S.O.S. Γατούλα με σπασμένο πόδι!

Orangelo

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Orangelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 316 μηνύματα.
Για όσους δεν γνωρίζουν την περίπτωσή μου : έχασα το γάτο μου πριν αρκετές μέρες,έχω βάλει αφίσες και περιμένω μπας και... <-- αυτά εν συντομία!

Λοιπόν,
χθες με παίρνει μια κυρία τηλέφωνο και μου λέει πώς είδα μια αφίσα μου και με ενημέρωσε για ένα γατί που είδε,μπροστα από ένα μίνι μάρκετ. Πήγα,το βρήκα,αλλά δυστυχώς,δεν ήταν ο δικός μου ο Οραντζέλο....:( Είχα νιώσει έστω και μια μικρή ελπίδα,μου είχε πει η κυρία αυτή πως έχει ένα ποδαράκι μπανταρισμένο και σκέφτηκα πώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι ο δικός μου.

Στη θέση του ήταν μια γάτα πορτοκαλί,πιο μικρή και με το δεξί μπροστινό πόδι της τυλιγμένο σε λευκοπλάστ όλο,βρώμικη,κοινώς : αδέσποτη ... την είδα,λυπήθηκα πολύ κι έφυγα,λέγοντας πώς θα περάσω να της αφήσω ξηρή τροφή που μου έχει μείνει από τον δικό μου.Η γάτα ήταν στο κατώφλι ακριβώς ενός μινι μάρκετ και οι άνθρωποι εκεί την ταίζαν,δεν ξέρω αν αυτοί ήταν που της τύλιξαν το πόδι,επειδή ο επίδεσμος ήταν πάρα πολύ βρόμικος και το γατί δεν το κουνούσε από εκεί,άρα,υποθέτω πως από πριν κάποιος της το έβαλε κι εκείνη πήγε και έμεινε εκεί στο μαγαζί μπροστά...:( αφού πρώτα περπάτησε δρόμο και δρομάκι.
Μετά από κάποιες ώρες πήγα και της άφησα ξηρή τροφή,την χάιδεψα,εκείνη νιαούριζε και έκανε να με πάρει από πίσω...έφυγα γρήγορα,σκεπτόμενη να μην με ακολουθήσει,γιατί δεν ήθελα να φύγει έστω από εκεί που βρισκόταν,τουλάχιστον δεν ήταν στη μέση του δρόμου.Γύρισα,όμως,από το δρόμο μου και την πήρα στο σπίτι,να την φροντίζω,γιατί τη λυπάμαι τόσο πολύ την καημένη,είναι και όμορφη,λιγάκι φουντωτή,με ανοιχτά πράσινα μάτια...μια γλύκα είναι που φοράει ένα φορεματάκι βρωμιάς:)
Την πήγα σπίτι,της έκανα μπάνιο,την έχω καθαρίσει όσο μπόρεσα,χρησιμοποίησα και μωρομάντηλα για να μην την ταλαιπωρώ με το νερό,γιατί έβλεπα ότι φοβόταν.Το νερό που έμεινε μαύρο:/: πλένοντάς της,ανακάλυψα και μία πληγή,κόκκινη,φαίνεται το κρέας και σαν να είναι λιγάκι πρησμένη.
Μετά το μπάνιο,μια φίλη μου της έκοψε σιγά σιγά με το ψαλιδάκι νυχιών το λευκοπλάστ (εγώ κράταγα το γατί για να μπορέσει να κόψει)...2 στρώσεις και λίγη γάζα από κάτω,είχαν κολλήσει στις τρίχες του γατιού και το βγάλαμε σιγά σιγά,έφυγαν και οι τρίχες όλες (οι περισσότερες,βασικά) και φαίνεται το ροζ δερματάκι του από κάτω...:(
Την έχω ταίσει,έχει κάτι δοντάκια τόσο μικρά και λεπτούλικα που,μάλλον,είναι μικρότερη από όσο νομίζω.Δυσχτώς,δεν μπορώ να υπολογίσω την ηλικία της,θα βάλω μια φωτογραφία να μου πείτε εσείς που ξέρετε καλύτερα.Είναι κοριτσάκι,πάντως,και πιστεύω είναι κάτι μηνών...ειδικά που είδα τα δόντια της,σαν του δικού μου όταν ήταν μικρούλης.Δεν έδωσα γάλα,για να μην κάνει εμετό.Έφαγε γιαούρτι (πολύ λίγο) και με μεγάλη όρεξη,κομμάτια λουκάνικο (κοτόπουλο+γαλοπούλας)...αυτά είχα στο σπίτι,δεν ήξερα τι άλλο να δώσω.Πάντως,ξηρή δεν τρώει,ισώς δεν μπορεί ακόμα.
Ήπιε και νερό με τόση λαχτάρα...δεν σηκώνεται να πάει μόνη της να φάει ή να πιει,της δίνω εγώ,της τα φέρνω στο κρεβατάκι της και τρώει,όμως,μόνη της και χωρίς δυσκολία.Έχω βγάλει το καπάκι στο κουτί μεταφοράς του Orangelo,για να μην είναι κλειστά,έβγαλα και την πορτούλα και της έβαλα εκεί ένα μαξιλαράκι.Της έβαλα Μπεταντίν και έδεσα τη πληγή της,ανακάλυψα κι άλλη μία στο πόδι το σπασμένο,στο σημείο που ενώνεται το πόδι με τον κορμό,πάνω πάνω,και ξεκολλάει το δέρμα,είναι αρκετά άσχημα:(:(:( Στο σπασμένο πόδι έχει ακόμα μία κάποια αίσθηση,αλλά δεν το πατάει καθόλου κάτω,η πατούσα της δηλαδή είναι τελείως χαλαρή.Την άφησα σήμερα χωρίς να της το δέσω,μόλις έκανε μπάνιο,άρχισε να γλείφεται και επιμένει εκεί στο ποδαράκι της πολύ...έγλειψε και τις πληγές της,το άφησα να το κάνει αυτό,επειδή το σάλιο τους κάνει καλό.
Κατά τ'άλλα,φαίνεται εντάξει,τώρα την έχω σε ένα δωμάτιο και κοιμάται,είναι ήσυχη,δεν νιαουρίζει-ο δικός μου ήταν μια σειρήνα με... ουρά!:) Μέρα-νύχτα,όμως...!
Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι πώς είναι πολύ χαδιάρα,μόλις έφαγε και ήπιε και καθώς εγώ ετοίμαζα το Μπεταντίν ερχόταν κοντά μου με το ποδαράκι να κρέμεται και ήθελε χάδια,γουργούριζε,έβαζε το κεφαλάκι στην παλάμι μου...δεν με άφηνε σε ησυχία καθόλου.Και δεν ξέρω αν συμπεραίνω σωστά,αλλά αν δεν είναι του σπιτιού,τότε σίγουρα έχει ζήσει με ανθρώπους,γιατί είναι φιλική για μία γάτα του δρόμου και μετά από λίγο άρχισε να θέλει και παιχνίδι...και γενικά σε αφήνει να την πιάνεις και να την ξαπλώσεις.Τι να πώ:hmm:

Το ζήτημα τώρα είναι ότι δεν μπορώ και πραγματικά δεν μπορώ να πάω κιόλας αύριο (γιατί αυτό θα έκανα) στο γιατρό μαζί της και όποις θέλει να μαθεί το γιατί,ευχαρίστως να του εξηγήσω σε πμ.Έχω συγκεκριμένα λεφτά πάνω μου (εγώ δεν εργάζομαι,σπουδάζω και με συντηρούν οικονομικά οι γονείς μου) και για συγκεκριμένο σκοπό.Και αν δεν ήξερα πώς θα συναντούσα αντιδράσεις,δεν θα καθόμουν να το σκέφτομαι.Όπως είπα,αν θέλει κάποιος να μάθει,πμ...
Δεύτερον,δεν θα είμαι Αθήνα ακόμα για πολύ,θα πάω στο πατρικό μου,οπότε δεν μπορώ να την κρατήσω,όχι μόνο γι'αυτό,αλλά θα αντιδράσουν και οι δικοί μου,επειδή πάλι πήρα γατί (και μάλιστα...τι γατί:() γιατί ούτε και τον Οραντζέλο θέλανε ιδιαίτερα.

Εκείνο που ζητώ και παρακαλώ πάρα πολύ να με βοηθήσετε,διότι δεν το πήρα για να το ταίσω λίγο και να το αφήσω πάλι έξω,ούτε για να το παίξω ηρωίδα,έχει και το πόδι σπασμένο,και είναι 2 φορές πιο δύσκολα...
να μου πείτε πώς μπορώ να έρθω σε επαφή με μία Φιλοζωική να την αναλάβουν αυτοί,να την κάνουν καλά κι αν μπορώ να συνεισφέρω κι εγώ,παρέχοντάς της τροφή,θα ήταν πολύ καλά.
Ή (αν και εδώ είναι πολύ χλωμό) κάποιος άλλος,εκτός Φιλοζωικής,θα την ήθελε,θα ήθελε να τη βοηθήσει,ευχαρίστως θα μπορούσα κι εγώ να συμβάλλβ σε κάτι.
Δυστυχώς,δεν μπορώ να την πάω στο γιατρό δωρεάν ή με ένα μικρό κόστος (πιστεύω στην κατάστασή που είναι...).

Και αν σκεφθέστε τίποτα άλλο,πείτε μου,σας παρακαλώ,τι να κάνω...:/::/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καταρχας μπραβο σου που πηρες τη γατουλα, εκανες κατι υπεροχο.
Δυστυχως δεν μπορω να σε βοηθησω σε οτι αφορα το που να απευθυνθεις καθως φανταζομαι η γατουλα εχει αμεση αναγκη απο κτηνιατρο. Ριξε μια ματια στα αρθρα του site, αναφερονατι νομιζω διαφορες κλινικες και σωματεια.

Το μονο που μπορω να σου παραθεσω ειναι το εξης link για πρωτες βοηθειες σε διαφορους τραυματισμους μιας γατας, αλλα θα πρεπει να εχεις καλη γνωση αγγλικων:

https://animals.howstuffworks.com/pets/cat-injury-treatments.htm

ελπίζω ολα να πανε καλα..

Ας περιμενουμε απαντηση από πιο εμπειρα μελη του φορουμ, που γνωριζουν καλυτερα αυτες τις περιπτωσεις, αν και ειναι δυσκολη η ωρα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το ταίσα λίγο τώρα και είναι τόσο γλυκό και όμορφο...:) και ήτανε ήσυχο όλη νύχτα-κοιμόόόταν:P βέβαια,δεν έχει πάει τουαλέτα ακόμη,θα το βάλω σε άμμο,αρκεί να πάω να αγοράσω πρώτα.

Shakespeare,
να'σαι καλά,διάβασα αυτό που μου λες,είναι μία προσωρινή βοήθεια έως τον κτηνίατρο.Το θέμα είναι ότι εγώ το άφησα για τη νύχτα με το ποδαράκι άδετο,επειδή το έγλειφε λες και είχε μέρες να το δει:( (μάλλον κι έτσι είναι + του ότι έχει και πρόβλημα) και θα το δέσω σήμερα καλύτερα και πιο γερά.

Αυτό περιμένω κι εγώ,να γίνει μια πιο νορμάλ ώρα,να μου πούνε κι άλλοι.

Μπραβο που την πηρες τη γατουλα.Τωρα για την μεγαλη πληγη που δεν ειναι στο ποδι καλυτερα αστην ανοιχτη μην ειναι καμμια μολυνση αλλα βαζε μπεταντιν το ιδιο και στα αλλα. Αν θελεις να δεσεις το ποδι βαλε γαζα με μπεταντιν και δεσε τη γαζα με λευκοπλαστ ετσι ωστε να μην εχει επαφη αυτο με το δερμα και βγαινουν και οι τριχες μαζι.

Ισως μπορεις να επικοινωνησεις με το Κτηνιατρικο κεντρο γατας, το Καζ και το ΕΠαζ . Αν προσφερεις εσυ τροφη και καποια φαρμακα ισως μπορουν να την κρατησουν και να την προωθησεις μηπως ειναι για υιοθεσια μετα οταν γυρισεις ειτε απο εσενα η απο αλλον. Γενικα καλο ειναι να συνεισφερει κανεις μερικα σωματεια εχου ν τη δυνατοτητα να παρουν και δωρεαν καποια ζωα αλλα πολύ φοβαμαι οτι καλοκαιρι τωρα θα εχουν πηξει στο αφροντιστο ζωο γι αυτο να κανεις κι εσυ οτι μπορεις οικονομικα.

Κεντρο Γατας https://catvetcenter.gr/
Σπαζ https://www.spazgreece.com/
Καζ https://www.kazshelter.org/contact.htm
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]ΕΠΑΖ Εθελοντές προστασίας αδέσποτων ζώων, Σαρονίδα
Τ.Θ. 33396, Παλαιά Φωκαία
Τηλ: 6972-866535, Φαξ: 22910-42038
e-mail:
[/FONT][FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]adamia@nng.gr[/FONT]

[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
Τ.Θ. 120, 19400, Κορωπί,
Τηλ: 210-6020202, 210-6626061, Φαξ: 210-6021353
Κτηνιατρείο Αθηνών:
Αγ. Αναργύρων 34, Ν. Χαλκιδόνα,
Τηλ-Φαξ: 210-2531977
[/FONT][FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]https://www.filozoiki.gr/[/FONT]

οι Εφτάψυχες https://www.ninelivesgreece.com/contact.html

Έστειλα e-mail στο ΚΑΖ και στο catvetcenter(ευχαριστώ,yasmin1gr).Οι πρώτοι μου απάντησαν, λέγοντάς μου πώς ασχολούνται αποκλειστικά με σκυλιά και δεν μπορούν να βοηθήσουν και να απευθυνθώ εκεί που έχουν αποκλειστικά γάτες.Οπότε,περιμένω από το Κέντρο Γάτας μια απάντηση.
Θα γράψω και σε άλλους.
Το γατί έφαγε,ήπιε νερό και γάλα,έκανε και τις ανάγκες του,μόνο του,μόλις του έβαλα άμμο...έχει ζωηρέψει λίγο,γιατί και να παίξει θέλει και όλο σηκώνεται και περπατάει από πίσω μου.
Μακάρι,σύντομα,να τον δει γιατρός...!

Σε ποια φιλοζωική μπορώ να πάω τη γατούλα απευθείας από εβδομάδα?
Κάποια στο κέντρο της Αθήνας?

δυστυχως στις φιλοζωικες τα γατακια δεν τα κρατάνε απ'οτι γνωρίζω...απλά γινονται φθηνα καποιες θεραπείες ή στειρώσεις..καλό θα ήταν να φιλοξενηθεί κάπου μέχρι να αναρρώσει και μετά έστω σε κάποιο κήπο ή προστατευμένο εξωτερικό χώρο αν και το καλύτερο αφου λες ότι ειναι ημέρη να μπει αγγελία για υιοθεσία...
(σίγουρα εσύ δεν θελεις παρέα για τον δικό σου τώρα που επεστρεψε???):D

Εγώ θα την ήθελα,αλλά,τελικά,άλλοι παράγοντες είναι που καθορίζουν τη ζωή μας-το χρήμα και οι παραξενιές των συγγενών.Θέλω να βοηθήσω,αλλά δεν μπορώ.Κι αυτό είναι το χειρότερο από όλα:(

Άρα,να μην πάω να χτυπήσω την πόρτα σε καμία φιλοζωική,ε?

Και γω τι θα κάνω,ρε παιδιά? :(

Εκτός από τις Εφτάψυχες, ρώτα και τους Φίλους της Γάτας. Κανείς απ' αυτούς δεν ασχολείται συστηματικά με φιλοξενία, αλλά αφού είσαι διατεθειμένη να καλύψεις κάποια έξοδα, ίσως βρεθεί κάποιος χώρος.
Μια άλλη εναλλακτική είναι το stray (στείλε μέιλ στην admin), που κάνουν φιλοξενία σε σπίτια εθελοντών.

Εσύ πότε θα φύγεις και πόσο καιρό θα λείψεις από την Αθήνα; Είσαι διατεθειμένη να ξαναπάρεις το γατάκι, αν δεν έχει υιοθετηθεί μέχρι τότε; Το λέω, γιατί είναι πιο εύκολο να βρεθεί εθελοντής, αν ξέρει ότι θα το κρατήσει π.χ. μόνο για δυο μήνες.

Μίλα με τα παραπάνω σωματεία, αλλά βάλε και αγγελία το συντομότερο (εδώ μια λίστα με σάιτ που δέχονται αγγελίες). Καλή τύχη!

Στις Εφτάψυχες και στο stray έχω στείλει mail,αλλά καμία απάντηση,προς το παρόν,είναι και σαββατοκύριακο και καταλαβαίνω.Για τους Φίλους της Γάτας δεν γνώριζα,θα απευθυνθώ κι εκεί.

Σκοπεύω να λείψω λιγότερο από 2 μήνες,πιστεύω...

Αγγελία θα βάλω αφότου το γατάκι γίνει κάπως καλύτερα....δεν ξέρω αν θα μπει γύψος ή νάρθηκας...τώρα,το καημένο είναι χάλια.Γιατί θα θες να δεις και μία φωτογραφία αναρτημένη.
Δεν σκοπεύω να το πάρω μόνιμα (αν και δεν το λέω με σιγουριά),νόμιζα ότι ο δικός μου δεν θα ξαναέρθει και σκεφτόμουν να πάρω έναν σκύλο...ήρθε,όμως,ευτυχώς.Με 2 γάτες και ένα σκύλο σε ένα διαμέρισμα θα είναι κάπως δύσκολα...το σκυλί το θέλω πολύ να το πάρω.Δεν ξέρω,βέβαια,αν θα μπορέσω να ανταπεξέλθω και οικονομικά.

Όπως κι αν εχει το βασικότερο είναι να το δει γιατρός... Κυριακή είναι δύσκολα τα πράγματα, το ξέρω, αλλά προσπάθησε να το πας κάπου αύριο ώστε να εξακριβώσουν ακριβώς τι συμβαίνει με το πόδι του.
Γενικά όλοι οι σύλλογοι είναι πολύ πηγμένοι όπως καταλαβαίνεις και πιστεύω ότι δύκολα θα βρεθεί κάποια εύκολη λύση....

Οποτε ξεκίνα με το γιατρό και στην συνέχεια βλέπουμε τι μπορεί να γίνει.

Λοιπόν,θα τηλεφωνήσω το πρωί στη "Γραμμή του Δημότη" του Δήμου Αθηναίων που αφορά τα αδέσποτα ζώα,θα πω ότι είναι αδέσποτο και πληγωμένο και θα μου πουνε τι να κάνω...υπάρχει ελπίδα την ίδια κιόλας μέρα να τη δεί γιατρός με αυτόν τον τρόπο? Από φιλοζωικές έχω λάβει απαντήσεις του τύπου ότι πρέπει να τη δει γιατρός και ότι μπορούν να τη φιλοξενήσουν προσωρινά και να την προωθήσουν για υιοθεσία.Αυτό που προέχει τώρα είναι η ιατρική της εξέταση,όμως και κανείς τους δεν μου είπε τίποτα σχετικό (εννοώ να την φέρω σε αυτούς και να την κοιτάξουν).
Εγώ δεν ξέρω ούτε από τέτοιες υπηρεσίες,ούτε από κτηνιάτρους,τώρα τα μαθαίνω όλα αυτά...

μακάρι να γίνει κάτι αλλα δεν νομίζω (για το δήμο αθηναίων εννοω)...δυστυχως θα πρεπει να μιλησεις με καποιον ιδιωτη κτηνίατρο να πεις οτι προκειται για αδεσποτο μήπως σου κανει καποια καλύτερη τιμή αλλα το να μην πληρωσεις καθολου δεν νομιζω ότι "παίζει"..

Γιατί δεν την πας στο κτηνιατρικό κέντρο γάτας στην Κυψέλη. εκεί από ότι ξέρω κάνουν όχι απλά καλές τιμές εξεφτελιστικές θα έλεγα αν εξηγήσεις την κατάσταση ότι είναι αδεσποτάκι. Είναι κρίμα το γατάκι να αφεθεί στην μοίρα του σε αυτή την κατάσταση:/:

Ναι κι εγώ το είχα σκεφτεί αυτό,Ουρανία,έχω στείλει e-mail και μου απάντησαν πώς η επίσκεψη και η ακτινογραφία που θα της κάνουν είναι 20 και 10 ευρώ,30 ευρώ,δηλαδή.
Θα τηλεφωνήσω αύριο και θα δω.

τελικά τι έγινε με το γατί?? το πήγες σε κτηνίατρο??
μια υποσημείωση αν και λίγο αργά, μη το αφήνεις να γλύφει την πληγή του, ναι μεν το σάλιο περιέχει επουλωτικές και εν μέρη αντισηπτικές ουσίες αλλά με τη μανία που συνήθως τα διακατέχει στο γλύψιμο, δεν αφήνουν τις πληγές να επουλωθούν στο σωστό χρονικό διάστημα..

Μια άλλη εναλλακτική είναι το stray (στείλε μέιλ στην admin), που κάνουν φιλοξενία σε σπίτια εθελοντών.

όπως αναφέρεται και στο ανάλογο ποστ , οι συγκεκριμένες φιλοξενίες στις οποίες από ότι κατάλαβα αναφέρεσαι είναι αποκλειστικά για οικόσιτα ζώα την περίοδο των διακοπών.. δεν είναι στη λογική του σωματείου stray.gr να φιλοξενεί επί πληρωμής αδέσποτα ζώα

τελικά τι έγινε με το γατί?? το πήγες σε κτηνίατρο??

Ναι, το γατάκι έχει πάει σε κτηνίατρο, περισσότερα μπορείς να δεις εδώ.

όπως αναφέρεται και στο ανάλογο ποστ , οι συγκεκριμένες φιλοξενίες στις οποίες από ότι κατάλαβα αναφέρεσαι είναι αποκλειστικά για οικόσιτα ζώα την περίοδο των διακοπών.. δεν είναι στη λογική του σωματείου stray.gr να φιλοξενεί επί πληρωμής αδέσποτα ζώα

Δεν αναφερόμουν στη συγκεκριμένη αγγελία, απλώς νόμιζα πως κάποιοι εθελοντές φιλοξενούν αδέσποτα στο σπίτι τους. Ξέρω ότι δεν το κάνουν επί πληρωμή, απλώς είπα ότι είναι καλύτερο να δείξει κάποιος (γενικά μιλάω, όχι για την κοπέλα) καλή θέληση και να αναλάβει μέρος των εξόδων, παρά να πει "Γεια σας, βρήκα αυτό το αδέσποτο και ήρθα να σας το παρκάρω".

Τέλος να πω σε όλους πως η συζήτηση για το συγκεκριμένο γατάκι συνεχίζεται στο λινκ που έδωσα παραπάνω.:)

ΟΚ,ruko,θα γράψω κι εγώ εκεί τότε.
;)

απλώς νόμιζα πως κάποιοι εθελοντές φιλοξενούν αδέσποτα στο σπίτι τους. Ξέρω ότι δεν το κάνουν επί πληρωμή, απλώς είπα ότι είναι καλύτερο να δείξει κάποιος (γενικά μιλάω, όχι για την κοπέλα) καλή θέληση και να αναλάβει μέρος των εξόδων, παρά να πει "Γεια σας, βρήκα αυτό το αδέσποτο και ήρθα να σας το παρκάρω".

Τέλος να πω σε όλους πως η συζήτηση για το συγκεκριμένο γατάκι συνεχίζεται στο λινκ που έδωσα παραπάνω.:)

τα αδέσποτα που φιλοξενούνται από τούς εθελοντές του συγκεκριμένου σωματείου είναι αυτά που έχουμε αναλάβει ως σωματείο και προωθούμε για υιοθεσία..

από την άλλη έχεις δίκιο σε αυτό για την καλή θέληση ,,αλλά δυστυχώς αυτή δεν υπάρχει τις περισσότερες φορές:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back