SOS! Είδα αίμα...

ψωρόγατο

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η ψωρόγατο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 319 μηνύματα.
βρήκα ένα γατάκι αποστεομένο και καταβρώμικο...του έχω βρεί ήδη σπίτι αλλά πρέπει να ζήσει πρώτα.έφαγε΄λίγο και ήπιε λίγο νέρο αλλά όταν έκανε κακά του ήταν σαν χρωματισμένο νερό με αίμα μέσα. δεν είναι χτυπημένο πουθένα αλλά είναι πολύ-πολύ αδύνατο.... καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει και τρόπο αντιμετώπισης;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στον κτηνίατρο ΑΜΕΣΑ. Σε ό,τι κι αν οφείλεται (παράσιτα, περιτονίτιδα ή ένα σωρό άλλα) είναι εξαιρετικά σοβαρό και κάθε λεπτό μετράει.
Καλή τύχη...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

βρήκα ένα γατάκι αποστεομένο και καταβρώμικο...του έχω βρεί ήδη σπίτι αλλά πρέπει να ζήσει πρώτα.έφαγε΄λίγο και ήπιε λίγο νέρο αλλά όταν έκανε κακά του ήταν σαν χρωματισμένο νερό με αίμα μέσα. δεν είναι χτυπημένο πουθένα αλλά είναι πολύ-πολύ αδύνατο.... καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει και τρόπο αντιμετώπισης;

ειχα βρει και εγω ενα τετοιο γατακι το καλοκαιρι και εκανε διαρροια ενα πορτοκαλι υγρο και ειχα τρομαξει. Τελικα ηταν απο τα παρασιτα και με αποπαρασιτωση βελτιωθηκε η κατασταση. Να του δινεις πολυ καλης ποιοτητας τροφη και να το πας αμεσως στον κτηνιατρο.

λεφτά για κτηνίατρο δεν υπάρχουν και για αυτό ζήτησα και τη βοήθεια σας. για αποπαρασίτοση ούτε κουβέντα τόσο αδύναμο που είναι.πάντως πρεπεί να πέρασε αρτετές ώρες στα σκουπίδια γιατί μυρίζει απαίσια... και για μπάνιο ούτε και αυτό το συζητάμε με αυτό το παλιόκαιρο, το εχώ σε ένα σπιτάκι εξώ απο το σπίτι.πάντως είναι ακόμα ζωντανό και γουργουρίζει!!!!

εγω το ειχα παει στον κτηνιατρο και του εδωσε μια μεγαλη δοση drontal γιατι ηταν γεματο παρασιτα και εκανε διαρροια 3-4 φορες τη μερα. Το ψεκασε και με frontline για εξωπαρασιτα. Αν συνεχισει την διαρροια θα πεθανει απο αφυδατωση. Αν δεν εχεις χρηματα πηγαινε το σε καποια φιλοζωικη τουλαχιστον. Εμεις δεν μπορουμε να ξερουμε τι εχει, μονο υποθεσεις κανουμε. Αν παρολα αυτα δεν μπορεις να το πας ουτε σε φιλοζωικη, ταιζε το καλη τροφη για γατακια. Εγω στη θεση σου παντως θα του εδινα χαπι αποπαρασιτωσης γιατι αν η διαρροια οφειλεται στα ενδοπαρασιτα και το γατακι ειναι σκελετωμενο, δεν το βλεπω να την βγαζει.

Και κατι ακομα... να προτιμας τις κονσερβες οσο κανει διαρροια για να ενυδατωνεται τουλαχιστον.

θέλω να φανταστείς ένα παιδάκι απο την αφρική που είναι υποσιτισμένο, ποτέ δεν θα του έδινες μέγαλη ποσότητα τροφής γιατί αυτο πολύ απλά θα το σκοτώσει. κατί τέτοιο έχεις και εδώ. θέλει όπως είπες καλό φαγητό (κοτοπουλάκι) και πολύ νερό, έτσι μετά όταν θα 'στρώσει' το στομάχι του θα μπορέσω να του κάνω αποπαρασίτωση με banminth.frontline δεν του χρειάζεται,δεν υπάρχουν εξωπαράσιτα όταν κανει κρύο. ένα καλό μπάνιο θα του χρειαστεί σίγουρα!΄
Υ.Γ.τώρα τα κακά του μπορούν να χαρακτηριστούν λίγο πιο σφηκτά!οχι νερό δηλαδή,για αίμα δεν μου φανηκέ οτι είδα αλλά θα ξέρω καλύτερα αύριο.

για όσους ενδιαφέρονται,το γατακι είναι ακόμα καλύτερα απο το πρωί! για εμένα, το είχαν αφήσει επίτηδες ατάιστο γιατί δε γίνεται γατί 3 μηνών να είναι τόσο αδύνατο. Σαν ακτινογραφία ήταν όταν το έκανα μπάνιο, ακόμα και στα σκουπίδια κάτι θα έβρισκε να φάει. πάντως έφυγε και η μυρωδιά του θανάτου απο πάνω του.
αυριο το βραδάκι έχω να πάω μια γάτα για στείρωση και θα το πάρω μαζί μου για να το δει και ο κτηνίατρος μου.

Περαστικα του,μακαρι να ειναι καλυτερα.

ευχαριστούμε! μας έδωσε οδηγίες ο κτηνίατρος. σε κανα δυο μήνες θα είναι περδίκη!

ευχαριστούμε! μας έδωσε οδηγίες ο κτηνίατρος. σε κανα δυο μήνες θα είναι περδίκη!

μπραβο! Τετοια ευχαριστα νεα να ακουμε παντα! Τωρα να το περιλαβεις στο καλο φαγητο για να δυναμωσει και να ξεχασει τις κακουχιες που περασε το καημενουλι :(

Το καϊμένο... :cry:. Εύχομαι να γίνει γρήγορα καλά και να ξεχάσετε και οι δυο σας αυτές τις δύσκολες μέρες!

Περαστικά σου γατάκι!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back