S.O.S. Βρήκα μικρό γατάκι.

Ζορρό

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ζορρό αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών. Έχει γράψει 155 μηνύματα.
Την Μεγάλη Τρίτη βρήκα έξω από την αποθήκη μου ένα μικρό γατάκι να κλαίει. Φαντάστηκα ότι κάπου εκεί θα βρίσκετε και η μητέρα του και το άφησα. Όταν μετά από αρκετή ώρα γύρισα το είδα να εξακολουθεί να κλαίει μόνο του. Να σημειώσω ότι σε εκείνη την περιοχή εδώ και χρόνια δεν έχω παρατηρήσει αδέσποτη γάτα λόγου του ότι συχνάζουν πολλά αδέσποτα σκυλιά. Θεώρησα λοιπόν ότι πολύ πιθανόν για κάποιο λόγο έχει εγκαταλειφθεί. Έτσι αποφάσισα να το πάρω μαζί μου. Δεν γνωρίζω από γάτες και κυρίως νεογέννητα (όταν το βρήκα είχε ανοιχτά τα ματάκια του και κανονικό τρίχωμα και σύμφωνα με φωτογραφίες υπολογίζω ότι είναι 10 ημερών) και έτσι έκανα το λάθος να το αφήσω μέσα σε καλαθάκι αφού το ετάισα με σύριγγα (γάλα). Την δεύτερη μέρα (Μεγάλη Πέμπτη πρωί) το βρήκα μούσκεμα και κάποια στιγμή κοκάλωσε στα χέρια μου. Θεώρησα ότι πέθανε και κάποια στιγμή κούνησε με το ζόρι το κάτω σιαγόνα του και το πήγα αμέσως σε κτηνίατρο. Το συνέφερε και το πήρα τελικά μέσα στο σπίτι μου. Το έχω βάλει μέσα σε ένα κουτί με θερμοφόρα και κοιμάται όλη μέρα. Το διακόπτω μόνο για να το ταΐσω. Συγνώμη εάν σας κούρασα για αρχή, απλά ήθελα να έχετε μία εικόνα της κατάστασης έτσι ώστε να μπορέσετε να μου απαντάτε σε κάποια ερωτήματά μου μέχρι να μεγαλώσει και να ξεφύγει κάθε κίνδυνο που μπορεί να διατρέχει σε μικρή ηλικία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κατ'αρχην συγχαρητηρια που εσωσες το γατακι και προλαβες εγκαιρα να το πας στον κτηνιατρο.Για τοσο μικρο γατακι και ετσι oπως περιγραφεις την κατασταση μου φαινεται αρκετα κρισιμη.Θελει μεγαλη προσοχη.Δυστυχως δεν εχω πειρα με τοσο μικρα γατακια για να σου δωσω ουσιαστικες συμβουλες.Προσπαθησε να ειναι παντα ζεστο να μην παθει υποθερμια,να το ταιζεις ειδικο γαλα με συριγγα(οχι αγελαδινο),να το καθαριζεις σ'αυτην την ηλικια δεν νομιζω να κανει κακακια αλλα αυτα θα στα ειπε πιο αναλυτικα ο κτηνιατρος.Κριμα που επεσε πανω στις γιορτες.Καλη τυχη παντος σε σενα και την γατουλα σου.
Για οτι απορια εχεις εδω ειναι το mycat:):):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου, ίσως είναι δύσκολα τώρα αλλα αν τα καταφέρεις θα έχεις σωσεί μια ζωούλα...Δες κάποιες συμβουλές εδώ. Στο άρθρο αυτό θα δεις τι μπορείς να κάνεις για την φροντίδα του γατιού σου..φυσικα παντα σε συνεργασία με τον κτηνίατρό σου..

Ήδη μου απάντησες σε ένα ερώτημά πριν καν προλάβω να το θέσω. Ενώ μπορεί να ουρήσει δεν μπορεί να ενεργηθεί. Διάβασα κάπου πως μόλις το ταίσω να βρέξω από πίσω με λίγο βαμβάκι και ζεστό νερό ή να το αλείψω λίγο λάδι. Όπως δηλαδή θα έκανε η μητέρα του με την γλώσσα της προκειμένου να το παρακινήσει γιατί από μόνο του οι μύες του δεν το καθιστούν ικανό. Παρόλα αυτά όμως εδώ και δύο μέρες που το έχω σπίτι έχει ενεργηθεί μόνο μία φορά(που σημαίνει ότι παρά την ηλικία του είναι σε θέση). Φοβάμαι μήπως κάνω κάτι λάθος. Επιπλέον δεν ξέρω εάν πρέπει να του δίνω νερό με την σύριγγα. Όσο καιρό το έχω (5 μέρες) του δίνω μόνο γάλα. Και όταν λες όχι αγελαδινό, πιο θεωρείται πιο κατάλληλο;

Υπάρχει κατάλληλο γάλα για γατάκια που πωλείται νομίζω μαζί με μπιμπερό κιόλας. Λέγεται Ormilak, αντίστοιχα υπάρχει και ανάλογα κάποιο της Royal canin που έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την αναπτυξη του μικρού. Τώρα το whiskas milk που κυκλοφόρησε πρόσφατα νομίζω ότι στην ανάγκη κάνει (το βρίσκεις και σε σουπερ μαρκετ αυτό). Επίσης στην ανάγκη εβαπορέ αραιωμένο με νεράκι..
Το αγελαδινό μην το δίνεις επ'ουδενί, κάνει διάρροιες στα γατιά..

Καλο ειναι να μιλησεις με τον κτηνιατρο αν εχει προβλημα στην αφοδευσηδεν υποκαθιστα το φορουμ τη γνωμη ενος καλου κτηνιατρου

Σίγουρα αύριο πρωί θα πάω στον κτηνίατρο αλλά μήπως μπορεί κανένας να μου πει τι να κάνω. Το γατάκι ενώ τρέφετε κανονικά πριν από λίγο το βρήκα πιο αδύνατο και πιο αδύναμο. Το βάζω πάνω στο χέρι μου και δεν έχει καν την δύναμη να σκαρφαλώσει όπως έκανε συνέχεια. Ακόμα και το νιαούρισμά του είναι πιο αδύναμο. Ίσα που βγαίνει η φωνούλα του όταν το αφήνω από τα χέρια μου. Το έβαλα βέβαια κατευθείαν στην θερμοφόρα και κοιμήθηκε αμέσως. Ανησυχώ όμως μέχρι αύριο που θα το πάω στον γιατρό. Δεν ξέρω εάν με καταλαβαίνετε αλλά τρέμω στην ιδέα κάθε φορά που γυρίζω σπίτι μην το δω πεθαμένο. Νιώθω ότι εγώ θα το έχω σκοτώσει.

Δυστυχώς σ'αυτή την ηλικία ειναι πολύ ευαίσθητα και μπορεί να φταίνει 1002 λόγοι που δεν έχουν να κάνουν απαραίτητα με την φροντίδα που του παρέχεις. Φρόντισε να είναι ζεστό και πήγαινε το στον γιατρό αύριο.. νομίζω ότι έχεις κάνει πολλά για το γατιδακι για να αισθάνεσαι άσχημα..

Δεν φταις εσύ για ό,τι και να γίνει, αν γίνει. Εσύ κάνεις το καλύτερο δυνατό.
Μήπως να επικοινωνούσες τηλεφωνικά με τον κτηνίατρο αυτό;
Τρώει τροφή ή γάλα;;
Απ'ό,τι έχω ακούσει από το φόρουμ εδώ, το ζαχαρόνερο λειτουργεί σαν δυναμωτικό για τα μωρά γατάκια...
Κουράγιο και συνέχισε να του υπενθυμίζεις την παρουσία σου!
Όλα να πάνε καλά εύχομαι και να μας λες νέα!

Σε καμια περιπτωση μην τα βαζεις με τον εαυτο σου .Εκανες και κανεις οτι μπορεις.Τα πολυ μικρα γατακια δυστυχως ειναι πολυ ευαλωτα.Πιθανον να μην προλαβε να παρει με το μητρικο γαλα τα αντισωματα για να αναπτυξει αμυνα σε λοιμωξεις που τα μικρουλια ειναι επιρεπεις.Ετσι που περιγραφεις την κατασταση ακουγεται οντος σοβαρη.Χρειαζεται οποσδηποτε ο κτηνιατρος.Μηπως υπαρχει δυνατοτητα εστω απο κινητο να μιλησεις μαζι του? :hmm:

Μόνο γάλα το ταΐζω. Το έδινα αγελαδινό αλλά από εδώ διάβασα άλλα και μου είπανε ότι είναι ακατάλληλο. Πριν από λίγο βρήκα πρόβιο μέχρι αύριο που θα ανοίξει η αγορά και θα του πάρω ένα ενδεδειγμένο για γατάκια. Νερό δεν πίνει και όσο για ζάχαρη βάζω λίγη στο γαλατάκι του όπως μου συνέστησε ο γιατρός. Ευχαριστώ πάντως για την άμεση ανταπόκριση.

Επίσκεψη σε γιατρό

Από που να αρχίσω…Λοιπόν, αφού έκλεψα λίγο χρόνο από την δουλειά μου το πρωί κατάφερα να πάω το γατάκι μου στον γιατρό. Το εξέτασε και μου είπε πως όσον αφορά το ότι δεν ενεργείτε αν και διαπίστωσε ότι έχει περιεχόμενο στα εντεράκια του να μην ανησυχώ, κάποια στιγμή θα τα κάνει. Βέβαια το γεγονός ότι πίνει μόνο γάλα δικαιολογείται το ότι δεν υπάρχει άμεση ανάγκη αφόδευσης. Πήρε την θερμοκρασία του και μου είπε να ανεβάσω την θερμοκρασία της θερμοφόρας γιατί είναι λίγη χαμηλή στο σωματάκι του. Το γεγονός ότι το βρήκα ενώ ήταν 10 ημερών σημαίνει ότι έχει πάρει τα αντισώματα ήδη από το μητρικό γάλα αν και συνήθως στα σκυλιά και στα γατιά αυτό γίνεται και από τον πλακούντα. Τέλος του πήρα ένα γαλατάκι σε σκόνη, Wean-um λέγετε. Το έχει δοκιμάσει κανείς-καμία άλλη σε γατάκια της; Είναι λέει υποκατάστατο μητρικού γάλακτος πλούσιο σε Σελήνιο. Αυτά για την ώρα.

Πολύ καλά νέα!!! Μακάρι να το δεις να μεγαλώνει & να είστε ΄πάντα μαζί

Παρακευεί γάλακτος

Όπως είπα και πριν πήρα στο γατάκι γάλα σε σκόνη. Η ελάχιστη ποσότητα που μπορώ να παρασκευάσω είναι 50ml. Το γατάκι ζήτημα να καταναλώσει σε κάθε γεύμα περισσότερο από 5 άντε 10ml αν το πετύχω στις καλές του. Μπορώ να συντηρήσω στο ψυγείο την υπόλοιπη ποσότητα ή θα πρέπει να παρασκευάζω καινούρια σε κάθε του γεύμα; Και δεύτερον, όταν το ξαναζεσταίνω, ποιος κατά την γνώμη σας είναι ο καλύτερος τρόπος; Το έτοιμο γάλα το έκανα στο μπρίκι, αλλά αυτό με την σκόνη δεν ξέρω εάν πρέπει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκρισή σας όπως άλλωστε με έχετε συνηθίσει.

Μπράβο σου,μακάρι να ήταν όλοι τόσο υπεύθυνοι...
Τώρα το γαλατάκι δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι μια μέρα μπορείς να το κρατήσεις στο ψυγείο.Δε γράφει κάτι στη συσκευασία του σχετικα με την ανάλωση;Δεν νομίζω να πειράζει αν το ζεστάνεις στο μπρίκι,αρκεί να μην είναι καυτό και κάψει το μικρούλι.

Δυστυχώς, ούτε εγώ ξέρω να σε βοηθήσω για το γάλα...
Δοκίμασε να ψάξεις στο ιντερνετ την ιστοσελίδα της εταιρείας που το κατασκευάζει, συνήθως έχουν εκεί λίγες πληροφορίες παραπάνω.
(Έψαξα κι εγώ λίγο αλλά δεν κατάφερα να βρω κάτι, έχεις γράψει σίγουρα σωστά το όνομα του γάλακτος; Και μήπως μπορείς να δεις στη συσκευασία ποιας εταιρείας είναι; )

Νιώθω ότι το χάνω!

Το site του παρασκευάσματος είναι www.markandchappell.com και το συγκεκριμένο προϊόν λέγετε Wean-um. Δεν το δέχεται όπως το άλλο γάλα κάποια στιγμή που ήξερα ότι έχει ώρα να φάει το ανάγκασα να πιει λίγο έστω και με το ζόρι. Δεν μπορώ όμως να το βλέπω έτσι. Νομίζω ότι έχει αδυνατίσει. Ελπίζω να φταίει το γεγονός ότι είναι καινούριο γάλα και κάνει έτσι μέχρι να το συνηθίσει. Όμως εάν συνεχίσει έτσι θα αναγκαστώ να του ξαναδώσω αγελαδινό που το πίνει με λαιμαργία και ας μην είναι κατάλληλο. Κοιμάται όλη μέρα και όλη νύχτα και όταν το ξυπνάω εγώ, δείχνει με το ζόρι να ανταποκρίνεται. Είναι στιγμές που βγαίνει με το ζόρι η φωνούλα του. Δεν έχει την έστω και λίγη ζωηράδα που είχε πριν δυο-τρεις μέρες.

Ο γιατρός τι σου είπε;Μα δε γίνεται το μεσημέρι να ήταν καλά και τώρα να "έπεσε"...Ίσα ίσα,που το ειδικό αυτό γάλα υποτίθεται και λίγο να πίνουν τα δυναμώνει.:hmm:

μήπως είναι πολύ κρύο ή πολύ ζεστό το γαλατάκι; (πρέπει να ειναι ελαφρώς χλιαρό, δηλαδη σε θερμοκρασία σώματος), για το λόγο αυτό θα το δοκιμάσεις ρίχνοντας μια σταγόνα στο εσωτερικό του αγκώνα σου. Κράτα το όσο πιο ζεστό γίνεται μήπως παθει υποθερμία...μπραβο που το παλεύεις..εβαπορέ έχεις; αν ναι αραιωσέ το με ελαφρως παλι χλιαρό νεράκι και δώστου από αυτό..

μήπως είναι πολύ κρύο ή πολύ ζεστό το γαλατάκι; (πρέπει να ειναι ελαφρώς χλιαρό, δηλαδη σε θερμοκρασία σώματος), για το λόγο αυτό θα το δοκιμάσεις ρίχνοντας μια σταγόνα στο εσωτερικό του αγκώνα σου. Κράτα το όσο πιο ζεστό γίνεται μήπως παθει υποθερμία...μπραβο που το παλεύεις..εβαπορέ έχεις; αν ναι αραιωσέ το με ελαφρως παλι χλιαρό νεράκι και δώστου από αυτό..
Ναι δίκιο έχει η Νότα,αν είναι το γάλα που φταίει,δοκίμασε αραιωμένο εβαπορέ,μήπως αρχίσει πάλι να έχει όρεξη.Ενημέρωνέ μας,κι ό,τι χρειαστείς,μη διστάσεις.Ελπίζω όλα να πάνε καλά για το μικρουλάκι και να είναι τόσο τυχερό όσο όταν σε βρήκε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back