SOS!! Κηλίδες αίματος

Ότι μπορεί να γίνει σε τόσο μικρή ηλικία μπορεί. Είναι όμως καλή ιδέα; :hmm:
Οταν ενα μωρο 16 εβδομαδων στειρωνεται λογικα ειναι ακομη με τη μαμα του και η περιποιηση της συμβαλει στην γρηγοροτερη επουλωση.Η τομη σαφως θα ειναι πιο μικρη και ειδικα για το αρσενικο.Σε ηλικια 6 μηνων τα επιπεδα τεστοστερονης μεγαλωνουν και ειναι εμφυτο στα αγορακια να "ψεκαζουν" και πολλες φορες τους μενει στην συνεχεια της ζωης τους.Κανοντας λοιπον την στειρωση εχουμε ακομα ενα συν για μας και το ζωακι μας.Αυτα δεν τα βγαζω απο το μυαλο μου αλλα υπαρχουν σε μελετες σε Αμερικη και Ευρωπη.Ο αιλουρος που τυχαινει να γνωριζω κανει στειρωσεις σε μικρη ηλικια.Δεν ειναι τυχαιο που στο εξωτερικο στειρωνουν το γατακι πριν το δωσουν για πετ.Τι λετε να τα κρατουν 7-8 μηνες ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα γατάκια του εξωτερικού που δίνονται στους 4 μήνες περίπου είναι ήδη στειρωμένα, Βέβαια οι Έλληνες γιατροί λένε ότι ειδικά στα αρσενικά πρέπει να έχουν πλήρη ανάπτυξη κ έπειτα να στεριωθούν γιατί διαφορετικά θα υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον. Νεκταρία αυτό θεωρείς οτι δεν είναι σωστό; Οτι δεν παίζει ρόλο; μπηπως όντως σταματώντας την ανάπτυξη με αυτό τον τρόπο αργότερα θα έχουν κάποια ιατρικά προβλήματα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ήρθες elenidn και αφου η γατουλα σου είναι καλά, και δεν συμβαίνει κάτι με την υγεία της, μαλλον θα είναι οιστρος. Με το καλό να την στειρώσεις κ ν ηρεμήσει το ζωάκι εύχομαι..:)

Αλήθεια κι εγώ το έχω δει σε πολλα εκτροφεία του εξωτερικου ότι τα γατάκια τα δίνουν στειρωμένα και στην ηλικία των 4 μηνών τα στειρώνουν. Και μου είχε κάνει εντύπωση... Αλλα για να το κανουν σημαίνει πως σίγουρα δεν θα έχουν μετά προβλημα.. Τι να πω.

Τα γατάκια του εξωτερικού που δίνονται στους 4 μήνες περίπου είναι ήδη στειρωμένα, Βέβαια οι Έλληνες γιατροί λένε ότι ειδικά στα αρσενικά πρέπει να έχουν πλήρη ανάπτυξη κ έπειτα να στεριωθούν γιατί διαφορετικά θα υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον. Νεκταρία αυτό θεωρείς οτι δεν είναι σωστό; Οτι δεν παίζει ρόλο; μπηπως όντως σταματώντας την ανάπτυξη με αυτό τον τρόπο αργότερα θα έχουν κάποια ιατρικά προβλήματα;
Οχι ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ στην αναπτυξη τους.Μια φιλη που ασχοληθηκε στο παρελθον επι του θεματος,να φανταστεις της εστειλαν απο Αμερικη 3 τομους που ελεγαν για τη στειρωση,τα εδειξε στον γιατρο της και η απορια του ηταν οταν ανοιξε τη θηλυκια οτι τα γεννητικα οργανα ηταν σαν μιας ενηλικης.Οταν ειχε ερθει σπιτι μου η κοπελλα ηταν εδω και η Νικολεττα,ρωτηστε την.Βεβαια εγω ειμαι ενημερη πριν αρκετα χρονια και παντα απο τη φιλη μου.

Οχι ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ στην αναπτυξη τους.Μια φιλη που ασχοληθηκε στο παρελθον επι του θεματος,να φανταστεις της εστειλαν απο Αμερικη 3 τομους που ελεγαν για τη στειρωση,τα εδειξε στον γιατρο της και η απορια του ηταν οταν ανοιξε τη θηλυκια οτι τα γεννητικα οργανα ηταν σαν μιας ενηλικης.Οταν ειχε ερθει σπιτι μου η κοπελλα ηταν εδω και η Νικολεττα,ρωτηστε την.Βεβαια εγω ειμαι ενημερη πριν αρκετα χρονια και παντα απο τη φιλη μου.
Αααα μάλιστα. Καθώς επίσης δεν υπάρχει κ προβλημα αν στειρωθεί το θηλυκό επανω σε οίστρο. Αν ο γιατρος είναι καλός κ προσεκτικος ολα καλα. Εγώ τη Νάλα τη στειρωσα επάνω σε οίστρο το καλοκαίρι κ κανένα πρόβλημα δεν είχε. Μονον μου είπε ο γιατρος, όταν την άνοιξε πως είδε τα γεννητικά της όργανα ότι ήταν πιο έντονα ερεθισμένα δηλ. είχαν κάποια υπεραιμία .. Ολα πολυ καλά πήγαν.:)

Πολύ ενδιαφέρον. Γιατί κι εμένα αυτή είναι η επιφύλαξη μου σε σχέση με την ηλικία. Μη γίνει καμιά στραβή λόγω ανάπτυξης.:confused:

Επικοινώνησε με τη μαρια χουστουλάκη στο 6977223289 email info@zoofilidrasi.gr

Επικοινώνησε με τη μαρια χουστουλάκη στο 6977223289 email info@zoofilidrasi.gr

Αν καταλαβα καλα Ασημινα συμφωνεις σε οσα ειπα!! Κανω λαθος?

να πω μόνο ότι δεν το λένε μόνο οι Ελληνες κτηνίατροι, αλλά είναι παγκοσμίως γνωστό και γραμμένο στα καλύτερα βιβλία ό,τι αν στειρώσεις ένα ζώο νωρίς, ειδικά ένα αρσενικό, το ουροποιητικό του σύστημα δεν θα αναπτυχθεί πλήρως και μετά είναι πολύ πιθανό να εμφανήσει έμφραξη ουρήθρας και τελικά να χρειαστεί ολοκληρη επέμβαση με ουρηθροστομία...:/:αλλά βέβαια ο καθενας λέει πάντα ό,τι θέλει....επίσης έχει αναφερθεί απο άρθρα -case reports- που αναφέρουν και στα θηλυκά ακράτεια ούρων σε ζώα που στειρώθηκαν πολύ νωρις...τωρα οι εκτροφεις του εξωτερικού που έχουν τα κατοικίδια σαν παραγωγικά φυσικά και στειρώνουν γρήγορα για να μην εχουν πρόβλημα αναπαραγωγης και απώλεια χρημάτων...

επίσης έχει αναφερθεί απο άρθρα -case reports- που αναφέρουν και στα θηλυκά ακράτεια ούρων σε ζώα που στειρώθηκαν πολύ νωρις...
Τώρα που το λες αυτό το έχω ακούσει κι εγώ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back