SOS!! Βρήκα χτυπημένο περιστέρι!

Mariel

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Mariel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 1.871 μηνύματα.
παιδια,πριν λιγο βρηκα ενα χτυπημενο περιστερι στο δρομο!καθοταν κατι σε μια γωνια,ακινητο.το πηρα σπιτι και το εβαλα σε μια κουτα.η μια του φτερουγα σχηματιζει γωνια ως προς το σωμα προεξεχοντας προς τα πανω.τα ποδια νομιζω δεν τα κουναει πολυ καλα.ειναι πολυ τρομαγμενο.το πηρα αγκαλια για ποση ωρα για να ηρεμησει και τωρα καθεται ακινητο στην κουτα.του εβαλα νερο αλλα δεν πινει.φαγητο δεν ξερω τι να του βαλω.ελπιζω ειλικρινα να ειναι μονο σπασιμο και οχι για παραδειγμα να εχει δηλητηριαστει:/: τι μπορω να κανω??που να απευθυνθω??ειναι και Κυριακη αυριο γμτ....εστειλα μην.στον κυριο Πανο μηπως μου εδινε καμια συμβουλη,αλλα μαλλον κοιμαται ο ανθρωπος τετοια ωρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλε πανε στην σελιδα του εκπαζ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε αντίστοιχη περίπτωση με καθοδηγήσανε από το κέντρο άγριων ζωών της Αίγινας. Θέλει χαρτόκουτο με τρύπες ανοιγμένες απο μεσα προς τα εξω για να μην τραυματιστεί, όχι κλουβί γιατί αγριεύουν λίγη τροφή και λίγο νερό. Να είναι κάπου ήσυχα, ζεστά και να μην κινδυνεύει η κούτα από πχ γάτες. Μετά από συνεννόηση το παρέδωσα σε μια κυρία στα Πατήσια και έφυγε για Αίγινα. Αφήνεις μόνο σε χαρτί όνομα και που το βρήκες. Σου στέλνω όνομα και τηλ της κοπέλας που το έδωσα αν δεν το σηκώνουν στα κεντρικά στην Αίγινα να σε κατευθύνει καλύτερα

τωρα ειδα τις απαντησεις σας γιατι ειχα ωρες να μπω στον υπολογιστη.ευτυχως ομως βρηκα ακρη.βρηκα τον κυριο Πανο ο οποιος μου εδωσε τα τηλ.της Αιγινας και του "παραρτηματος" που εχουν στην Καλλιθεα.παρα το περασμενο της ωρας βρηκαμε μια κυρια ευγενεστατη εκει η οποια μας ειπε οτι αυριο το πρωι φευγουν απο το λιμανι του Πειραια πουλια τραυματισμενα για την Αιγινα,κι αν θελουμε να της το παμε να μεταφερθει κι αυτο.
δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο πολυ χαρηκα για την καλη μας τυχη που'χουν αυριο κιολας μεταφορα!!!
το πουλακι ηταν ηδη στα ζεστα,και ειχαμε προσπαθησει να του δωσουμε νερο με συριγγα,οπως μας ειπε ο κυριος Πανος.βεβαια απο ο,τι ειδαμε μετα ηταν σε θεση να πιει μονο του.αγχωθηκα παρα πολυ στην αρχη γιατι φοβηθηκα οτι τετοια μερα και ωρα δε θα εβρισκα κανεναν.τελικα ομως ησυχασα,γιατι ακομα κι αν μεχρι τη Δευτερα δεν εβρισκα καποιον απο το καταφυγιο στην Αιγινα θα το πηγαινα αυριο στον Αιλουρο για να βλεπαμε τι προβλημα εχει.
τωρα απλα προσευχομαι να ειναι καλα μεχρι αυριο και να μεταφερθει εκει οπου σιγουρα οι ειδικοι θα κανουν ο,τι καλυτερο γινεται.μου'πε κι ο κυριος Πανος οτι εκει δεν κανουν ευθανασια αν απλα δεν μπορει π.χ.να πεταξει οποτε ησυχασα:)

Το καλό είναι ότι μπορείς να πάρεις σε λίγες μέρες τηλέφωνο να πεις το ονομάσου και θα σου πουν τι είχε το πουλάκι και πως πάει – γιατί μια έγνοια σου μένει κι ας ξέρεις ότι είναι σε καλά χέρια:redface: :rolleyes:

Είμαι κι εγώ εθελόντρια στο ΕΚΠΑΖ.
Μην ανυσηχείς, κάνουν εξαίρετη δουλειά.
Αμα πάτε Αίγινα θα τρελλαθείτε απο τις εγκταστάσεις.Πολύ όμορφες.
Κάθε τόσο οργανόνωνται απελευθερώσεις.
Θα ειδοποιησω για την επόμενη.
Αν ήξερα για το περιστέρι νωρίτερα θα μπορούσα να σε βοηθήσω άμεσα....ευτυχώς που πρόλαβες.
Πριν λίγες μέρες τους είχα πάει μια κουκουβάγια με εξάρθρωση και έναν γλάρο πυροβολημένο...
Σας στέλνω μια φωτο απο το κέντρο στην Αίγινα που έχω πιάσει φιλίες με μια αλεπού!!!

Συνημμένα

• KISS WITH THE FOX 1.jpg
    KISS WITH THE FOX 1.jpg
    42,9 KB · Εμφανίσεις: 253
Αχ, ειναι πολυ ωραια!
Μακρι να μπορουσα και εγω να γινω εθελοντρια, αλλα δυστυχως δεν εχω πολυ ελευθερο χρονο.:(

Μαριελ, τυχερο το περιστερι που "επεσε" στα χερια σου!:)

ειμαι πολυ συγκινημενη,το πουλακι εφυγε πριν λιγο για Αιγινα:cry: :cry: το παρελαβε η κοπελα στο λιμανι και το εβαλε μαζι με αλλα πουλια που ειχε.το ειδε και μας ειπε οτι ειναι ενηλικο.σημερα ηταν γενικα καλυτερα και μαλιστα ειχε κατακουτσουλισει τον τοπο:rolleyes: η κοπελα θα εστελνε και 3-4 μωρα περιστερια που ειχε βρει,εναν πελαργο και πολλα αλλα πουλια.

myrtos,δε μου κρατησε το ονομα:hmm: εγω σκεφτομουν να παρω και σημερα το απογευμα για να μαθωτι εγινε,ελπιζω μονο να μη με βρισουν οι ανθρωποι:redface: εχω τρομερη αγωνια κι ελπιζω να εχει κατι που να μπορει να γινει καλα.παντως ξερω οτι τουλαχιστον εγινε ο,τι ηταν δυνατον.

felix,τρομερη η φωτογραφια με την αλεπου!!!νομιζα οτι το κεντρο περιθαλψης ασχολειται μονο με πτηνα,αλλα μου ειπε κι η κοπελα σημερα οτι εχουν κι αλλα ζωα εκτος απο λυκους και αρκουδες που τα στελνουν στον Αρκτουρο.θα ηθελα παρα πολυ να καταφερω να παω το καλοκαιρι 1-2 εβδομαδες να δουλεψω εθελοντικα.θα ηθελα ομως να σε ρωτησω και το εξης.απο Πειραια μπορω να βοηθησω με καποιον τροπο?θα το ηθελα παρα πολυ!

edit:ανεβασα και φωτο απο το περιστερι.ειναι μεσα στο κουτακι του οταν το πηγαιναμε στο λιμανι.το φτερο που εχει στο ραμφος του δεν ειναι τιποτα.εγω σκεφτηκα μηπως ειναι της ρατσας του,αλλα η κοπελα εκει το εβγαλε και μας ειπε οτι απλα ειχε κολλησει εκει:redface: :redface:

Συνημμένα

• DSC00292.JPG
    DSC00292.JPG
    26 KB · Εμφανίσεις: 129
  • DSC00293.JPG
    DSC00293.JPG
    23,5 KB · Εμφανίσεις: 229
Παντως κι εγω με ενα περιστερι που ειχα βρει εκει στράφηκα
Η φωτο με την αλεπού πράγματικα φανταστική!!!!1
:up: :up: :up:

ο μπαμπας μου μια φορα ειχε βρει ενα μωρο σκατζοχοιρακι στη μεση του δρομου το πηγε στο αττικο ζωολογικο παρκο και το υιοθετισανε μαζι με τα αλλα που εχουν...

Είμαι κι εγώ εθελόντρια στο ΕΚΠΑΖ.
Μην ανυσηχείς, κάνουν εξαίρετη δουλειά.
Αμα πάτε Αίγινα θα τρελλαθείτε απο τις εγκταστάσεις.Πολύ όμορφες.
Κάθε τόσο οργανόνωνται απελευθερώσεις.
Θα ειδοποιησω για την επόμενη.
Αν ήξερα για το περιστέρι νωρίτερα θα μπορούσα να σε βοηθήσω άμεσα....ευτυχώς που πρόλαβες.
Πριν λίγες μέρες τους είχα πάει μια κουκουβάγια με εξάρθρωση και έναν γλάρο πυροβολημένο...
Σας στέλνω μια φωτο απο το κέντρο στην Αίγινα που έχω πιάσει φιλίες με μια αλεπού!!!

η αλεπου ειναι κουκλα μπορω να πω αλλα κ εσυ δεν πας πισω σαν να θελει να σε φιλησει ειναι βρε φελιξακο υπαρχει ενα ελαφι σε ενα μοναστηρι στο δομοκο που του εχουν μπλεχθει συρματοπλεγματα στα κερατα κ ο μοναχος δεν μπορει να το πιασει να του τα βγαλει μηπως θα μπορουσε καποια ομαδα να παει να το πιασει κ να του τα βγαλει ?

Δείτε το ΕΚΠΑΖ

πριν λιγο πηρε ο φιλος μου τηλ.στην Αιγινα να ρωτησει τι εγινε με το περιστερι.η κοπελα που το σηκωσε μας ειπε οτι ειχε θλαστικα τραυματα στις φτερουγες και μολυνση απο σαλμονελα.ξεκινησαν ηδη να του δινουν αντιβιωση και απο ο,τι ειπε θα γινει τελειως καλα:up: :up: :up: :up: !!!!ειμαι πολυ χαρουμενη!!!

επισκεφτηκα και τη σελιδα του ΕΚΠΑΖ.πολυ ενδιαφερον εχει το προγραμμα υιοθεσιας ζωων οπου με 50 ευρω το χρονο βοηθας στα εξοδα του.διαλεγεις ειδος,και σε ενημερωνουν για την ιστορια και την εξελιξη του ζωου και σε καλουν και στην απελευθερωση του(οποτε αυτη ειναι δυνατη).

:up: :up: μπραβο το περιστερακι!!!

Μαριελ, μπράβο σου. Τυχερό το περιστεράκι.
Φελιξ, η φωτο με την αλεπού είναι πανέμορφη!

Φίλοι μου είναι πολύ εύκολο να βοηθήσει κανείς το ΕΚΠΑΖ.
Απλά τηλεφωνείτε στην Μιρένα στο 6977 533056 (είναι το προσωπικό της κινητό αλλα το γράφει και στα φυλλάδια του κέντου) και της δηλώνετε σε ποια περιοχή μένετε και αν έχετε αυτοκίνητο.
Όποιος θέλει μπορεί να χρησιμοποιήσει το όνομά μου (Τάνυα Νικολούδη, απο Λούτσα) Με την Μιρένα γνωριζόμαστε πολύ καλά!
Σε κάθε περιστατικό που συμβαίνει, η Μιρένα ειδοποιεί τον κοντινότερο εθελοντή και παραλαμβάνει το ζώο και το πάει στο καράβι για Αίγινα, η σε εθελόντρια του ΕΚΠΑΖ που μένει πατήσια και έχει κάνει το σπίτι της προσωρινό ιατρείο.
Π.χ. προχθές ειδοποίησαν το κέντρο για μια κουκουβάγια που είχε κρεμαστεί ανάποδα απο δέντρο και είχα πάθει εξάρθρωση.
Ηταν στο Πικέρμι (10 λεπτά απο το σπίτι μου)
Έτσι τρέξαμε με τον άντρα μου και πήραμε το πουλί και το πήγαμε στα Πατήσια.
Άλλες φορές πάμε και στον Πειραιά και βάζουμε τα ζώα μέσα σε κούτα με τρύπες, γράφοντας πάνω τα στοιχεία του ΕΚΠΑΖ.Οι άνθρωποι στα καράβια γνωρίζουν πολυ καλά το ΕΚΠΑΖ και μας βοηθούν πάντα χωρίς προβλήματα.
Μόλις το ζώο φτάσει Αίγινα κάποιος το παραλαμβάνει.
Το καλύτερο βεβαια είναι όταν πάμε Αίγινα το εκάστοτε ζωάκι γιατί οι εγκαταστάσεις είναι παράδεισος και οι άνθρωποι αδέρφια μας.ΟΛΟΙ!
(Για το ελάφι να μιλήσουμε με το ΕΚΠΑΖ να δούμε αν έχει εθελοντές εκεί.Πρέπει να γίνει κάτι...)

αν ειναι ετσι θα παρω κι εγω την κοπελα τηλεφωνο να βοηθαω κι εγω οποτε μπορω.
η κοπελα που λες που μενει Πατησια(Αννα) ηταν αυτη στην οποια αφησαμε το περιστερι(κι απο ο,τι καταλαβα η ιδια κοπελα που μου ανεφερε και η myrtos).βασικα νομιζα οτι στα Πατησια υπαρχει παρατημα του κεντρου,δεν ηξερα οτι ειναι το σπιτι της κοπελας:blink: !!χτες που πηραμε τηλεφωνο απο ο,τι μας ειπε ταιζε εναν πελεκανο:P πραγματικα αξιοθαυμαστη!θα προσπαθησω παντως οποτε μπορεσω να παρω το φιλο μου και να παμε Αιγινα να δουμε το κεντρο κι απο κοντα.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ για όσα κάνετε!! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ!

Μπράβο κι απο εμένα! Ευτυχως υπάρχουν άνθρωποι!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back