SOS Βοήθεια για διάσωση γατιών

RedCat

Διάσημο μέλος

Η RedCat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.443 μηνύματα.
καλησπέρα σε όλους,
μετά το πολύ δυσάρεστο γεγονός που μου έτυχε με το αδεσποτάκι που το πάτησε αυτοκίνητο, θα ήθελα να παρακαλέσω όποιον μπορεί να διασώσουμε 2 γατάκια απο το απέναντι σπίτι οπου γέννησε μια απο τις αδεσποτες που τριγυρνανε εδω και το ανακαλύψα τώρα. Τα γατάκια θα μπορούσαν να υιοθετηθούν (στην καλύτερη περίπτωση) αλλα και να πάνε κάπου που να μην διατρέχουν κίνδυνο...σε κάποιο κήπο ίσως αλλα περιφραγμένο καθότι η δικιά μας πυλωτή είναι ανοιχτή από παντού και άρα όχι ασφαλής.
Το σπίτι το νοικιάζει μια οικογένεια αλβανών, που ενω ως τώρα νόμιζα ότι έδειχνε ανοχή στο γεγονός σήμερα είδα το κοριτσάκι της οικογενειας (ιδιαίτερα ευαίσθητο) να ρίχνει με το λάστιχο, νερό στα γατάκια για να φύγουν (λες και ήταν ποντίκια). Πήγα κάτω και της είπα να κάνει λίγο υπομονή για να τα πάρουμε και εκείνη την ώρα βγήκε ο μπαμπας-αλβανος και μου λεει: αντε ναι γιατι θα τα παρω και θα τα πετάξω στον κάδο...οπως καταλαβαίνετε είναι πολυ σημαντικο οτι γίνει να γίνει γρήγορα.
1) συγνώμη για το μακροσκελες μήνυμα
2) μη με πει κανενας ρατσιστρια γιατί θα γίνω οπου να'ναι..
3) Βοηθηστε καποιος σύντομα παρακαλώ, δεν θελω να δω παλι αυτό το θεαμα που είδα χθες...έστω ας φιλοξενηθούν κάπου σε περιορισμένο χώρο και θα κανουμε τα αδύνατα δυνατά να τα δώσουμε.. θα αναλαβουμε και τα έξοδα των εμβολιασμών τους εν ανάγκη..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ποπο ρε συ.. μακαρι πραγματικα να μπορουσα να σε βοηθησω..:( :/: :( ελπιζω να βρεθει καποιος εστω και για λιγο..:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νότα εγώ μένω στο Μαρούσι και από το στενό μας περνάνε ελάχιστα αυτοκίνητα και είναι γεμάτο κήπους. Έχουμε κι άλλα νεογέννητα γατάκια που κυκλοφορούν στη γειτονιά και τα ταίζει αρκετός κόσμος. Στην πολυκατοικία μας έχουμε 600 τμ κήπο, όπου θα μπορούν να γυρίζουν ελεύθερα. Στην χειρότερη αν δεν βρεις κάτι καλύτερο μπορούμε να κανονίσουμε μια μετακόμιση και θα τα προσέχω κι εγώ κι ο Αριστείδης.

ποσο ειναι σε ηλικια?περιπου

Nota η κατασταση ειναι επειγουσα , δεν πειραζει αν δεν εχεις χωρο παρε ενα γατοφορο και παρτα επειγοντως απο εκει γιατι ειναι επικυνδυνο περιβαλλον , κρατατα και σε γατοφορο εν αναγκη καποιες ωρες η στο μπανιο σου και θα βρεθει καποιος να τα παρει θα κανουμε ολοι οτι μπορουμε αλλα παρτα απο εκει επειγοντος σημερα η αυριο. Μην αφησεις να σκωτωθουν κι αυτα γιατι αν αργησεις ψαχνοντας αλλον να σε βοηθησει αυτο θα γινει, παρτα και μετα βλεπουμε ποιος θα τα φιλοξενησει.. βαλε κονσερβα μεσα στο γατοφορο και κλεισε την πορτα με σκοινακι εν αναγκη

Καθονται να τα πιασεις;;;;
Εγω ενα χτημα που εχουμε θα μπορουσα να το προτεινω αλλα ειναι εκτος Κορινθου. Παει μονο ο πατερας μου και ταιζει κι αλλα γατακια που εχω παει εκει αλλα δεν ειναι απολυτα περιφραγμενο. Μονο αν θελησουν τα ιδια θα μεινουν
:hmm: :hmm: :hmm:

νομίζω ότι θα καταφέρω να τα πιάσω.
Myrto, είναι περίπου 2 μηνών. Το ένα ασπρόμαυρο και το άλλο γκρι τιγρέ με άσπρο. Νομίζω ότι ήταν και ένα κοκκινο αλλα δεν το είδα χθες. Λες να μπορέσουμε να τα δώσουμε?? Παιδιά το ποσο σοκαρίστηκα με το θεαμα ένα μικρο κορίτσι να αντιμετωπίζει έτσι ζώα δεν μπορώ να σας το περιγράψω, είχα περάσει και το χθεσινό... Σήμερα θα προσπαθήσω μάλλον να τα βάλω στη γατοφόρο, αλλα καλό θα ήταν να μεταφερθούν άμεσα, δηλαδή όπου είναι να μεταφερθούν να μεταφερθούν αμέσως. Γιασμίν, εννοείται οτι το πρώτο που σκέφτηκα ήταν αυτό, αλλα γι'αυτό σας ζητάω την βοήθεια σας καθώς δεν γίνεται. και προχθές με το γατάκι το ανέβασα επάνω και το εκλεισα για λίγο στο μπάνιο, δεν μπορείς να φανταστείς τι έγινε από τα άλλα δύο...ο Τσε για ώρα μετά ήταν αγριεμένος (σε σημείο να μην πλησιάζεται και η μικρή με την τρίχα κάγκελο), αναγκαστηκα λοιπόν να τον βάλω στην πυλωτή κάτω...με τα γνωστά αποτελέσματα....:(
Οτι κανω θα το κάνω το απόγευμα. Catlover, σε ευχαριστώ. Στην αναγκη αν δεν βρεθεί κάτι θα τα φέρουμε εκεί, αν νομίζεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα...:) . Χριστίνα και σένα σ'ευχαριστώ αλλα φοβαμαι οτι δεν θα μείνουν πολύ σε ένα μη προστατευμένο χώρο. Βλεπεις η μανούλα τους είχε την εξυπνάδα να τα γεννήσει σε ένα απόλυτα περιφραγμένο κήπο αλλα οι ανθρωποι εχουν διαφορετική άποψη...

Επίσης ίσως θα μπορούσαν, αν συμφωνείς και εσύ Γεωργία (Catlover) να μετακομίσουν άμεσα σε σένα και ταυτόχρονα να βάλουμε και αγγελίες υιοθεσίας ή αφισούλες. Αν και πιστεύω ότι μπορεί και να τους αρέσει πολύ στον κήπο σου όπως το περιγράφεις..:)

Καλημέρα
Παλιότερα στον κήπο έκανε βόλτες κι ένα κουνελάκι που είχαν παρατήσει από ένα διπλανό σπίτι και είχαμε δωρεάν κούρεμα γκαζόν.:D Ευτυχώς είναι όλοι φιλόζωοι στην πολυκατοικία και δεν θα πουν τίποτα. Η μανούλα τους που βρίσκεται? Ελπίζω να τρώνε φαγάκι.

Νοτα καλημέρα!
Τι εγινε τελικά?
Τα γατάκια πιάνονται ή είναι άγρια?

Νότα, επειδή είναι τόσο επείγον να μεταφερθούν τα γατάκια από κει, μπορώ προσωρινά να τα πάρω κι εγώ (που είμαστε και κοντά) και να τα κρατήσω για λίγο στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας μου. Είναι περιφραγμένος με αρκετά ψηλούς τοίχους και φυτεμένος. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι ένοικοι της πολυκατοικίας δεν είναι καθόλου φιλόζωοι και αργά ή γρήγορα θα δημιουργήσουν πρόβλημα αν τα πάρουν χαμπάρι. Αλλά για λύση ανάγκης, για μια-δυό μέρες, νομίζω ότι θα είναι οκ...

Τωρα θα λεγα πολα ρατσιστικα απ το μυαλο οπως και στους περισσοτερους αλλα δεν θα σχολιασω καλυτερα.Θα πρεπε να κανεις κατι γρηγορα διοτι αυτοι δεν νομιζω να εχουν υπομονη ουτε μια μερα για α τα πεταξουν στους καδους

Παιδιά ας μην τσουβαλιάζουμε!
Αλβανοί ήταν και οι πρώην γείτονες μου, οι οποίοι οχι μόνο δέχονταν ανενόχλητα τις επισκέψεις του γάτου μου στο μπαλκόνι τους και κάποιες φορές και μέσα στο σπίτι τους, (το σκασμένο μας έφευγε συνέχεια και πήγαινε εκεί), αλλά μου άνοιξαν και την πόρτα τους για να τον ψάξω παντού (μέχρι και κάτω από τα κρεβάτια τους) όταν νόμιζα ότι έχει χαθεί και από τον πανικό μου έψαχνα παντού.

Νοτα τι θα γίνει τελικά με τα μικρά?

παιδιά καλημέρα,
εγω θα είμαι σπίτι γύρω στις 4. Το πρωι που έφυγα είδα το ένα μόνο, ίσως το άλλο βεβαια ήταν κρυμμένο. Ισμήνη, θα τα πιάσω με μια δυσκολια βεβαια, αν και ο προβληματισμος μου ειναι οι βλακες εκει. Αν μπορουσε καποιος να με βοηθήσει θα του χρωστούσα μεγάλη χάρη..Η μαμα τους είναι κατω αλλα δεν νομιζω οτι τα θηλαζει πια...Γεωργία νομίζεις οτι θα μπορουσα να τα φερω και σήμερα το βραδυ?

δεν ξέρω βρε Ισμήνη μου...εσύ τι λες?? τα'χω παιξει αυτες τις μέρες ξέρεις....

Τη γατοφόρο ποιος την έχει τώρα?

Νότα έχεις αυτοκίνητο? Εγώ θα είμαι κάπου στο Αιγάλεω κατά τις 6 το απόγευμα και μετά θα γυρίσω Μαρούσι. Αν είναι να συναντηθούμε να τα πάρουμε εμείς, εκτός κι αν θες να παρευρίσκεσαι όταν τα βγάλουμε από την γατοφόρο να δεις αντιδράσεις. Ελπίζω να μην αρχίσουν να κλαίνε τα χρυσά μου που θα χάσουν την μαμά τους. Που ακριβώς μένεις?

θα τα πιάσω με μια δυσκολια βεβαια, αν και ο προβληματισμος μου ειναι οι βλακες εκει. Αν μπορουσε καποιος να με βοηθήσει..
Νότα, αν θέλεις μπορώ να έρθω εγώ, αφού είμαστε κοντά. Αλλά θα αργήσω σήμερα... Κατά τις 8 προβλέπω να επιστρέφω. Αν δεν τα έχεις πιάσει μέχρι τότε, ευχαρίστως να βοηθήσω, όσο μπορώ.

Βασικά μπορώ να τα πάρω για λίγο γιατί λείπει η μαμά μου που μένει από κάτω και μπορώ να τα βάλω εκεί σε 2 δωμάτια ( στα υπόλοιπα είναι ο Φοίβος)Για να είμαι όμως εντάξει υπάρχει η πιθανότητα την Παρασκευή να φύγω για Κεφαλλονιά όποτε.........???????

παιδιά έχω μιλήσει με την Γεωργία και περιμένω να συνεννοηθώ και με τους απέναντι (καθώς τα γατάκια είναι στο χώρο του σπιτιού τους) για να δουμε ποτε θα ειναι εκει για να τα παρω...θα τους πω ότι βρεθηκε ανθρωπος που τα θελει για να μην γίνει κανενα κακο και οτι τους βλεπω...αλλωστε απέναντι είναι..
Η Γεωργία μου λεει οτι ισως ειναι καλύτερο να παμε και τη μαμα μαζί αλλα δεν ξέρω...πιστεύω ότι τα μικρα θα προσαρμοστούν εύκολα...η μαμα ομως θα χασει τελειως την περιοχή της..για πειτε καμμια γνώμη...
Αλίκη, θα σου τηλεφωνήσω αργότερα να τα πούμε
Μυρτο σ'ευχαριστω για την προσφορά αλλα αν φευγεις ΣΚ?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back