Petshop

GARFIELD71

Νεοφερμένο μέλος

Ο GARFIELD71 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 32 μηνύματα.
σημερα πηγα σε ενα petshop της γειτονιας μου για να παρω γατοτροφη για τον γατουλη μου και βρεθηκα μπροστα σε ενα ασχημο εως απαισιο θεαμα..ηταν μια περσικη γατουλα που σε αλλη περιπτωση θα ηταν πανεμορφη την οποια την ειχα δει και την τελευται φορα που ειχα παει στο συγκεκριμενο πετσοπ πριν 6-7 μηνες...η γατουλα ηταν σε χαλια κατασταση με πολυ μακρι τριχωμα απο το οποιο κρεμονταν και ηταν οπως ειδα και βαθια στο τριχωμα της ακαθαρσιες της ιδιας αλλα και γατοτροφες χωμενες μεσα στο τριχωμα της...οταν ανοιξα το πορτακι της ηταν σαν να ανοιγω τον βοθρο του σπιτιου μου πραγματικα ενιωσα λυπη για το συκεκριμενο γατακι(2-2.5 ετων)διπλα ακριβως ηταν 2 χαριτωμενα περσικα παλι γατακια τα οποια ηταν σε αλλα σημεια ξυρισμενα γουλη και σε αλλα οχι..η αντιδραση μου οταν τα ειδα ηταν η ιδια αντιδραση που θα ειχα αν εβλεπα στον δρομο ενα ναρκομανη που βρομαει και ειναι με σκισμενα ρουχα ...μπορουμε να κανουμε κατι για να σωσουμε αυτα τα κακομοιρα τα γατακια???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δυστυχώς όχι....
Αν τα αγοράσει κανείς ... θα φέρει άλλα.
Απλά ΔΕΝ αγοράζουμε τίποτα, μα ΤΙΠΟΤΑ απο πετ σοπ, που εμπορεύονται ζώα. Είναι ένας φαύλος κύκλος.. που ισχύουν και εκει ο νόμος της αγοράς και της ζήτησης.:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πραγματικα ομως ειδα μια αδεσποτη γατουλα στον δρομο και στο κρυο αμεσως με το που βγηκα και ειπα αυτη ειναι τυχερη σε σχεση με την αλλη..

Φίλε μου αν ψάξεις λίγο εδω ή στο google για αυτά τα μαγαζιά ή το όρο puppy mils θα φρίξεις... είναι εκκολαπτήρια ζώων, που σαν τελικό αποδέκτη έχουν κάποιο πετ σοπ... και αποσκοπούν στην δική μας λύπηση να το αγοράσουμε, ένα τις περισσότερες φορές άρρωστο ζωάκι, απο άρρωστους γονείς, σε άθλιες συνθήκες.

Είναι σκληρό το ξέρω, αλλά όσο υπάρχει 1 άνθρωπος, που θα αγοράσει ζωάκι ή θα στηρίξει οικονομικά κάποιο τέτοιο μαγαζί.... θα είναι η αιτία να αδειάσει μια θέση για να έθρει ένα άλλο..

με μια απλη αναζήτηση βρήκα αυτό το ίδιο θέμα..
https://www.mypetz.gr/threads/Πόσο-βάρβαρα-είναι-τα-pet-shop.219172/
υπάρχουν και άλλα άπειρα...

Μα δεν μπορεί να γίνει κάτι.
Δεν έχει σημασία αν μπορεί.
Πρέπει να γίνει κάτι.Ίσως μια καταγγελία;

Μπορεις να προσφερθεις αν δεν τα δωσουν να ξερουν αντι να τα θανατωσουν η να τα στειλουν πισω οτι θα τα παρεις εσυ πχ ιδιως το μεγαλο ποιος ξερει μπορει να πιασει. Τον ηλιο η ανιμα δεν αντεξε και τον εσωσε. τον πηρε βεβαια φδινοντας πολυ λιγοτερα απο την αρχικη τιμη του.. ειναι θεμα συνειδησης εκεινη τη στιγμη. Μπορεις να κανεις καταγγελια εννοειται απλα πρεπει να βεβαιωθεις οτι δεν θα εξαφανιστει και το ζωο μια μερα, Περισσοτερα στο φορουμ κακοποιησης στην υπογραφη μου

δεν ξερετε ποσο πολυ θα ηθελα να ειχα μια δευτερη γατουλα και ειναι και παρα πολυ ομορφη αυτη και αν και3 χρονων στο περιπου και σε ασχημη κατασταση εδινα και καποιο συμβολικο ποσο αλλα εχω προβλημα με τους γονεις δυσκολα θα με αφηναν γιατι μενουμε στο ιδιο σπιτι..:(

ειναι κανεις εδω απο γερακα αττικης???

Μπορείτε να αγοράσετε τη γατούλα και να τη δώσετε για υιοθεσία.Επείσης μπορείτε να πείτε ότι θα την αγοράσετε σε μια 'βδομάδα και να κάνετε καταγγελία.Κάτι όμως πρέπει να γίνει.

Μπορεις να προσφερθεις αν δεν τα δωσουν να ξερουν αντι να τα θανατωσουν η να τα στειλουν πισω οτι θα τα παρεις εσυ πχ ιδιως το μεγαλο ποιος ξερει μπορει να πιασει. Τον ηλιο η ανιμα δεν αντεξε και τον εσωσε. τον πηρε βεβαια φδινοντας πολυ λιγοτερα απο την αρχικη τιμη του.. ειναι θεμα συνειδησης εκεινη τη στιγμη. Μπορεις να κανεις καταγγελια εννοειται απλα πρεπει να βεβαιωθεις οτι δεν θα εξαφανιστει και το ζωο μια μερα, Περισσοτερα στο φορουμ κακοποιησης στην υπογραφη μου

Ποσο δίκιο έχει η Ασημίνα... Ειναι τόσο θλιβερο το όλο σκηνικό. Και τα καθήκια δεν φτάνει που τα έχουν τα ζωάκια σε κλουβια, δεν τηρουν ούτε τις προϋποθέσεις της σωστή υγιεινής. Και μπορεί και να τα θανατώνουν ίσως κάποιες φορές αν τους ξεμείνουν. Το έχω κι αυτο ακουσει....:(:(

δεν ξερετε ποσο πολυ θα ηθελα να ειχα μια δευτερη γατουλα και ειναι και παρα πολυ ομορφη αυτη και αν και3 χρονων στο περιπου και σε ασχημη κατασταση εδινα και καποιο συμβολικο ποσο αλλα εχω προβλημα με τους γονεις δυσκολα θα με αφηναν γιατι μενουμε στο ιδιο σπιτι..:(
Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Κρίμα για το γατάκι...:(

αν ειναι δυνατον....πηρα τηλεφωνο απλα να ρωτησω ποσο εχει τα γατακια και κου λεει 350 για τα μικρα και τον ρωταω ειχα δει μια μεγαλη γατουλα ποσο χρονων ειναι μου λεει 3 και του λεω αυτη ποσο εχει 350..μου λεει....μα καλα την εχει πανω απο 6 μηνες εκει σε ασχημη καρτασταση και ζηταει και 350..????:mad:μιλησα με τσ γονεισ μου και αν μου την εδεινε μεχρι 50 ευρω την επαιρνα..αλλα με 350 το κακομοιρο το βλεπω να μην βρισκει ποτε σπιτακι:(

Έτσι δουλεύουν... και άν τους ξεμείνει... προτιμούν, να ΜΗΝ ΧΑΡΙΣΟΥΝ και να την εξαφανίσουν...

ετσι λειτουργούν, εκβιαστικά... βασιζόμενοι στην δική μας συμπόνοια, λύπηση και φιλοζωία...:mad:
και αφού είδαν και ενδιαφέρον τώρα απο σένα... ποιός ξέρει τί θα νομίζουν...

Δεν μπορείτε να κάνετε οικονομίες;
Και μετά να την πάρετε και να την δώσετε σε κάποιον γνώστό;Και με την καταγγελία τι θα γίνει;

Δεν είναι θέμα οικονομίας.. αλλά κοροϊδίας.. Αν την αγοράσουν θα φέρει άλλα γατάκια.. ΧΑΡΗ θα του κάνουν...:down:

Το καλύτερο θα ήταν να γίνει η καταγγελία και να την πάρουν τσάμπα.

Εεεεεεεεεεεεεεεεεε,γιατί δεν κάνει καταγγελεία;Απλά να πει ότι θα πάρει τη γατούλα για να την κρατήσουν στο petshop και να είναι απόδειξη ότι αυτό το μαγαζί αφήνει τα ζώα να ζουν σε άθλιες συνθηκες!

Δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα.. :(

το καλυτερο ειναι αυτο που προτειναν και οι υπολοιποι να γινει καποια καταγγελια και να παρουν και τα μικρα και την μεγαλη ετσι..συνηθως βεβαια οι καταγγελιες δεν ειναι ανωνυμες..αν το ψαξεις παντως και θες βοηθεια με την καταγγελια δεν μενω πολυ κοντα αλλα μπορω να βοηθησω..βεβαια δεν γνωριζω τι γινεται με τα γατακια αν γινει η καταγγελια τα πηγαινουν σε καποιο φιλοζωικο σωματειο ή κατι τετοιο.?:blink::hmm::hmm:το θεμα ειναι να γινει αθορυβα ωστε να δρασεις χωρις να το καταλαβει και να τα εξαφανισει..:mad:

Γιατί δεν είναι;Εσείς οι μεγάλοι τα βλέπετε όλα βουνό.Αλλά για να το λέτε εσείς κάτι θα ξέρετε!

γιατι που μπορω να κανω καταγγελια..υπαρχει καποοια φιλοζωικη κοντα σε μενα??

Δεν ξέρω αν έχει κοντά σε εσάς,αλλά ξέρω ότι υπάρχει μια φιλοζωική.Πατήστε εδώ: https://www.filozwos.gr/mtree?task=viewlink&link_id=55

Ελπίζω να βοήθησα!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back