Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
H νέα διατροφική πρόταση της Royal Canin απευθύνεται σε ενήλικες γάτες. Είναι μια δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες και σε ίνες, με "χαμηλά" λιπαρά για να διατηρεί τη φυσική κομψότητα της γάτας σας.
Η καινοτομία που εισάγει η Royal Canin σ' αυτήν της τη σειρά είναι ότι περιέχει ενεργά φυτικά συστατικά για τη διατήρηση του ιδανικού βάρους της γάτας σας.
Αυτά είναι:
- αδιάλυτες ίνες πηκτίνη/mucilage από μήλο που βοηθά στη μείωση της όρεξης έχοντας παράλληλα ενεργή επίδραση στην εντερική μετάβαση
- σπόροι ψυλλίου πλούσιοι σε κολλώδεις ουσιες, που εχουν την κανότητα να απορροφούν το νερό, πράγμα που βοηθά στην ικανοποίηση της πείνας
- πίτουρο σιταριού που είναι πλούσιο σε αδιάλυτες ίνες και έτσι ρυθμίζει την εντερική μετάβαση, ιδιαίτερα αν η γάτα σας δεν είναι πολύ δραστήρια. Επιπλέον συμβάλλει στη μείωση του επιπέδου της ενέργειας στην τροφή.
Η τροφή και οι αντιδράσεις της γάτας
Οι κροκέτες της τροφής έχουν αρκετά μεγάλο μέγεθος που θα βοηθήσει και στη διατήρηση καλύτερης στοματικής υγείας της γάτας σας.
Η μυρωδιά της τροφής δεν είναι ιδιαίτερα έντονη, είναι όμως ανεκτή από τον άνθρωπο. Στις γάτες πάντως φαίνεται να αρέσει. Έχοντας σαν μέτρο σύγκρισης τη γάτα μου την Μυρτούλα, η οποία είναι ιδιαίτερα εκλεκτική, μπορώ να πω ότι δέχτηκε τη νέα τροφή με απρόσμενο ενθουσιασμό.
Τέλος, να προσθέσω ότι η συσκευασία έχει κλείσιμο freshpack, πράγμα που κάνει πολύ βολική και εύκολη την αποθήκευσή της.
Συστατικά και διατροφική ανάλυση
[table 0 3 1]2^=Συστατικά
Αφυδατωμένο κρέας κοτόπουλου και γαλοπούλας (ελάχιστο 16%), πλήρες σιτάρι, γλουτένη σιταριού, γλουτένη καλαμποκιού, πίτουρο σιταριού, ζωικά λίπη, υδρολυμένο συκώτι, λευκό ρύζι, μεταλλικά άλατα, ιχθυέλαιο, πολτός κιχωρίου, ίνες μήλου, σπόροι και φλοιός ψυλλίου, ταυρίνη και εκχύλισμα ταγίτη
2^=Περιεκτικότητα
Πρωτεΐνες | 42%
Λίπη | 12%
Τέφρα | 7,8%
Ίνες | 2,1%
2^=Βιταμίνες και μέταλλα
Βιταμίνη Α | 18000 IU/kg
Βιταμίνη D3 | 750 IU/kg
Βιταμίνη Ε | 500 mg/kg
Χαλκός (θειϊκός χαλκός και χημικό σύμπλεγμα χαλκού) | 24 mg/kg[/table]
(Συντηρητικά: Σορβικό κάλιο, Αντιοξειδωτικά: Γαλλικός προπυλεστέρας ΒΗΑ)
Είναι θρεπτικό για τη γάτα μου;
Η τροφή είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, χωρίς να είναι "φορτωμένη" με λιπαρά. Με τα ενεργά φυτικά συστατικά που περιέχει βοηθά στη διατήρηση του ιδανικού βάρους του σώματος, ιδιαίτερα μετά τη στείρωση, ενώ ταυτόχρονα παρέχει την απαραίτητη ενέργεια στη γάτα σας.
Κόστος
Η σειρά Pure Feline αποτελεί μια ακόμη πρόταση από την εμπορική σειρά της Royal Canin. Θα τη βρείτε στα pet shop σε συσκευασίες των 400 γρ. και του 1,5 κιλού. Εγώ για την τελευταία έδωσα περίπου 15 Ευρώ.
Oι άλλοι δύο τύποι της Pure Feline
Nα πω δύο λόγια ακόμη για τους άλλους δύο τύπους της σειράς:
- Pure Feline n.01 Beauty για όμορφο τρίχωμα και υγιές δέρμα. Η ιδιαιτερότητα αυτής της τροφής είναι ότι περιέχει από τα ενεργά φυτικά συστατικά τους λινόσπορους, το έλαιο βοράγου και πολυφαινόλες από τους σπόρους σταφυλιών
- Pure Feline n.03 Lively για τόνωση και ενίσχυση ζωντάνιας, περιέχει από τα ενεργά φυτικά συστατικά ντομάτα, πράσινο τσάι και ginseng.
(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου) (Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου) (Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου) (Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
Raisa
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος

Είναι πραγματικά πολύ καλή αυτή η σειρά. Είχα δώσει την Lively στην Αρηθούλα μου, όταν έπρεπε να τρώει κάτι πιο θρεπτικό από τη Sterilized και παρόλη την ανορεξία της τότε, την είχε φάει μια χαρά. Πρέπει να 'ναι όντως πολύ νόστιμες.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος

Ως φανατική οπαδός της σειράς... σας ενημερώνω ότι έχει κυκλοφορήσει και ο τύπος της Wellness για ευεξία
που τους αρέσει κι αυτή πολύ! https://www.royalcanin.co.uk/my_pet/cat_products/pure_feline/wellness.aspx
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Αντα
Διακεκριμένο μέλος

Desdemona
Διάσημο μέλος

mandeson
Εκκολαπτόμενο μέλος

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

ELENIP
Διάσημο μέλος
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Η n.01 BEAUTY εχει 17% λιπαρα και η n.03 LIVELY 20% λιπαρα.Αν η γατα δεν βρισκεται σε προγραμμα μειωσης βαρους,νομιζω οτι μπορει να τις τρωει.Η Μυρτουλα μου τρωει τις Slimness εδω και τεσσερεις περιπου μηνες και ακομη δεν δειχνει να τις βαρεθηκε.

Βεβαια παντα προσπαθω να προσθετω στην διατροφη της και αλλες κροκετες με χαμηλα λιπαρα, για να μην υπαρχει μονοτονια στην διατροφη της.

toni1
Νεοφερμένο μέλος
Επίσης, το τρίχωμα της γάτας γίνεται καταπληκτικό. Είναι πιό απαλό και λάμπει!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Οι τροφές για έλεγχο του βάρους είναι οι light. Οι τροφές για στειρωμένα γατιά είναι μεν κι αυτές light (με μειωμένα λιπαρά δηλαδή), αλλά το σημαντικότερο είναι ότι περιέχουν λιγότερα άλατα μαγνησίου, ασβεστίου κ.λπ. που μπορεί να προκαλέσουν ουρολιθίαση. Τα στειρωμένα ζώα είναι πιο ευαίσθητα σ' αυτές τις παθήσεις, επομένως είναι κατά τη γνώμη μου πολύ σημαντικό η διατροφή τους να είναι τέτοια ώστε να τις προλαμβάνει.δεν εχει νοημα να της δινω για στειρωμενα..αφου σχετιζεται μονο με τον ελεγχο του βαρους..
ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
Οι τροφές για έλεγχο του βάρους είναι οι light. Οι τροφές για στειρωμένα γατιά είναι μεν κι αυτές light (με μειωμένα λιπαρά δηλαδή), αλλά το σημαντικότερο είναι ότι περιέχουν λιγότερα άλατα μαγνησίου, ασβεστίου κ.λπ. που μπορεί να προκαλέσουν ουρολιθίαση. Τα στειρωμένα ζώα είναι πιο ευαίσθητα σ' αυτές τις παθήσεις, επομένως είναι κατά τη γνώμη μου πολύ σημαντικό η διατροφή τους να είναι τέτοια ώστε να τις προλαμβάνει.
κανεις δεν μου το 'πε αυτο.το μονο που ακουγα ειναι για τη σιλουετα της γατας.ουρολιθιαση παθαινουν και τα θηλυκα????δηλαδη πιστευεις οτι μπορει να τη βλαψει κροκετα της σειρας pure feline??εξαλλου για την sterilised δεν τρελενεται κιολας.α! κ κατι αλλο, η sterilised ειναι για στειρωμενα η μονο για ελεγχο του βαρους??
aporw
Διακεκριμένο μέλος
Χαζευοντας σημερα στο site της RC ειδα την σειρα Pure Feline..μου φανηκε πολυ ενδιαφερουσα η αληθεια!!

μεχρι κ εγω την ζηλεψα..

Παραθέτω τα σχετικα προιοντα και θα ηθελα πολυ να ακουσω αποψεις απο αυτους που εχουν δοκιμασει αυτα τα προιοντα ή εχουν ακουσει σχολια!!

https://www.royalcanin.co.uk/my_pet/cat_products/pure_feline/lively.aspx
https://www.royalcanin.co.uk/my_pet/cat_products/pure_feline/beauty.aspx
https://www.royalcanin.co.uk/my_pet/cat_products/pure_feline/wellness.aspx
https://www.royalcanin.co.uk/my_pet/cat_products/pure_feline/slimness.aspx
Επίσης ανακάλυψα και ενα το οποιο το αναφερει ως..new!!

https://www.royalcanin.co.uk/my_pet/cat_food/feline_care_nutrition/digestive_comfort.aspx
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Λοξίας
Νεοφερμένο μέλος
Είναι το πρώτο μου μήνυμα μετά την σημερινή εγγραφή μου και πιθανόν να το ανεβάζω σε λάθος λάθος νήμα, αφού δεν έχω ψάξει ακόμα καλά το φόρουμ. Θα βρω τα κατατόπια σιγά σιγά.

Θα ήθελα όμως να ρωτήσω σχετικά με όλες αυτές τις μάρκες της ξηράς τροφής και την τιμή τους. Από ένα γρήγορο διάβασμα που έκανα στο νήμα "Γατοτροφές", διεπίστωσα πως οι τιμές είναι αρκετά αλμυρές. Μάλλον πανάκριβες θα έλεγα, αφού το κιλό στοιχίζει ακριβότερα από τον μπον φιλέ για τους ανθρώπους. Εδώ και λίγα χρόνια αγοράζω δυο τρεις από αυτές τις μάρκες, "Royal Canin, Pro Plan, Hills, από 1-2 pet shop που υπάρχουν στην περιοχή μου. Οι τροφές αυτές είναι σε μεγάλα σακιά (35 κιλών νομίζω), με την φίρμα της μάρκας και όλα τα σχετικά "πιστοποιητικά". Το κιλό όμως κυμαίνεται από 2,90 μέχρι 3,40 ευρώ. Καμμία σχέση με 13, 15 ή 17 ευρώ το κιλό.
Τί συμβαίνει; είναι "μαϊμού" τροφές;
αν όχι, τότε τί διαφορά υπάρχει από την Royal Canin για στειρωμένες γάτες που αγοράζω έναντι 3 ευρώ το κιλό, από την συσκευασία του 1,5 κιλού και των 15 ευρώ, που διάβασα;
ΥΓ.
που πρέπει να καταχωρήσω τα παινέματα για το δικό μου γατόνι, το οποίον (και μη προς κακοφανισμόν σας) κάνει σκόνη όλα τ' άλλα;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool