Purina Pro Plan Kitten

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 17.243 μηνύματα.
Σήμερα θα εξετάσουμε μια γατοτροφή της γνωστής εταιρείας Purina Pro Plan για μικρά γατάκια, όπως άλλωστε φαίνεται και από το όνομα του προϊόντος.

Πρώτη εντύπωση
Όπως κάθε καταξιωμένη εταιρεία, σε οποιοδήποτε χώρο, έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην πρώτη εντύπωση. Η συσκευασία φαινόταν πολύ προσεγμένη και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση ο τρόπος ανοίγματος. Δεν χρειάζεται ούτε άκομψα σκισίματα, ούτε δύναμη για να ανοίξει ούτε τίποτα. Απλώς τραβάς ένα πραγματάκι και ανοίγει η συσκευασία. Όταν μετά γεμίσετε το πιατάκι της γατούλας με φαγητό απλώς ξανακλείνει, όμορφα, ωραία και αεροστεγώς.

Η τροφή
Η γατούλα φάνηκε να της αρέσει αρκετά η τροφή. Άλλωστε, η συσκευασία αναγράφει ότι είναι πολύ πλούσια σε κοτόπουλο (20% περιεκτικότητα) και, δευτερευόντως, ρύζι (14% περιεκτικότητα) και όλοι ξέρουμε πόσο αρέσει στη γάτα το κοτόπουλο και πόσο της χρειάζεται η πρωτείνη του. Ωστόσο για τους ανθρώπους, δεν είναι και ο,τι πιο ευχάριστο. Η μυρωδιά της είναι το λιγότερο άσχημη. Ο φίλος μου στην αρχή όταν πήγε να ταίσει με αυτή το γατάκι κόντεψε να κάνει εμετό. Εγώ ευτυχώς είμαι πιο ανθεκτική στη... μπόχα (:P) αλλά με τίποτα δεν θα έλεγα ότι ήταν ευχάριστη.

Συστατικά & Διατροφική ανάλυση
Συστατικά: Κοτόπουλο (20%), Ρύζι(14%), Αφυδατωμένες πρωτείνες χοίρου, Άλευρο γλουτένης καλαμποκιού, Αφυδατωμένες πρωτείνες πουλερικών, Ζωικό λίπος (συντηρημένο με τοκοφερόλες), Καλαμπόκι, Υδρολυμένες πρωτείνες συκωτιού, Συμπυκνωμένες πρωτείνες ψαριού, Άλευρο γλουτένης σίτου, Αποξηραμένο ολόκληρο αυγό, Μαγιά, Ιχθυέλαιο, Χλωριούχο κάλιο, Ανθρακικό ασβέστιο, Χλωριούχος χολίνη, Χλωριούχο νάτριο, Ανόργανα άλατα. Θεϊκός χαλκός (Χαλκός 12mg/kg), Θεϊκός Ψευδάργυρος (Ψευδάργυρος=200mg/kg), Σεληνιούχο νάτριο (Σελήνιο=0,12mg/kg). Περιέχει πρόσθετα ΕΕ: Βήτα καροτένια, Εκχυλίσματα φυσικής προέλευσης πλούσια σε τοκοφερόλες, Ορθό φωσφορικό οξύ.
Βιταμίνες: Βιταμίνη Α 21000 IU/kg, Βιταμίνη D3 1700 IU/kg, Βιταμίνη Ε (α τοκοφερόλη) 550mg/kg, Βιταμίνη C 70mg/kg, Ταυρίνη 1700mg/kg
Μέση ανάλυση: Πρωτείνες 42%, Έλαια/Λίπη: 21%, Υγρασία: 7,5%, Τέφρα: 7%, Λινολεϊκό οξύ: 2,5%, Ινώδεις ουσίες: 1,5%, Ασβέστιο: 1,3%, Φώσφορος: 1%, Μαγνήσιο 0,1%.

Είναι θρεπτικό για το γατάκι;
Το ποσοστό πρωτεϊνών είναι πολύ καλό (το λιγότερο θα πρέπει να είναι 35% για μικρά γατάκια και η συγκεκριμένη τροφή έχει 42%). Από λιπαρά επίσης πολύ καλά (πρέπει να είναι μεταξύ 15%-40% και η τροφή αυτή έχει 21%). Νερό δεν περιέχει μιας και πρόκειται για ξηρά τροφή οπότε φροντίστε (όπως και με κάθε ξηρά τροφή) να παρέχετε στη γάτα σας άφθονο νερό μαζί της. Είναι πολύ θετικό που τα πρώτα συστατικά που αναφέρονται είναι αρκετά αγνά, το ότι ξέρουμε την πηγή των πρωτεϊνών και ότι δεν αναφέρονται ύποπτα πρόσθετα. Του λείπουν μερικές βιταμίνες και μέταλλα αλλά ευτυχώς όχι κάποια σοβαρή έλλειψη για να αξίζει να αναφερθεί. Απλά ίσως υπάρξει πρόβλημα αν ταίζετε το γατάκι ΜΟΝΟ με αυτή την τροφή για πολύ μεγάλο διάστημα (όπως και με κάθε τροφή άλλωστε, είναι καλύτερα να εναλλάσσονται). Τα ιχθυέλαια που περιέχει βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα με τα λιπαρά οξέα Omega-3 & Omega-6 που περιέχουν. Ωστόσο αν παρατηρήσετε στα συστατικά περιέχει «άχρηστα» προϊόντα που προσθέτουν κυρίως όγκο όπως καλαμπόκι και άλευρα και αυτό αποτελεί ένα μείον. Επίσης αυτά προσθέτουν και περίπου 15% υδατάνθρακες (που δεν αναφέρει η συσκευασία, κάτι ιδιαίτερα βολικό για την εταιρεία :whistle: ). Σημειώστε ότι αντίθετα με τον άνθρωπο, οι υδατάνθρακες δεν είναι απαραίτητοι για τη γάτα, αν και δεν πειράζει να τρωει πλούσιες σε υδατάνθρακες τροφές αν της αρέσουν (αρκεί να μην παραμερίζονται οι πρωτεϊνούχες τροφές χάρη αυτών.)

Κόστος
Η συσκευασία είναι 1,5 κιλό και μου κόστισε περίπου 10 ευρώ. Θεωρώ ότι είναι αρκετά χρήματα για γατοτροφή παρʼότι είναι πολύ καλής ποιότητας σε σχεση με άλλες. Ίσως συνεχίσω να την παίρνω για όσο είναι μικρό, αλλά σίγουρα όχι μόνιμα.

Παρακάτω θα βρείτε φωτογραφίες της υφής της τροφής και της ανοιγμένης συσκευασίας της. Κάντε κλικ στις εικόνες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος. :)

(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 20 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• purina_texture.gif
    purina_texture.gif
    145,8 KB · Εμφανίσεις: 154
  • purina_pack.gif
    purina_pack.gif
    112,7 KB · Εμφανίσεις: 122
Η αλήθεια είναι ότι είναι "λίγο" ακριβή, αλλά προσωπικά απ'όλες όσες δοκίμασε ο γατούλης φτηνές & ακριβές, είναι η μόνη που δέχθηκα πολύ καλά το γαστρεντερικό του. Είχε τρελλαθεί ο καημένος στη διάρροια και στους εμετούς. Επίσης είχαμε τρελλαθεί να πηγαινοερχόμαστε στον κτηνίατρο ο οποίος έπειτα από τη σχετική θεραπεία μου είπε ότι ίσως τελικά τον ενοχλεί η τροφή και πρέπει να τις δοκιμάσουμε όλες για να βρούμε τί του ταιριάζει. Ευτυχώς λοιπόν :confused: που βρήκα λύση και να πω την αλήθεια δεν την αλλάζω με τίποτα. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ πάντως είμαι πολύ ευχαρηστιμένη με αυτή τη συγκεκριμένη γατοτροφή.Η Μαρίκα μου δεν τρώει τίποτα άλλο απο αυτή,έτσι δεν φοβάμε για φόλες, δεν έρχεται στο τραπέζι όταν τρώμε να ζήταει φαγητό,το τρίχομα της είναι απίστευτο και λερώνει την τουαλέτα της λιγότερο.Η τίμη της τροφής είναι υψήλη αλλά το αξίζει!Αγοράζοντας μεγαλήτερη συσκεβασία έχουμε και μείωση του κόστους της.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σχετικά με αυτές τις κροκέτες

:) Θέλω να πω κι εγώ ότι η Χιονάτη μου από την αρχή λάτρεψε αυτές τις κροκέτες και αρνείται να φάει οτιδήποτε άλλο ή το τρώει χωρίς ενθουσιασμό (ακόμη και ψάρι, γάλα, κοτόπουλο, μοσχάρι).
Η μυρωδιά είναι όντως λίγο βαριά αν κι εμένα δεν με ενοχλεί, εξάλλου η συσκευασία κλείνει πολύ καλά αεροστεγώς. Δεν έχω δοκιμάσει καμία άλλη τροφή αφού η :rolleyes: την λατρεύει, τα περιττώματά της είναι όπως πρέπει, το τρίχωμα λάμπει και είναι ζωηρότατη:cool: :happy: . Όσο για την τιμή, δεν μπορώ να κρίνω εύκολα γιατί δεν έχω κάνει συγκρίσεις, αλλά πιστεύω ότι αξίζει σίγουρα τα λεφτά της. Εγω παίρνω την συσκευασία "γίγας" για οικονομικούς και περιβαλλοντικούς λόγους.

καλες

αν και για πρωτη φορα εφαγε κροκετα η αντιδραση της ηταν παρα πολυ καλη-οσο για τη μυρωδια αφου δεν ενοχλει εκεινη-εμενα δεν μου πεφτει λογος:lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απ΄όλες τις τροφες εχει τα καλυτερα συστατικα και τις πιο δυναμικες αναλογιες συστατικων ( το ιδιο ισχυει και για τις σκυλοτροφες αυτης της μαρκας ). Εγω ενθουσιαστηκα μπορω να πω οταν την ειδα ομως τα γατακια μου δεν ενθουσιαζονται ιδιαιτερα οποτε τους την σερβιρω.
Η μυρωδια της θυμιζει λιγο... φυτοφαρμακο.
Για την γευση προσωπικα δεν ξερω ομως θα την φανε θελοντας και μη διοτι εχω αγορασει ενα 7,5κιλο και δεν προτιθεμαι να το πεταξω!:D
Ισως φταει το οτι τους δινω καθημερινα απο ενα πατεδακι και φυσικα προτιμουν αυτη την τροφη.:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γειά σας φίλες, φίλοι,
Χρησιμοποιώ την Waltham, S/O Index-Operation 7 years/ Young Female, stone & weight/ Royal Canin, ξηρή τροφή που την τρώνε με πολή όρεξη. Πρόσφατα τους πήρα Miglio Gato Crocantini con Manzo a Fegato, την οποία σνομπάρουν όχι μόνον οι δικιές μου αλλά και κάποια από τα αδέσποτα. Βέβαια προηγήθηκε κοτόπουλο και ίσως παίζει ρόλο αλλά την Waltham την έτρωγαν ΚΑΙ μετά από το κοτόπουλο. Τις γνωρίζετε τις παραπάνω τροφές και ποια είναι η γνώμη σας?
Την Purina Pro Plan Kitten που την βρίσκετε?

:up:Είναι η μόνη ξηρή τροφή που αγαπάει να τρώει η γατούλα μου, παρόλο που εχω δοκιμάσει να της δώσω κι άλλες πολλές, δεν μπορεί, κάτι θα ξέρει...Από άποψη ποιότητας ο κτηνιατρός μας, την εγγυάται..

Η δική μου αντέδρασε σε αυτή την τροφή πολύ καλύτερα από ό,τι στις Hill's που της έδινα πριν, τις οποίες προς το τέλος ψιλοσνόμπαρε. Με αυτές τις κροκέτες ήμουν ήσυχος (μέχρι που τη στείρωσα οπότε πήγα από Purina σε Royal Canin). Αυτό που διαπίστωσα ήταν ότι οι Pro Plan ήταν πιο ήπιες για το εντεράκι της. Ακόμα και η "παραγωγή" της :) ήταν πιο ήπια σε ποσότητα και οσμή, κάτι που δε συνέβαινε με τις Hill's.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χύμα την αγοράζω 4.5 ευρώ/κιλό από κατάστημα με ζωοτροφές (όχι πετ σοπ).... Τα γατάκια στον κήπο στη δουλειά την λατρεύουν..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμένα πάλι σνόμπαραν τελείως το calo-pet. Άδικα που το αγόρασα και δεν ήταν τόσο φτηνό 18 Ε. παρακαλώ!

H τιμη ειναι υψηλη λετε???
Μεχρι ποσο ειναι καλη η τιμη για γατοτροφη ανα κιλο???
σορυ για τις κουλες αποριες αλλα ξερω ΜΟΝΟ απο σκυλια στο θεμα ''ξηρα τροφη''...:redface:
Εγω αυριο θα παρω τη pro plan στο γατονι ,επειδη για μενα ειναι κρητιριο το οτι δεν εχει εμπλακει σε recalls...

Δε γνωρίζω για τη συγκεκριμένη, αλλά οι περισσότερες παίζουν γύρω στα 7 ευρώ το κιλό.

5.5 ευρώ το κιλό η κίττεν μου κοστίζει από ανοιγμένο δεκαπεντόκιλο.

Γμτ ,πουθενα δεν εχω βρει επωνυμες με το κιλο:mad:!

εγώ την έπαιρνα από κατάστημα με ζωοτροφές (όχι πετ σοπ) την έχω δει και σε πετ σοπ όμως. Ανοιγμένο τσουβάλι..

λοιπόν στο πετ σιτι έχουν προσφόρά την 3κιλη 22,5? και δώρο ένα κουτί μεταφοράς σε διαφορά χρωματα!!!!:D

γευσης: κοτόπουλο και γαλοπούλα

εγώ πήρα γιατί θα αγόραζα και κουτί μεταφοράς κάποια στιγμή....;)

όταν την δοκιμάσουμε θα σας πούμε εντυπώσεις:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

λοιπόν στο πετ σιτι έχουν προσφόρά την 3κιλη 22,5? και δώρο ένα κουτί μεταφοράς σε διαφορά χρωματα!!!!:D

γευσης: κοτόπουλο και γαλοπούλα

εγώ πήρα γιατί θα αγόραζα και κουτί μεταφοράς κάποια στιγμή....;)

όταν την δοκιμάσουμε θα σας πούμε εντυπώσεις:)

αν και έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που την δοκίμασαμε μπορώ να πω πως είναι πιο φτηνή από την royal canin baby kitten που τρώει τώρα και η αντίδραση στο φαί είναι περίπου ίδια. τα γραμμάρια που απαιτούνται εδώ είναι 70-90 ενώ για royal 40-50. :hmm:

η δικιά μου δεν τρωει γενικά πολλύ, οπότε και οι 2 μου φαίνονται οικονομικές σχετικα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!Η μια γάτα μου έχει δυσανεξία στο γάλα (στη λακτόζη), με αποτέλεσμα να βγάζει με "συνοπτικές διαδικασίες" οτιδήποτε περιέχει γάλα...Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαμε τη Royal Canin κ τη Hill's για γατάκια κάτω του ενός έτους, χωρίς κανένα πρόβλημα. Χτες έκανα το λάθος να πάρω την Proplan Kitten επειδή δεν έβρισκα τις άλλες. Το λυπήθηκα το κορίτσι μου....έκανε 5 φορές εμετό μέχρι που άδειασε όλο το στομαχάκι του το καημένο κ με κοιτούσε λυπημένο κ πεινασμένο.... με στιλ"γιατί μαρή μου'δωσες να φάω αποξηραμένο γάλα, εγώ δλδ τι σου έκανα;!"
Συνεπώς, αν το γατάκι σας έχει πρόβλημα με τη λακτόζη, αποφύγετε τη συγκεκριμένη τροφή πάση θυσία....κ πριν πληρώσετε κ απομακρυνθείτε απ'το κατάστημα, ελέγξτε καλού κακού τα συστατικά της ξηράς που μόλις αγοράσατε για 1η φορά, όποια κ αν είν'αυτή (αυτό το τελευταίο το λέω για'μένα πιο πολύ, μπας κ δεν την ξαναπατήσω)...Ελήφθη όβερ

Δηλαδή η Proplan περιέχει λακτόζη;:blink: Δεν τη βλέπω στα συστατικά, όπως αναφέρονται στην κριτική.:hmm:
Μήπως απλά η γατούλα έκανε εμετό λόγω της απότομης αλλαγής τροφής, ή μήπως δεν της "έκατσε" καλά η συγκεκριμένη; Και τα δικά μου κάνουν διάρροιες με τη Hill's, ενώ άλλες γάτες την τρώνε μια χαρά...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back