Purina Gourmet Gold

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 17.243 μηνύματα.
[readmore]Σήμερα θα εξετάσουμε μια από τις πιο «γκουρμέ» προτάσεις της Purina για γάτες. Μια πραγματική λιχουδιά για κάθε γάτα, αλλά δυστυχώς όχι για κάθε μέρα, λόγω τιμής και μικρού μεγέθους.[/readmore]

Πρώτη εντύπωση & Αντιδράσεις γάτας
Υπερβολικά μικρό μέγεθος, άλλωστε αλλιώς δεν θα ήταν «λιχουδιά» αλλά γεύμα. Υπολογίστε περίπου 7 εκατοστά διάμετρο και 4 ύψος (μην σας παραπλανούν οι φωτογραφίες, είναι ζουμ :P) Το όνομα σε προδιαθέτει ότι πρόκειται για κάτι που η γάτα θα λατρέψει και δεν έχει άδικο. Μόλις άνοιξα την κονσέρβα άρχισε να νιαουρίζει και να ...πηδάει για να το πιάσει! Όταν του το έβαλα στο πιάτο όρμηξε και το καταβρόχθισε ολόκληρο χωρίς σχεδόν κανένα διάλειμμα!! Όταν μάλιστα έφτανε στο τέλος έσερνε με τη μουσούδα του το πιάτο για να μην χάσει ούτε κομματάκι! Και φυσικά, όπως κάθε καλό γεύμα μετά ξερογλειφόταν και ήθελε κι άλλο! Επίσης η μυρωδιά του ήταν η καλύτερη που έχω δει ποτέ σε γατοτροφή! Με έκανε να θέλω να το φάω κι εγώ. Κάτι σαν τόνος κονσέρβα αλλά πολύ καλύτερο.

Συστατικά & διατροφική ανάλυση (όπως αναγράφονται στη συσκευασία)
Συστατικά: Κρέας και ζωικά παράγωγα (εκ των οποίων 4% κοτόπουλο και 4% συκώτι), δημητριακά, ανόργανα άλατα, Σάκχαρα, Χρωστικές: Πρόσθετα ΕΕ.
[table 0 3 1]2^=Περιεκτικότητα
Πρωτείνες | 7,5% (40,5% επί ξηρού)
Λιπαρά | 3,7% (20% επί ξηρού)
Υγρασία | 81,5%
Τέφρα | 1,3%
Φυτικές ίνες | 0,5%
2^= Βιταμίνες και μέταλλα
Βιταμίνη Α | 1110IU/kg
Βιταμίνη D3 | 140IU/kg
Βιταμίνη Ε | 10mg/kg
Θεϊκός χαλκός | 1,1mg/kg[/table]

Είναι θρεπτικό για το γατάκι μου;
Πάντα πρέπει να συγκρίνουμε τα συστατικά επί ξηρού ώστε να έχουμε αξιόπιστο μέτρο σύγκρισης με τις ξηρές τροφές. Βλέπουμε λοιπόν ότι από απόψεως πρωτεϊνών η τροφή «φυσάει», ακόμα και για μικρότερες γάτες. Το ίδιο και για τα λιπαρά. Υπέρ-ικανοποιητικές ποσότητες. :up: Από συστατικά επίσης πολύ καλή μιας και το κρέας και τα ζωικά παράγωγα αποτελούν το πρώτο (άρα και μεγαλύτερης περιεκτικότητας) συστατικό του. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν αναφέρεται η προέλευση αυτών των κρεάτων (και ζωικών παραγώγων) αλλά μόνο κατά το 8% (4% κοτόπουλο και 4% συκώτι). Βέβαια αυτό δεν είναι σίγουρα αρνητικό, απλώς ύποπτο. Ένα ακόμα θετικό είναι ότι τα διαφορετικά συστατικά είναι ελάχιστα και τα περισσότερα αρκετά απλά οπότε το προϊόν πρέπει να είναι αρκετά αγνό σε σχέση με τα περισσότερα που κυκλοφορούν και περιέχουν στα συστατικά τους όλων των ειδών τα περίεργα πράγματα που ο απλός καταναλωτής δεν μπορεί να κατανοήσει. Τέλος, αρνητικό είναι ότι δεν έχει αρκετές πρόσθετες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και ειδικά ταυρίνη που είναι απαραίτητη για τη γάτα και επιφυλάσσομαι για το κατά πόσον διαθέτει αρκετή από φυσικού του. Ωστόσο, δεδομένων των συστατικών του δεν θεωρώ ότι αυτό αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα. Άλλωστε δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να ταίζει τη γάτα του αποκλειστικά με Gourmet Gold!! :P

Κόστος
Η συσκευασία είναι 85gr (85ml) και κοστίζει περίπου μισό ευρώ. Δηλαδή αν το αναγάγουμε σε τιμή ανά κιλό βγαίνει περίπου 6 ευρώ το κιλό. Μπορεί να φαίνεται φτηνό αν το συγκρίνουμε με ανάλογη ποσότητα ξηράς τροφής, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι κατά 80% αγοράζουμε σκέτο νερό! Όπως και ναʼχει θεωρώ ότι ακόμα και για τους πιο ζορισμένους οικονομικά είναι μια λιχουδιά που μπορούν σίγουρα να παίρνουν μία στο τόσο. Τι ψυχή έχει μισό ευρώ μπροστά στην έκφραση της ικανοποιημένης γατούλας που μόλις καταβρόχθισε μια απίστευτη λιχουδιά; :D

Παρακάτω θα βρείτε φωτογραφίες που τράβηξα απο τη συσκευασία, πριν και μετά το άνοιγμα. Κάντε κλικ πάνω τους για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος. :)

(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου) (Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• gourmet_inside.gif
    gourmet_inside.gif
    74,7 KB · Εμφανίσεις: 139
  • gorumet_gold_pack.gif
    gorumet_gold_pack.gif
    123,4 KB · Εμφανίσεις: 299
Κατ' αρχάς, εύχομαι να πάτε καλά διότι είναι από τις πιο καλές προσπάθειες που έχω δει για τα ελληνικά δεδομένα. Μπράβο για τη φιλότιμη προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα σάιτ όσο το δυνατόν πληρέστερο γύρω από τις γάτες.

Τώρα, μια παρατήρηση μόνο σχετικά με τις "λιχουδιές": Οι υπερβολικά μυρωδάτες τροφές ζώων οφείλουν το άρωμά τους στα διάφορα πρόσθετα που χρησιμοποιούν οι εταιρίες για να κάνουν τα προϊόντα τους ελκυστικά. Οι μικρές ή αλλιώς Gourmet εκδοχές των τροφών της Purina είναι συγκριτικά καλύτερες από άλλες, δίχως ωστόσο να είναι άνευ πρόσθετων αρωμάτων, χρωστικών ουσιών, συντηρητικών, κλπ.
Να πω ότι οι γάτες με στομαχικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν τροφές που περιέχουν ζελέ, διότι τους πέφτουν "βαριά", όπως και το γάλα. Αντί αυτών, οι κάτοχοί τους καλύτερα να τους αγοράζουν τη γεύση Μοσχάρι (της ίδιας εταιρίας), που είναι σε μορφή μους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

"Γηράσκω αει διδασκόμενος" :)
Ομολογώ οτι αυτά δεν τα ήξερα... Μιας και φαίνεται να έχεις αρκετές γνώσεις επι του θέματος όποτε βλέπεις να έχω κάνει κάποιο λάθος θα με βοηθούσε ιδιαίτερα να το διορθώνεις αν θες :) Έχεις σκεφτεί να γράψεις κι εσύ κάποια κριτική; Υπάρχει η δυνατότητα πάντως και πιστευω οτι θα ήταν απο τις καλύτερες που υπάρχουν στο site! ;)
Όσον αφορά πάντως τα πρόσθετα, ακόμα και οι τροφές για ανθρώπους έχουν και τουλάχιστον σε αυτές για ανθρώπους που είχα σχοληθεί παλιά δεν είναι όλα κακά για την υγεία...

Δε βρήκα κανένα λάθος. Απλώς έδωσα μια επιπλέον πληροφορία. Τα ζελέ είναι εκείνα στα οποία επικεντρώνονται όλα τα τεχνητά (artificial) χαρακτηριστικά μιας τροφής.:)
Όσο για τη δική μας τροφή, θα εκφράσω απλώς την απορία μου που ακόμη ζούμε.;)

Παιδιά δυστυχώς για εμένα, και οι 4 γάτες μου τρώνε αποκλειστικά αυτές τις τροφές. Και τις τρώνε χρόνια τώρα, χωρίς να τις έχουν βαρεθεί. Τους δίνω 3 κονσέρβες κάθε ένα (τις οποίες χωρίζω ισομερώς σε 4 πιατάκια τους) συν ξηρά τροφή, φροντίζοντας να εναλλάσσω τις γεύσεις. Η μία από τις 4, η θηλυκιά, τρώει ΜΟΝΟ την γεύση κουνέλι & κυνήγι, τις άλλες δεν τις αγγίζει. Είναι κακομαθημένη η άτιμη...:mad:

Να αναφέρω απλά ότι η purina έχει και άλλη σειρά, που θα τη βρείτε μόνο σε pet shop, την gourmet diamant, πάλι σε συσκευασία 85gr, πολύ καλύτερη αλλά τα διαμάντια είναι ακριβότερα από το χρυσάφι. Υπάρχει σε 10-12 γεύσεις προτιμήστε το μοσχάρι και τη γαλοπούλα αποφύγετε το ψάρι σε σάλτσα oriental.

Αυτή η κονσερβούλα είναι η απόλυτη λιχουδιά του Σάκη! Όταν τη βλέπει κάνει σαν παλαβός! Μόλις ανοίξω το ντουλάπι της κουζίνας που ξέρει ότι είναι η κονσέρβες μπαίνει μέσα και μετά με ακολουθεί νιαουρίζοντας. Περιτό να πω ότι το μεζεδάκι εξαφανίζεται σε χρόνο dt! Την gourmet diamant ομολογώ δεν την ξέρω (και απορώ πώς μου ξέφυγε). Θα την ψάξω όταν ξαναπάω σε pet shop.

ο δικος μου τρελενεται γιαυτην την κονσερβα, βεβαια και τις αλλες τις τρωει, αλλα προτιμω να του δινω απο αυτην..γιατι ναι μεν ειναι πιο ακριβη αλλα στην ουσια βγαινει πιο φτηνα..

αλλωστε ειναι λιχουδια, δεν ειναι κυριως γευμα, το κυριως του ειναι οι κροκετες..
οποτε το να του δωσω μερα παρα μερα μια τετοια, που κανει 55 λεπτα, εε δεν ειναι κοστος..ισα ισα με βολευει που δεν ειναι μεγαλη η ποσοτητα..και ειναι απλα λιχουδια.
οσες φορες πηρα μεγαλες κονσερβες πχ των 400γρ για πιο οικονομια, κατεληγαν να πεταχτουν αφου ηταν ανοιγμενες 3-4 μερες στο ψυγειο, και ο Αχιλλεας δεν τις ετρωγε με την ιδια ορεξη..

Πριν κανενα 5μηνο, εδινα στη σαρδελα αυτες αλλα οταν αρχισαν και τα μωρα της να τρωνε, επειδη χρειαζομουν πολλες, αρχισα να παιρνω τις purina gourmet αλλα των 195 γραμμαριων. Ειναι πιο οικονομικες και εχουν την ιδια ποιοτητα με τις gold. Ακομα αυτες τρωει, με πολλη ορεξη...;)

Κι εγώ το καλοκαίρι, όταν η Λουκρητία λόγω συχνών μετακινήσεων πέρασε μια φάση ανορεξίας, βρήκα την υγειά μου μ' αυτές τις κονσέρβες. Εκτός του ότι τις έτρωγε με περισσότερη όρεξη (αν και όταν την είχε πιάσει η ανορεξία δεν έτρωγε ούτε μιση..) με βόλεψαν και ως προς την ποσότητα. Από τις συνηθισμένες των 400γρ οι μισές πήγαιναν στα σκουπίδια κι έτσι και πιο οικονομική λύση προέκυψε.
Με την επιστροφή στο σπίτι ωστόσο το Σεπτέμβρη, άνοιξε η όρεξη της κυρίας κι επειδή άρχισε να στρουμπουλεύει το γυρίσαμε σε κροκέτες. Που και που βέβαια ανοίγουμε και κανένα gourmet;)

τελειες

:up: φανταστικες-ηταν η πρωτη στερεη τροφη που εφαγε η μαιρη μου και συνεχιζει νατρωει καθημερινα-μολις ανοιξει η κονσερβα και την παρει χαμπαρι κανει σαν τρελλη,,πηδαει-τρεχει-σκαρφαλωνει στο ποδι μου-αξιζει τα λεφτα της-εμεις τρωμε αυτη για γατακια[απαλη μους με μοσχαρι]

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν έχω να πω κάτι μόνο το ότι ο Μίνωας τρελένεται!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ειναι για γατουλες απο τι ηλικια και πανω ή δεν παιζει ρολο?Μονο σαν λιχουδια οχι σαν φαγητο φυσικα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμένα όλες οι γάτες που είχα(και όλες με άσχημο τέλος:bye:)λάτρευαν τη
gourmet gold:up:,αν και μερικές φορές τους τις δίναμε για κανονικό
γεύμα:redface:...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ό σκύλος πού ‘χα έζησε 18-19 χρόνια και κανείς δεν με πίστευε ότι ήταν τόσο . Έτρωγε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σπιτικό φαγητό ( μόνο κρέας ) . Τώρα θ’ανακαλύψω πόσο μπορεί να ζήσει ένα όν – γατί στην προκειμένη περίπτωση – τ’οποίο τρώει σχεδόν αποκλειστικά έτοιμες «τροφές»… Και πιστέψτε με , κανείς μας δεν θέλει να ξέρει τι είναι εκείνο το κάτι/πρωτείνες/κτλ% πού λείπει απ’ την ταμπέλα . Αν κι εγώ της δίνω κατά κύριο λόγο αυτά τά μικροσκοπικά κονσερβάκια και τις καλύτερες κροκέτες πού μπορώ να βρώ, αλλά πάλι…

:cool:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στη 1η δοκιμη του Purina Gold για μικρά γατακια το 3ων εβδομαδων γατακι μου Ξ-Ε-Τ-Ρ-Ε-Λ-Α-Θ-Η-Κ-Ε ... πεφτει με τα μουτρα πριν καλα καλα το βαλω στο πιατακι του. Η τιμη του 90 λεπτα /μικρο κουτακι (δεν υπαρχει αλλο μεγεθος :/ ) ειναι τσουχτερη .. αλλα προσωπικα δεν θελω να διαπραγματευτω τη ποιοτητα της τροφης ΕΙΔΙΚΑ σε αυτη την ηλικια :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλο θα ηταν τοτε να μην του δινεις μονο κονσερβουλα αφου μεγαλωσει λιγακι και μπορει να μασησει,αλλα να του ξεκινησεις καλες ποιοτικα κροκετες για μωρα γατακια,γιατι και θα κακομαθει,και δε θα αναπτυχθει οσο πρεπει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλο θα ηταν τοτε να μην του δινεις μονο κονσερβουλα αφου μεγαλωσει λιγακι και μπορει να μασησει,αλλα να του ξεκινησεις καλες ποιοτικα κροκετες για μωρα γατακια,γιατι και θα κακομαθει,και δε θα αναπτυχθει οσο πρεπει.

Δηλαδή δεν ειναι επαρκής πηγή συστατικών ? παρόλο που του εχω στη διατροφή του και υποκατάστατο μητρικού γάλακτος? :hmm:

Οχι,κι ετσι κι αλλιως σε καμια εβδομαδα απο τωρα θα μπορεις να του αρχισεις κροκετουλες,οποτε εχε το υποψιν σου.Εξαλλου γαλα δε θα πινει για πολυ ακομα.;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back