, ώστε να μου έρθει η άμεση μποχα, δεν το καταλαβαίνω. Να'ναι καλά η Royal Canin (χρειάστηκε για λίγο διάστημα να της δώσω του σούπερ-μάρκετ και κόντευα να πεθάνω όταν ήταν να καθαρίσω την αμμολεκάνη, τεράστια διαφορά).
Και εγω ρουαγιαλ τα ταιζω αλλα η αληθεια ειναι οτι εχω ενα μηνα που χρησιμοποιω αμμο(οσο διαστημα δηλαδη τα ταιζω και ρουαγιαλ) γιατι δεν εβρισκα πελλετ τετοια εποχη.Οποτε δεν ξερω αν εχουν διαφορα στην μυρωδια απο οταν ετρωγαν μαπα τροφη. χαχαχα! :P

Καλημερα σας.Πειρα και εγω πελλετ απο το petcity. https://www.petcity.gr/product/CATS-BEST-UNIVERSAL-20L-14500371.html Eιμαι αρκετα ευχαριστημενος εως τωρα.Δεν μυριζει και αποροφα τα ουρα.Βεβαια 2-3 φορες την ημερα καθαριζω τα περιτωματα.Το εχω περιπου μισο μηνα και προχθες το πεταξα για 3 φορα.Ειναι στη μεση η συσκευασια στο περιπου

Βασίλη, 3 φορές τη μέρα τα κακά και άλλη μια φορά τα τσίσα; Τόσο συχνά πρέπει να γίνεται, ρε παιδιά; Κουραστικό δεν είναι;

Ολα μαζι τα κανω.Ειναι λιγο κουραστικο αλλα θελω να κανω οικονομια και να μην αχρηστευετε αμεσα το πελλετ.Ισως υπερβαλω δεν ξερω αλλα προς το παρον εχω χρονο.Για αργοτερα δεν ξερω

Παιδια, αν εντυπωσιασετε με τα πελλετς UNIVERSAL της Cats Best ... αν βρειτε δοκιμαστε τα ÖkoPlus της - ειναι καταπληκτικα. Κανει clumping, τα πελλετς ειναι πιο μικρα απο αυτα του Universal. Εμεις βαρεθηκαμε το κανονικο αμμο, και τα μυροδατα ποδια που ειχαν οι γατες μας με το αμμο το απλο (ακομη και το Sanicat, που τα τελευταια ειχε ολο σκονη). Το ÖkoPlus ειναι παρα μα παρα πολυ καλυτερα.Το Universal δεν εμποδιζει τη μυρωδια ιδιατερα. To ÖkoPlus δεν αφηνει να μυρισει η τσισα καθολου. Φοβερο εινα, παρα μονο ενα πραγμα ... δεν το βρισκω πουθενα ... μου ειπανε στο Pet City οτι εχουν θεμα με τον προμηθευτη. Και ... ειναι και κοντα στα 10€ τα 10 λιτρα! Αλλα πετας ελαχιστο σε σχεση με το Universal, επειδη κανει clumps δεν θρυμματιζεται, οποτε δεν χρειαζεται και κοσκινισμα:clapup:.

Αυτα που λετε απο το Amazon ποιο ειναι ακριβως;

Σημερα πηρα αλλης μαρκας με πελλετς αλλα το ιδιο ειναι με το Universal
δυστηχως.

Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα,
μια πολυ καλή λυση για τις οσμές είναι ο ζεόλιθος.
Μπορείς να τον αναμίξεις με οποιαδήποτε άμμο ή να τον χρησιμοποιήσεις αυτούσιο.
Επίσης, εξαιρετικά ωφέλιμο είναι ένα ζώο να τρέφεται με τροφές που περιέχουν ζεόλιθο.
:)

Πρίν 1 βδομάδα αποφασίσαμε να αλλάξουμε την αμμο με πέλλετς (τα ειχαμε δοκιμάσει και πιο παλια και τα είχαν δεχθεί στο τέλος).
Όμως έχουμε τις παλιές αμμολεκάνες και εψαχνα να αγοράσω τις τρυπητές μεσω ιντερνετ, αλλά παντου ειναι ακριβα τα μεταφορικά. Κυρίως amazon και ebay εψαξα και τα μεταφορικά δεν αξίζουν καθόλου σα να περνω 4 αμμολεκάνες αντι για 2!
Αλλά και εδώ δε βρίσκω φθηνές, βρήκα μια σε ενα καταστημα μεσω ιντερνετ και την εχει 35€ αλλά και πάλι σκέφτομαι 70€ για 2 αμμολεκάνες.. πολλά μου είναι!
Έχει πάρει κανεις κατι φθηνότερο?¨
Επίσης δεν είμαι Αθήνα οπότε δε μπορώ να εχω ποικιλία, το ίδιο και στα πελλετ που τα πήραμε 6,5€ το 15κιλο. Θα κοιταξω και σε ενα αλλο μαγαζι ως τη τελευταια λυση μηπως ειναι καλυτερα.
Είχε φέρει και το καρφουρ 9λιτρα 2,5€ αλλά τις εφερε για μια βδομαδα και μετα γιοκ !
Αν εχετε καμια προταση φθηνη για τρυπητή αμμολεκάνη tell me please,ίσως να μη το εψαξα καλα τι να πω.

έχει 4 μίνες που χρησιμοποιώ μόνο πέλετ (για θέρμανση), ψάχνω να βρω άσπρο πέλετ που δεν μυρίζει και πολύ κοντό(σε ελαττωματικές παρτίδες μονο θα τα βρείτε, το μόνο που σας λέω είναι ότι σώθηκα....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βρε παιδια επειδή μπαινω από κινητό κ δεν μου ειναι εύκολο να ψάξω,μπορεί κάποιος να βαλει λινκ για πελλετ απο αμαζον; πριν μετακομισουμε σε νησί χρησιμοποιουσαμε πελλετ από φυσικό ξύλο. Στο νησί όμως δεν βρήκα καλή ποιότητά κ έτσι ξαναγυρίσαμε στην άμμο την οποία ούτε να την βλέπω δε θέλω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back