SOS!Ξαφνική επίθεση γάτας! Tι μπορεί να σημαίνει;

maronikoula

Νεοφερμένο μέλος

Η maronikoula αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Καλησπέρα σας!
Χρειάζομαι την άποψη σας ακόμα μια φορά.Αρχικά εχω 2 γάτες, η θηλυκή είναι 3 ετών και ο μικρός σχεδόν 1 έτους.Πριν από ένα μήνα σχεδόν στείρωσα τη γάτα.Και έπειτα χρειάστηκε να μετακομίσουμε όλοι μαζί και συγκατοικούμε με μία ξαδερφή μου.Το πρόβλημα είναι οτι προχτές και ενώ είχα κόσμο στο σπίτι, κατα λάθος πάτησα λίγο την ουρά του γάτου και αυτός παραπονέθηκε.Μετά απο σχεδόν 1 λεπτό και ενώ εγώ ειχα φύγει απο το δωμάτιο, η γάτα που ήταν εκει άρχισε να επιτίθεται με μανία και φουντωμενη ουρά στην ξαδερφή μου αρχικά και μέτα σε όλους στο σπίτι (εκτός από μενα), και να τους κυνηγάει και να τους γρατζουνάει και να τους δαγκώνει.Μετά από λίγο ηρέμησε και ήταν όπως είναι πάντα, η πιο ήρεμη γατα που έχω δει ποτέ (σημειωτέον οτι ποτέ πριν δεν είχε γρατζουνίσει κανέναν όσο καιρό την έχω μόνο δάγκωνε λίγο στο παιχνίδι).Το ίδιο σκηνικό και σήμερα, πάλι στον ίδιο χώρο... καταλάθος μια φίλη μου πάτησε την ουρά του γάτου(τέτοια γκαντεμιά) και μετά είχαμε πάλι το ίδιο. Ο γάτος εντωμεταξύ ήρεμος σαν να μην έχει γίνει τπτ.Μπορεί να φταίει η μετακόμιση? είτε η στείρωση?μήπως φοβάται όλους τους άλλους? η παίζει να υποβόσκει κάποιο πρόβλημα υγείας?Είναι σοβαρό πρόβλημα γιατί δε μένω μόνη μου και η ξαδερφή μου έχει και παιδί.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα!

Καταρχας μην πανικοβαλεσε..! Η μετακομηση...η αλλαγη περιβαλοντος....τα καινουργια προσωπα και οτι αλλαξε την καθημερινοτητα του γατου σου ειναι λογοι για καποιες αντιδρασεις..! Η γατα εφοσον εμαθε σε καποιον τροπο ζωης και ξαφνικα και αποτομα το σκηνικο της αλλαξε μπορει να αγχωθει... και να νιωσει ισως και καποια απειλη..! Ισως θα πρεπει να ηρεμισεις λιγο την κατασταση στο καινουργιο της περιβαλλον...! Για λιγες μερες να μην ερχεται κοσμος....να εχει χρονο και ηρεμια να εξερευνισει και να ανακαλυψει τον καινουριο της χωρο....! Το Falyway sprey βοηθαει πολυ για να ηρεμισει και να χαλαρωσει το μωρο σου...! Δοκιμασε το...! Εγω το εφαρμοσα στην μετακομηση!! Νομιζω οτι απλα αλλαξαν ολα πολυ γρηγορα για την ιδια και ενιωσε την αναγκη να "αμυνθει"....Δωστης χωρο, χρονο και ηρεμια..!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλα 2 φορες του πατησαν την ουρα του ερμου;:crazy: Τεσπα...οπως στα εγραψαν και πιο πανω ειναι.Απλα στρεσαριστηκε πολυ το γατι..απο ολα αυτα.Αν μαλιστα τωρα,ερχεται σε επαφη με περισσοτερο κοσμο,απο οτι πριν,ειναι πολυ λογικο να νιωθει ετσι.Εγω οταν εκανα τη μετακομιση...ηταν και τα δυο παρα πολυ ανησυχα..κριυβοντουσαν σε καθε θορυβο,και μαλιστα ο μεγαλος μου...εμπαινε στην κλειστη αμμολεκανη του και καθοταν με τις ωρες...χωρια τα κλαματα που εκανε καθε βραδυ στις πορτες και στα παραθυρα.Και να φανταστεις οτι αλλαξε μονο ο χώρος...τα ιδια προσωπα εβλεπε.:)

Στις γατες αρεσει πολυ η ρουτινα καθως και συνδεονται πολυ με το σπιτι που μενουν...Οποτε και εμενα λογικες μου ακουγονται τετοιες αντιδρασεις. Με τον καιρο θα συνηθισουν και ολα θα ειναι καλα:)

Οπως ειπαν και πιο πανω μην πανικοβαλεσαι αυτα τα εκανε και ο δικος μου αλλα δεν του ειχα πατησει την ουρα.Μπορει να βρηκε αφορμη το γεγονος οτι του πατησατε την ουρα και να το εκμεταλευτηκε και να εβγαλε οσα ενιωθε.Οσο αναφορα,οτι εγινε στο ιδιο μερος(η επιθεση αυτη) απλως(πιστευω εγω) του εχει μεινει οτι εκει ειχε γινει αυτο το γεγονος.Ελπιζω να βγαλεις ενα συμπερασμα και να πανε ολα καλα!!!!!ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!! & ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!!!

Ευχαριστώ πολιύ απλώς τα πράγματα σήμερα έγιναν χειρότερα.Ξαφνικά εκεί που καθόμασταν επιτέθηκε στο παιδί χωρίς να την πειράξει και χωρίς να πατήσει κανείς καμία ουρά.Το πόδι του είναι χάλια.Καμία ιδέα ακόμα? Έχουμε φοβηθεί όλοι πολύ!Και πόσο μάλλον μικρό παιδί.Πρέπει να βρω άμεσα μια λύση.Εντωμεταξύ δε μένω μόνη μου οπότε θα έρχεται σε επαφή με άλλους ανθρώπους και με το παιδί συχνά.2 εβδομάδες έχω μετακομίσει και πριν 3 μέρες ξεκίνησαν αυτά πιο πριν δεν τα έκανε.

Διαβασε εδω : https://www.ailouros.gr/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%91%CE%B3%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%A3%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%82/tabid/210/Default.aspx

ΚΑΙ ΕΔΩ : https://www.ailouros.gr/Προβλήματα/ΑλλαγέςστοΠεριβάλλον/Γνωριμίες/tabid/220/Default.aspx

Εκει θα μαθεις πολλα....και αν χρειαστεις κατι αμεσο...εχει τηλεφωνα και mail απο εξυδικευμενους γιατρους που μπορουν να σε κατατοπησουν πληρως!! Για το παιδακι εχω ξανα δει και απο την δικη μου γατα περιεργη συμπεριφορα..αλλα φοβου...οχι επιθεσης..! Μαλλον φταιει το μεγεθος του παιδιου που την τρομαζει...ή εαν το παιδακι προσπαθησε να παιξει μαζι της καποια φορα και λογω ηλικιας ηταν καπως αγαρπο....την νευριασε!! Τσεκαρε το site και οτι αλλο χρειαστεις πες μας!

Υ.Σ. Η γατα πρεπει να ηρεμισει...! Εαν θελετε να εχετε μια καλη συμβιωση....μιλα με τους υπολοιπους του σπιτιου ωστε να σε βοηθησουν και αυτοι...για την προσαρμογη της μικρης σου..! Εαν δεν συνεργαστητε....ακρη δεν θα βρειτε!

Πήρα τηλ στον αίλουρο και μου είπε μια κυρία που το σήκωσε οτι είναι ψυχολογικό και δε μπορώ να κάνω κάτι το ιδιαίτερο.Μου είπε να την περιορίσω αλλα για πόσο...Το θέμα είναι οτι αν ξαναγίνει θα μου πουν να την διώξω, και αυτό δεν πρόκειται να το έκανα ποτέ.Την έχω 3 χρόνια, και όπως και να έχει για τους περισσότερους είναι απλά μια γάτα και θα μου πουν σιγά διώχτην ,αφού επιτίθεται,αλλά για μένα δεν είναι απλά μια γάτα και έχω σκάσει με όλα αυτά τα ξαφνικά.

Για αυτο θα πρεπει να συνεργαστητε...! Θα πρεπει να γινουν κινησεις απο ολους σας..! Ηξεραν απο την αρχη οτι ειχες γατα και οτι θα την εφερνες μαζι σου..! Οπως λοιπον προσαρμοζεστε εσεις με την καινουργια συμβιωση ετσι θα πρεπει να μαθετε την γατα να συμβιωνει μαζι σας...! Εκατσες να μηλισεις μαζι τους?? Προσαρμοσατε καμια μεθοδο απο αυτες που διαβασες?? Ηρεμισε και μιλα με τους δικους σου...! Λυσεις υπαρχουν...! Εχεις τα απαραιτητα για να ξεκινησεις...! Απο το να πανηκοβαλεσαι και να το συζητας....αρχισε καλυτερα να εφαρμοζεις οσα εμαθες....!

σε καταλαβαίνω απόλυτα:/:. Έχω 2 αγάπες, την Ήρα και τον Δία, τα οποία είναι απο 2 μηνών μαζί και τα μεγάλωνα εγώ με την αδερφή μου, με τον Δία να έχει μια ιδιαίτερη συμπάθια στην αδερφή μου και η 'Ηρα σε μένα. Στις γιορτές τα πέρναμε μαζί μας στον σπίτι των γονιών μας, ώσπου ένα πάσχα ενώ η μητέρα μου έκανε δουλειές στην κουζίνα της έπεσε ένα ταψί κάτω, τότε μπήκε ο Δίας μέσα και άρχισε να βγάζει κραυγές, να την κυνηγάει να την γρατσουνίσει. Μπήκε η αδερφή μου στη μέση τον πήρε και τον ηρέμησε, ενώ οι κόρες του Δία είχαν διασταλεί πολύ απο τον φόβο. στην αρχή είπαμε οτι ήταν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά δεν ήταν έτσι.Το καλοκαίρι σπίτι μας αυτη τη φορά και ενώ έλειπε η αδερφή μου την έπεσε σε μένα.ακριβώς το ίδιο σκηνικό, είχα φοβηθεί τόσο πολύ νόμιζα οτι θα με ξέσκιζε:worry:, και εδώ άλλη μια φορά η sister εμφανίστηκε την κατάλληλη στιγμή και με βοήθησε. Ο Δίας τώρα είναι 11 ετών, και μένει μαζί μου, με την Ήρα και τον φίλο μου εδώ και 5 χρόνια.Τις επιθέσεις πλέον δεν τις κάνει σε μένα αλλά στον φίλο μου και στο τέλος πηγαίνει και ζβερκώνει και λίγο την Ήρα αν και είναι στηρωμένα και τα δύο . Η αιτία μπορεί να είναι η αίσθηση του φόβου και της επιβίωσης που μπορεί να νιώθει είτε γιατί ακούει κάποιες γάτες να μαλώνουν στο δρόμο και κυρίως το καλοκαίρι, είτε κάποιος θόρυβος. Εγώ του βάζω τις φωνές με ψυχραιμία και δεν μου κάνει τίποτα, με έχει λίγο σαν αφεντικό και αυτό είναι περίεργο για γάτα. Αυτό που κάνω είναι να του δίνω χάπια ομοιοπαθητικής όταν αγριεύει για κανένα μήνα( μου τα έχει συστήσει κτηνίατρος) χωρίς βέβαια να λύνεται άμεσα ή για πάντα το πρόβλημα. Τον λατρεύω και θα έκανα ότι είναι δυνατόν για να είναι ευτυχισμένος- είναι ένας γατούλης με ειδικές ανάγκες- όταν αγριεύει τον παίρνω αγκαλίτσα και χουρχουρίζει. Βέβαια ο φίλος μου έχει πάρει πολλές τρομάρες και δεν είναι εύκολο να το ξεχνάει κάθε φορά, του παίρνει χρόνο, αλλά τα ξαναβρίσκουν. έχω την εντύπωση οτι θέλει να επιβληθεί και γιαυτο το κάνει μόνο σε αυτους που νιώθουν φόβο καθώς μυρίζει την αδρεναλίνη. Εννοείτε οτι εφόσον έχει μια τέτοια συμπεριφορά θα πρέπει να έχεις ΠΑΝΤΑ το νου σου όταν βρίσκεται κάποιος άλλος στο σπίτι και να είσαι σε εγρήγορση.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back