Siberian-maniacs

ΩΡΙΩΝ19496

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ηλίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1.788 μηνύματα.
Για να ανοίξεις ένα θέμα για maniacs στο My Cat, πρέπει να είσαι μεγάλος θαυμαστής της συγκεκριμένης φυλής.

Δεν ξέρω αν είμαι ο πρώτος, που φέρνει γάτα Σιβηρίας στην Ελλάδα, ξέρω όμως ότι δεν είναι ευρέως γνωστή.

Μέσα στο forum υπάρχει ένα σχετικό άρθρο, που παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά της Σιβηρικής γάτας, δεν θα διαφωνήσω καθόλου με το περιεχόμενο του. Πιστεύω στην φυλή αυτή, γιατί έχει κάτι το διαφορετικό, από τις υπόλοιπες φυλές και πρέπει να ομολογήσω ότι η Siberian Mackerel tabby παρομοιάζει απόλυτα με μια τίγρη. Αυτό δεν αναιρεί ότι το mackerel δεν το βρίσκεις και σε άλλες φυλές, αλλά το στρογγυλό κεφάλι, τα μικρά αυτιά, τα γερά πόδια, το μικρό αλλά μυώδες και σφικτό σώμα, σε συνδυασμό με την ταχύτητα, τα άλματα, την παρατολμία, την εξερεύνηση και την περιέργεια της τίγρεως, όλα αυτά τα έχει η Σιβηρική Γάτα.

Έχω διαβάσει πολλά άρθρα στο internet για την Σιβηρική Φυλή, όπως εξάλλου και άλλοι γατόφιλοι, η προσωπική μου επαφή και γνωριμία, όμως, με 10 γάτες Σιβηρίας πριν από περίπου 2 μήνες, όταν πήρα τον γάτο μου, από την Φινλανδία και από τότε η καθημερινή ζωή μου με τον Orpheus-Shere Khan, και γνωρίζοντας ότι η φυλή δεν είναι ευρέως γνωστή στην Ελλάδα, μου δημιούργησε την ανάγκη να σας γνωρίσω την αγαπημένη μου φυλή και γιατί όχι να βρεθούν και άλλοι οι οποίοι θα πάρουν γάτα Σιβηρίας σπίτι τους.

Για το λόγο αυτό καλώ όσους επιθυμούν από οποιοδήποτε σημείο της γης να προσθέσουν ή να εμπλουτίσουν την γνώση τους σε αυτό το άρθρο, σχετικά με τις γάτες Σιβηρίας.

Τώρα πια ο Orpheus-Shere Khan (ο γάτος μου) έχει προσαρμοστεί στο περιβάλλον του σπιτιού μας και με το καινούργιο γατόδενδρο, που πήραμε πιστεύω ότι σιγά-σιγά θα αναπτύξει λίγο το ημίμακρο τρίχωμα του. Οι γάτες Σιβηρίας είναι συνηθισμένες να ζουν, να κυνηγούν και να κοιμούνται στον πάγο. Για το λόγο αυτό το τρίχωμα τους εκτός από αδιάβροχο, είναι και πυκνό και με πάρα πολλούς χρωματισμούς. Στην Ελλάδα ξέρω ότι το κλίμα δεν βοηθάει στην ανάπτυξη του τριχώματος τους, γιατί έχουμε συνήθως καλοκαιρία, ενώ οι γάτες αυτές είναι εφοδιασμένες από την φύση για να αντέχουν σε 7 μήνες χειμώνα, 2 μήνες άνοιξη ή φθινόπωρο και 3 μήνες καλοκαίρι 12 βαθμών.

Ο γάτος μου είναι παράτολμος, απρόσεκτος, περίεργος, ομιλητικότατος, τρυφερός, του αρέσουν οι κρυψώνες όσο ψηλά και αν είναι, ατρόμητος, γενναίος, τον ενοχλεί ο θόρυβος και όταν πρόκειται να παίξει περνάει από οποιοδήποτε σημείο αδιαφορώντας για τα αντικείμενα που υπάρχουν στο χώρο. Έχω παρατηρήσει σιωπηλά πως ο γάτος μου πλησιάζει ένα δωμάτιο, απʼ όπου πηγάζει ένας περίεργος ήχος, που του προκαλεί την περιέργεια και θέλει να δει την πηγή του ήχου. Καταρχάς δεν φοβάται, αν και δεν έχει οπτική επαφή με το σημείο, πλησιάζει ακάθεκτος και να βρεθεί μπροστά σε κίνδυνο με την ταχύτητα του, ξεφεύγει. Δεν τον ενδιαφέρει αν θα τρέξει 300 μέτρα ή θα ανέβει 4 μέτρα ψηλά, ή θα χωθεί σε κρύπτη, αρκεί να σωθεί. Αν ανέβει τόσο ψηλά, που φαίνεται σε μας αδιανόητο για να κατέβει, εκείνος θα βρει τον τρόπο για να το καταφέρει.

Δεν φοβάται τα ύψη, θέλει την θαλπωρή, αλλά θέλει να έχει και ανοικτό παράθυρο για να βγει μια βόλτα στο μπαλκόνι. Αν ακούσει ομιλίες ή ήχους από τον δρόμο πρώτος θα πάει για να δει τι συμβαίνει. Όταν είχε πρωτοέρθει ζούσε σε ένα δωμάτιο, τον χάσαμε, όταν τον βρήκαμε μετά από ώρα, ήταν σε ένα κενό 10 εκατοστών που άφηνε η ντουλάπα με το ταβάνι.
Μία άλλη φορά βρέθηκε σε ένα ράφι με βιβλία, όπου χρειάστηκε να ανέβει από τα χαμηλά ράφια σκαρφαλώνοντας. Για να μπορέσεις να βρεις την κρυψώνα μιας Σιβηρικής Γάτας πρέπει να είσαι επινοητικότατος.

Όταν όμως κερδίσεις την εμπιστοσύνη μιας Σιβηρικής καταλαβαίνεις τι σημαίνει αφοσίωση. Όταν την καλείς έρχεται, γνωρίζει το όνομά της, δέχεται να της βάλεις λουρί, ακόμα και να την βγάλεις βόλτα με αυτό, αν χρειαστεί.

Σχετικά με το τρίχωμα του είναι Black Mackerel Tabby, ημίμακρο και όταν το μυρίσεις, μυρίζει σαν αρκουδάκι. Μπορείς να βρεις όλους τους χρωματισμούς, δίχρωμους, τρίχρωμους, αλλά η βάση του τριχώματος είναι μονόχρωμη, εκείνο που δίνει την πολυχρωμία είναι η ανάπτυξή του και το δεύτερο στρώμα, που αναπτύσσεται με τις καιρικές συνθήκες. Λέγεται ότι είναι υποαλλεργικές, βασικά τους λείπει μια πρωτεΐνη, που τους δίνει αυτό το προτέρημα και πάλι είναι σχετικό, γιατί δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

Ένας γάτος Σιβηρίας στο χιόνι.

P1020108.jpg

Ο γάτος μου Orpheus-Shere Khan

PICT1634my.jpg

Σας περιμένω λοιπόν για να γίνουμε η ομάδα των Σιβηρικών.

Ο Σιβηρομανιακός.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τελεια φυλη και τρελαινομαι για τιγρε..ευχομαι να μαζευτειτε πολλοι να γνωρισουμε και εμεις αυτη την πανεμορφη γατα..:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι Άρχοντας ειν αυτός?? Τρελαίνομαι!! :up:

τελεια φυλη και τρελαινομαι για τιγρε..ευχομαι να μαζευτειτε πολλοι να γνωρισουμε και εμεις αυτη την πανεμορφη γατα..:D

Είναι όμορφη φυλή. Ελπίζω να μας διαφωτίσει περισσότερο η εκτροφέας του, που έχει βάλει αρκετά post και στο κύριο μου θέμα, που παρακολουθήσαμε την άφιξη του.

Τι Άρχοντας ειν αυτός?? Τρελαίνομαι!! :up:

Πρίγκηπας Τυφώνας Ορφέας-Σιρχάν και η σύζυγος του Αναστασία-Ορόρα.:up:

παω να τρυπωσω και εγω στο θεμα σας..:up:

Επικοινώνησα χθές με την εκτροφέα του Orpheus-Shere Khan, η οποία διάβασε την αναφορά μου στην υποαλλεργικότητα των Σιβηρικών και μου είπε, οτι εκείνη δεν θα έδινε ποτέ ένα Σιβηρικό γατί σε έναν αλλεργικό άνθρωπο.

Ωωωωωωωω,και θεματακι για τα Σιβηριας;:DΩραια,να μπαινουμε να χαζευουμε πανεμορφα τιγρακια με φουντωτες ουρες!!!:up::up::up:

Ωωωωωωωω,και θεματακι για τα Σιβηριας;:DΩραια,να μπαινουμε να χαζευουμε πανεμορφα τιγρακια με φουντωτες ουρες!!!:up::up::up:

Καλημέρα και απο το θεματάκι για τα Σιβηρικά, όπου θα μελετήσουμε:D, θα φιλήσουμε:kiss:, θα θαυμάσουμε:up: και θα ζουπήξουμε:rolleyes: την υπέροχη Σιβηρική Φυλή. Και επειδή τα λόγια είναι περιττά, ως αναφέρει και το άσμα, ας θαυμάσουμε δύο όμορφα σιβηρικά.

Koorespentu9-1.jpg

To χιονογατο ειναι χαρμα οφθαλμων!!!Ειναι πιο κοντα στην αγριογατα παρα στην οικοσιτη,αγριμακι,κουκλι!!!:inlove::inlove::inlove:

To χιονογατο ειναι χαρμα οφθαλμων!!!Ειναι πιο κοντα στην αγριογατα παρα στην οικοσιτη,αγριμακι,κουκλι!!!:inlove::inlove::inlove:

Ο Χιονόγατος κυνηγάει για να φέρει φαγητό στην Κυρία των Σαλονιών.

Kαλημερα!
Πως μπορω να γραφτω στο club σας? :P
Ειμαι fan εδω και ετη πολλα:)

Kαλημερα!
Πως μπορω να γραφτω στο club σας? :P
Ειμαι fan εδω και ετη πολλα:)

Καλημέρα σας κυρία μου, μα νομίζω οτι είσαστε ήδη γραμμένη, απλά δεν είχατε περάσει απο τα γραφεία μας, για να υπογράψετε την σχετική αίτηση. Τώρα που υπογράψατε ηλεκτρονικά, σας καταχωρήσαμε και επίσημα ως "Siberian Active Member":P:P

και εγω θελω να κανω αιτηση!!:)να την κανω μεσω κεπ και να σας την αποστειλω με φαξ;;:rolleyes::rolleyes:

και εγω θελω να κανω αιτηση!!:)να την κανω μεσω κεπ και να σας την αποστειλω με φαξ;;:rolleyes::rolleyes:

Όχι και το e-mail καλό είναι, φτάνει "Siberian Active Member"

εσεις εχετε μεσο... δε παιζω;):P

:)Επειδη ειναι περασμενη η ωρα και οι υπηρεσιες εχουν κλεισει,για να καταθεσω αιτηση,μπαινω στο κλαμπ με τσαμπουκα,αλλωστε εχουμε κι ενα πριγκιπικο αξιωμα εμεις(βλεπε Μπριζιτ),οποτε ,καντε ακρη να περασουμε.:lol::lol:
Απιθανα γατουλια και τρομερο τριχωμα....και ολα τα υπολοιπα χαρακτηριστικα τους.
Προσκυνω σας....;)

Τέλειο το θεμάτακι!!!:P:P:PΈχουμε να κάνουμε τρελό οφθαλμόλουτρο και να μάθουμε και πληροφορίες για αυτά τα εξαίσια τιγρόγατα!!!!:D:D:D:D

:)Επειδη ειναι περασμενη η ωρα και οι υπηρεσιες εχουν κλεισει,για να καταθεσω αιτηση,μπαινω στο κλαμπ με τσαμπουκα,αλλωστε εχουμε κι ενα πριγκιπικο αξιωμα εμεις(βλεπε Μπριζιτ),οποτε ,καντε ακρη να περασουμε.:lol::lol:
Απιθανα γατουλια και τρομερο τριχωμα....και ολα τα υπολοιπα χαρακτηριστικα τους.
Προσκυνω σας....;)

Μόνο και μόνο για το προσκύνημα...;) γίνεσαι δεκτή <Siberian Active Member>. Σκέπτομαι να βγάλω και σφραγίδα για το Club, πως σας φαίνεται η ιδέα:hmm: Περιμένω απαντήσεις για να προβώ στην παραγγελία:lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back