SOS Νεογέννητο παρατημένο γατάκι-Ζητείται φιλοξενία

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Venetos V

Νεοφερμένο μέλος

Ο Βασίλης Βενέτος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 22 μηνύματα.
Βρήκα παρατημένο έξω από την πόρτα του σπιτιού μου ένα γατάκι μερικών ημερών (υπολογίζω 4-5) το οποίο ήταν μία μπάλα βλένα και αίματος πετρωμένη... Οι γείτονες λέγαν ότι είναι νεκρό και άρρωστο και άλλα τέτοια...Ξέρω ότι δεν πρέπει να πιάνεις νεογέννητα γατάκια γιατί μετά ίσως οι γονείς τους δεν τα αναγνωρίσουν και τα αφήσουν... Έτσι περίμενα μια μέρα αλλά και πάλι τίποτα, ήταν στην ίδια θέση. Δεν μπορώ να το κρατήσω γιατί ήδη έχω έναν γάτο και εκτός αυτού είμαι φοιτητής και μετακινούμε συνέχεια καθώς η μόνιμη μου κατοικία είναι αλλού. Θα παρακαλούσα κάποιον να με βοηθήσει καθώς σε δύο μέρες φεύγω για Πάσχα και δεν ξέρω τι να το κάνω... Το πήρα το καθάρισα απο τα αίματα.. έβαλα καθαρή πετσέτα μάλλινη για να κοιμάται και απο ότι βλέπω τώρα κοιμάται ήσυχο.

Παρακαλώ Βοηθήστε με

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να καταφέρει να σωθεί το μικράκι... Αν θέλεις ρίξε μια ματιά σε αυτό το θέμα: Μωρό γατάκι! Φροντίδα και άλλες απορίες, μπορεί να σου φανεί χρήσιμο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το τάισα με μπιμπερό και του έβαλα με προσοχή κάτω απο τα σκεπάσματά του δύο μπουκάλια με ζεστό νερό για να κρατηθεί ζεστό. Έκανε την ανάγκη του και μου φαίνεται υγειέστατο. Από τα πολλά χρώματα που έχει μου φαίνεται ότι είναι κοριτσάκι αλλά δεν μπορώ να ξέρω και από πληροφορίες μου είπαν ότι είναι πάνω απο 10 ημερών. Το κακό είναι ότι πρέπει να φύγω αναγκαία την Τετάρτη και δεν μπορώ να το κρατήσω. Ζητώ άμεσα την φιλοξενία του για 7-10 μέρες. Είναι ανάγκη άμεση!

Σας ευχαριστώ πολύ,
Βασίλης Βενέτος

Μπράβο που το μάζεψες και το φρόντισες το μικράκι! :)
Εύχομαι να βρεθεί φιλοξενία άμεσα, να τα καταφέρει και να πάνε όλα καλά απο΄δώ και πέρα!

Εύχομαι να βρεθεί κάτι το συντομότερο! Δυστυχώς, είμαι χιλιόμετρα μακριά... :/:

Να και μία γωτογραφία του. Παρακαλώ βοηθήστε είναι πολύ κρίμα :( (Μία φιλοξενία 7-10 μέρες)
https://postimg.org/image/6x7gavwz1/

Ωχου μωρε το μικρουλι μου,ειναι πανεμορφο!:DΚαι επισης οντως δειχνει μια χαρα! ας προωθησουμε οσοι μπορουμε για να βρεθει φιλοξενια..Πραγματικα επειγει!

Ακόμα δεν έχει βρεθεί τίποτα...
Το τηλέφωνό μου είναι 6976233484 και είμαι στις 40 Εκκλησιές Θεσσαλονίκη.

Καλημέρα Βασίλη. Δυστυχώς πρακτικά δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί είσαι μακριά. Το έχεις κοινοποιήσει στη γατοομάδα Θεσ/κης ή σε άλλες σελίδες; Επειδή αυτή την περίοδο υπάρχουν πολλές γατούλες με μωρά μήπως φιλοξενήσουν το μωράκι σου για αυτές τις μέρες που θα λείπεις; Πες τους πως όταν γυρίσεις θα το πάρεις για να το σκεφτούν πιο εύκολα γιατί η αλήθεια είναι πως είναι όλοι γεμάτοι απο γατάκια. Μήπως μπορεί κάποιος φίλος σου (αφού δώσεις τις απαραίτητες οδηγίες) να το κρατήσει; Δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ. Εύχομαι όμως να βρείς γρήγορα τη λύση.

ΝΑ το φιλοξενουσα ευχαριστως,αλλα το ωραριο της δουλειας δεν μου επιτρεπει για τοοσο μικρο μωρακι(δεν θα μπορω να το ταιζω)
εβαλα ανακοινωση και στο facebook,ελπιζω να βρεθει κατι:/:
συγνωμη που δεν μπορω να βοηθησω:(
μπορω να βαλω και το τηλ σου στο facebook ή μοναχα αν βρεθει καποιος να το δωσω?

Τελευταία επεξεργασία:
Aπο χθές δεν έχω κοιμηθεί σχεδόν καθόλου. Έχω επικοινωνήσει με σωματεία της Θεσσαλονίκης και όπου βρω φιλοζωικό σύλλογο στο Facebook ζητάω βοήθεια. Δυστηχώς δεν έχω κάποιον που μπορεί να το κρατήσει και αυτό με στεναχωρεί πιο πολύ. Το γατάκι είναι μια χαρά και τρώει κανονικά και πολύ. Σήμερα είχε την δύναμη να νιαουρίσει και να κάνει και ναζάκια! Είναι ένα αγγελούδι και έχω την διάθεση να το μεγαλώσω μέχρι να φτάσει σε μια ηλικία να μπορεί να τρώει ξηρά τροφή και να το φροντίζω αλλά όχι μέσα στο σπίτι γιατί ήδη έχω γάτο και σαν φοιτητής μου είναι δύσκολο. Σας παρακαλώ δεν ξέρω τι να κάνω και η τελευταία μου λύση όσο κακιά και να είναι, είναι να το αφήσω έξω από καμιά πόρτα μαζί με το καλαθάκι του και το μπιμπερό του μήπως το λυπηθεί κανείς. Προσφέρω και 20 ευρώ ακόμα όσα μου έχουν μείνει για να το φιλοξενήσει κάποιος τώρα 7-10 μέρες το πολύ.

Μπορείτε να βάλετε όσες πληροφορίες θέλετε στο facebook. Το μόνο που θέλω είναι να μην μείνει μόνο του τώρα αυτες τις μέρες

Πολύ κρίμα που δε βρέθηκε κάτι ακόμα! :(
Αν το αφήσεις μωλέ το καημένάκι, δεν ξέρεις ούτε αν θα βρεθεί έγκαιρα, ούτε αν θα το φροντίσουν.:worry:
Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του!

Να είστε όλοι σίγουροι πως το μόνο που θέλω είναι να το αφήσω μόνο του. Αγαπάω τα ζώα και τα σέβομαι και ξέρω την αξία της κάθε ζωής αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Θέλω μόνο να το κρατήσει κάποιος 7 μέρες και μετά θα το αναλάβω εγώ μέχρι να μπορέσει να ζήσει "μόνο" του. Δεν έχω δεχθεί ούτε ένα τηλεφώνημα ούτε ένα μαίλ μέχρι τώρα πάντως και αυτό με στεναχωρεί...

Το κοινοποίησα και ενημέρωσα κάποιους γνωστούς μου, εύχομαι να βρεθεί κάτι.

Μου φαίνεται αρκετά μεγάλο για να μπορεί να τρώει μόνο του. Έχω δίκιο ή παραπλανήθηκα απ' τη φωτογραφία; Τι λέτε;

Τελευταία επεξεργασία:
Δεν τρώει μόνο του δεν είπα κάτι τέτοιο. Λέω τρώει απο μπιμπερο μισό γάλα και μισό νερό. Απλά είπα θα το προσέχω έως ότου μπορεί να φάει μόνο του και να μην χρειάζεται "νταντεμα" με μπιμπερό, θερμός για να μην κρυώνει κ.λ.π.

Απλά σε παραπλάνησε η φωτογραφία.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
πρεπει να φυγω για δουλεια,θα συνεχισω να ψαχνω με τηλ,ελπιζω να βρω κατι
δυστυχως λειπουν και ολοι οι φιλοι που θα μπορουσαν να με βοηθησουν τις ωρες που λειπουμε,ωστε να το πέρναμε εμεις:(

:( Αυτή η ατυχία :(
Πάντως σας ευχαριστώ όλους για ότι κάνετε. Να είστε πάντα καλά με υγεία!

Όχι όχι άλλο λέω, συγγνώμη αν δεν το έγραψα σωστά. Εννοώ μου φαίνεται ότι αν του έδινες λίγη κονσέρβα θα κατάφερνε να τη φάει. Ή κάνω λάθος;

Το μετέφερα και στο φίλο μου αλλά εργάζεται οχτάωρα οπότε αν χρειάζεται το μωράκι τάισμα ανά 3-4 ώρες δυστυχώς δε γίνεται. Κάθε πόσες ώρες το ταΐζεις; Αν του άφηνες μπολάκι με γαλατάκι θα μπορούσε να πιει μόνο του; Μπορείς να βάλεις ακόμα λίγες φωτογραφίες ώστε να καταλάβουμε καλύτερα την ηλικία και να φτιάξεις ένα άλμπουμ στο φέησμπουκ για να το προωθήσουμε; Συνήθως οι όμορφες φωτογραφίες βοηθάνε.

Το ταίζω κάθε 3.30 ώρες με μπιμπερό. Θα δοκιμάσω με ένα μπολάκι με λίγο γάλα διαλυμένο σε νερό μήπως και μπορέσει αν και χθες δεν μπορούσε ούτε από το δάχτυλο που το βουτούσα μέσα στο γάλα να φάει. Ήταν πολύ αδύναμο. Θα ανεβάσω αμέσως κάποιες φωτογραφίες. :)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back