SOS Βγάζει το ένα γατάκι απο το καλάθι!!

ΕΙΡΗΝΗ11729

Νεοφερμένο μέλος

Η ΕΙΡΗΝΗ11729 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει από Νέα Ιωνία (Αττική). Έχει γράψει 117 μηνύματα.
Χθές η γάτα μου γέννησε 3 γατάκια.Όλα πήγαν καλα.. ΑΛΛΑ! Σήμερα το πρωι π'ηγα να τα τσεκάρω και το ένα ήταν έξω απο το καλάθι.. Δεν μπορεί να βγήκε μόνο του! Ειναι πού μωρό! Να προσθέσω οτι έχει γεννλησει άλλη μια φορά με τα ίδια συμπτώματα ('Εβγαζε το ένα γατάκι έξω) και τελικά το χάσαμε.. Περιμέω να σχολάσω να τα πάω στο γιατρό.. Δεν ξέρω τι να κάνω.. :(:(:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα πάει βόλτα... προφανώς δεν αισθάνεται ασφάλεια εκεί που είναι τωρα.
Αν είσαι μπροστά παρακολούθα την πού θα το πάει και φτιάξε φωλιά εκεί.

αλλιώς πές να το ξαναβάλουν μέσα... και θα το ξανακάνει σίγουρα και τότε αν είσαι μπροστά βλέπεις εσύ που θέλει να τα πάει.

Αν τα πάς στον γιατρό εξαιτίας της βόλτας, νομίζω δεν χρειάζεται... είναι φυσιολογική συμπεριφορά.. και ένα έξτρα στρες, αυτήν την στιγμή δεν νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως το ακουμπήσατε καταλάθως πρίν πλύνετε τα χέρια σας ή το άγγιξε κάποιος άλλος με τον ίδιο τρόπο ή αυτός ο άλλος ήταν άγνωστος;:hmm: Μήπως έχετε κάποιο άλλο ζωάκι στο σπίτι και ήρθε σε επαφή με το γατάκι και της ξενίζει η μυρωδιά;:hmm: Μήπως είναι άρρωστο και το απομακρύνει για να προστατέψει τα υπόλοιπα;

Πραγματικά αλλόκοτη συμπεριφορά...:confused::/:

Να σας ζήσουν τα γατουλάκια.:)

Τα πάει βόλτα... προφανώς δεν αισθάνεται ασφάλεια εκεί που είναι τωρα.
Αν είσαι μπροστά παρακολούθα την πού θα το πάει και φτιάξε φωλιά εκεί.

αλλιώς πές να το ξαναβάλουν μέσα... και θα το ξανακάνει σίγουρα και τότε αν είσαι μπροστά βλέπεις εσύ που θέλει να τα πάει.

Πολύ φοβάμαι οτι δεν το κάνει γι αυτό.. Είναι συγκεκριμένο το γατάκι πο έβγαλε.. Το πιο μικρο! Και τώρα που περασε η αδερφή μου απο το σπίτι να τα δει πάλι έξω το είχε! Το έπιασε κ το ξαναέβαλε στο καλάθι!Είμαι πολύ αγχωμένη αυτή τη στιγμή.. Έτσι και με το άλλο λέγαμε και τελικά το χάσαμε γιατί ήταν συνέχεια έξω και δεν έτρωγε!! Γίνεται απο τόσο μικρό να το ταϊζω εγώ?? Δεν θέλω να πάθει τίποτα το μικούλι!

Μπορεί να μην το θέλει.. για διάφορους λόγους. Υπάρχουν γάτες που δεν θέλουν κανένα.. και τότε ή δεν τα καταφέρνουν ή αναλαμβάνει κάποιος να τα ταίζει κάθε 2 ώρες και να τα μεγαλώσει.

Θα πρότεινα να αγοράσετε μπιμπερό για γατάκια και το ειδικό γάλα, και να το βάλετε σε μια θερμοφόρα να είναι ζεστό. Μπορεί αύριο μεθαύριο να το κάνει και με άλλα... Χρειάζεται ζέστη και φαγητό.
ΕΔΩ ενα Άρθρο για βοήθεια.

Μήπως το ακουμπήσατε καταλάθως πρίν πλύνετε τα χέρια σας ή το άγγιξε κάποιος άλλος με τον ίδιο τρόπο ή αυτός ο άλλος ήταν άγνωστος;:hmm: Μήπως έχετε κάποιο άλλο ζωάκι στο σπίτι και ήρθε σε επαφή με το γατάκι και της ξενίζει η μυρωδιά;:hmm: Μήπως είναι άρρωστο και το απομακρύνει για να προστατέψει τα υπόλοιπα;

Πραγματικά αλλόκοτη συμπεριφορά...:confused::/:

Να σας ζήσουν τα γατουλάκια.:)

Τη γάτα μου τη βοήθησα εγώ να γεννησει. Τα έπιασε εγώ τα μικρά (είχα πλύνει τα χέρια μου με bedadine) τα 2 όμως! Γιατί το ένα μόλις γύρισα από τη δουλειά το είχε ήδη γεννήσει! Και είναι αυτό που βγάζει συνέχεια έξω!

Ενδεχεται να εχει προβλημα το μικρο και γι αυτο το λογο να το απομακρυνει. Παρτης γαλα απο φαρμακειο η πετ σοπ η κτηνιατρειο οπως σου ειπε ηδη η julia, και ειδικο μπιμπερο. Το μονο που θα παθει αν επιζησει τελικα, ειναι να μην εχει αντισωματα οποτε θα ειναι πιο επιρρεπες σε ασθενειες και θα χρειαζεται πολυ προσοχη ακομα κι αν εμβολιαστει...:/:

Μην προσπαθείς να βρείς την αιτία... είναι πολλά και μπορεί να μην έχουν σχέση με εσένα.. καλύτερα να δείς απο δώ και πέρα τι θα κάνετε, και ο χρόνος που περνάει είναι πολύ σημαντικός.

Τη γάτα μου τη βοήθησα εγώ να γεννησει. Τα έπιασε εγώ τα μικρά (είχα πλύνει τα χέρια μου με bedadine) τα 2 όμως! Γιατί το ένα μόλις γύρισα από τη δουλειά το είχε ήδη γεννήσει! Και είναι αυτό που βγάζει συνέχεια έξω!
Μήπως γι' αυτό έχει διαφορετική μυρωδιά;:hmm:Ίσως να χρειάζεται να προσπαθήσετε να το καθαρίσετε όπως κάνατε με τα άλλα 2.:confused:

Αλλά επειδή δεν είμαι πολύ σίγουρη,θα μπορούσατε να το ταΐσετε μόνη σας με το γάλα που θα σας δώσει ο γιατρός. :)

Είπατε πως είναι μικρότερο,ε;:hmm: Ίσως την ενοχλεί μπου είναι διαφορετικό στη μυρωδιά και στο σώμα...:confused:

Καλημέρα σε όλους, επανέρχομαι με καλά νεα. Χθες πήγαμε στο γιατρό.Ολοι είναι υγιείς.(μητέρα και γατάκια) Και είδα κάτι που μου έκανε εντύπωση. Το γατάκι βγαίνει μόνο του έξω. Χθές ήμουν πολλές ώρες μαζί τους και το είδα.!! Και επίσης με ξύπνησε το βράδυ η γάτα. Σηκώθηκα και είδα το μικρό στην άλλη μεριά του δωματίου! Μα πως το κάνει αυτό τόσο μικρό γατάκι:hmm::hmm:? Απο χθες το βράδυ πάντως δεν έχει βγει καθόλου και ευτυχως!! τρωει κανονικότατα. Βέβαια μου είπε ο γιατρός να έχω το νου μου μήπως χρειαστεί να το ταϊζω συμπληρωματικά.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Αν δεν έχει τοιχώματα η φωλιά φυσικά και θα βγαίνει.. και θα ακολουθήσουν και τα άλλα, ειδικά μόλις δυναμώσουν. Θα σου έλεγα να βάλεις μια κουτα με τοιχώματα.:)

η κεραμιδόγατα που είχα όταν ήμουν μικρή διάλεγε σε κάθε γέννα το αδύναμο ή το προβληματικό γατί και το πέταγε έξω από τη φωλιά. κάποια φορά είχα καταφέρει να συντηρίσω με γάλα ένα μικρούλι και με το να το βάζω κάθε τόσο μέσα στη φωλιά. το γάτί έζησε. μόλις έρχισε να περπατάει είδα γιατί το πέταγε η γάτα από τη φωλιά. το γατί στον ελεύθερο κόσμο θα ήταν καταδικασμένο γιατί έσερνε το πίσω πόδι του. εκ γεννετής. δεν ξέρω πως το ήξερε η γάτα μου, αλλά το είχε διαλέξει και το είχε πετάξει έξω. ο γάτος ζεί ακόμη γιατί τον πήρε οικογένεια και τον φρόντιζει. ελέυθερος αδέσποτος θά είχε γίνει βορά στους σκύλους. η γάτα το ήξερε. είναι σκληρά ζώα. διαλέγουν μόνο τα καλύτερα και υγιέστερα μωρά να μεγαλώσουν.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back