S.O.S.! Βρέθηκε γάτα Σιάμ στην Καλλιθέα.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

StrangeEmily

Νεοφερμένο μέλος

Η StrangeEmily αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 57 ετών. Έχει γράψει 118 μηνύματα.
Ξεκινούσα για ραντεβού σε γιατρό και περπατώντας στην Ιατρίδου προς Αραπάκη από Θησέως είδα μια πολύ γλυκειά και χαδιάρα γατούλα ράτσας Σιάμ μπεζ με καφέ στο μουτράκι και τις πατούσες να τσιμπολογάει από την ξηρά τροφή που βάζει ο κόσμος έξω από το "Στοιχειωμένο σπίτι".

Είναι μικρή σε μέγεθος και δεν δείχνει πάνω από 1 έτους.
Έχει κόκκινο λουράκι και ειναι γενικά σε καλή κατάσταση αν και δείχνει να πεινάει και να έχει ανάγκη από παρέα. Έτσι υποθέτω ότι δεν έχει καιρό που έφυγε από το σπίτι της.

Θα κοιτάξω και αύριο αν τη δω να τη φωτογραφήσω. Δεν μπορώ να την πάρω σπίτι γιατί φοβάμαι τη συμπεριφορά του Μπόρχες.

Αν την έχει χάσει κανείς ας μου γράψει εδώ! Ελπίζω να ξαναβρεί το σπίτι της και τους φίλους της!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Σε παρακαλώ, επειδή και εγώ πρόσφατα απέκτησα γατούλα Σιαμ, και θα τρελενόμουν αν την έχανα, αν σου φαίνεται για αυθεντική Σιαμ, πήγαινέ την σε εναν κτηνιατρο, (αν δεν το εχεις κανει ήδη), απλά για να δεί αν έχει τσιπάκι. Αν έχει και την είχαν γραμμένη με τα στοιχεία του ιδιοκτήτη ίσως βρείς καποια άκρη. :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sia Αυτό σκοπεύω να κάνω σήμερα. Κατέβασα τη μικρή για τον παιδικό και πήγα και την τάισα στις 7.30 το πρωι. Έτρωγε σα να είχε να φάει μέρες! Έτσι βρήκα την ευκαιρία να της βγάλω και μερικές φωτογραφίες γιατί αλλιώς δεν κάθεται, έρχεται συνέχεια να τη χαιδέψω. Α, το λουράκι είναι τσόχινο, σκούρο κόκκινο, και έχει και κουδουνάκι.
Θα βάλω τις φωτογραφίες τώρα, κάτσε να θυμηθώ πώς μπαίνουν...

Λοιπόν αυτές είναι οι φωτογραφίες. Ελπίζω να τις δει ο ιδιοκτήτης της γατούλας! Έδειχνε πολύ ανήσυχη και κάπως τρομαγμένη:(

Συνημμένα

• DSCN1485.JPG
    DSCN1485.JPG
    143,6 KB · Εμφανίσεις: 49
  • DSCN1494.JPG
    DSCN1494.JPG
    268,5 KB · Εμφανίσεις: 50
  • DSCN1487.JPG
    DSCN1487.JPG
    142,7 KB · Εμφανίσεις: 53
  • DSCN1498.JPG
    DSCN1498.JPG
    369,3 KB · Εμφανίσεις: 865
  • DSCN1500.JPG
    DSCN1500.JPG
    476,9 KB · Εμφανίσεις: 53
  • DSCN1502.JPG
    DSCN1502.JPG
    353,6 KB · Εμφανίσεις: 54
Kουκλίτσα!...
Έτσι όπως περιγράφεις την συμπεριφορά της και το γεγονός ότι φοράει λουράκι δείχνουν ότι προφανώς σε κάποιο σπίτι ήταν...
Μακάρι να βρεθεί σύντομα ο ¨ιδιοκτήτης¨ της, γιατι ένα ζωάκι που έχει μάθει σε σπίτι, ούτε που θέλω να σκέφτομαι πώς μπορεί να νιώθει όταν βρίσκεται ξαφνικά στο δρόμο...:(

Τελικά κατάφερα και τις ανέβασα από το σκληρό. Ευχαριστώ poupoulina!

Marina ναι ούτε κι εγώ μπορώ να το φανταστώ. Σκέφτομαι μετά τον κτηνίατρο να την πάρω προσωρινά σπίτι γιατί φοβάμαι για τη σωματική της ακεραιότητα. Πάλι θα πρέπει όμως με κάποιο τρόπο να την προστατεψω από το γάτο μας το Μπόρχες που είναι περίπου διπλάσιος από εκείνη!

Τελικά τη γατούλα την είχαν εγκαταλείψει οι ιδιοκτήτες της μέσα στο διαμέρισμα που νοίκιαζαν, σε πρώτο όροφο πολυκατοικίας, μισό τετράγωνο πιο περα από εκεί που τη βρήκα. Μετακόμισαν οι ενοικιαστές, και τα πήραν όλα εκτός από τη γάτα. :mad:

Το έμαθα από τη θεία του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, η οποία, όταν έφυγαν οι ενοικιαστές πριν από τρεις μέρες, άνοιξε την πόρτα και όταν μπήκε μέσα διαπίστωσε ότι εκεί υπήρχαν μόνο απλήρωτοι λογαριασμοί και μια γάτα, χωρίς φαγητό, νερό ή άμμο.:(

Η γατούλα μόλις είδε την κυρα-Ευδοκία τρομοκρατήθηκε και την κοπάνησε, βγήκε στο πεζοδρόμιο και μετά κρύφτηκε στο εγκαταλειμένο σπίτι, έξω από το οποίο τη συνάντησα.

Η γιαγιά με βρήκε με τη γατοφόρο την ώρα που επέστρεφα από τον κτηνίατρο (ο οποιος φυσικά δεν βρήκε μικροτσιπ) και με παρακάλεσε, επειδή εκείνη δεν τολμά να την αγγίξει και δεν ξέρει πώς να την αιχμαλωτίσει -δεν έχει καμία επαφή με κατοικίδια- να την ανεβάσω πίσω στο διαμέρισμα μέχρι να έρθει να την βρει ο ανηψιός της που θέλει να την υιοθετήσει. Θέλει λέι να τη βάλει σε μια περιφραγμένη αυλή που επικοινωνεί με την πολυκατοικία του... Τεσπα δεν ξέρω ακριβώς πώς το εννοεί:hmm: Την πήγα εκεί, δηλαδή πίσω στο διαμέρισμά της, και της πήγα και τροφή, νερό και άμμο. Είπα αν δεν υιοθετηθεί να μου τηλεφωνήσει, να μην γίνει πάλι το ίδιο! Τουλάχιστον δεν είναι στο δρόμο...:) ελπίζω αυτή η ιστορία να έχει καλό τέλος!!!

Δεν έχω λόγια για τους ¨ανθρώπους¨ αυτούς...
Τέλοςπάντων , το αντιπαρέρχομαι και πραγματικά εύχομαι η γατούλα από δω και πέρα να έχει να κάνει με ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...που θα την αγαπήσουν και θα την εκτιμήσουν έτσι όπως της αξίζει...
Εύχομαι από δω και πέρα να γνωρίσει και την καλή πλευρά του είδους...:/:

τσ,τσ,τσ ανθρωπος να σου τυχη!:mpliaks::mpliaks::mpliaks::beating::beating::beating::beating::boxing::boxing::boxing::boxing::mpinelik::mpinelik::mpinelik::mpinelik::mastigio:mastigio:mastigio:xtipao::xtipao::xtipao::xtipao:ωριστε!ειπα την αποψη μου σεμνοτατα!:angelnot::angelnot::angelnot:

Περιφραγμενη αυλή που επικοινωνεί με την πολυκατοικία :hmm:μάλλον καλό θα είναι. Γιατί η γατούλα θα έχει και σπίτι θα έχει και αυλή να χαρεί τη φύση σε ασφάλεια. Χριστέ μου τι "άνθρωποι" υπάρχουν... πιστεύω όμως ότι η ιστορία αυτή θα έχει αίσιο τέλος.

Δυστυχώς παιδιά ο ανηψιός της γιαγιάς δεν τη θέλει τελικά τη γάτα. Η δε γιαγιά στο σημερινό μου τηλεφώνημα φαίνεται να τα έχει χαμένα. Μου έλεγε ότι θα μου δώσει τη γάτα και θα επιστρεψει το κλουβί στο δήμο:eek:. Μετά νόμιζε πως είμαι από το δήμο, και στη συνέχεια πως είμαι αυτή που είχε αρχικά τη γάτα!!!
Δεν θέλει να την κρατήσει άλλο, μου είπε να την πάρω. Εγώ πάλι δύσκολα μπορώ να την κρατήσω έστω και προσωρινά γιατί ο Μπόρχες γίνεται επιθετικός με άλλες γάτες. Σήμερα θα τη δει μια κοπέλα που ίσως ενδιαφέρεται να την πάρει. Ίδωμεν...

Ax, μακάρι να την πάρει η κοπελιά!!! Είναι πολύ όμορφη, και ελπίζω με το που την δει να την κατακτήσει!

Πάντως εμένα με κατέκτησε, στο τσακ ήμουν να την υιοθετήσω, είναι απίστευτα όμορφη και πολύ ήπιος χαρακτήρας.

Πιστέυω με αγγελίες σίγουρα θα βρείς να την δώσεις κάπου. Είναι απίστευτα γατιά τα Σιαμ, και η συγκεκριμένη γατούλα είναι πανέμορφη!!! Αν τελικά δεν την πάρει η κοπέλα την γατούλα και χρειαστείς βοήθεια για αγγελίες ενημέρωσε με να κοιτάξω και εγώ να βάλω κάποιες καταχωρήσεις. Σπουδαίο πράγμα αυτό που κάνεις, ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ που βοηθάς την γατούλα. :)

Γεια σας κι απο μένα!! τι εχει γίνει με την πανέμορφη γατούλα;; εχουμε κανένα νέο;;;

Ξέρεις, αν κρατήσεις τη σιαμ σε κάποιο δωμάτιο που δεν επικοινωνεί με τους χώρους όπου θα κινείται ο γατούλης σου προσωρινά, πιστεύω ότι θα ταλαιπωρηθείτε για πολύ μικρό διάστημα γιατί αυτή η γατούλα είναι πανέμορφη και πολύ γρήγορα θα υιοθετηθει. Φυσικά δεν ξέρω ποια είναι η όλη κατάσταση σπίτι σου άρα ίσως και να μην λειτουργήσει αυτό που σου προτείνω.
Προσευχόμαστε όλοι να πάει καλά η υπόθεση με τη γατούλα..

Καλησπέρα! Το πράγμα προχώρησε και η γατούλα έμεινε τελικά τρεις-τέσσερις μέρες στο σπίτι μας. Ριάνα, όντως αρχικά την είχαμε κλεισμένη στην κουζίνα, αλλά η τσαπερδόνα ήθελε να βγαίνει συνέχεια έξω :). Ο γάτος μας στην αρχή δεν τη χώνευε αλλά στο τέλος την ερωτεύτηκε και την κυνηγούσε με...λάγνες διαθέσεις! Αν και καστράτος έχει φαίνεται ακόμα κάποιες ορμόνες ;).

Sevy M. όντως τί φοβερή γατούλα! Τί χαρακτήρας! Γλυκύτατη, ήρεμη, ανεχόταν απίστευτα τα παιχνίδια που της έκανε η κόρη μας, αλλά όταν ήθελε ήξερε να αμύνεται, πανέξυπνη.

Προχτές την πήγα σε κτηνίατρο για στείρωση και από εκεί θα την υιοθετήσει -ελπίζω - μια κυρία που ενδιαφέρθηκε. Οπότε όλα καλά!:):)

(Όταν την έδινα στενοχωρήθηκα, μας έλειψε γιατί την συνηθίσαμε ...)

Γλυκιά μου έκανες το καλό!! Αυτό να θυμάσαι. Καλή σου τύχη γατούλα :hello:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back