aretha
Περιβόητο μέλος
Η τροφή & οι αντιδράσεις της γάτας
Οι κροκέτες είναι σχετικά μεγάλες σε μέγεθος, για να ενθαρρύνουν το μάσημα και να καθαρίζουν τα δόντια.
Η μυρωδιά τους δεν είναι πολύ ευχάριστη για τον άνθρωπο, σίγουρα όμως δεν είναι και ανυπόφορη. Στις γάτες πάντως φαίνεται ότι αρέσει πολύ, και αυτό είναι που έχει σημασία!
Οι νέες συσκευασίες της RoyalCanin έχουν πλέον ειδικό κλείσιμο με «φερμουάρ», για να διατηρείται καλύτερα το περιεχόμενό τους. Πολύ θετικό είναι το γεγονός ότι πάνω στη συσκευασία αναγράφεται και ημερομηνία λήξης.
Ο Πορδολέων τρώει αυτές τις κροκέτες με ιδιαίτερη όρεξη από τότε που στειρώθηκε, εδώ και περίπου ένα μήνα, χωρίς να τις έχει βαρεθεί καθόλου.
Συστατικά & Διατροφική ανάλυση
[table 0 3 1]2^=Συστατικά
Aφυδατωμένο κρέας πουλερικών, ρύζι, καλαμπόκι, γλουτένη καλαμποκιού, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες πουλερικών, γλουτένη σιταριού, υδρολυμένες ζωικές πρωτεΐνες, πούλπα σακχαρότευτλων, ζωικά λίπη, μεταλλικά άλατα, ιχθυέλαιο, DL-μεθειονίνη, φρουκτοολιγοσακχαρίτες, έλαιο σόγιας, πολυφωσφορικό νάτριο, σκόνη αυγού, ταυρίνη, εκχύλισμα ταγίτη (πηγή λουτεΐνης), L-καρνιτίνη
2^=Περιεκτικότητα
Πρωτείνες | 38%
Λιπαρά | 10%
Τέφρα | 7,6%
Φυτικές ίνες | 6,7%
2^=Βιταμίνες και μέταλλα
Βιταμίνη Α | 22000 IU/kg
Βιταμίνη D3 | 1500 IU/kg
Βιταμίνη Ε | 600 mg/kg
Βιταμίνη C | 300 mg/kg
Χαλκός (θειϊκός χαλκός και χημικό σύμπλεγμα χαλκού) | 24 mg/kg[/table]
Είναι θρεπτικό για τη γατούλα μου;
Έχει πολύ υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών, που είναι η κύρια πηγή ενέργειας για τις γάτες. Αυτό κάνει τις κροκέτες πολύ χορταστικές και καλύπτει τις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες των νεαρών γάτων, που είναι αεικίνητοι και παιχνιδιάρηδες. Ευτυχώς, τα λιπαρά είναι αρκετά χαμηλά, βοηθώντας έτσι να διατηρηθεί το υγιές βάρος μετά τη στείρωση. Περιέχει επίσης όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.
Κόστος
Η συσκευασία του 1,5 kg κοστίζει 12,50 ευρώ.
(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου) (Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
aretha
Περιβόητο μέλος
Από τότε που στειρώσαμε τον Πορδολέοντα, δίνουμε αυτή την τροφή και στην Αρήθα, γιατί ο ένας τσιμπάει από το πιάτο του άλλου και ήταν πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο το ξεχωριστό τάισμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μιμίκος
Νεοφερμένο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος

Πόσα γατάκια έχεις καλέ και την τρώνε σε μια βδομάδα;;Η τροφή αυτή όμως δε φτάνει ούτε μία βδομάδα (είναι φαγανά τα γατάκια μου).

Όσο φαγανά κι αν είναι, το καλύτερο για την υγεία τους είναι να τους δίνεις τη συνιστώμενη ποσότητα (γράφει πάνω στη συσκευασία κάποιες ενδεικτικές δοσολογίες, αλλά ο κτηνίατρός σου είναι ο καλύτερος για να σου πει πόση ακριβώς τροφή ενδείκνυται).
frozi1
Νεοφερμένο μέλος
Εγώ τους έχω αυτή τη ξηρά τροφή από πέρσι τον Απρίλη όπου στείρωσαμε το Λευτέρη μας!
Θέλω να σημειώσω ότι ο Λευτέρης ήταν και είναι πολύ δύσκολος στην διατροφή του.Πολλές γατοτροφές και μη,δεν τα τρώει εύκολα.Ναι,ναι το ξέρω είναι καλο-κακόμαθημένος!!!!Αλλά τη συγκεκριμένη ξηρά τροφή την τρώει και με πολύ όρεξη μπορώ να πω.Επίσης η αυτή η εταιρία έχει και κανονική γατοτροφή σε μερίδες,όπου αυτές τους δίνω μόνο 1 ή 2 φορές τη βδομάδα από μία φορά(αν θυμάμαι καλά 0,50 ευρώ η μία).Αυτή η ξηρά τροφή βγαίνει επίσης και σε 3,5 κιλά στην τιμή των 25 ευρώ.(βασικά αυτή είναι η τιμή στη Ρόδο)Μέσω του κτηνίατρού μου έμαθα ότι είναι πολύ σημαντικό ένας στειρωμένος γάτος-γάτα να τρώει την σωστή τροφή γιατί ιδιαίτερα στον αρσενικό μπορεί πολύ εύκολα να του δημιουργήσει πέτρα.Άρα είτε είναι η συγκεκριμένη μάρκα και τύπος γατοτροφής είτε κάποια άλλή μάρκα πρέπει μετά απο στείρωση να τρώνε τη σωστή τροφή και όχι κοινές.(και πάλι πληροφορίες απο τον κτηνίατρο).Σε σχέση με την ξηρά τροφή των σούπερ-μαρκετ σαν σύνολο μας έρχεται και πιο οικονομικά...Άν επειχηρήσετε να την αγοράσετε θα το καταλάβετε..!Έλπίζω να σας ενημέρωσα πλήρως...!
Φιλικούς γατοχαιρετισμούς!!!

Μιμίκος
Νεοφερμένο μέλος
Τα γατιά μου είναι 3. Ο μπαμπάς Μιμίκος 14 χρονών και τα πιτσιρίκια του 3. Βασικά έχω στο μπολάκι τους φαγητό και κάθε φορά που αδειάζει το ξαναγεμίζω! Και εκτός αυτού, τρώνε και ξηρά τροφή και κονσέρβα κάθε μέρα. Έχουν γίνει πολύ απαιτητικά (η μαμά μου τα κακομαθαίνει) και πετάμε το φαγητό που δεν τους αρέσει!

KaterinaP
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Τωρα τελευταια τους εδινα την Royal Canin sterlized που επερνα απο το Quicko και δεν μπορω να πω οτι τρελενονταν.Να δουμε πως θα τα παμε με την κτηνιατρικη σειρα.

Heidi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το σκέφτομαι ακόμη αν θα δώσω και σε αυτές, τα κακά τους είναι κανονικά. Αυτό που τρώνε. Η Μάγια και η Λόλα είναι η Purina afτer care. Ξέρω ότι δεν συγκρίνονται, όμως είναι και τα οικονομικά στην μέση. Εκτός από τις τρεις γατούλες, έχω και την σκυλίτσα μου. Άρα τέσσερα στόματα να θρέψω.
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι απευθύνετε σε ενήλικα ως 7 ετών. Ο Μάρτιν είναι 5 μηνών. Είχε και μια κήλη την οποία αφαίρεσε η γιατρός, είναι δηλαδή αρκετά ταλαιπωρημένος.
aretha
Περιβόητο μέλος
Heidi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τα Μαλακά κακά, οφείλονταν τελικά στα σκουλήκια, έβγαλε κάτι άσπρα, στα κακά του. Ελπίζω να είναι αυτό και όχι κάτι άλλο.
Η Hill’ s έχει από 6 μηνών ως 7 χρονών, τη δοκίμασα αλλά δεν του έστρωσαν.
Η Royal Canin δεν έχει κάτι τέτοιο; Ως την ενηλικίωση του έχει αρκετούς μήνες . Γιατί πίσω στο σακουλάκι γράφει για ενήλικες;
Αυτήν έχω (δεν την άνοιξα ακόμα, του κανω δίαιτα, με ειδική κονσέρβα), έριξα μια ματιά στο Internet και είδα ότι έχει και για ενήλικα άρα είμαι στον σωστό δρόμο;
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση

Συνημμένα
aretha
Περιβόητο μέλος
Heidi
Εκκολαπτόμενο μέλος

Θα δω και με αυτήν τι θα κάνει, αν τελικά κάνει πάλι, μαλακά κακά. Θα πρέπει να πάω σε ειδική για γάτες, με εντερικά προβλήματα.
Μπορεί όμως, να έχει σχέση με τα σκουλήκια.
KaterinaP
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μηπως πηρε κανενας τωρα τελευταια την τροφη? εχει αλλαξει οντως, η μου δωσανε μαιμου???

Πηρα τη δεκακιλη και το σακι ειναι καπως διαφορετικο, και οι κροκετες ειναι πιο μικρες. Οι μικροι τη φαγανε κανονικα και χωρις προβλημα.(κοιλιακο εννοω)
Μου εκανε εντυπωση ομως και ειπα μηπως ξερει κανεις πιο πολλα.
Tnx
stellak
Διάσημο μέλος
KaterinaP
Εκκολαπτόμενο μέλος
χαχαχα
πρεπει να αλλαξε και ονομα, και να μη λεει ουτε weight and stones, απλα young male.
α ναι.. και τιμη....
ψωρόγατο
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool