SOS! Γατάκι κλεισμένο σε αεραγωγό...

Serpentine

Νεοφερμένο μέλος

Η Serpentine αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 47 μηνύματα.
Καλησπέρα, έχω ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα στο οποίο πρέπει να βρεθεί άμεση λύση και δεν ξέρω τι να κάνω...

Έχω καφέ μπάρ στον Κορυδαλλό και στην ταράτσα του μαγαζιού μου το μόνο που υπάρχει είναι ο κλιματισμός (μια μεγάλη τετράγωνη σιδερένια ντουλάπα) και σαφώς οι αεραγωγοί του κλιματισμού..

Η κυρία που μένει δίπλα χρησιμοποιεί την ταράτσα μου (σαν να είναι δικιά της) αλλά δεν με απασχόλησε ποτέ γιατί εγώ δεν την χρησιμοποιώ...
Έχει αρκετά γατάκια και κάποια στιγμή αποφάσισε να τους βάζει φαϊ και νερό στην ταράτσα, δηλαδή ο προσωπικός τους χόρος είναι εκεί..
Πριν 3 μέρες άκουσα νιαούρισμα στο μαγαζί, έψαξα και δεν είδα κάτι, οπότε δεν αγχώθηκα γιατί θα μπορούσε να είναι κάποιο απο τα αδεσποτάκια που ταϊζουμε...
Χθές όμως το άκουσα 3 φορές και ανακάλυψα πως ακούγεται απο τους αεραγωγούς όπου πρόσβαση έχουν τα γατάκια της κυρίας μόνο.. Η ίδια πριν λίγο μου είπε πως το γνώριζε πως έχουν βρεί τρόπο να μπαίνουν μέσα.. (έλεος!) Το ζήτημα είναι πως δεν ξέρω αν βρίσκεται πάνω ή κάτω...
Του βάλαμε φαϊ αλλά δεν... Δεν μιλάει και πολύ...
Δεν ξέρω τι να κάνω.. Φοβάμαι πως δεν θα αντέξει άλλο εκεί..

Με ποιό τρόπο θα το κάνω να βγεί?...
Αν υπολογίζω σωστά είναι η τρίτη μέρα που βρίσκεται εκεί...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν κατάλαβα ακριβώς την κατάσταση...
Το γατάκι μπορεί να έχει πέσει και να μην μπορεί να βγει δηλαδή; Εχει αρκετό άνοιγμα ο αεραγωγός ώστε να κοιτάξεις μέσα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συγνώμη αν δεν ήμουν σαφής!..

Ένα γατάκι έχει μπεί στους αεραγωγούς (είναι 2 κεντρικοί στην ταράτσα και καταλήγουν σε 5 εξόδους ο καθένας κάτω στο χώρο του μαγαζιού).
Η απόσταση της ταράτσας με τον χώρο του μαγαζιού είναι όσο ένας ημιόροφος...

Ακούσαμε νιάου αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι πάνω ή κάτω..

Είναι μεγάλοι οι αεραγωγοί αλλά δεν μπορεί να μπεί κάποιος μέσα, μόνο αν έρθει τεχνικός να τους κόψει...

Για να αποσυνδεθούν οι αεραγωγοί θα χρειαστείς έναν ψυκτικό! Ακόμη όμως κι αν καταφέρετε να το βγάλετε χωρίς να αποσυναρμολογήσετε τους αγωγούς, καλό θα ήταν να φέρεις έναν να σου κλείσει τα σημεία από τα οποία μπαίνουν!
Επίσης, καλό θα ήταν να αναλάβει και η κυρία κάποιες ευθύνες, γιατί αν την ώρα που λειτουργείς το σύστημα αρχίσουν να φεύγουν γατότριχες στους καφέδες των πελατών δε θα βρει εκείνη τον μπελά της...

Και συγνώμη κιόλας, αλλά μια και είναι επαγγελματικό μηχάνημα και μάλιστα σε καφέ, θα έπρεπε να το συντηρείς δύο φορές το χρόνο, ώστε να μην κινδυνεύουν ούτε τα γατιά, ούτε οι πελάτες...! :cool:

Ναί η συντήρηση είναι υποχρεωτική το γνωρίζω και σαφώς κάνω κάθε έξι μήνες!!!!

Επίσης, δεν γνώριζα πως τα γατιά μπορούσαν να έχουν πρόσβαση!!
Είναι ένα μικρό τμήμα κάτω απο την ντουλάπα του κλιματισμού απ' όπου μπορούν και μπαίνουν, προανέφερα πως μου το είπε η κυρία νωρίτερα σήμερα..

Δεν θα ρίσκραρα να κόψω τους αεραγωγούς μόνη μου εννοείται και μίλησα με τον ψυκτικό μου αλλά μου είπε πως αυτό είναι δύσκολο να γίνει!

Το ζήτημα είναι να βρώ τρόπο να βγάλω ένα γατάκι που μπήκε μέσα πρίν 2-3 μέρες (όπως υπολογίζω)!!

Αν κάποιος μπορεί να με συμβουλέψει θα το ήθελα πολύ!!
Ίσως κάποιο τρίκ, δεν ξέρω...

Ολοι οι καινουριοι αεραγωγοι,εχου επισκεψιμα σημεια.Με ενα κατσαβιδι ξεβιδωνεται,ειτε το τελειωμα που ειναι μια σχαρα,ειτε υπαρχουν καποια"καπακια"απο γυψοσανιδα που μπορουν να σηκωθουν.Μποτεις να συνεννοηθεις και με τους υπολοιπους που επικοινωνει ο αεραγωγος,καποιες ωρες που ειστε κλειστα,να ξεβιδωσετε τα τελειωματα και να βαλετε απο μια κονσερβα που να μυριζει εντονα.Μπορει να την μυριζει και να βγει ετσι.Παντως αν ειναι οντως 3 μερες μεσα,ειναι επικινδυνο και για το γατακι.Αν δειτε οτι δεν βγαινει,καλο θα ειναι να καλεσετε τον ψυκτικο:)

Τα γατάκια σου είπε η κυρία αυτή αν μπορούν να βγαίνουν απο μόνα τους (λογικά αφου έχει παρατηρήσει ότι έχουν τρόπο να μπαίνουν θα έχει παρατηρήσει αν βγαίνουν και μόνα τους- εκτός και αν έχει πέσει αυτό κάπου που δεν μπορεί να βγεί)

Ένα αδεσποτάκι που είχε μπει πιο παλιά στο διπλανό μας γκαράζ, δεν έβγαινε γιατι φοβόταν τους ανθρώπους, όταν προσπαθήσαμε με τους ιδιοκτήτες να το βγάλουμε δεν τα καταφέραμε αλλά όταν απομακρυνθήκαμε... πήγε η γατομαμά του απ'εξω αρχισε να νιαουριζει βγήκε το μικρό και το φυγάδευσε σε χρόνο dt

Ρώτησε την κυρία που τα ταίζει, αν ταίζει και τη μαμά του.. αν το ψάχνει μηπως συμβεί κατι παρόμοιο όταν την ακούσει..

Το μαγαζί είναι πολύ ψιλοτάβανο δεν έχω σκάλα που να φτάνει μέχρι το ταβάνι, έχω αφήσει έναν αεραγωγό ανοιχτό που βγαίνει στον τοίχο και όχι στο ταβάνι με φαΐ στην άκρη, επίσης το ίδιο έκανα και στην ταράτσα εκεί που μου είπε οτι έχουν πρόσβαση..
Δεν έχει έρθει ακόμα όμως...
Κοίταξα πολλές φορές μέσα στους αεραγωγούς και στους δέκα μήπως το δώ κάπου αλλά τίποτα...

Το ακους ακομα να νιαουριζει?Καλα η κυρια που τα φροντιζει δεν σκεφτηκε πως εχουν προσβαση στο αεραγωγο?Αν παει αυτη και το φωναζει που ειναι οικια η φωνη της στα αυτια του,μηπως γινει κατι?

Είναι περίπου 1 έτους ίσως και παραπάνω το γατάκι άρα η μαμά του δεν ξέρω αν θα το ψάξει..

Πφφφ
Οι αεραγωγοί της ταράτσας έχουν απότομη κλήση για να πάνε προς τα κάτω... Άρα αν έπεσε δεν μπορεί να ανέβει μόνο αν βγεί απο τις εξόδους που είναι μέσα στο μαγαζί...

Σήμερα είναι κλειστό το μαγαζί κανονικά, εγώ άνοιξα τον μόνο αεραγωγό που φτάνω έβαλα φαΐ και νερό και άφησα και φώς ανοιχτό θα περάσω δε λιγάκι πάλι να δώ τι γίνεται...

Πάντως το έχουμε ακούσει να νιαουρίζει συνολικά 3 φορές...
Και όχι αγχωμένα... Μακάρι να μπαινοβγαίνει και να με κοροϊδεύει..

Την εν λόγω κυρία δεν θα την σχολιάσω!!!

Της το λέω απο χθές και σήμερα είπε να ασχοληθεί για λίγο...
Ήρθε το φώναξε για λίγο και μετά έφυγε..

Της είπα επίσης πως καλό θα ήταν να έχει βάλει μια σίτα εκεί αφού τα έχει δεί να μπαίνουν, α απάντηση της ήταν πως είχε βάλει αλλά οι τεχνικοί στην τελευταία συντήρηση την έβγαλαν...Ασχολίαστο...

Παιδιά δεν θα το πιστέψετε!!

Με πήραν τηλέφωνο για να μου πούν πως η συγκεκριμένη κυρία απαιτεί να κόψω τους αεραγωγούς για να βγάλει το γατί αλλιώς θα φέρει την αστυνομία...

Το γεγονός πως εκείνη αδιαφόρησε ενώ εγώ τρέχω??...
Για όνομα του Θεού..

Πάω απο εκεί τώρα!

Παιδιά δεν θα το πιστέψετε!!

Με πήραν τηλέφωνο για να μου πούν πως η συγκεκριμένη κυρία απαιτεί να κόψω τους αεραγωγούς για να βγάλει το γατί αλλιώς θα φέρει την αστυνομία...

Το γεγονός πως εκείνη αδιαφόρησε ενώ εγώ τρέχω??...
Για όνομα του Θεού..

Πάω απο εκεί τώρα!

Α καλα!!!Τωρα σκεφτηκε το ζωο της?Τι να πω...:down:

Η γυναίκα απλά δεν υπάρχει!!

Τσίριζε στη γειτονιά με αποτέλεσμα να βγούν όλη στα μπαλκόνια...

Με έβριζε συνεχώς και της λέω "μα καλά εγώ σε τι ευθύνομαι? για τη δική σου ανευθυνότητα? Δεν φτάνει που δύο μέρες σου λέω για το γατί κι εσύ σήμερα θυμήθηκες οτι είσαι ζωόφιλη!!!" και η απάντηση ήταν "Αντέ ρε τσόλι"...

Τι να πώ?..

Αστύνομία και πυροσβεστική αρνήθηκαν να έρθουν...
Περιμένουμε τον ψυκτικό...

Ζητώ συγνώμη που δεν σας είπα πως εξελήχθηκαν τα πράγματα..

Η ¨κυριά" κάλεσε τη φιλοζωική (έτσι είπε τουλάχιστον) για να με καταγγείλει για το γεγονός οτι ο γατούλης κλείστηκε στον αεραγωγό της ταράτσας μου. Με την αιτιολογία οτι είναι επικίνδυνη η ντουλάπα του κλιματισμού...:|
Δεν έγινε κάτι όμως...

Ήρθε ο ψυκτικός και κόψαμε τους σωλήνες και ευτυχώς ο γατούλης βρέθηκε!
Ήταν μια χαρά αν και φοβισμένος!!:up::up:

Την επόμενη μέρα έμαθα πως η συγκεκριμένη "κυρία" έχει χάσει ακόμα 4 γατιά αλλά κανένας λόγος να αγχώνεται.. Έλεος!!!!:mad::mad::mad:

Τέλος καλό όλα καλά σε αυτή την ιστορία τουλάχιστον!!

Ο συγκεκριμένος γατούλης κατεβαίνει στο δρόμο που και που και τρώει λίγο φαγητό απο αυτό που βάζω στα αδεσποτάκια..:lol::lol:

Μπραβο που το βγαλατε προσωπικα θα εκανα μυνηση στη συγκεκριμενη κυρια και θα την υποχρεωνα να αρχισει να τα στειρωνει για να εχει πολλα σημαινει οτι μονο ταιζει δε στειρωνει θα εχετε παλι προβλήματα. Η φροντιδα ενος αδεσποτου ζωου περιλαμβανει και τη στειρωση του αν θελει να συνεχισει να ασχολειται. Μην αφηνετε ανθρωπους να σας φερονται ετσι γιατι δημιουργειτε κακα προηγούμενα και δεν μαθαινουν οτι καπου υπαρχουν ορια. Απο την αρχη κανονικα εσυ επρεπε να καλεσεις την αστυνομια και το φιλοζωικο σωματειο της περιοχης.

θα συμφωνήσω με τη yasmin, θα έπρεπε να της κάνεις μύνηση από την αρχή για αμέληση ζώων ή κάτι τέτοιο. δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να μαζεύει ζώα κ να τα θέτει σε κίνδυνο.
Καλό είναι έστω κ τώρα να κάνεις μια κουβέντα μαζί της για να τα στειρώσει κ φυσικά να κλείσουν οι τρύπες εισόδου σε αεραγωγούς κ τα σχετικά. Αν δεν καταλάβει ίσως θα πρέπει να προχωρήσεις σε μύνηση. Μόνο κάντο προσεκτικά, και διατύπωσέ το με τρόπο που να μην θίγει τα ζωα και βρεθείς απέναντι σε καμιά "φιλοζωική " που προτείνει τίποτα ευθανασίες κλπ:mad::mad:
Εξάλλου η ταράτσα δεν της ανήκει. Αν ρίξεις μια ματιά στα άλλα ζώα θα δεις ένα σοκαριστικό κείμενο που αφορά 40σκυλάκια που πετάχτηκαν στο δρόμο:(:(:(:(

Serpentine μου κατ' αρχήν να σε συγχαρώ που μπήκες στον κόπο και φαντάζομαι και αρκετά έξοδα για να σώσεις το ψιψί της κυρίας.

Να πω, όμως, ότι συμφωνώ κι εγώ με τη Yasmin κι αν σου έμεινε ακόμη λιγο κουράγιο για περιπέτειες θα έπρεπε να στραφείς εσύ κατά της κυρίας! Βάση του νόμου (υπάρχει στο site) απαγορεύεται η παραμονή κατοικιδίων σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών όπως ταράτσες.

Κι επιπλέον τα έξοδά που έκανες; Κόψιμο αγωγών... επίσκεψη τεχνικού... τοποθέτηση νέων...
Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση που δε στάθηκες σε αυτά, και πανηγύρισες :up: την απεγκλώβιση της χνουδόμπαλας! Ειλικρινά, μπράβο! Δε νομίζω να είχα την ψυχραιμία σου.. :mad:

Καλά, εγώ θα είχα γίνει μπαρούτι δεν υπάρχει περίπτωση αν ήμουν στη θέση σου... Συγνώμη δηλαδή το δικό το γατί κλείστηκε στη δικιά σου την ταράτσα επειδή αυτή τη χρησιμοποιεί σαν δικιά της! :mad: Έλεος! Εσύ επρεπε να κάνεις μηνυση σε αυτή που σε κατηγορεί όχι αυτή σε εσένα! Μαλλον η "κυρία" δεν είναι στα καλά της... :down: !

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back