YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Μάιος μήνας ήταν, όταν μπαίνοντας στο εξοχικό μου στην Σαλαμίνα άκουσα ένα γατίσιο κλάμα. Πάνω στην διχάλα της ελιάς που είναι έξω από την είσοδο, ένα ασπρόμαυρο γατάκι με κοιτούσε νιαουρίζοντας. Το κατέβασα και το άφησα κάτω. Προχώρησα μέσα για να του φέρω γάλα αλλά μέχρι να επιστρέψω, παρ όλο που ήταν τόσο μικρό είχε κατορθώσει να ανέβει τα σκαλιά, έφτασε στην εξώπορτα κι είχε γαντζωθεί στη σήτα.
Όλο τον Μάιο κάθε παρασκευοσαββατοκύριακο πήγαινα στο εξοχικό κι ο μικρός πάντοτε βρισκόταν στη είσοδο του εξοχικού για να με υποδεχτεί. Όταν έφευγα άφηνα τα σχετικά στην γειτόνισσα που τον τάιζε καθημερινά.
Ιούνιο, Ιούλιο, και Αύγουστο κάνω καλοκαίρι στην Σαλαμίνα κι ο RICO όπως τον ονόμασα (στην μνήμη του άλλου γάτου πού είχα μικρός στο ΠορτΣαιδ της Αιγύπτου) είχε βρει την χρυσή κότα. Ολημερίς γύριζε κι όταν πεινούσε, νάτος να κάνει νιάου για να του ανοίξω και πηγαίνοντας στα πιατάκια του έτρωγε το φαΐ του, έπινε το νερό του, έριχνε κι ένα υπνάκο και μετά κατά τις 1700, με νέο νιάου μου ζητούσε να του ανοίξω κι άρχιζε τις βόλτες στα διπλανά οικόπεδα/σπιίτια. Παρών έδινε όταν πεινούσε η διψούσε η όταν ήθελε να ρίξει κανένα υπνάκο. Το βράδυ όμως επέμενε να μένει στον κήπο.
Τον πήρα στον γιατρό στην Σαλαμίνα, του κάναμε όλα τα εμβόλια. Κι έφτασε ο καιρός (Σεπτέμβριος) να επιστρέψω στο διαμέρισμα μου στο Κερατσίνι. Ο Rico συνηθισμένος στη γυροβολιά τα βρήκε σκούρα κι εγώ μαζί του.
Από τότε
1) Πάντα θα με ξυπνάει κατά τις 5 το πρωί. Καμιά φορά κι ενωρίτερα. Το εξοργιστικό είναι αφού ξυπνήσω και φτιάξω τον καφέ μου, κι αφού παίξουμε, μετά από μια ώρα ο κύριος εξαφανίζεται στο μπαλκόνι και το ρίχνει στον ύπνο. Τον συγκρίνω με τον Αιγύπτιο γάτο που είχα μικρός. Αυτός με ξυπνούσε ΠΑΝΤΑ στις 0730 και μου έκανε συντροφιά μέχρι να ξεκινήσω για το σχολείο.
2) Σχεδόν όλες τις βραδιές (μετά τις 4 το πρωί) κάνει βόλτες στο διαμέρισμα και νιαουρίζει.
3) Δαγκάνει ρε παιδιά όταν παίζω μαζί του. Και δυνατά μάλιστα. Οι καρποί μου μόνιμα έχουν γρατσουνιές και δαγκωματιές. Κάποιος του είπε να το παίξει Λεωνίδας κι ότι εγώ είμαι ο Ξέρξης. Διάβασα στο φόρουμ για τα κχχχ , φυσήματα στο πρόσωπο, σβέρκομα ,κουτάκια μπύρας με κέρματα, αδιαφορία κτλ Στην αρχή με κοιτούσε με απορία. Τώρα όμως δεν πτοείται με τίποτα.
4) Κάθε παρασκευοσαββατοκύριακο εξακολουθώ να τον πηγαίνω στο εξοχικό κι ο νεαρός εξαφανίζεται. Με θυμάται μόνο όταν είναι για φαΐ. Το βράδυ αν δεν τον ψάξω δεν έρχεται να κοιμηθεί στο σπίτι κι αν τον βάλω πριν τις 0100 αρχίζει τις κλάψες. Το πρωί πάλι στις 0500 δεν χρειάζεται να σας πω ότι με ξυπνάει για να του ανοίξω να βγει στον κήπο ( όταν βρέχει κάνει το κορόιδο και κοιτά την βροχή από την τζαμαρία)
5) Του αρέσει το μαριδάκι. Το τρώει μόνο ωμό. Δεν το δέχεται ούτε βραστό. Με έχει αγχώσει με το ψυγείο. Δεν τολμώ να το ανοίξω για να πάρω κάτι. Κάθεται μπροστά στο ψυγείο και νιαουρίζει συνέχεια. Κι όταν κοιμάται, όπου κι αν κοιμάται μόλις ακούσει την πόρτα του ψυγείου ν’ ανοίγει νάτος σαν φάντης μπαστούνι κι αρχίζει τα ίδια. Αν δεν του δώσω δεν ησυχάζει. Σημειώστε πως μόνο ψιλό μαριδάκι τρώει. Κουτσομούρες γαύρους τους περιφρονεί Σπιτίσιο φαγητό δεν δοκιμάζει με τίποτα. Τρέφεται με τις κροκέτες για Junior
Κατά τα άλλα, ο λεβέντης, στο διαμέρισμα, όταν δεν κοιμάται τρέχει σαν τρελός κυνηγώντας καπάκια, κουρτίνες, αναπτήρες ακόμα και τον κέρσορα στην οθόνη. Διαολίζεται όταν ανάβω τον εκτυπωτή και ανεβαίνει πάνω του περιμένοντας να βγει το χαρτί για να το κατασπαράξει Για τον ονυχόδρομο κανένα πρόβλημα. Τον έχει ερωτευθεί. Την λεκάνη του επίσης την τιμά κανονικά
Χαλάλι του όλα αυτά. Αλλά πέστε μου. Όσοι εξ υμών συναντήσατε τέτοιες καταστάσεις, είναι αλήθεια ότι ο γάτος όταν κλείσει χρόνο ηρεμεί και γίνεται το γατάκι που όλοι μας επιθυμούμε? Υπάρχει τίποτα που έκανα λάθος για να έχει την συμπεριφορά που περιγράφω στις παραπάνω 5 παρατηρήσεις μου?
Συγκρίνοντας τον με τον Αιγύπτιο γάτο που είχα, σημειώνω τρομερές διαφορές. Ο παλιός κοιμόταν όποτε κοιμόμασταν κι εμείς, έπαιζε στο σπίτι αλλά νιαούρισμα δεν ακούγαμε εκτός κι αν έχανε το παιχνίδι του κάτω από τους καναπέδες, η πεινούσε και πάντοτε επιζητούσε την αγκαλιά μας κυρίως τους χειμώνες. Ο γιατρός μου είπε πως ο γάτος είναι ότι σου τύχει. Αυτός που έγραψε ή που είπε « ο σκύλος έχει αφεντικό κι η γάτα υπηρέτη» τον θεωρώ τον αντίστοιχο Σωκράτη φιλόσοφο για το ζωικό βασίλειο.
Πάντως τον Ελληνόγατο RICO δεν τον αλλάζω με τίποτα. Αυτήν την βδομάδα τον πάω για στείρωση.
YNL
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

1. Θα πρέπει να τον κουράζεις το βράδυ παραπάνω, και το πρωί αν αρχίζει τα δικά του, να κλείνεις απλά την πόρτα της κρεβατοκάμαρας. Τον αγνοείς, αν δείχνεις οτι σε πειράζει, θα το κάνει επίτηδες, μέχρι να τον ταΐσεις, που αυτό είναι που θέλει.
2. Ναι, λογικό αφού όλη μέρα κοιμάται...Τον γράφεις, κλείνεις την πόρτα... Το δικό σου πρόγραμμα θα ακολουθήσει όχι εσύ το δικό του.
3. Μάλλον παίζεις έτσι απο μικρό.. έχει μάθει έτσι, και το θεωρεί φυσιολογικό. Πάρτου παιχνιδάκια, και μην τον παίζεις με τα χέρια σου. Το λείζερ είναι πολύ καλό. Και είναι και συσσωρευμένη επιθετικότητα, επειδή δεν έχει στειρωθεί ακόμα.
4. Είναι λογικό, δεν μπορεί να καταλάβει ότι μια έχει ένα πρόγραμμα και την άλλη άλλο. Προσπάθησε να μην τον βγάζεις ούτε στο εξοχικό. Θα το ξεμάθει, είναι δύσκολο, αλλά θα βοηθήσει και η στείρωση. (Υπάρχουν ασθένειες, σοβαρές που μπορεί να μεταδοθούν απο άλλα αρσενικά...και φυσικά κίνδυνοι. (σκυλιά, φόλες, αμάξια κλπ.)
5. Είναι μύθος ότι οι γάτες λατρεύουν τα ψάρια... Και ειδικά τα ωμά δεν είναι και καλό να τους δίνουμε..Αν του αρέσουν πολύ, μπορείς να του δίνεις αραιά και πού, ψητά. Οι κροκέτες που του δίνεις, είναι μια χαρά πλήρης τροφή.
Όσο υποκύπτεις τόσο θα επιμένει... πάτα πόδι, γιατί θα χειροτερέψουν τα πράγματα. Αδιαφορία.
Η στείρωση θα βελτιώσει πολλά πράγματα στην συμπεριφορά του.... ή και μια 2η γατούλα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Όπως είχα γράψει στο προηγούμενο post θα τον πήγαινα για στείρωση. Η στείρωση έγινε με επιτυχία στην Σαλαμίνα. Τον άφησα 1 μέρα στον κτηνίατρο και στις 6 του Νοέμβρη κατά τις 11 το πρωί τον πήρα πίσω . Συμπεριφερόταν κανονικά σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Σε μένα όμως έτυχαν τα χειρότερα σαν να με τιμώρησε ο θεός γι αυτό που του έκανα (επειδή διάβασα πολλές διενέξεις που υπάρχουν στο site σχετικά με τις στειρώσεις κι όχι μόνο είχα μερικές επιφυλάξεις αλλά κυρίως και τύψεις).
Στις 3 το απόγευμα την ίδια μέρα από απροσεξία μου καθώς μάζευα ελιές στο εξοχικό μου έπεσα από το δένδρο και τραυματίστηκα σοβαρά με ρωγμώδη κατάγματα στο γοφό. Έμεινα στο νοσοκομείο για 4 μέρες κι επέστρεψα στο σπίτι μου. Ακόμη δεν μπορώ να περπατήσω και θα χρειαστεί πολύ καιρός για να γίνει αυτό. Κυκλοφορώ με Π κι αυτό με δυσκολία.
Στις 4 μέρες που ήμουν στο νοσοκομείο ο γάτος είχε μείνει μόνος του στο σπίτι. Φαΐ και νερό τού έδινε μια φορά την μέρα μια συγγενής μου μαζί με την αντιβίωση του.
Εκείνο που θέλω να περιγράψω είναι η συμπεριφορά του γάτου μετά το ατύχημά μου:
- Όταν το νοσοκομειακό με έφερε στο σπίτι τον βρήκα να περιμένει μπροστά στην πόρτα κι όταν με μετέφεραν μέσα δεν ξεκόλλησε από δίπλα μου επιμένοντας να κάθεται κοντά στα πόδια μου.
- Το σπίτι το βρήκα μια χαρά. Καμία αναστάτωση στα έπιπλα. Ακόμα και τα σεμεδάκια ήσαν στη θέση τους κανονικά
- Όταν πέφτω για ύπνο κι αφού κλείσω τα φώτα αντί να κάνει τις τρέλες που έκανε παλιά, κάθεται ακίνητος στο χαλί κοντά στο κρεβάτι μου κι αφού με πάρει ο ύπνος έρχεται και κοιμάται δίπλα μου
- Εξακολουθεί να ξυπνάει από τις 5 τα ξημερώματα όμως σαν να διαισθάνεται το τι συμβαίνει παραμένει μέχρι το πρωί απόλυτα ήσυχος.
- Αν δεν τον προκαλέσω δεν επιζητά το παιχνίδι.
Το εάν το ζώο άλλαξε συμπεριφορά γιατί έτσι έτυχε ή ότι διαισθάνεται τις δυσκολίες που έχω αυτή την εποχή το αφήνω στην δική σας κρίση . Προσωπικά πιστεύω πως κι οι γάτες έχουν ευαίσθητη ψυχή.
Σας ευχαριστώ
YNL
julia
Διακεκριμένο μέλος
Περαστικά εύχομαι.

(Εδώ εμείς οι γυναίκες έχουμε την περίοδό μας, και έρχονται και κάθονται στην κοιλιά μας και μας ζεσταίνουν.)

galateia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Άσε που τα γατάκια μας είναι συνονόματα (Ρίκο κι ο δικός μου αλά στ'αγγλικά RiKo
).Όσο για τα ατυχήματά σου,περαστικά και σύντομα σιδερένιος.
Όμως...σίγουρα δεν είναι η τιμωρία σου!Τα γατάκια μας πρέπει να τα στειρώνουμε και για να μη βασανίζονται (γιατί δύσκολα παίρνεις το ρίσκο για να τα ζευγαρώσεις και μετά να ψάξεις υποψήφιους γονείς για τα μικρά τους) και για να μη το σκάνε αναζητώντας ταίρι και πολλά άλλα αν πρόκειται για αρσενικό.Ο γατούλης σου ήδη περνάει πολλές ώρες έξω,άρα θα του ήταν πολύ εύκολο να ζευγαρώνει συνεχώς...με αποτέλεσμα πολλά αδέσποτα!
Οπότε σίγουρα,δεν υπάρχει καμία απολύτως αμαρτία!Όσο για τη συμπεριφορά του μικρού σου 1ον:του έλειψες τρελά και 2ον:σίγουρα κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει και προσπαθεί να προσαρμοστεί και να είναι ήσυχος για να μη σε κουράζει!!!
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Χαχαχαχα μου θυμίζει κανονικό παιδάκι που απλά λατρεύει το παιχνίδι!Είσαι τυχερός που βρήκες και εσύ το γατο-σύντροφό σου!
Άσε που τα γατάκια μας είναι συνονόματα (Ρίκο κι ο δικός μου αλά στ'αγγλικά RiKo).
Όσο για τα ατυχήματά σου,περαστικά και σύντομα σιδερένιος.
Όμως...σίγουρα δεν είναι η τιμωρία σου!Τα γατάκια μας πρέπει να τα στειρώνουμε και για να μη βασανίζονται ..............Όσο για τη συμπεριφορά του μικρού σου 1ον:του έλειψες τρελά και 2ον:σίγουρα κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει και προσπαθεί να προσαρμοστεί και να είναι ήσυχος για να μη σε κουράζει!!!
Σ’ ευχαριστώ galateia
για το μήνυμα σου και τις ευχές σου.
Έχεις δίκιο. Είναι πολύ τρυφερός και πράγματι μετά το ατύχημά μου έχει αλλάξει η συμπεριφορά του. Τώρα τελευταία που αρχίζω να περπατώ σιγά σιγά ( εννοείται με το Π) όταν κάθομαι όπως τώρα για να σου γράψω η τις ώρες που βλέπω τηλεόραση πάντοτε θα έλθει για να κάτσει πάνω μου.
Από τον Νοέμβριο που δεν έχω ξανάπαει Σαλαμίνα βλέπω ότι έχει συνηθίσει το σπίτι, δεν νιαουρίζει όταν βγαίνει στο μπαλκόνι μόνο πότε πότε πάει στην εξώπορτα και πηδάει μέχρι το πόμολο της πόρτας. Δεν ξέρω αν το κάνει για παιχνίδι η είναι τόσο έξυπνος που προσπαθεί ν’ ανοίξει την πόρτα.
Πες μου σε παρακαλώ επειδή είναι στειρωμένος τι μάρκα φαγητό να του αγοράζω? Έστειλα ένα συγγενή μου να του πάρει φαΐ αλλά δεν βλέπω στην συσκευασία να γράφει τίποτα για στειρωμένους γάτους ενώ ο πωλητής ισχυρίσθηκε πως είναι γι αυτές τις περιπτώσεις (λέγεται ROYAL CANIN LIGHT 40). Και στο Ιντερνετ υπάρχουν λίγες πληροφορίες για την εταιρεία αυτή
Καλές Γιορτές
galateia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σʼ ευχαριστώ galateia
για το μήνυμα σου και τις ευχές σου.
Έχεις δίκιο. Είναι πολύ τρυφερός και πράγματι μετά το ατύχημά μου έχει αλλάξει η συμπεριφορά του. Τώρα τελευταία που αρχίζω να περπατώ σιγά σιγά ( εννοείται με το Π) όταν κάθομαι όπως τώρα για να σου γράψω η τις ώρες που βλέπω τηλεόραση πάντοτε θα έλθει για να κάτσει πάνω μου.
Από τον Νοέμβριο που δεν έχω ξανάπαει Σαλαμίνα βλέπω ότι έχει συνηθίσει το σπίτι, δεν νιαουρίζει όταν βγαίνει στο μπαλκόνι μόνο πότε πότε πάει στην εξώπορτα και πηδάει μέχρι το πόμολο της πόρτας. Δεν ξέρω αν το κάνει για παιχνίδι η είναι τόσο έξυπνος που προσπαθεί νʼ ανοίξει την πόρτα.
Πες μου σε παρακαλώ επειδή είναι στειρωμένος τι μάρκα φαγητό να του αγοράζω? Έστειλα ένα συγγενή μου να του πάρει φαΐ αλλά δεν βλέπω στην συσκευασία να γράφει τίποτα για στειρωμένους γάτους ενώ ο πωλητής ισχυρίσθηκε πως είναι γι αυτές τις περιπτώσεις (λέγεται ROYAL CANIN LIGHT 40). Και στο Ιντερνετ υπάρχουν λίγες πληροφορίες για την εταιρεία αυτή
Καλές Γιορτές
ΠΡΟΣΟΧΗ:Για το θέμα της τροφής!Την έχω πατήσει και μην την πάθεις σαν εμένα.Πριν ένα χρόνο και κάτι έτρεχα σαν την τρελή (ίσως τα κορίτσια θυμούνται την ιστορία μου) με ουρολιθίαση του μικρού μου.
Η ξηρά τροφή είναι η πιο οικονομική...όμως ακόμα κι αν υπάρχει ειδική για στειρωμένους (όπου έχει λιγότερα άλατα) ο κτηνίατρός μου μου συνέστησε να του δίνω μόνο κονσέρβα(μου το είχε υπογραμμίσει και πριν αρρωστήσει ο Ρίκο αλλά δεν τον άκουσα!).Αυτό γιατί ακόμα κι αν είναι ειδική η τροφή (και μειώνονται οι πιθανότητες ουρολιθίασης) το ζώο δεν παίρνει τόσο νερό ώστε τα ούρα του να 'ναι όσο πρέπει να 'ναι αραιά.Δλδ είναι πιο πηχτά από κάποια γάτα που τρέφεται με κονσέρβα.Έτσι σιγά σιγά ΙΣΩΣ δημιουργηθούν πετρώματα στην ουρίθρα του.
Δε θέλω να σε τρομάξω,ούτε και να φέρω την καταστροφή.Απλά σου παραθέτω με πόνο την εμπειρία μου!Και πίστεψέ με,το ανάποδο γατί μου την κονσέρβα ούτε να τη μυρίσει(ενώ άλλες γάτες κάνουν νααα για υγρό μαμ!)!Στην αρχή προσπάθησα να του μουσκεύω τις κροκέτες...δεν πέτυχε γιατί γινόταν χυλός εν τέλει και ήταν μια αηδία.Οπότε με τα πολλά συνήθισε!
Θα σου πρότεινα,να τηλεφωνήσεις στο γιατρό σου να τον ρωτήσεις γιατί ναι μεν εμένα είναι αυτή η άποψή μου και του γιατρού μας,όμως δε θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου!Ανάλυσέ του και αυτά που σου είπα ως ενδεχόμενο,άκου τι έχει να σου πει!Μια επιστημονική γνώμη δε βλάπτει κανένα!Όταν αποφασίσεις τι είδους θα του δίνεις,εδώ θα 'μαστε να τα ξαναπούμε.Προς το παρόν,δώστου αυτή που έχεις,έχοντας δίπλα πάντα μπόλικο και φρέσκο νεράκι.Είναι μια λύση προσωρινή αν δεν μπορείς να πας μέχρι το σούπερ μάρκετ!!!
Όσο για την πόρτα,ναι μάλλον θέλει να την ανοίξει!Πολλά γατάκια το κάνουν αυτό!!!Χιχιχιχι!
Περιμένουμε νέα σας

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Εγώ τους δίνω κροκέτες (για στειρωμένα), και αραιά και που τσιμπάει και κονσέρβα, γιατί είναι και κλέφτης..... Θέμα ακόμα δεν έχω.
Αυτό με την πόρτα, ναι πηδάει κανονικά να την ανοίξει, το κάνουν πολλά.

galateia
Εκκολαπτόμενο μέλος
η royal canin light δεν θα του δημιουργησει προβλημα, μια χαρα ειναι ειναι απο τις πολυ καλες τροφες, δεν θα ανησυχουσα τοσο στη θεση του..εγω περνω την royal canin young female που την περνεις απο κτηνιατρο, υπαρχει και η εμπορικη η sterilised αν δεν εχει προβλημα βαρους..
Μα κι εγώ γι'αυτό του είπα να ρωτήσει και το γιατρό!Δεν υποστηρίζω ότι ο δικός μου έχει το Γατο-Ευαγγέλιο!
Κι εγώ ειδική χρησιμοποιούσα που έπαιρνα απτο pet shop (royal canin...δε θυμάμαι πιο τύπο όμως).Ο δικός μου ενδέχεται να 'ναι επιρρεπής σ'αυτό και να αρρώστησε!Εγώ απλά είπα πως την πάτησα και πως πρέπει να 'ναι 2 φορές πιο προσεκτικός μιας κι έχει αρσενικό και είναι πιο επιρρεπείς οι αρσενικοί
! Μακάρι να μπορούσα και εγώ να του 'δινα ξηρά τροφή...!Τρελαίνεται κι είναι και πιο "ευκολη" γενικά!!!
galateia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μπορεί να ισχύει αυτό με τις κονσέρβες και την υγρασία που έχουν, κάνουν όμως και πέτρα και ουλίτιδα στα δόντια, οπότε θα τον πάς για καθαρισμό δοντιών στον γιατρό.
Θέλει αναισθησία ο καθαρισμός Julia?Εγώ μια δυο φορές το μήνα του δίνω λίγη κροκέτα(με πολλή προσοχή) για αλλαγή γιατί βαριέται εύκολα.Ελπίζω να μην του έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στα δονταρίνια του!

julia
Διακεκριμένο μέλος
Ναι, ο καθαρισμός θέλει αναισθησία.
Το άν θα "βουλώσει" ένας γάτος ή όχι, είναι θέμα οργανισμού του γάτου, της ζωής που κάνει ( αν κινείται ή μόνο κοιμάται) και των κιλών του....
Έχω αδέσποτους στειρωμένους που τρώνε γενικά β΄διαλογής τροφή, και ότι βρίσκουν μόνοι τους απο τα σκουπίδια.... και έχω και σπιτικούς που τρώνε τα καλύτερα.
Στα έξω δεν έχω δεί ποτέ θέμα... στον έναν τον μέσα, την περασμένη εβδομάδα μου έκανε ένα θεματάκι.. ευτυχώς τον πλάκωσα με αντιβίωση και γλίτωσα τον καθετηριασμό.
Είναι να μην σου τύχει γατί με προδιάθεση... αν έχει, δεν το γλυτώνεις, και αστείρωτο να είναι, κάποια στιγμή θα το πάθει.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι καλή τροφή(για στειρωμένα) σε όσα αντέχει η τσέπη μας, και προσοχή στο πάχος, και γενικά στην κινητικότητα τους. Φυσικά έχουμε πάντα το νού μας, αν τα δούμε πολύ ώρα στην τουαλέτα χωρίς να κάνουν κάτι....

YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. Πριν από λίγα λεπτά βρήκα αυτά τα site στο Ιντερνετ και ανησύχησα.
https://www.ctv.ca/servlet/ArticleNews/story/CTVNews/20070320/royal_canin_070320/20070320?hub=Canada
https://www.cbc.ca/canada/story/2007/03/20/pet-food-lawsuit.html?ref=rss#skip300x250
Αφορολυν την Royal και την υπερβιταμίνωση D και νεφροπάθειες Ειχε προβλήματα η εταιρεία στον Καναδά.
Βέβαια αυτά συνέβησαν πριν 2 χρόνια αλλά τώρα έχεις εμπιστοσύνη?
Χ/μους
YNL .
galateia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και για τελευταία φορά επαναλαμβάνω,ότι αν προσέξετε το πρώτο ποστ μου περί διατροφής,αναφέρω συνέχεια ότι αυτά συνέβησαν σε εμάς,κι ότι δεν θέλω να φέρω την καταστροφή απλά οφείλω να μοιραστώ την εμπειρία μου.Και μάλιστα συνέστησα να πάρει τη γνώμη του δικού του γιατρού.Δεν νομίζω να έκανα κάτι κακό.Εσείς δε θα το κάνατε στη θέση μου;

(Απλά γιατί νιώθω ότι νιώσατε ότι αποκυρήττω τις κροκέτες...εμείς τις αγαπάμε τις κροκέτες!!Αλλά...!We're on a special diet
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool