R.I.P. Michael Jackson

Giannis-Vivi

Δραστήριο μέλος

Η Βιβή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Χαλκίδα (Εύβοια). Έχει γράψει 687 μηνύματα.
Σημερα το βραδυ εφυγε ενας μεγαλος τραγουδιστης...και ποιος δεν εχει αγαπησει εστω ενα τραγουδι του...? Ποτε δεν ειμουν φανατικη αλλα παντα οταν ακουγα το beat it κουναγα ριθμικα το κεφαλι... απο εμενα λοιπον ενα μεγαλο αντιο σε εναν ανθρωπο που χαρισε πολλα στη μουσικη σκηνη και μεγαλωσε γενειες μεσα απο τα τραγουδια του...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σύμφωνα και με την Los Angeles Times,αλλά και το τηλεοπτικό κανάλι TMZ ο Michael Jackson, όντως πέθανε ύστερα από καρδιακή ανακοπή που υπέστη στο σπίτι του. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο ο Βασιλιάς της POP ήταν σε κώμα και αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν! Αμέσως έφτασε η μητέρα του και η αδελφή του LATOYA να μάθουν τι έγινε, ενώ χιλιάδες κόσμου άρχισαν να συρρέουν έξω από το νοσοκομείο!
Το σοκ ήταν μεγάλο και όλα τα παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα διέκοψαν το πρόγραμμα τους για το έκτακτο αυτό νέο.
Ο Τζάκσον ετοιμαζόταν για τη «μεγάλη επιστροφή του» με μια σειρά από συναυλίες, οι οποίες θα ξεκινούσαν στις 13 Ιουλίου στο Λονδίνο. Οι παραστάσεις του θα ολοκληρώνονταν τον Μάρτιο του 2010, ενώ όλα τα εισιτήρια για τις εμφανίσεις του είχαν εξαντληθεί από τον Μάρτιο.
Ένα σύντομο βιογραφικό για το μεγάλο αυτό τραγουδιστή που έφυγε νωρίς αλλά άφησε μεγάλο έργο στον χώρο της μουσικής και σημάδεψε πολλούς ανθρώπους: Ο Μάικλ Τζόζεφ Τζάκσον, γεννημένος στις 29 Αυγούστου του 1958 στο Γκάρι της Ιντιάνα, και πέθανε στις 25 Ιουνίου 2009, ήταν Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής, χορευτής, τραγουδοποιός και παραγωγός. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής και του θεάματος.
Βιογραφία
Άρχισε τη σταδιοδρομία του ως τραγουδιστής της Motown με το συγκρότημα Jackson 5 (αποτελούμενο από τα αδέλφια Jackson), στα τέλη της δεκαετίας του '60 και στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Ενώ ήταν ακόμη μέλος των Jackson 5, το 1971 ξεκίνησε τις πρώτες σόλο ηχογραφήσεις του στην ίδια εταιρία το 1971. Το 1975 το συγκρότημα αποχώρησε από τη Motown και εντάχθηκε στο δυναμικό της Epic αλλάζοντας το όνομα σε Jacksons. Ο Τζάκσον άρχισε ουσιαστικά τη σόλο σταδιοδρομία του το 1979 με τον δίσκο Off the Wall (τυπικά αποχώρησε από τους Jacksons το 1987). Από τότε, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά καλλιτέχνες στην ιστορία της μαύρης μουσικής και ένας από τους πιο επιτυχημένους σόλο καλλιτέχνες συνολικά στην ιστορία της μουσικής.
Ο δίσκος Thriller του 1982 κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σε πωλήσεις δίσκου στην ιστορία, και παραμένει έως σήμερα το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει 104 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σύμφωνα με το Guinness World Records. Έμεινε στην κορυφή του Billboard album chart για 37 εβδομάδες, κέρδισε 7 βραβεία Grammy και 7 τραγούδια του ανέβηκαν στο top-10. Εκτός από τα άλμπουμ του, ο Τζάκσον κατέχει επίσης 13 νούμερο ένα τραγούδια στον πίνακα με τα 100 δημοφιλέστερα τραγούδια του περιοδικού Billboard, συμπεριλαμβανόμενων των «Don't Stop 'Til You Get Enough», «Rock With You», «Billie Jean», και «Beat It» καθώς και επιπλέον τέσσερα τραγούδια με τους Jackson 5. Οι ιδιαίτερες χορευτικές του κινήσεις, τα βίντεο κλιπ, και η ποπ εμφάνισή του έχουν εμπνεύσει και έχουν επηρεάσει πολλούς σημερινούς τραγουδιστές, όπως οι Usher, Beyoncé Knowles, Omarion και Justin Timberlake μεταξύ άλλων. Είναι ευρέως γνωστός ως «Βασιλιάς της Ποπ».
Από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 90, η προσωπική ζωή του Τζάκσον απασχόλησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ειδικότερα μια δικαστική διαμάχη βάσει κατηγοριών εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση παιδιών, η οποία οδήγησε τελικά σε αθώωσή του το 2005.
Στις 25 Ιουνίου 2009 απεβίωσε σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες ύστερα από καρδιακό επεισόδιο.
Δισκογραφία
* 1971: Got to Be There
* 1972: Ben
* 1973: Music and Me
* 1975: Forever, Michael
* 1979: Off the Wall
* 1982: Thriller
* 1987: Bad
* 1991: Dangerous
* 1995: HIStory
* 1997: Blood on the Dance Floor
* 2001: Invincible

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:(:(
Σήμερα το πρωί το άκουσα στο ραδιόφωνο και έπαθα κι εγώ σοκ :(
Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο νου ήταν η σελίδα απ'τπ λευκομα του Δημοτικού "Ποιος είναι ο αγαπημένος σας τραγουδιστής;" και από κάτω οι απαντήσεις με παιδικά γραμματάκια: "Ο Mάικλ Τζάκσον" ...

Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο νου ήταν η σελίδα απ'τπ λευκομα του Δημοτικού "Ποιος είναι ο αγαπημένος σας τραγουδιστής;" και από κάτω οι απαντήσεις με παιδικά γραμματάκια: "Ο Mάικλ Τζάκσον" ...
Εγω το εμαθα εχθες βραδυ..απο ενα φιλο που μενει αμερικη και μιλαγαμε στο facebook...ελλαδα ακομα δεν ξεραν τπτ...λεω ε θα το πουνε σε λιγο,να μην τα πολυλογω (ειμαι και αυπνη ολη νυχτα) μεχρι σημερα το πρωι κανενα καναλι δεν εκωψε της επαναλυψεις του για να πουνε τπτ...μονο το Mtv κατα τις 4 και μιση περιπου εκανε αναφορα στα βιντεοκλιπ και στο σταρ που βγαλαν μια λεζαντα "σοκ πεθανε ο Michael Jackson" ...

Κρίμα... Τοσο νέος:(
Δεν υπάρχει πιστεύω κανείς που να μην έχει κουνηθεί ρυθμικά έστω και μια φορά στον ρυθμό των τραγουδιών του...

Κρίμα... Τοσο νέος:(
Ρε παιδιά, πόσο θα άντεχε ο άνθρωπος με όλα αυτά που είχε κάνει στον οργανισμό του; Είναι δυνατόν;

Ρε παιδιά, πόσο θα άντεχε ο άνθρωπος με όλα αυτά που έχει κάνει στον οργανισμό του; Είναι δυνατόν;
σε αυτο συμφωνω μαζι σου..

τοσοι πεθαινουν στην ασια και στην αφρικη και εμεις ασχολουμαστε με εναν που παρενοχλουσε παιδακια.

και εμενα μου τη σπανε οι παιδοφιλοι ομως δεν μπορω να ξερω αν ειναι αλιθεια η οχι ολες αυτες οι φιμες...αλλωστε γιαυτο λεγοντε φιμες.. το αν παρενοχλουσε η οχι παιδακια το ξερει μονο ο ιδιος και αν το εχει κανει θα λογοδοτισει στο θεο...αλλα δεν μπορουμε να στινουμε καποιον στο τοιχο απλα για καποιες φιμες χωρις να εχουμε αποδιξεις η να εχουμε δει κατι με τα ιδια μας τα ματια..μπορει να κανω λαθος αλλα αυτη ειναι η αποψη μου..

τοσοι πεθαινουν στην ασια και στην αφρικη και εμεις ασχολουμαστε με εναν που παρενοχλουσε παιδακια.
Το άκουσα χθες στο cnn όταν ήταν ακόμη ανεπιβεβαίωτο.Τελικά ειναι αληθεια.νομίζω ότι η σύγκριση είναι λίγο άκυρη.Ο θάνατος είναι θάνατος και μια θλίψη τη νιώθεις ειδικά για κάποιους ανθρώπους που αφήσαν το ίχνος τους στην μουσική αν και ποτέ δεν ήμουν φαν.Το αν αληθεύουν ή όχι οι φήμες δεν πρέπει κατά τη γνώμη μου να υποβαθμίζει το γεγονός του θανάτου ένος καλλιτέχνη που πρόσφερε πολλά στο είδος του.

Το άκουσα χθες στο cnn όταν ήταν ακόμη ανεπιβεβαίωτο.Τελικά ειναι αληθεια.νομίζω ότι η σύγκριση είναι λίγο άκυρη.Ο θάνατος είναι θάνατος και μια θλίψη τη νιώθεις ειδικά για κάποιους ανθρώπους που αφήσαν το ίχνος τους στην μουσική αν και ποτέ δεν ήμουν φαν.Το αν αληθεύουν ή όχι οι φήμες δεν πρέπει κατά τη γνώμη μου να υποβαθμίζει το γεγονός του θανάτου ένος καλλιτέχνη που πρόσφερε πολλά στο είδος του.
με καλυψες απολυτα....

Χθες έγραφες στα "σχολικα" τους τραγουδιστές που ακουγες κι ελεγα να απαντήσω πως άκουγα τον Jackson...
Το πρωι που μου το ειπανε νομιζα οτι κάνανε πλάκα...
Κριμα. Μάλλον το προκάλεσε και μόνος του λιγάκι κι αυτο το κανει ακομη πιο λυπηρό. Πολυ στενοχωρήθηκα γμτ..
:bye: Michael... κι εκει που πας δεν υπαρχουν λευκοί και μαύροι οπότε μη μασάς!

Ουτε κ εγώ ήμουν φαν του, όμως όλοι έχουμε κουνηθεί στους ρυθμούς τους, έγραψε ιστορία ο άνθρωπος στην ποπ, δημιουργήσε σχολή κ νέα τάξη πραγμάτων. Τραγουδιστής, performer, έκανε σόου, χόρευτε μοναδικά... κ οι πωλήσεις του ακόμα δεν έχουν ξεπεραστεί...

Ότι κ να πούμε είναι λίγο, για έναν τόσο προικισμένο άνθρωπο, που κατα την ταπεινή μου γνώμη όμως, έβαλε τα χέρια του κ έβγαλε τα μάτια του. Μια χαρά ήταν, έβλεπα σήμερα παλιά του βιντεο κ φωτό, με το χρώματακι του, τι τα ήθελε τα χημικά για να ασπρίσει? Δυστυχώς η φύση εκδικήτε.. κ αυτός προκάλεσε πολύ:(:(:(

Καλο ταξίδι Μάικλ τζάκσον, τώρα θα κάνεις παρέα με τον Ελβις, τη Μέριλιν κ τους άλλους μεγάλους καλλιτέχνες που αφησαν το σημάδι τους σε τούτο το τόπο. :hello:

Στενοχωρήθηκα αφάνταστα για τον Michael Jackson. Χάθηκε ένα τεράστιο ταλέντο...πολύ κρίμα:(:(:(

Στο άκουσμα του θανάτου του, δε θα σας πω ψέματα, στεναχωρήθηκα. Κλείνει άλλος ένα κύκλος των παιδικών - εφηβικών μου χρόνων... Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη αίσθηση από τη λαχτάρα του κόσμου που συνέρρεε σε στάδιο του Ρότερνταμ τον Ιούλιο του 1988 για το τότε τουρ "Bad". Μεγάλοι, μικροί, άσπροι, μαύροι, όλοι! Μπορεί να μην είχε εισιτήριο ούτε για δείγμα, να μην κατάφερα να δω τη συναυλία αλλά και μόνο η δύναμη και τα vibes την ώρα της προσέλευσης ήταν κάτι μοναδικό. Είναι κρίμα για οποιονδήποτε άνθρωπο έχει τέτοιο ταλέντο αλλά δεν έχει τα εφόδια να διαχειριστεί τη δημοσιότητα (διότι όπως είπατε και πιο πριν, το προκάλεσε και λιγάκι με τόοοοσα που είχε κάνει πάνω του):(

Και φυσικά έχω ακόμα φυλαγμένα τα μοκασίνια Sea and City, μόνο που δεν τα φοράω πλέον με λευκή κάλτσα :redface::D και δε θυμάμαι πόσες φορές προσπάθησα να κάνω αυτό το βήμα που πήγαινε προς τα πίσω ενώ περπατούσε :lol::lol::lol:

Και φυσικά έχω ακόμα φυλαγμένα τα μοκασίνια Sea and City, μόνο που δεν τα φοράω πλέον με λευκή κάλτσα :redface::D και δε θυμάμαι πόσες φορές προσπάθησα να κάνω αυτό το βήμα που πήγαινε προς τα πίσω ενώ περπατούσε :lol::lol::lol:

Χαχαχαχαχα....μήπως αυτή ήταν η αιτία που ήσουν λίγο..σκουντουφλίτσα;;;
Off topic, sorry gyes...

Χαχαχαχαχα....μήπως αυτή ήταν η αιτία που ήσουν λίγο..σκουντουφλίτσα;;;
Off topic, sorry gyes...

Ναι, πάνω που ήθελα να πάω μπροστά, κάτι με τραβούσε προς τα πίσω (ο Μάικλ μέσα μου :lol:) Πού να με δεις και με τακούνια...
Πάντως, για να επιστρέψουμε στο θέμα, ο Μάικλ Τζάκσον άφησε εποχή, στο ντύσιμο, στο χορό, στη μουσική... ήταν πολύ επαναστατικό τότε να ντύνεσαι σε στυλ Μάικλ Τζάκσον...

Εγώ στο άκουσμα της είδησης μέσα στο αυτοκίνητο ένιωσα συντετριμμένη. "Δυστυχώς" εγώ ανήκα στους πολύ ένθερμους οπαδούς της μουσικής του, με όλα τα "αξεσουάρ": αφίσες, cd, παραγγελίες περιοδικών από το εξωτερικό, βίντεο... Τι να αρχίσω να λέω ότι τον βλέπω ακόμα στην τηλεόραση όταν χορεύει και κλαίω από την ένταση της καλλιτεχνικής "αρτιότητας"? Όταν λέμε μεγάλωσα με αυτόν τον καλλιτέχνη εγώ το λέω και το εννοώ πλήρως. Μία πολύ άσχημη ημέρα, πιστεύω για την μουσική παγκοσμίως γενικότερα. :cry::bye:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back