Θοδωρής
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
erefer
Διάσημο μέλος
Πρέπει να εννοείς μια κυρία ντίνα αν δεν κάνω λάθοςΠυρροθριξ επειδη και εγω ψαχνω για βιρμανιας το τελευταιο καιρο ειχα ερθει σε επαφη με εκτροφεα απο Αγγλια και της ειχα ζητησει να μου κρατησει δυο γατακια και ετοιμαζομουν κατα το Σεπτεμβριο να παω εκει και να τα παραλαβω,ομως ενω εψαχνα διαφορες πληροφοριες για γατες κατεληξα σε μια αγγελια μιας κοπελας η οποια πουλαει γατακια βιρμανιας με 600 ευρω και μενει στην Αθηνα.Τα τηλεφωνα της ειναι ********* και ειναι διαθεσιμη ολο το 24ωρο παρε την τηλεφωνο και ρωτησε την οτι πληροφοριες θελεις για να στα πει η ιδια καλυτερα...
Εχω δεί και εγώ αγγελία αλλά μου έκανε περιέργεια που έλεγε οτι πουλάει γάτες και σκύλους απο όλες τις ράτσες...Δε ξέρω φυσικά δεν έχω επικοινωνήσει μαζί της.Ρώτησες απο που έρχονται(ποια χώρα),τη πήρες τηλ.?Στο λέω για να μη βάφεις αργότερα τα "καλτσάκια" με blanco

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Θοδωρής
Πολύ δραστήριο μέλος
Raisa
Περιβόητο μέλος
Πρέπει να εννοείς μια κυρία ντίνα αν δεν κάνω λάθοςΕχω δεί και εγώ αγγελία αλλά μου έκανε περιέργεια που έλεγε οτι πουλάει γάτες και σκύλους απο όλες τις ράτσες...
Έχω δει και γω αγγελίες της κυρίας....και δε μου άρεσε
Θοδωρής
Πολύ δραστήριο μέλος
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
Υ.Γ. να πω ότι ελληνίδες εκτροφείς μου είχαν πει να μην πολυ εμπιστεύομαι τους Ιταλούς,τώρα η Φωτεινή μπορεί να έπεσε και στην περίπτωση με τη Renatoula και να τους παρεξηγουμε αλλά υπάρχουν τόσα εκτροφεία στην τελική.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Όποιος θέλει ένα γνήσιο γατάκι...οποιασδήποτε ράτσας, μαζεύει τα χρήματα της αγοράς του + κάποια χρήματα για ένα σύντομο ταξείδι, πάει στο εκτροφείο και το αγοράζει... Είναι για μένα ο ασφαλέστερος και ο πιο σωστός τρόπος.
Η άμεση επικοινωνία με τον εκτροφέα χωρίς μεσολαβητή θα εξασφαλίσει πολλά πράγματα τόσο για τη γνησιότητα όσο και για την υγεία του...
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
...Ό,τι και να λέμε εμείς παιδιά για τα Βιρμανάκια, δεν είναι τίποτα μπροστά στις γνώσεις ενός σωστού και υπεύθυνου εκτροφέα. Όλοι σχεδόν οι εκτροφείς, πριν γίνουν εκτορφείς, Birmaniacs ήταν. Δηλάδη είχαν ένα δυο Βιρμανάκια και ήταν λάτρεις της ράτσας.Εγώ ένα έχω να πω από την εμπειρία μου...
Όποιος θέλει ένα γνήσιο γατάκι...οποιασδήποτε ράτσας, μαζεύει τα χρήματα της αγοράς του + κάποια χρήματα για ένα σύντομο ταξείδι, πάει στο εκτροφείο και το αγοράζει... Είναι για μένα ο ασφαλέστερος και ο πιο σωστός τρόπος.
Η άμεση επικοινωνία με τον εκτροφέα χωρίς μεσολαβητή θα εξασφαλίσει πολλά πράγματα τόσο για τη γνησιότητα όσο και για την υγεία του...
Κέρδος δεν έχουν ποτέ. Τα χρήματα που βγάζουν από τα γατάκια, στο εκτροφείο τα επενδύουν γιατί τα έξοδα είναι πολλά.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
...Ό,τι και να λέμε εμείς παιδιά για τα Βιρμανάκια, δεν είναι τίποτα μπροστά στις γνώσεις ενός σωστού και υπεύθυνου εκτροφέα. Όλοι σχεδόν οι εκτροφείς, πριν γίνουν εκτορφείς, Birmaniacs ήταν. Δηλάδη είχαν ένα δυο Βιρμανάκια και ήταν λάτρεις της ράτσας.
Κέρδος δεν έχουν ποτέ. Τα χρήματα που βγάζουν από τα γατάκια, στο εκτροφείο τα επενδύουν γιατί τα έξοδα είναι πολλά.
... και συνεχίζω... (είμαι και στο γραφείο με πολλή δουλειά βλέπετε...)
Σημαντικό είναι να ξέρει κανείς ότι υπάρχουν 3 ειδών γατάκια στα εκτροφεία.
1. Τα Pet quality γνήσια γατάκια μεν - τα λεγόμενα ζωάκια συντροφιάς, αλλά δεν πληρούν όλες τις προυποθέσεις στο άριστο και στοιχίζουν πιο φθηνά απ'όλα - για πολλούς εκτροφείς τα γατάκια αυτά πρέπει να δίνονται στειρωμένα... Υπάρχει θέμα όμως - ειδικά με τα Βιρμανάκια που αργούν να αναπτυχθούν - προσέξτε να μην σας τα δώσουν στειρωμένα και να τα στείρώσετε εσείς στην ηλικία που θα σας προτείνει ο εκτροφέας σας.
2. Τα breeding quality που έχουν ένα άριστο pedigree με κατάλληλες προυποθέσεις για αναπαραγωγή (μπορεί να κάνουν και για shows) και είναι ακριβότερα
3. Τα show quality άριστα διαμορφωμένα για παρουσία σε εκθέσεις (μπορεί να κάνουν και για breeding) και είναι και αυτά ακριβότερα από τα Pets...
Εξαρτάται ο καθένας μας τι ψάχνει και τι διαθέτει... Όλα ζουπηχτά και πανέμορφα Βιρμανάκια είναι!!!
ruko
Διάσημο μέλος
Πώς τους αναγνωρίζουμε;
Ισχυρίζονται ότι συνεργάζονται με διάφορα εκτροφεία που τους πουλάνε ζώα χοντρική.
Όμως ο υπεύθυνος, φερέγγυος εκτροφέας ποτέ δεν πουλάει τα ζώα του χοντρική ούτε τα στέλνει να ταξιδέψουν χωρίς να έχει γνωρίσει τους γονείς. Στην πραγματικότητα, τα ζώα προέρχονται είτε από τα γνωστά και μη εξαιρετέα puppy/kitten mills ή με τους λεγόμενους back yard breeders, τους ευκαιριακούς/παράνομους εκτροφείς, που απλώς έχουν κάποια ζώα ράτσας (
και τα ζευγαρώνουν.Ειδικά για την περίπτωση της κυρίας που αναφέρατε, δεν υπάρχει σοβαρός εκτροφέας που να δουλεύει με πάνω από μία-δύο φυλές. Η σωστή εκτροφή απαιτεί πάρα πολλές γνώσεις και εξειδίκευση γύρω από τη συγκεκριμένη φυλή, απαιτεί να συμμετέχει ή να παρακολουθεί κανείς εκθέσεις, να ξέρει ποια είναι τα καλύτερα ζώα και ένα σωρό άλλα πράγματα. Είναι λοιπόν αδύνατον να δουλεύει κάποιος με πολλές φυλές.
Οι μεσίτες έχουν διαθέσιμα ζώα οποιασδήποτε ράτσας (και είδους) ανά πάσα στιγμή.
Και αυτό πρέπει να μας βάζει σε υποψία. Η γέννα δεν γίνεται κατά παραγγελία. Πώς είναι δυνατόν ο καλός εκτροφέας να σε βάζει σε λίστα αναμονής και ο broker να μπορεί να σου φέρει ζώο την άλλη μέρα; Θα βάλει τη γάτα να γεννήσει επειδή ζήτησες μικρό;
Οι μεσίτες βασίζονται στην άγνοια και στην ανυπομονησία μας. Σε κάθε περίπτωση είναι προτιμότερο να απευθυνόμαστε σε σοβαρό εκτροφέα για να είμαστε σίγουροι όχι μόνο για την καθαροαιμία, αλλά και για την καλή υγεία και τη σωστή κοινωνικοποίηση των ζώων μας.
ruko
Διάσημο μέλος
Αυτά και συγγνώμη για τη σεντονάρα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool