Alni
Νεοφερμένο μέλος
Συγνώμη για τον τίτλο στα αγγλικά δεν ήξερα πως να το μετάφρασω. Παρακολουθώ ένα site με γατοπροιοντα και σήμερα είδα REMINDER: Why Clay Cat Litter is Evil Ισχύει? ουσιαστικά λέει ότι οι άμμοι που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι Είναι επικίνδυνες. Τι άλλες εναλακτικες υπάρχουν στην Ελλάδα? και θα ήθελα την άποψη σας στο άρθρο γιατί συνήθως υπάρχουν δυο πλευρες στα περισσότερα θέματα. Ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπερα.Το αρθρο τωρα,δεν χω χρονο να το διαβασω..ομως...ο μπεντονιτης...μπορει να ειναι και επικινδυνος(..αμμοι τυπου ever clean,biocats κλπ)...διοτι...εχουν βρεθει πολλες φορες ιχνη αμιαντου...δεν χρειαζεται νομιζω να αναφερουμε ποσο επικινδυνο ειναι αυτο,ολοι γνωριζουμε τι εστι αμιαντος.Μαλιστα υπαρχει και ενα θεμα με αυτη τη συζητηση,μονο που τωρα δεν εχω χρονο να ψαξω να το βρω..και δεν θυμαμαι και τον τιτλο.

Η εναλλακτικη για μενα ειναι οι οικολογικες..το εχω ξαναγραψει οτι εχω βρει μια καταπληκτικη,και μαλλον θα το γραψω και στα αρθρα,στις κριτικες.Ειναι απο καθαρο ξυλο,σε μορφη κυλινδρων,που οταν κατουρανε τα μικρα μας..το κατουρημενο ξυλακι γινεται σκονη..και την αφαιρεις.Δεν μυριζει ΚΑΘΟΛΟΥ...αντιθετα με την biocats,που επαιρνα πριν...ειμαι απολυτα ικανοποιημενη..και σιγουρα ειναι πολυ πιο υγειηνη..ασε που δεν σηκωνει και καθολου σκονη,σε αντιθεση με τις αλλες..που σηκωνουν..αρα την εισπνεουν κιολας τα μικρα μας..αλλα και εμεις.
Για τις κρυσταλικες δεν γνωριζω ακριβως...κατι ειχα διαβασει και για αυτες..αλλα δεν μπορω να θυμηθω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Λοιπον..εχω νεα!!! πηγα χτες στον κτηνιατρο μου..και λεω..δεν κοιτω τι αλλες αμμους εχει;; και...ω το θαυμα...ειχε μια,η οποια ειναι απο ξυλο!!! ξυλο και πριονιδι..Γραφει λοιπον η συσκευασια οτι: παρασκευαζεται απο 100/100 φυσικες ινες ξυλου και πριονιδι.Δεν περιεχουν επιβλαβης ουσιες..και ειναι βιοδιασπωμενη.Εξουδετερωνει τις δυσαρεστες οσμες κλπ.Απο οτι καταλασβα..μαλλον ειναι γερμανικο προιον,..αλλα δεν ειμαι σιγουρη.Ειναι μαλλον της εταιριας..witte Molen.Λεγεται TOP FRESH WOOD...
ιδου η συσκευασια....
![]()
και ιδου πως ειναι οι "κοκκοι"...
![]()
βασικα..εινβαι ξυλινα κυλινδρακια...
Δεν γνωριζω καθολου αν κανει καλη δουλεια...απλα την αναφερω ως κατι καινουργιο,που φαινεται πιο υγειινο....αυριο θα εχω τις πρωτες εντυπωσεις...μακαρι να ειναι καλες...Η τιμη ειναι 8.50 ευρω τα 8 λιτρα..(σημειωτεον οτι ειναι πολυ πιο ελαφρια απο την biocats την δεκακιλη...μιλαμε για παρομοια συσκευασια..
επαναφερω το θεμα μετα απο καιρο..διοτι τωρα...εχω οντως εντυπωσεις.Ειναι απλα καταπληκτικη.Δεν μυριζει καθολου...(καμια σχεση με biocats,που επαιρνα παλια).Τα μικρα μου τελικα την συνηθισαν,δεν σηκωνει καθολου σκονη,δεν μεταφερεται σε κρεβατια..και ειναι σιγουρα πολυ πιο υγειηνη..για τους λογους που αναφερθηκαν παραπανω.Την τιμη μου την εριξε πολυ ο γιατρος μου,γιατι βρηκε προμηθευτη που τη δινει πολυ πιο φτηνα.7 ευρω την εχει τωρα..
,θελω περιπου 3 συσκευασιες το μηνα..ή το πολυ 4..δεν ειμαι σιγουρη για αυτο,γιατι δεν το εχω κοιταξει ποτε επι τουτου...καθαριζεται πολυ ευκολα,αν εχεις τρυπητη αμμολεκανη,και κυκλοφορουν στην ελλαδα.Εγω βεβαια εχω ιδιοτροπια και θελω κλειστη,και δυστυχως δεν εχω βρει κλειστη αμμολεκανη τρυπητη ακομα,οποτε απλα αφαιρω τη σκονη(οταν κατουρανε τα μικρα μας..τα ξυλακια γινονται σκονη και καθεται στον πατο της αμμολεκανης)..με φτυαρακι.Οποιος τη βρει,συνιστω να την δοκιμασει..
lionessking
Νεοφερμένο μέλος
προκαλει προβληματα οχι μονο στην γατα αλλα και στους ανθρωπους. Λενε οτι ειναι καρκινογονος ουσια. Εγω εχω σταματησει να την χρησιμοποιω εδω και χρονια. Υπαρχουν και στην ελλαδα οικολογικες εκτος απο την world's best cat litter. Μη σε ξεγελα η τιμη. Ειναι πιο ακριβες, αλλα διαρκουν περισσοτερο. Πχ στον δικο μου χρησιμοποιω αμμο απο αρακα και τα 6.8 κιλα μου διαρκουν γυρω στους 4-5 μηνες.
γνωριζει κανεις αν υπαρχουν αυτες οι μαρκες( swheat scoop και p-pod)εδω γιατι δεν τις εχω βρει πουθενα!
catandie
Δραστήριο μέλος
οι οικολογικες ειναι πιο καλες στο θεμα με τις οσμες. Εγω δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα με οσμες παρολο που εχω ανοιχτες λεκανες. Αυτη η αμμος εχει ενα παρα πολυ καλο πλεονεκτημα, δεν σκορπαει σε ολο το σπιτι. Θα με βολευε πολυ να την χρησιμοποιουσα, αλλα ο ναρουτο δεν πατουσε καν μεσα στην λεκανη και οταν τον εβαζα μεσα πεταγοταν λες και πατουσε σε αναμμενα καρβουνα. Μετα την ανακατεψα με αλλη οικολογικη αμμο και παλι δεν πηγαινε. Τα κρατουσε πανω του ο καημενος. Αν βρεις αμμο απο πευκο που κανει σβωλους (ειδικα την feline fresh) παρτην χωρις 2η σκεψη. Ειναι η πιο τελεια αμμος που εχω χρησιμοποιησει ποτε!
Που την βρισκεις αυτην?

nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Επισης σε οnline pet shops μπορεις να βρεις τετοιου τυπου αμμο και να την παραγγειλεις internetικα.
Εχει στο plus4you και στο onlinepetshop (σιγουρα εχει και σε αλλα παντως).
catandie
Δραστήριο μέλος
Catandie μπορεις να κανεις μια βολτα σε καποια pet shop στην πολη σου, φερνουν πια αρκετα οικολογικες αμμους.
Επισης σε οnline pet shops μπορεις να βρεις τετοιου τυπου αμμο και να την παραγγειλεις internetικα.
Εχει στο plus4you και στο onlinepetshop (σιγουρα εχει και σε αλλα παντως).
Σ ευχαριστω πολυ... ελεγα μηπως ξερεις καποια συγκεκριμενη, εχω 2 γατες μεσα στο σπιτι, και δεν μπορω να αλλαζω οοοοοοοοολη την αμμο καθε 4 μερες, ειναι εντελως αντιοικονομικο.....
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
catandie
Δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool