Giannis-Vivi
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Giannis-Vivi
Δραστήριο μέλος
Το σοκ ήταν μεγάλο και όλα τα παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα διέκοψαν το πρόγραμμα τους για το έκτακτο αυτό νέο.
Ο Τζάκσον ετοιμαζόταν για τη «μεγάλη επιστροφή του» με μια σειρά από συναυλίες, οι οποίες θα ξεκινούσαν στις 13 Ιουλίου στο Λονδίνο. Οι παραστάσεις του θα ολοκληρώνονταν τον Μάρτιο του 2010, ενώ όλα τα εισιτήρια για τις εμφανίσεις του είχαν εξαντληθεί από τον Μάρτιο.
Ένα σύντομο βιογραφικό για το μεγάλο αυτό τραγουδιστή που έφυγε νωρίς αλλά άφησε μεγάλο έργο στον χώρο της μουσικής και σημάδεψε πολλούς ανθρώπους: Ο Μάικλ Τζόζεφ Τζάκσον, γεννημένος στις 29 Αυγούστου του 1958 στο Γκάρι της Ιντιάνα, και πέθανε στις 25 Ιουνίου 2009, ήταν Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής, χορευτής, τραγουδοποιός και παραγωγός. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής και του θεάματος.
Βιογραφία
Άρχισε τη σταδιοδρομία του ως τραγουδιστής της Motown με το συγκρότημα Jackson 5 (αποτελούμενο από τα αδέλφια Jackson), στα τέλη της δεκαετίας του '60 και στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Ενώ ήταν ακόμη μέλος των Jackson 5, το 1971 ξεκίνησε τις πρώτες σόλο ηχογραφήσεις του στην ίδια εταιρία το 1971. Το 1975 το συγκρότημα αποχώρησε από τη Motown και εντάχθηκε στο δυναμικό της Epic αλλάζοντας το όνομα σε Jacksons. Ο Τζάκσον άρχισε ουσιαστικά τη σόλο σταδιοδρομία του το 1979 με τον δίσκο Off the Wall (τυπικά αποχώρησε από τους Jacksons το 1987). Από τότε, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά καλλιτέχνες στην ιστορία της μαύρης μουσικής και ένας από τους πιο επιτυχημένους σόλο καλλιτέχνες συνολικά στην ιστορία της μουσικής.
Ο δίσκος Thriller του 1982 κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σε πωλήσεις δίσκου στην ιστορία, και παραμένει έως σήμερα το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει 104 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σύμφωνα με το Guinness World Records. Έμεινε στην κορυφή του Billboard album chart για 37 εβδομάδες, κέρδισε 7 βραβεία Grammy και 7 τραγούδια του ανέβηκαν στο top-10. Εκτός από τα άλμπουμ του, ο Τζάκσον κατέχει επίσης 13 νούμερο ένα τραγούδια στον πίνακα με τα 100 δημοφιλέστερα τραγούδια του περιοδικού Billboard, συμπεριλαμβανόμενων των «Don't Stop 'Til You Get Enough», «Rock With You», «Billie Jean», και «Beat It» καθώς και επιπλέον τέσσερα τραγούδια με τους Jackson 5. Οι ιδιαίτερες χορευτικές του κινήσεις, τα βίντεο κλιπ, και η ποπ εμφάνισή του έχουν εμπνεύσει και έχουν επηρεάσει πολλούς σημερινούς τραγουδιστές, όπως οι Usher, Beyoncé Knowles, Omarion και Justin Timberlake μεταξύ άλλων. Είναι ευρέως γνωστός ως «Βασιλιάς της Ποπ».
Από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 90, η προσωπική ζωή του Τζάκσον απασχόλησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ειδικότερα μια δικαστική διαμάχη βάσει κατηγοριών εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση παιδιών, η οποία οδήγησε τελικά σε αθώωσή του το 2005.
Στις 25 Ιουνίου 2009 απεβίωσε σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες ύστερα από καρδιακό επεισόδιο.
Δισκογραφία
* 1971: Got to Be There
* 1972: Ben
* 1973: Music and Me
* 1975: Forever, Michael
* 1979: Off the Wall
* 1982: Thriller
* 1987: Bad
* 1991: Dangerous
* 1995: HIStory
* 1997: Blood on the Dance Floor
* 2001: Invincible
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Melini
Διάσημο μέλος

Σήμερα το πρωί το άκουσα στο ραδιόφωνο και έπαθα κι εγώ σοκ

Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο νου ήταν η σελίδα απ'τπ λευκομα του Δημοτικού "Ποιος είναι ο αγαπημένος σας τραγουδιστής;" και από κάτω οι απαντήσεις με παιδικά γραμματάκια: "Ο Mάικλ Τζάκσον" ...
Giannis-Vivi
Δραστήριο μέλος
Εγω το εμαθα εχθες βραδυ..απο ενα φιλο που μενει αμερικη και μιλαγαμε στο facebook...ελλαδα ακομα δεν ξεραν τπτ...λεω ε θα το πουνε σε λιγο,να μην τα πολυλογω (ειμαι και αυπνη ολη νυχτα) μεχρι σημερα το πρωι κανενα καναλι δεν εκωψε της επαναλυψεις του για να πουνε τπτ...μονο το Mtv κατα τις 4 και μιση περιπου εκανε αναφορα στα βιντεοκλιπ και στο σταρ που βγαλαν μια λεζαντα "σοκ πεθανε ο Michael Jackson" ...
Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο νου ήταν η σελίδα απ'τπ λευκομα του Δημοτικού "Ποιος είναι ο αγαπημένος σας τραγουδιστής;" και από κάτω οι απαντήσεις με παιδικά γραμματάκια: "Ο Mάικλ Τζάκσον" ...
staman2
Περιβόητο μέλος

Δεν υπάρχει πιστεύω κανείς που να μην έχει κουνηθεί ρυθμικά έστω και μια φορά στον ρυθμό των τραγουδιών του...
Desdemona
Διάσημο μέλος
Ρε παιδιά, πόσο θα άντεχε ο άνθρωπος με όλα αυτά που είχε κάνει στον οργανισμό του; Είναι δυνατόν;Κρίμα... Τοσο νέος![]()
Giannis-Vivi
Δραστήριο μέλος
σε αυτο συμφωνω μαζι σου..Ρε παιδιά, πόσο θα άντεχε ο άνθρωπος με όλα αυτά που έχει κάνει στον οργανισμό του; Είναι δυνατόν;
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Giannis-Vivi
Δραστήριο μέλος
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
Το άκουσα χθες στο cnn όταν ήταν ακόμη ανεπιβεβαίωτο.Τελικά ειναι αληθεια.νομίζω ότι η σύγκριση είναι λίγο άκυρη.Ο θάνατος είναι θάνατος και μια θλίψη τη νιώθεις ειδικά για κάποιους ανθρώπους που αφήσαν το ίχνος τους στην μουσική αν και ποτέ δεν ήμουν φαν.Το αν αληθεύουν ή όχι οι φήμες δεν πρέπει κατά τη γνώμη μου να υποβαθμίζει το γεγονός του θανάτου ένος καλλιτέχνη που πρόσφερε πολλά στο είδος του.τοσοι πεθαινουν στην ασια και στην αφρικη και εμεις ασχολουμαστε με εναν που παρενοχλουσε παιδακια.
Giannis-Vivi
Δραστήριο μέλος
με καλυψες απολυτα....Το άκουσα χθες στο cnn όταν ήταν ακόμη ανεπιβεβαίωτο.Τελικά ειναι αληθεια.νομίζω ότι η σύγκριση είναι λίγο άκυρη.Ο θάνατος είναι θάνατος και μια θλίψη τη νιώθεις ειδικά για κάποιους ανθρώπους που αφήσαν το ίχνος τους στην μουσική αν και ποτέ δεν ήμουν φαν.Το αν αληθεύουν ή όχι οι φήμες δεν πρέπει κατά τη γνώμη μου να υποβαθμίζει το γεγονός του θανάτου ένος καλλιτέχνη που πρόσφερε πολλά στο είδος του.
Φένια '72
Πολύ δραστήριο μέλος
Χθες έγραφες στα "σχολικα" τους τραγουδιστές που ακουγες κι ελεγα να απαντήσω πως άκουγα τον Jackson...
Το πρωι που μου το ειπανε νομιζα οτι κάνανε πλάκα...
Κριμα. Μάλλον το προκάλεσε και μόνος του λιγάκι κι αυτο το κανει ακομη πιο λυπηρό. Πολυ στενοχωρήθηκα γμτ..
Michael... κι εκει που πας δεν υπαρχουν λευκοί και μαύροι οπότε μη μασάς!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kristen
Πολύ δραστήριο μέλος
Ότι κ να πούμε είναι λίγο, για έναν τόσο προικισμένο άνθρωπο, που κατα την ταπεινή μου γνώμη όμως, έβαλε τα χέρια του κ έβγαλε τα μάτια του. Μια χαρά ήταν, έβλεπα σήμερα παλιά του βιντεο κ φωτό, με το χρώματακι του, τι τα ήθελε τα χημικά για να ασπρίσει? Δυστυχώς η φύση εκδικήτε.. κ αυτός προκάλεσε πολύ

Καλο ταξίδι Μάικλ τζάκσον, τώρα θα κάνεις παρέα με τον Ελβις, τη Μέριλιν κ τους άλλους μεγάλους καλλιτέχνες που αφησαν το σημάδι τους σε τούτο το τόπο.

Louiza26
Εκκολαπτόμενο μέλος

stellak
Διάσημο μέλος

Melini
Διάσημο μέλος

και δε θυμάμαι πόσες φορές προσπάθησα να κάνω αυτό το βήμα που πήγαινε προς τα πίσω ενώ περπατούσε 

Φένια '72
Πολύ δραστήριο μέλος
Και φυσικά έχω ακόμα φυλαγμένα τα μοκασίνια Sea and City, μόνο που δεν τα φοράω πλέον με λευκή κάλτσακαι δε θυμάμαι πόσες φορές προσπάθησα να κάνω αυτό το βήμα που πήγαινε προς τα πίσω ενώ περπατούσε
![]()
Χαχαχαχαχα....μήπως αυτή ήταν η αιτία που ήσουν λίγο..σκουντουφλίτσα;;;
Off topic, sorry gyes...
Melini
Διάσημο μέλος
Χαχαχαχαχα....μήπως αυτή ήταν η αιτία που ήσουν λίγο..σκουντουφλίτσα;;;
Off topic, sorry gyes...
Ναι, πάνω που ήθελα να πάω μπροστά, κάτι με τραβούσε προς τα πίσω (ο Μάικλ μέσα μου
) Πού να με δεις και με τακούνια...Πάντως, για να επιστρέψουμε στο θέμα, ο Μάικλ Τζάκσον άφησε εποχή, στο ντύσιμο, στο χορό, στη μουσική... ήταν πολύ επαναστατικό τότε να ντύνεσαι σε στυλ Μάικλ Τζάκσον...
Desdemona
Διάσημο μέλος
ΕΓΩ το είπαδιότι όπως είπατε και πιο πριν

Aristocat
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool