SOS!! Βοηθήστε με

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
βασικα δεν ειναι αυτος ο πραγματικος λογος που την πηγα στο χωριο αλλα εκενε ατα3ιες γιατι λερωνε με τιν αμμο ανεβαινε στα επιπλα και μαδουσε παρα πολυ . αυτο εμενα δε με εννοιαζε ο μπαμπας μου ομως την πηγε στο χωριο χωρις τη θεληση κανενος .. και επιπλεον πριν λιγους μηνες ηρθε η θεια μου να μεινει στο σπιτι στην πολυκατοικια μας και εχει αλλεργεια στις γατες !!λολπαντως οταν ξαναπαω στο χωριο θα σας φερω φωτο για να δειτε οτι ειναι σε πολυ καλο περιβαλλον
σου το ξαναβαζω για να δεις οτι αλλα λες τη μια...και αλλα την αλλη.......το γραφεις καθαρα....δεν ειναι αυτος ο πραγματικος λογος που την πηγα στο χωριο...κλπ....

τεσπα.........το θεμα σου ειναι να σε βοηθησουμε να μην σε ξεχασει....αυτο γραφεις σαν επικεφαλιδα....και σου λεω λοιπον οτι το πιο πιθανο ειναι να σε ξεχασει και καλα θα κανει....προφανως θα δεθει με αυτους που την φροντιζουν ( ελπιζω να υπαρχουν...) και αυτο εσενα,αν αγαπουσες πραγματικα την πρωην γατα σου,δεν θα επρεπε να σε ενδιαφερει...θα επρεπε να σε νοιαζει αν ειναι καλα και ευτυχισμενη...αυτα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

λοιπον μαλλον θα γραψω τι καταλαβα. η γατουλα εφυγε γιατι ηταν αστειρωτη, ουτε καν εμβολιασμενη, εννοειται μαδουσε και τα εκανε στην αμμο ( για γατα μιλαμε οχι για κουκλακι) και ειχε τασεις φυγης επειδη ηθελε να ζευγαρωσει. ηρθε η θεια στην πολυκατοικια και ηρθε και μια καλη δικαιολογια για να φυγει η γατα!! τωρα η γατα περιφερεται με αλλες γατες, κινδυνευει απο εγκυμοσυνες κτλ...
εγω δεν καταλαβα πως μπορουμε να βοηθησουμε την κατασταση...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλα δεν καταλαβαινω τπτ εδω!!! κατι παει λαθος αυτες τις μερες!!:hmm:

Και εμένα κάτι δεν μου πάει καλά!;)
Η μάλλον μία από τα ίδια...;)

Σαφώς ΔΕΝ λεμε τα ιδια! ;)
Το σπίτι ΔΕΝ ειναι σαν κλουβι! Εγω εχω μεσα στο σπίτι και γατα και σκυλο που τα μαζεψα και τα δυο απ τον δρομο και σε πληροφορώ, οτι ιδιως η γατα, βγαινει στην αυλή αλλα παρ ολο που το σπίτι ειναι μεσα σε χωραφια δεν βγαινει εξω! Ούτε στην σκάλα δεν παει!
Γιατι? Επειδη της αρεσει να ζει μαζί μας. Επειδη στο "κλουβι" της περνά καλα.
Αυτα λοιπον ειναι απλα δικαιολογιες.

Τελος παντων...
Το θεμα ειναι να φροντιζετε η γατα, εκει που ειναι να εμβολιαζεται και να αποπαρασιτωνεται συχνα, και να προστατευεται απο φολες. Τωρα αυτο το τελευταιο πως θα γινει.... Δεν ξερω! Δικη σας ειναι η γατα, δική σας και η ευθυνη.
δεν εχουν ολες οι γατες τις ιδιες προτιμησεις αλα τεσπα για να μη στα πολυλογω φροντιζω για αποπαρασιτωσεις και φολες

πως φροντιζεις για φολες?? δεν καταλαβα...

λοιπον μαλλον θα γραψω τι καταλαβα. η γατουλα εφυγε γιατι ηταν αστειρωτη, ουτε καν εμβολιασμενη, εννοειται μαδουσε και τα εκανε στην αμμο ( για γατα μιλαμε οχι για κουκλακι) και ειχε τασεις φυγης επειδη ηθελε να ζευγαρωσει. ηρθε η θεια στην πολυκατοικια και ηρθε και μια καλη δικαιολογια για να φυγει η γατα!! τωρα η γατα περιφερεται με αλλες γατες, κινδυνευει απο εγκυμοσυνες κτλ...
εγω δεν καταλαβα πως μπορουμε να βοηθησουμε την κατασταση...
βασικα δεν ειναι ακριβως ετσι το θεμα ..

καλα δεν καταλαβαινω τπτ εδω!!! κατι παει λαθος αυτες τις μερες!!:hmm:

Το μονο λάθος ειναι η εντυπωση πολών οτι τα ζωα ειναι αντικειμενα που μπορεις να τους αλλαξεις θεση χωρις να τα ενοχλει τιποτα.
Το μονο λάθος ειναι η εντυπωση πολλων οτι οι δικες μας αναγκες ειναι πανω απ τις αναγκες των ζωντανων πλασματων που ΕΜΕΙΣ επιλέγουμε να φροντισουμε.
Το μονο λάθος ειναι η πίστη πολλων, οτι η γατα, ο σκύλος, ειναι "κτηματα" μας και μπορουμε να τα κανουμε οτι θελουμε αν αποφασισουμε οτι μας ενοχλουν.

Α σιχτιρ πια! (χιλια συγνωμη για το.... ξεσπασμα και το οτι ειμαι λιγο επιθετική, αλλα οντως τις τελευταιες μερες τα χω παρει χοντρα.....)

πως φροντιζεις για φολες?? δεν καταλαβα...
ειναι στον κηπο του χωριου και ετσι δε διατρεχει κινδυνο..

κοιτα αλις , εισαι μικρη στην ηλικια οποτε μερικα πραγματα δεν τα ξερεις...ξερεις οτι σου ειπαν οι γονεις σου..ομως δεν ειναι ετσι ακριβως τα πραγματα...

δεν εχουν ολες οι γατες τις ιδιες προτιμησεις αλα τεσπα για να μη στα πολυλογω φροντιζω για αποπαρασιτωσεις και φολες

Δεν μιλαω για μια γατα αλλα για 6-7 που εχουν περασει απ τα χερια μου.
Ο μονος τροπος να προστατεψεις ενα ζωο απ τις φολες ειναι ητε να το χεις δεμενο με λουρι οταν το βγαζεις βολτα, ήτε να το εχεις μεσα στο σπίτι.
Ολλα τα ελευθερα ζωα κυνδινευουν. Σε διαβεβαιω γι αυτο. το εμαθα με πολύ ασχημο τροπο...

Το μονο λάθος ειναι η εντυπωση πολών οτι τα ζωα ειναι αντικειμενα που μπορεις να τους αλλαξεις θεση χωρις να τα ενοχλει τιποτα.
Το μονο λάθος ειναι η εντυπωση πολλων οτι οι δικες μας αναγκες ειναι πανω απ τις αναγκες των ζωντανων πλασματων που ΕΜΕΙΣ επιλέγουμε να φροντισουμε.
Το μονο λάθος ειναι η πίστη πολλων, οτι η γατα, ο σκύλος, ειναι "κτηματα" μας και μπορουμε να τα κανουμε οτι θελουμε αν αποφασισουμε οτι μας ενοχλουν.

Α σιχτιρ πια! (χιλια συγνωμη για το.... ξεσπασμα και το οτι ειμαι λιγο επιθετική, αλλα οντως τις τελευταιες μερες τα χω παρει χοντρα.....)
μα δεν μπορω εγω να αποφασισω για τη γατα δεν ειμαι καμια ενηλικη και εμενα δε με ενοχλουσε καθολου αυτο σου λεω τον μπαμπα μου ενοχλουσε αν ηταν στο χερι μου θα ζουσε σε παλατι

ειναι στον κηπο του χωριου και ετσι δε διατρεχει κινδυνο..

Εδω λες οτι δεν μπορειται να την κανετε καλα και το σκαει απο παντου!
Πώς μπορει λοιπον να μενει περιορισμενη μεσα σ εναν κήπο??? :hmm:

δυστυχως οταν εισαι ανηλικος δεν μπορεις να κανεις πολλα πραγματα...οποτε το μονο που πρεπει να ευχεσαι ειναι να εχει καλη ζωη ...

δυστυχως οταν εισαι ανηλικος δεν μπορεις να κανεις πολλα πραγματα...οποτε το μονο που πρεπει να ευχεσαι ειναι να εχει καλη ζωη ...

αν εισαι ανηλικος!!!!!!!.και αν εχεις γατα........:hmm::hmm::hmm:

μα δεν μπορω εγω να αποφασισω για τη γατα δεν ειμαι καμια ενηλικη και εμενα δε με ενοχλουσε καθολου αυτο σου λεω τον μπαμπα μου ενοχλουσε αν ηταν στο χερι μου θα ζουσε σε παλατι

Τοτε μικρη μου, αφου ο μπαμπας σου ενοχλειται, μεχρι να μεγαλώσεις και να μπορεις ν αποφασιζεις εσυ για το πως θα συμπεριφερθεις στα ζωα σου, σου προτεινω να μην ξαναπάρεις ζωο επειδη την ιδια τυχη θα εχει.
Δεν ειναι ευκολο να εχεις ζωο, αυτο ειναι αλήθεια.
Και μεχρι τοτε, διαβασε, μαθε και συνηδητοποιησε ποσο μεγαλη ευθυνη ειναι να εχις ενα ζωο κι αποφασισε συνηδητα αν θελεις ή οχι.
Τωρα.. Όσον αφορά το αν θα σε θυμαται η γατα ή οχι.... Δεν θελω να σε στεναχωρισω, αλλα αν οντως μενει σε μια αυλή, μαλλον την βλέπω να γυριζει στην πρωτέρα αδεσποτη κατασταση... ;)

Απ οσα διαβασα, οντως τα λες καπως μπερδεμενα αλλα καταλαβαινω οτι στην ηλικια που εισαι δεν μπορεις να κρατησεις τη γατα εναντια στο τι 8ελει ο πατερας σου ουτε εχεις τα δικα σου χρηματα ωστε να τα διαθεσεις για τα εμβολια κλπ .
Απο την αλλη οπως ηδη σου ειπαν μη σε απασχολει αν θα σε θυμαται, αλλα να ειναι ασφαλης τωρα. Σιγουρα μπορεις να κανεις κατι γι'αυτο. Η αυλη ενος χωριου δεν παρεχει και την καλυτερη ασφαλεια για μια γατα, περα απο τον καιρο, οι αλλες αδεσποτες κλπ κλπ. Μηπως καλυτερο θα ηταν να ψαξεις νεο σπιτακι και οικογενεια για τη γατα;:hmm:
https://www.mypetz.gr/member.php?u=19858οπως λεει η avvavo καλυτερα να μην παρεις αλλο ζωακι μεχρι να εχεις εσυ την ευθυνη και τη δυνατοτητα να το φροντισεις οπως πρεπει.

Δεν μιλαω για μια γατα αλλα για 6-7 που εχουν περασει απ τα χερια μου.
Ο μονος τροπος να προστατεψεις ενα ζωο απ τις φολες ειναι ητε να το χεις δεμενο με λουρι οταν το βγαζεις βολτα, ήτε να το εχεις μεσα στο σπίτι.
Ολλα τα ελευθερα ζωα κυνδινευουν. Σε διαβεβαιω γι αυτο. το εμαθα με πολύ ασχημο τροπο...
αν και δεν ειναι στο θεμα μας πρεπει να σου πω οτι η γατα ειναι ενα ζωο που την επλασε ο θεος για να ζει ε3ω και να βοηθαει στην τροφικη αλυσιδα και οχι για να ζει σε ενα σπιτι και να καθεται . φυσικα και δενεται μαζι σου αλλα δεν ειναι προορισμενη γι αυτο το σκοπο πως το λενε . δεν εννοω οτι δεν μπορεις να εχεις ενα κατοικιδιο αλλα αυτο δε σημαινει οτι θα του περιοριζεις την ελευθερια του μεσα σ ενα σπιτι για τι τα ζωα μαραζωνουν και μετα φυσικα απο ενα διαστημα κλεισμενα στο σπιτι αποσυντονιζονται και‘ξεχνανε‘ πως να επιβιωνουν και αναγκαζονται να κατσουν σπιτι και για να σου πω εχουν γινει ερευνες που λενε οτι τα ζωα που ζουν και στο δρομο εχουν περισσοτερα αντισωματα απ αυτα που ζουν στο σπιτι

κοριτσακι μου αυτα σου τα ειπαν οι γονεις σου,,,αλλα δεν ειναι ετσι τα πραγματα ...αυτα ειναι για αλλες εποχες δυστυχως!!!

Τοτε μικρη μου, αφου ο μπαμπας σου ενοχλειται, μεχρι να μεγαλώσεις και να μπορεις ν αποφασιζεις εσυ για το πως θα συμπεριφερθεις στα ζωα σου, σου προτεινω να μην ξαναπάρεις ζωο επειδη την ιδια τυχη θα εχει.

Και μεχρι τοτε, διαβασε, μαθε και συνηδητοποιησε ποσο μεγαλη ευθυνη ειναι να εχις ενα ζωο κι αποφασισε συνηδητα αν θελεις ή οχι.

Alis, αντί να μας κάνεις μάθημα, ρίξε μια ματιά στα παραπάνω και εφάρμοσέ τα. Άσε το ίντερνετ για αργότερα και πιάσε τα βιβλία.

αν και δεν ειναι στο θεμα μας πρεπει να σου πω οτι η γατα ειναι ενα ζωο που την επλασε ο θεος για να ζει ε3ω και να βοηθαει στην τροφικη αλυσιδα και οχι για να ζει σε ενα σπιτι και να καθεται . φυσικα και δενεται μαζι σου αλλα δεν ειναι προορισμενη γι αυτο το σκοπο πως το λενε . δεν εννοω οτι δεν μπορεις να εχεις ενα κατοικιδιο αλλα αυτο δε σημαινει οτι θα του περιοριζεις την ελευθερια του μεσα σ ενα σπιτι για τι τα ζωα μαραζωνουν και μετα φυσικα απο ενα διαστημα κλεισμενα στο σπιτι αποσυντονιζονται και‘ξεχνανε‘ πως να επιβιωνουν και αναγκαζονται να κατσουν σπιτι και για να σου πω εχουν γινει ερευνες που λενε οτι τα ζωα που ζουν και στο δρομο εχουν περισσοτερα αντισωματα απ αυτα που ζουν στο σπιτι

Οφειλω να σου πω οτι ολλ αυτα ειναι βολικες θεωριες.
Απ την στιγμη που ο ανθρωπος εξημερωσε καποια ειδη, τους στερησε τα αγρια ενστικτα που ειχαν, τα εμαθε να ζουν μαζι του, κατελαβε με τις πολεις του τον ζωτικο τους χωρο και δυσκολευσε την ανευρεση τροφης του, κι ακομα κι αν καποια απ αυτα απο ανάγκη καταφερουν να επηβιωσουν τον ενοχλουν, (βλέπε: "αγέλες αγριων σκυλων" αγριογατες κτλ), ειμαστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να τα φροντιζουμε.
Κι απο πότε καλη μου, οσο μας βολευει ενα ζωο περνα καλά διπλα και τ ανοιγουμε και την πορτα του σπιτιου μας και το τα:ιζουμε, κι οταν μας ζωρισει θυμομαστε οτι ειναι αγριο???? :hmm::hmm::hmm:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back