SOS!! Ο Μάρκος έφαγε τα καναρινάκια!

Ευαγγελίτσα

Νεοφερμένο μέλος

Η Ευαγγελίτσα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 22 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους!
Έχω τρελαθεί από χθες το βράδυ...κ αυτό γιατί ο μικρός μου ο γατούλης(με τον οποίο είμαι πολύ νευριασμένη) έφαγε τα 2 καναρινάκια μου!

Εδώ κ αρκετές μέρες τον παρατηρούμε που τα ζαχαρώνει...2 φορές μάλιστα τον βρήκαμε πάνω στο κλουβί να νιαουρίζει κ του δώσαμε αρκετές ξυλιές κ τον μαλώσαμε απίστευτα! Προσπαθούσαμε να μην αφήνουμε ανοιχτό το πατζούρι του πίσω μπαλκονιού, όπου είχαμε τοποθετημένο το κλουβάκι αρκετά ψηλά, κ δεν περίμενα με τπτ να καταφέρει να ανέβει, να ανοίξει την πορτούλα κ να μπει σαν κύριος μέσα, ούτε ο Ταρζάν να ήταν!

Χθες το βράδυ λοιπόν, με πήραν τηλ. οι δικοί μου να επιστρέψω όσο πιο γρήγορα σπίτι γιατί είχαν αφήσει το πατζούρι ανοιχτό κ χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι ο μικρός έδρασε! Τον βρήκαν μέσα στο κλουβί να έχει τραυματήσει θανάσιμα τα 2 καναρινάκια...τον μπαμπά μου τον έπιασε τρέλα κ τον μάλωσε πάρα πολύ, μπορούσε να ανεχτεί οποιαδήποτε άλλη ζημιά αλλά αυτό τον πλήγωσε πάρα πολύ, όπως κ όλους μας στην οικογένεια κ μου ζήτησε να το δώσουμε κάπου γιατί κινδυνεύουν κ τα ψαράκια αλλά κ το άλλο καναρινάκι μας :( .

Θέλω να τονίσω ότι το μικρούλι, εδώ κ 2,5μήνες που το έχουμε συμβιώνει μέσα στο σπίτι με τον μεγάλο μου γάτο(τον μπαμπά του), τον σκύλο μου, τα καναρινάκια(1 έμεινε) κ με τα ψαράκια. Από τη στιγμή που τον πήραμε έχει καταταλαιπωρηθεί, έχει συνέχεια προβλήματα με την υγεία του!!
1) Η μανούλα του είχε ψώρα, οπότε είχε κ εκείνος όταν τον πήραμε κ κατευθείαν του ξεκινήσαμε αγωγή όταν διαπιστώσαμε τα μαυράκια στα αυτάκια του.

2) Είχε πρόβλημα με το εντεράκι του, έχω ανεβάσει κ σχετικό θέμα στο forum με τα προβλήματα υγείας.

3) Αποτέλεσμα της ταλαιπωρίας του μωρού από τη συνεχή χορήγηση φαρμάκων ήταν να αποκτήσει στρες κ να εμφανίσει μύκητες κ συγκεκριμένα τριχοφάγο. Έτσι, αυξήθηκε ακόμη περισσότερο η ταλαιπωρία του καθώς του δίνω κ άλλο φάρμακο κ του βάζω συνέχεια μπενταντίν στα αυτάκια, στα μουστάκια κ στα φρύδια του.

Είναι πολύ ζωηρό αλλά τόσο καλοσυνάτο κ αθώο γατάκι, το καταλαβαίνει αμέσως κανείς κοιτάζοντας τα ματάκια του!
Πιστεύω ότι έχει γίνει ακόμη πιο ζωηρός λόγω των προβλημάτων υγείας.
Συν τοις άλλοις, οι δικοί μου, μου έχουν πει ότι δεν έχουν προσέξει κάποιες φορές κ έχει κλέψει τροφή από το πιατάκι του σκύλου όταν εκείνος δεν την έχει φάει όλη, που πιστεύω ότι κ αυτός ίσως είναι ένας παράγοντας για τη ζωηράδα του γιατί απ'όσο γνωρίζω δεν κάνει οι γατούλες να τρώνε ούτε κατά διάνοια τροφή για σκύλους.

Δε θέλω με τπτ να πιστέψω ότι είχε πρόθεση να φάει τα πουλάκια ο Μαρκούλης, απλά πιστεύω ότι ήθελε μόνο να παίξει κ παίζοντας τα τραυμάτισε θανάσιμα.
Οι δικοί μου αντίθετα, που αντίκρυσαν το θέαμα, ταράχθηκαν τόσο πολύ που πιστεύουν ότι το έκανε σκόπιμα.
Σίγουρα μετά το μάλωμα από τον μπαμπά κατάλαβε ότι έκανε μεγάλο λάθος καθώς ήταν πολύ τρομαγμένος όταν επέστρεψα σπίτι κ ήθελε συνέχεια να'ναι στην αγκαλίτσα μου. Το βράδυ κοιμήθηκε στα πόδια μου , σήμερα παίζει λίγο κ θέλει συνέχεια χάδια, ακόμη κ από τον μπαμπά μου, που τον μάλωσε τόσο.

Δε θέλω με τπτ να δώσουμε τον Μαρκούλη, του έχω τόση αδυναμία κ ειδικά με τα προβλήματα υγείας που έχουμε περάσει μαζί έχω δεθεί ακόμη πιο πολύ μαζί του!

Ξέρω πως οι δικοί μου έχουν απόλυτο δίκιο να είναι θυμωμένοι μαζί του όπως είμαι άλλωστε κ εγώ, απλά ελπίζω πως θα το ξανασκεφθούν!
Απλά είναι μωρό κ πιστεύω ότι δεν πρέπει να το κρίνουμε τόσο αυστηρά, επίσης θεωρώ πως δεν είναι αφύσικο μια γάτα να φάει ένα πουλάκι!

Είχα ανάγκη να σας γράψω μήπως μπορεί κάποιος να μου πει αν υπάρχει αιτιολογία για την πράξη του, λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα έχω γράψει, κ να νιώσω λίγο καλύτερα...είμαι πολύ στενοχωρημένη κ για την απώλεια των 2 αθώων ψυχών αλλά κ για το γεγονός ότι ευθύνεται ο Μάρκος!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση!:bye:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πω πω... :confused:

Πιστεύω κι εγώ ότι οι ταλαιπωρίες με την υγεία του επηρέασαν τη συμπεριφορά του.
Το είδα και στη Νιάρα αυτό. Είχε γίνει πιο νευρική... Όταν έγινε καλά ησύχασε, έφτιαξε κι η συμπεριφορά της.

Κρίμα για τα καναρινάκια. Δύσκολο να καταλάβει γιατί ήταν τόσο κακό αυτό που έκανε. Σίγουρα κατάλαβε ότι ήταν κακό, ότι σας ενόχλησε, γι'αυτό αντιδρά τώρα όπως περιγράφεις και θέλει μέχρι κι απ'τον πατέρα σου χαδάκια. Για να βεβαιωθεί ότι "πέρασε"...

Θα καταφέρεις να πείσεις τους γονείς σου να του δώσουν άλλη μια ευκαιρία; Έχουν κι αυτοί τα δίκια τους, αλλά τώρα να διώξετε το γατάκι είναι δύσκολο! Λίγος χρόνος θα βοηθήσει...

Βρε το Μαρκούλη! Μόλις έφτιαξε ο ...πωπίνος του άρχισε τις σκανταλιές! ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σίγουρα του αξίζουν πολλές ευκαιρίες, απλά έχει κάνει πάρα πολλές ζημιές, κυρίως όταν έλειπα για διακοπές κ οι δικοί μου όσο κ αν τον αγαπάνε έχουν τρελλαθεί!

Ήδη ο μπαμπάς σήμερα που συζητήσαμε έχει μαλακώσει λίγο, πιστεύω ότι σκεπτόμενοι με ηρεμία κ λογική ίσως αλλάξουν άποψη...κ το θέλω πάρα πολύ αυτό!!
Ευχαριστώ για το κουράγιο, καλό βράδυ :hello:

Ευαγγελίτσα, πήγα και είδα το Μαρκούλη στις φωτογραφίες σου.
Κουκλάκι είναι, αγγελούδι (τρομάρα του), πώς το'κανε αυτό το πράγμα; :blink:

Αυτό λέω κ εγώ, μου φαίνεται απίστευτο αυτό που έγινε....αν δεν τον βρίσκανε μέσα στο κλουβί δεν υπήρχε περίπτωση να το πιστέψω!! Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι ήθελε να παίξει κ το έκανε άθελά του...τπτ άλλο!! Με κοιτάει με τα αθώα του ματάκια κ μου έρχεται να το φάω, δεν μπορώ!!

οι γατες τους απο την φυση τους ειναι κυνηγοι δεν μπορει να τους το κοψει κανεις αυτο οσο για τα καναρια μαλλον τα ειδε σαν παιχνιδιτα αλλα μου φαινετε περιεργο να φαει κ τα δυο καναρινια

Ευαγγελίτσα; Το καλύτερο είναι να μην ξαναπάρετε πουλάκια στο σπίτι. Και ο μόνος που δεν ευθύνεται για ότι έγινε είναι ο Μαρκούλης.

Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:
Ευαγγελίτσα; Το καλύτερο είναι να μην ξαναπάρετε πουλάκια στο σπίτι. Και ο μόνος που δεν ευθύνεται για ότι έγινε είναι ο Μαρκούλης.
Συμφωνώ και επαυξάνω. Επίσης να μην τον ξαναμαλώσετε και φυσικά δείρετε για κατι που ειναι Φ Υ Σ Ι Ο Λ Ο Γ Ι Κ Ο (σημαινει: συμφωνα με τους νομους της φυσης)! Και η φυση μερικες φορες ειναι "σκληρη". Δηλαδη εαν ειχες ενα λύκο με ενα αρνι και ο λυκος το ετρωγε, θα εφταιγε κι απο πανω?

και να ακονίζει τα νύχια του στους καναπέδες με αποτέλεσμα να τους καταστρέφει..ειναι φυσιολογικό..να σκίζει τις κουρτίνες..ειναι φυσιολογικό..παίζει..και άλλα πολλά ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ!Οπότε ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μην ξαναμαλώσετε γάτα δεν ειναι φυσιολογικό!!!!
Πλάκα κάνουμε;Και καλά εκανε και τον χτύπησε την στιγμή που το έκανε και ειμαι σίγουρος οτι κατάλαβε τουλάχιστον οτι αυτό που εκανε ηταν πολύ κακό!
Οσο για το αν ειναι μέσα στην φύση της γάτας ειμαι της ίδια άποψης..
Επίσης τι σχέση εχει ο λύκος με την γάτα..;Αγριο το ένα κατοικίδιο το άλλο..

Εννοείται ότι μαλώνουμε τη γάτα για πολλά (και αυτά που ανέφερες).
Δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει μέσα στο σπίτι, και αυτό πρέπει να της το δείξουμε!
Αλλιώς, ας ζει έξω ελεύθερη και να της δίνουμε μόνο φαγάκι και ιατρική περίθαλψη χωρίς να είμαστε τα αφεντικά της.

Όμως, δεν είναι λόγος να διώξουν άρον άρον το γατάκι γιατί έκανε κάτι που το αισθανόταν φυσικό! Είτε τζιτζίκια (αμάν! η δική μου συνεχίζει και στενοχωριέται αν της το πάρουμε) είτε πουλάκια ΘΑ ΟΡΜΗΣΕΙ!
Δύσκολο πράγμα να συνταιριάξεις αταίριαστα κατοικίδια, αλλά μη ρίξουμε τώρα το φταίξιμο και στους ανθρώπους που αγαπάνε πολλά και διάφορα! Άλλες φορές τα καταφέρνουν και συμβιώνουν, άλλες όχι. Ο Μαρκούλης και τα καναρινάκια είναι της β' περίπτωσης.

Αρχική Δημοσίευση από Ismini:
!!!!:) Πιστευεις δηλαδη οτι πρεπει να δερνουμε τη γατουλα επειδη μας εσκισε τον ωραιο μας καναπε? ή οτι οι γατουλες δεν πρεπει να τρωνε τα αθωα πουλακια? ή τα ποντικακια? (γιατι εγω πολυ τα συμπαθω κι αυτα...) Οικιακο ζωο ναι! Αλλα με νυχακια, δοντακια... Λυκος ηταν ακραιο παραδειγμα.
Οχι να τις δέρνουμε -κακοποιούμε, αλλά μια ξυλιά στον πωπό πρέπει να δίνουμε που και που για να καταλαβαίνουν το λάθος τους φυσικά οταν το επαναλαμβάνουν και οταν ειναι σοβαρό..
Οσο για τα πουλάκια και τα ποντικάκια είπα και πρίν οτι ειναι στην φύση της γάτας..
Δηλαδή εαν έβλεπες την γατούλα σου μέσα στο κλουβί να τρώει τα καναρινάκια τι θα έκανες..Θα την συμβούλευες να μην το ξανακάνει και θα τις συμπαραστεκόσουν μιας και ειναι στην φύση της και δεν μπορεί να κάνει αλλιώς;

Οι γάτες είναι από τη φύση τους κυνηγοί. Ακόμα και η πιο τεμπέλα γάτα όταν δει κάτι ζωντανό που κινείται θα της κινήσει την περιέργεια. Για χρόνια είχαμε ταυτόχρονα γάτα και πουλιά στο σπίτ και πάντα η Μίτσυ τα γλυκοκοίταζε. Μάλιστα μία φορά (δεν ξέρω πώς) τα πουλιά τη γλύτωσαν όχι όμως και οι νεοσσοί που υπήρχαν στη φωλιά τους. Την τιμωρήσαμε μεν αλλά όχι και να τη διώξουμε. Πιστεύω απλά ότι πρέπει να ξέρουν ποιος είναι το αφεντικό στο σπίτι και ποια είναι τα όρια.

Επισης δεν εχω καναρινακια (μου φαινονται φυλακισμενα στο κλουβι τα πουλια γενικως) . Να μου πεις η γατα δεν ειναι στο διαμερισμα...Οσο για τους "φονους" που εχει κανει ο γατος μου εχω γραψει εδω https://www.mypetz.gr/threads/%CE%9F-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CF%80%CE%BF.219315/

"Οι λέξεις τιμωρία και γάτα δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται στην ίδια πρόταση. Μια γάτα δεν ανταποκρίνεται στην τιμωρία με θετικό τρόπο, ούτε μαθαίνει από αυτήν. Τρίβοντας για παράδειγμα τη μύτη της γάτας σε έναν πρόσφατο λεκέ από ούρα πιθανότατα θα έχει ως αποτέλεσμα είτε να δαγκωθείτε είτε να γρατσουνιστείτε είτε να την κάνετε να θέλει να σας εκδικηθεί. Οι γάτες όταν περιορίζονται, θα το πολεμήσουν άγρια. Δεν έχουν τρόπο να ξέρουν ότι σας ενόχλησε κάτι στη συμπεριφορά τους. Το μόνο που ξέρουν είναι ότι κάτι μεγαλύτερο από αυτές τις κρατάει παρά τη θέληση τους."
To παραπανω αποσπασμα ειναι απο αρθρο της ΜICHELLE εδω: https://www.mypetz.gr/threads/%CE%93%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AF%CE%B1.219023/

Παιδιά, δεν γίνεται να κατηγορούμε τις γάτες για το ένστικτό τους!!!

Αρχική Δημοσίευση από Αθανασία:
Εννοείται ότι μαλώνουμε τη γάτα για πολλά (και αυτά που ανέφερες).
Δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει μέσα στο σπίτι, και αυτό πρέπει να της το δείξουμε!
Αλλιώς, ας ζει έξω ελεύθερη και να της δίνουμε μόνο φαγάκι και ιατρική περίθαλψη χωρίς να είμαστε τα αφεντικά της.
Ουτε και στο σπιτι ειμαστε τα αφεντικα της. Συντροφια και μονο μας κανουν τα οικιακα ζωα στο διαμερισμα. Και για τα ενστικτα της γατας δεν υπαρχουν αφεντικα. (Ευτυχως!)

"Οι γάτες δεν πιστεύουν ότι είναι μικροί άνθρωποι. Πιστεύουν ότι οι άνθρωποι είναι μεγάλες γάτες. Αυτό επηρεάζει την συμπεριφορά τους με πολλούς τρόπους."

"You can keep a dog; but it is the cat who keeps people, because cats find humans useful domestic animals."
(Μετάφραση: Μπορείς να κατέχεις έναν σκύλο, αλλά οι γάτες κατέχουν ανθρώπους επειδή τους θεωρούν χρήσιμα κατοικίδια ζώα")

-George Mikes

"A cat sees no good reason why it should obey another animal, even if it does stand on two legs."
(Μετάφραση: "Μια γάτα δεν βρίσκει λόγο να υπακούσει κάποιο άλλο ζώο, ακόμα κι αν αυτό στέκεται σε δύο πόδια")

-Sarah Thompson

Οριστε και 3 snips.

"Αφεντικά", λέμε τώρα... Μην κολλάς στη λέξη, κατά κάποιον τρόπο θεωρούμαστε ιδιοκτήτες του ζώου (άλλοι λένε "γατομαμά" και τέτοια, ό,τι βολεύει τον καθένα :))

Δεν είναι αξιώματα όλα αυτά τα ρητά.

Πιστεύω στο συνετισμό (αφού η "τιμωρία" πέφτει βαριά ως λέξη), στο μάλωμα, στη συνεννόηση με κάθε θεμιτό τρόπο για να συμβιώνουμε αγαπημένα. Δεν είναι άνθρωποι να μιλούν τη γλώσσα μας και να τους εξηγήσουμε (εδώ δε δουλεύει με τα παιδιά συχνά αυτό, :lol::lol::lol:).
Η Νιάρα με δικαιώνει αρκετά. Ανταποκρίνεται στα μαλώματα και στα "ΜΗ", δεν έχω -ακόμα- γρατζουνισμένους καναπέδες ή κουρτίνες...
Το πρωί την έπιασε μια φοβερή τρέλα (την πιάνει σπανίως και κρατάει λίγα λεπτά) κι έτρεχε πάνω κάτω σαν διαμονισμένη, πηδώντας στα έπιπλα και παραλίγο να ρίξει κάτι (έτσι έσπασε κατά λάθος ένα μικρό βάζο κάποτε, η μοναδική της ζημιά). Της φώναξα και δε με άκουσε. Είχα δουλειά και δεν μπορούσα να ασχοληθώ μαζί της. Την έβγαλα λοιπόν στο μπαλκόνι κλείνοντας την πόρτα. Μετά από λίγο της άνοιξα: είχε ησυχάσει και μόλις με είδε γουργούρισε :) και με πλησίασε αργά αργά κάνοντας χαρούλες. Ξαναμπήκε μέσα και ήταν φρόνιμη!
Τώρα αυτό ήταν σκληρή τιμωρία; Δε λέω ότι πιάνει πάντα ούτε συμβουλεύω κανέναν να το κάνει (καθένας τα βρίσκει με το δικό του ζώο, έχει προσωπικότητα και ο άνθρωπος και το ζώο και θέλει παρατήρηση και δοκιμή), αλλά εγώ ασχολούμαι πολύ μαζί της (υπάρχει χρόνος! ;)) και τα πάμε καλά μέχρι τώρα στο σπίτι.

Δε νομίζω ότι κι εσύ δε συνεννοείσαι με κάποιο τρόπο με το Σίβα (εννοώ και "συνετισμό", και μαλώματα), αλλιώς θα είχες ένα βομβαρδισμένο σπίτι :lol::lol::lol:
Τώρα το κατούρημα που αναφέρεις συχνά... Σιγά μην τον έδερνες γι'αυτό! Όταν ήμουν παιδί άργησα πολύ να "το κόψω" (έβρεχα το κρεβάτι μου) και χαίρομαι που η μάνα μου ήταν επιεικής και δε με μάλωνε. Δεν το έκανα επίτηδες!

Ούτε με τη Νιάρα είμαι υπερβολική! Άλλοι παθαίνουν υστερία και με τις τρίχες κι εγώ δεν τις βλέπω καν (υπάρχουν όμως :confused:)

Να τα μαλώνουμε, να τα μαλώνουμε λογικά. Όχι ξύλο όμως, συμφωνώ! (μια μυτιά στα μαλακά, αν χρειαστεί, ναι, δουλεύει!)

Βρε το Σίβα!
Κάνει μαγκιές και τσαμπουκάδες, ε; :P Τιμωρία!!!
Η λέξη τιμωρία (ποινή, συνέπεια πράξης) δεν είναι κακή. κακός μπορεί να είναι αυτός που την ορίζει! ;)

Δε μ'αρέσει ούτε η λέξη "φιλόζωος", όπως την εννοούν κάποιοι, ούτε "φιλάνθρωπος" κ.λ.π. Δηλαδή δε θα'πρεπε ΟΛΟΙ να σεβόμαστε ανθρώπους και ζώα και να είμαστε "φίλοι"; (δηλ. όχι εχθροί, αν δε μας κάνουν κακό βεβαίως βεβαίως!)

Τα ζωάκια μας τα "τιμωρούμε" εν μέρει με τη στέρηση της ελευθερίας τους, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς. Τα αγαπάμε και θέλουμε να τα σώσουμε από θάνατο ή αρρώστιες εκεί έξω. Έτσι όπως τον κάναμε τον κόσμο...
Προσπαθούμε να τα έχουμε χαρούμενα και μέσα, αλλά θέλουμε και τους καναπέδες μας, τα καναρινάκια μας κ.λ.π. Άλλοι τα καταφέρνουμε, άλλοι όχι!
Προσπάθεια για να τα συμβιβάσουμε όλα... :)

Το γατάκι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ παιδάκι..!!! Η τιμωρία οπως την εξέφρασα εγώ δεν έχει σχέση με την εξουσία..Πως τα μπλέκεις έτσι;και επίσης δεν σε ειρωνεύομαι απλά σου τονίζω το προφανές!
Μου φαίνεται αδιανόητο να φτάσουμε στο σημείο να κάνει ο γατούλης οτι θέλει μέσα στο σπίτι επειδή ειναι φυσιολογικό..ΟΦείλουμε να του θέτουμε κάποιους περιορισμούς για να υπάρχει αρμονική συμβίωση αλλιώς θα καταπιέζει τις δικές μας ελευθερίες.
Δεν μπορώ να δώ την γατούλα μου να σκίζει την καρέκλα και να μην της βάλω φωνή..Οταν με ακούσει σταματάει και φεύγει..
Τωρα γι αυτό που λές να εξουσιάζουμε κάποιον πιο αδύνατο ειναι γενικότητες και εχει ξεφύγει εντελώς απο την φύση του θέματος.Αλλο να της κόβεις τα νύχια η να περιορίζεις το ζώο σίγουρα το βασανίζεις ..και αλλο να το μαλώνεις γιατι έκανε κάποια ζημιά..Φυσικά οταν λέμε μαλώνουμε το ζώο δεν πρέπει να το βασανίζουμε σε καμία περίπτωση!

Αρχική Δημοσίευση από Προφέσσορας_Χάος:
Δηλαδή εαν έβλεπες την γατούλα σου μέσα στο κλουβί να τρώει τα καναρινάκια τι θα έκανες..Θα την συμβούλευες να μην το ξανακάνει και θα τις συμπαραστεκόσουν μιας και ειναι στην φύση της και δεν μπορεί να κάνει αλλιώς;

Συγνωμη αλλα και γω απο τη στιγμη που δηλωνω (και ανοιγω και θεμα) οτι φρικαρα με το νεκρο σπουργιτι, το παραπανω το θεωρω ειρωνεια. Επισης αλλο μαλωμα και αλλο βασανισμος και τιμωρια. Ομως εδω το θεμα ξεκιναει απο το γατακι της Ευαγγελιτσας που εφαγε τα καναρινια. Και πιστευω (οπως και η Βικτωρια) ΟΤΙ: Δεν πρεπει να τιμωρουμε τις γατες για τα ενστικτα τους! Δηλαδη δεν θα καταλαβει "οτι δεν ειναι σωστο" που εφαγε τα καναρινια. Και εαν ξαναδει καναρινια θα τα ξαναφαει, και καλυτερα να μην το διακινδυνευσει η Ευαγγελιτσα. (Και φυσικα δεν θα ετρωγαν ολες οι γατες τα καναρινια, γιατι διαφερουν. Αλλες ειναι λιγοτερο και αλλες περισσοτερο "κυνηγοι") Kαι μια διευκρινιση: εγραψα "στα ζωα τους, στα παιδια τους" και ΟΧΙ " Στα ζωα τους στα παιδια τους". Ναι τα ζωα δεν ειναι παιδια. Και ουτε"παιδια μας".

Είχα ανάγκη να σας γράψω μήπως μπορεί κάποιος να μου πει αν υπάρχει αιτιολογία για την πράξη του, λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα έχω γράψει, κ να νιώσω λίγο καλύτερα...είμαι πολύ στενοχωρημένη κ για την απώλεια των 2 αθώων ψυχών αλλά κ για το γεγονός ότι ευθύνεται ο Μάρκος!
Τα παραπανω εγραψε η Ευαγγελιτσα. Αυτα! Δεν γραφω αλλα "μην ξεφυγω και τα μπλεξω...!"

Αρχική Δημοσίευση από Ismini:
Βρε Αθανασια δεν τα εγραψα για σενα αυτα!:)
Τρομαζω στη λεξη "τιμωρια" γενικα, εννοια στην οποια ο καθενας δινει τη δικη του διασταση. (Εδω ομως προκειται για κατι ξεκαθαρο: τιμωρια που η γατα θελει να παιξει, να γρατζουνισει... δηλαδη που ειναι ΓΑΤΑ).
Επισης μερικες φορες τρομαζω και στη λεξη ζωοφιλια. Υπαρχουν "ζωοφιλοι" που κρατουν σκυλια απομωνομενα στις ταρατσες. "Ζωοφιλοι" που αφαιρουν τα νυχια της γατας τους (ναι το εχω ακουσει) για να μην σκιζει τους καναπεδες. Και αλλα πολλα.... Με λιγα λογια ανθρωποι συναισθηματικα ευνουχισμενοι που ευνουχιζουν με τον ιδιο τροπο τα ζωα τους, τα παιδια τους.... Τα οποια ειναι ερμαια και απροστατευτα τελειως.
Αυτο πολυ με εξοργιζει. Το να εξουζιαζουμε καποιον πιο αδυνατο, καποιον που δεν διαθετει "οπλα".
ΥΣ. Και γω κλεινω -σπανιως- το Σιβα σε καποιο δωματιο για λιγο μεχρι να ηρεμησει. Γιατι τον πιανει μια "τσαντιλα" που και που και μας κανει επιθεσεις. (Ναι!:P μην τον βλεπεις ετσι μικρουλη και γλυκουλη...)

Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω κι εγώ. Άσε που η κάθε γάτα έχει το δικό της χαρακτήρα.
Η Μέλα είναι τελείως διαφορετική γάτα από την Μπλάκυ που είχα.
Είναι πιο κινητική, πιο επιθετική (το νύχι έξω με το παραμικρό) και αδιάφορη όχι μόνο στη δυνατή φωνή όταν κάνει ζημιά αλλά και στο κλείσιμο στο δωμάτιο. Γενικά δεν επιδέχεται καμία "τιμωρία" (σε λογικά πλαίσια).
Κατέληξα ότι τελικά ένα δυνατό "μη" και ολιγόωρος αποκλεισμός από χάδια και αγκαλιές κάνει καλύτερη δουλειά μαζί της.
Αντίθετα η Μπλάκυ ήταν πολύ υπάκουη και λίγο ανέβασμα στον τόνο της φωνής έφτανε για να εξαφανιστεί κάτω από το τραπέζι. Νύχι δεν έβγαλε ποτέ - ακόμα κι όταν από λάθος την είχα πατήσει (κατάμαυρη βλέπετε :/:)
Αλλά θα σας πω κι αυτό. Στην Μπλάκυ δεν κατάφερα ποτέ να δώσω χάπι σε καμμία μορφή: ούτε ολόκληρο ούτε διαλυμένο σε γάλα ούτε τίποτα. Μόνο οι τοίχοι και ο καναπές γέμιζαν με γάλα και σάλια.
Η Μέλα, αντίθετα, το καταπίνει χωρίς αντιρρήσεις σαν να είναι το πιο απολαυστικό γεύμα!!!!
Κι αυτό με τα σκυλιά βρε παιδί μου τί κακό :(. ΄Εχουμε μία ζωόφιλη - ο Θεός να την κάνει - απέναντι όπου έχει δύο σκύλους - ημίαιμα λυκόσκυλα - σ'ένα μπαλκόνι φάρδους με το ζόρι ενός μέτρου και μήκους μερικών μέτρων. Εκεί περνάνε όλο τους το χρόνο χειμώνα (χιόνια) - καλοκαίρι (καύσωνας) γιατί η δήθεν "ζώο" φιλη δεν θέλει να της λερώσουν το σπίτι. Τα λυπάμαι τα καημένα αν και όταν αρχίζουν να "φωνάζουν" σαν λύκος δεν είναι και η καλύτερή μας. Πάντως και αυτούς η Μέλα καταφέρνει να τους βγάλει εκτός ορίων... επιδεικνύοντάς τους την ουρά της :lol:
Όπως και να'χει πάντως είτε έτσι είτε αλλιώς επιβάλλουμε την εξουσία μας πάνω τους - χωρίς να σημαίνει ότι δεν τα λατρεύουμε.
Δεν θα ξεπεράσω ποτέ τις τύψεις που νοιώθω που την έχω περιορισμένη στο διαμέρισμα και στο μπαλκόνι ενώ η φύση της είναι να κυκλοφορεί ελεύθερη και να κυνηγάει πτηνά και άλλα :( :( :( ...

Και για τα παιδιά συμφωνώ και επαυξάνω... Αλίμονο σ'αυτούς που νομίζουν ότι "κατέχουν" έμψυχα όντα. Είτε ανθρώπους είτε ζώα :down:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back