S.O.S. για τα παιδιά του φιλοξενείου

• Thread starter Thread starter neli
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

neli

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η neli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 345 μηνύματα.
Το φιλοξενείο λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από το 1996.Στο χώρο έχουν βρει στέγη παιδιά κακοποιημένα,παραμελημένα και παιδιά των φαναριών έπειτα από εισαγγελική εντολή.Όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του χώρου δίνουν και την ψυχή τους για να στηρίξουν το χώρο και τα παιδιά αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι αρκετό καθώς υπάρχουν κάποια πάγια έξοδα τα οποία πρέπει να καλυφθούν από το κράτος όπως είναι ο μισθός των εργαζομένων(αυτή τη στιγμή είναι 14 μήνες απλήρωτοι...)
Οι εργαζόμενοι λοιπόν ήρθαν σε επαφή με το υπουργείο υγείας το οποίο αντί να τους στηρίξει τους ανακοίνωσε ότι θα κλείσει το ίδρυμα.Τα παιδιά θα σκορπιστούν σε ιδρύματα σ'όλη την Ελλάδα καθώς δεν υπάρχουν θέσεις στη Θεσσαλονίκη και κάποια από αυτά που είναι αδέρφια μεταξύ τους θα χωριστούν καθώς δεν υπάρχει άλλο ίδρυμα που δέχεται αγόρια και κορίτσια μαζί.Θα χάσουν την επαφή με κάποιους από τους συγγενείς τους και με όλους εμάς που τα αγαπάμε και θα βρεθούν στη μέση της σχολικής χρονιάς ξεριζωμένα απ'το σπίτι(γιατί για σπίτι πρόκειται και όχι για ίδρυμα) και απ'τον τόπο τους διότι ούτε αυτή την ευαισθησία δεν έδειξε το κράτος να τα επιτρέψει να τελειώσουν τη σχολική χρονιά και να τα εντάξει μετά ομαλά σ'έναν καινούριο χώρο...Το υπουργείο δυστυχώς δε δέχεται να ακούσει όσα έχουν να πουν οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές και ούτε στέλνει κάποιον εκπρόσωπο για να δει πως είναι ο χώρος,οι εργαζόμενοι και τα παιδιά αλλά παραμένει στην άποψή του να το κλείσει...
Τα παιδιά μας είναι διαλυμένα ψυχολογικά...Από την ώρα που το έμαθαν κλαίνε και μας παρακαλούν να τους πούμε ότι δεν είναι αλήθεια ή ότι ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ...Γι'αυτά τα παιδιά αυτό είναι το σπίτι τους...Όχι επειδή μόνο αυτό γνώρισαν αλλά επειδή μόνο αυτό αγαπούν...Βοηθήστε να ακουστεί η φωνή μας,βοηθήστε να ακουστεί η φωνή των παιδιών μας...Παρακάτω υπάρχει η ομάδα που έχει δημιουργηθεί στο φέισμπουκ.Αν έχετε φέισμπουκ σας παρακαλώ γίνεται μέλη και διαδώστε το ΠΑΝΤΟΥ...Αυτά τα παιδιά μας έχουν όλους ανάγκη...

https://www.facebook.com/group.php?v...426610959#!/group.php?v=wall&gid=395426610959

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σας παρακαλώ διαδώστε το παντου...Είναι ΑΝΑΓΚΗ να φτάσει πολύ ψηλά η φωνή μας....:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι απίστευτο το πόσο αυτή η χώρα μας πληγώνει.
Δεν έχω fb αλλά τουλάχιστον θα το προωθήσω σε όσους φίλους έχουν. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου το καλύτερο.
Προσπαθήσατε να βγάλετε το πρόβλημα στην τηλεόραση μήπως γίνει κάτι ?

Ναι και είναι απίστευτο το πόσο αυτή η χώρα αδιαφορεί...Τα παιδιά δεν είναι αντικείμενα να τα μεταφέρεις αλλού και να είναι μια χαρά...Έχουν ψυχούλα και τα συγκεκριμένα έχουν μια πολύ πονεμένη ψυχούλα...
Ναι,πήγαμε και στα κανάλια αφού κανένας άλλος δεν ασχολήθηκε μαζί μας...Όσες πόρτες και αν χτυπήσαμε ήταν όλες κλειστές...Πήγαμε στα κανάλια,ήρθε η Ερτ3 και έκανε ρεπορτάζ το οποίο πρόβαλε το Σάββατο το βράδυ.Μετά ήρθαν άλλα 2 κανάλια που έκαναν ρεπορτάζ αλλά δεν το πρόβαλαν ακόμα και ένα άλλο κανάλι που ήθελε να μας βγάλει το πρωί να μιλήσουμε ζωντανά αλλά μετά μας πήραν και το ακύρωσαν...Αναρωτιέμαι λοιπόν εγώ τι συμβαίνει;Ή που αυτά τα παιδιά δεν είναι τόσο σημαντικά,τόσο "πιασάρικο" θέμα όσο τα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας ή που για κάποιο λόγο δεν θέλουν κάποιοι να βγουν στη δημοσιότητα αυτά που συμβαίνουν...Γι'αυτό και χρησιμόποιούμε το ίντερνετ και παρακαλούμε να το διαδώσετε παντού...Τουλάχιστον εδώ ακόμα υπάρχει ελευθερία λόγου...

Θα το χαρακτηριζα τουλαχιστον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΑΝΗΘΙΚΟ απο πλευρας των υπευθυνων υπουργων να παρουν μια τετοια αποφαση για το ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΟ στην Θεσσαλονικη που καποιοι ανθρωποι εχουν κανει καταθεση ζωης για αυτα τα αξιολατρευτα πλασματα που φιλοξενουνται στον χωρο του.
Neli κοινοποιησατε το προβλημα στην διοικηση της ΑΧΑ? Ισως με καποιες πιθανες προσβασεις στον κυβερνητικο χωρο θα μπορουσαν να βοηθησουν στην ανατροπη της πανηλιθιας αυτης αποφασης.
Οι δικες μου προτασεις ειναι να μαζευτουν υπογραφες διαμαρτυριας και να πιεστουν οι υπουργοι με δημοσιοποιηση του θεματος. Πιεση στα καναλια. Σε ολα κυβερνητικα και μη για προβολη του προβληματος. Ζητηστε ακροαση απο Υπουργους και βουλευτες της Θεσσαλονικης. Συνεχεις δημοσιευσεις του προβληματος στον τυπο.
Γνωριζω απο κοντα τα παιδια του Φιλοξενειου και θα ειμαι στην πρωτη γραμμη για να βοηθησω στο να ανατραπει αυτη η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΡΗ αποφαση να κλεισουν ενα χωρο στον οποιο εχουν οχι απλα φιλοξενηθει αλλα εχουν αγκαλιαστει αυτα τα παιδια με πολλη πολλη αγαπη και θαλπωρη απο ανθρωπους που εχουν ορισει σαν σκοπο της ζωης τους την ΕΥΤΥΧΙΑ αυτων των παιδιων.

To διάβασα στο φέις μπουκ και ΦΡΙΚΑΡΑ. Τι άλλο θα διαλυθεί πια σε αυτή την έρμη την Ελλαδίτσα. Όχι όμως και οι παιδικές ψυχές γμτ

Ποιος και τι υπολογιζει στην Ελλαδιτσα μας Ρανια μου?
Ποιος αναλογιστηκε το τι εχουν τραβηξει αυτα τα κακομοιρα τα πλασματα που φιλοξενουνται εκει μεσα πριν φθασουν στον χωρο αυτο, που οι ανθρωποι τα αγκαλιασαν με πολλη πολλη αγαπη και με πολλη πολλη υπομονη προσπαθησαν να τα κανουν να εμπιστευθουν και παλι τους ανθρωπους?
Με μια υπογραφη τους καποιοι κυριοι διαλυουν για δευτερη φορα αυτες τις παιδικες ψυχες. Αγωνας εγινε εκει μεσα για να ανθισει και παλι ενα χαμογελο και μια ελπιδα στα προσωπα τους και ερχονται με τους ψυχρους και εκτελεστικους υπολογισμους τους να τα σβησουν καποιοι που τους εμπιστευτηκαμε να μασ διοικησουν.
Εχω βαρεθει πια αυτην την πικρα και την απογοητευση απο αυτον τον τοπο που λεγεται ΕΛΛΑΔΑ.

Από το πρωί έχω στείλει μνμ σε όλες τις εφημερίδες,σε αρκετές εκπομπές και στον πρωθυπουργό τον ίδιο...Να δούμε θα απαντήσει κανείς;;;;

Θελει ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ Neli. Μπορει να μην απαντησουν στην αρχη αλλα οταν το θεμα θα παρει διαστασεις σιγουρα θα τους τσουξει και θα ασχοληθουν.

Τα κανάλια και οι εφημερίδες προς το παρόν δεν έχουν απαντήσει αλλά μας απάντησε ο προσωπικός κόμβος του πρωθυπουργού...

"Ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Το μήνυμα διαβιβάστηκε στο Γραφείο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Προέδρου της κυβέρνησης με την ακόλουθη επιφύλαξη.
Ο προσωπικός κόμβος παραμένει προσωπικός κόμβος και δεν επιτελεί έργο του Γραφείου του Πρωθυπουργού. Ο προσωπικός κόμβος του Προέδρου λειτουργεί
ενημερωτικά και πληροφοριακά αποκλειστικά για τις δραστηριότητες του Προέδρου και ο παρών δίαυλος Επικοινωνίας λειτουργεί για τη κατάθεση απόψεων και
όχι για ζητήματα κυβερνητικής λειτουργίας, άσκησης Διοίκησης ή για άλλα θέματα, όπως αποσαφηνίζεται και στη Σελίδα Έπικοινωνίας.

Για την κατάθεση των απόψεων/θεμάτων σας, προς τον Πρωθυπουργό, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμπεριέχονται στο δίαυλο επικοινωνίας στον
επίσημο κόμβο του πρωθυπουργού --> www.primeninister.gr

Φιλικά, από τον προσωπικό κόμβο του Γιώργου Παπανδρέου"

Τα σχόλια δικά σας...

Neli επιμενω και σου λεω οτι θα εχει αποτελεσμα το μαζεμα των υπογραφων. Επισης προσπαθηστε ενοψει των διακοπων του Πασχα να κλεισετε καποιο ραντεβου στο πολιτικο γραφειο του Χαρη Καστανιδη. Ειναι ανθρωπος με πολλες πολλες ευαισθησιες και νομιζω οτι θα σας βοηθησει.
Απο την επομενη εβδομαδα που λογικα θα εχω τελειωσει με τα ταλαιπωρα τα ζωα της γειτονισας μου θα βοηθησω με οποιον τροπο μπορω και εγω προσωπικα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back