SOS!!!Πορτοκαλί τιγρέ τυφλό γατάκι ζητά να υιοθετηθεί!!

• Thread starter Thread starter h.k
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

h.k

Νεοφερμένο μέλος

Ο Χάρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 55 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 46 μηνύματα.
Καλημέρα σε όλους.Η ιστορία που αφορά τον τίτλο του topic έχει ως εξής:
Την Τρίτη το απόγευμα γυρίζοντας από την δουλειά και φτάνοντας στην καγκελόπορτα του σπιτιού μου βλέπω ένα τιγρέ πορτοκαλί γατάκι το οποίο ίσα που περπάταγε και δεν μου έδωσε καμία σημασία όταν το πλησίασα.Ανέβηκα πάνω στο σπίτι και προτού καλά-καλά αφήσω τα πράγματα μου βγαίνω στο μπαλκόνι και βλέπω ότι το καημένο είχε μπει στο χώρο του πάρκινγκ της πολυκατοικίας και καθόταν ακίνητο.Κατεβαίνει γρήγορα η κοπέλα μου κάτω και το βάζει στον χώρο του κήπου για να μην το πατήσει κανένα αυτοκίνητο.Το γατάκι ήταν σε κακά χάλια, κυρίως τα μάτια του, μάλιστα δεν περπατούσε καν, σαν να ήταν στα τελευταία του:/::/:.Επίσης η ουρίτσα του ήταν πολύ κοντή σαν κομένη.Του κατεβάσαμε μια κονσέρβα και νεράκι και το κακόμοιρο πάσχισε να φάει(πρέπει να ήταν πολλές μέρες νηστικό).Εμεινε εκεί γιατί είχε δροσιά και περιμέναμε να δούμε σε τι κατάσταση θα ήταν την επόμενη μέρα που θα πηγαίναμε στην δουλειά.Το πρωί που κατεβήκαμε ήταν ακίνητο στη θέση του και κοιμόταν οπότε το αφήσαμε με τροφή και νερό για να δούμε πως θα είναι όταν θα γυρίζαμε.Η κοπέλα μου γύρισε πρώτη και το βρήκε λίγο πιο πέρα αλλά στα ίδια κακά χάλια.Γενικά η εκτίμηση μας ήταν ότι το κακόμοιρο δεν είχε και πολλή ζωή μέσα του και αφού με πήρε και μιλήσαμε αποφασίσαμε να το πάρει και να το πάει στην κτηνίατρο όπως και έγινε.
Λοιπόν, ο μικρούλης δυστυχώς έχει χλαμύδια πράγμα που είχε σαν συνέπεια να έχει ήδη τυφλωθεί και από τα δύο του μάτια.Ήταν πολύ ταλαιπωρημένος από την αρρώστεια αλλά η ουρίτσα του είναι έτσι εκ γενετής(γεννήθηκε με πολύ μικρή ουρίτσα, σχεδόν κολοβό).Να φανταστείτε ότι ενώ από το μέγεθος του συμπεράναμε ότι ήταν 2,5-3 μηνών, τελικά η γιατρός μας είπε ότι είναι 7-8 μηνών (πράγμα που ούτε η ίδια δεν πίστευε), και έχει μείνει τόσο μικρόσωμο από την αρρώστεια και τις κακουχίες.Αναλάβαμε τα έξοδα της θεραπείας του και της φιλοξενίας του στο κτηνιατρείο, η οποία θεραπεία θα διαρκέσει σύμφωνα με την κτηνίατρο γύρω στις 25 ημέρες.Δυστυχώς όμως ακόμα και όταν αποκατασταθεί τελείως η υγεία του δεν θα πάψει να είναι ένα τυφλό γατάκι.
Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι δεν θέλουμε ένα δεύτερο γατάκι γιατί ο Δίας είναι εξαιρετικά ζηλιάρης αφενός, αφετέρου γιατί έτσι όπως είναι η ζωή μας και το σπίτι στο οποίο ζούμε έχουμε αποφασίσει ότι δεν θα προβούμε στην υιοθεσία ενός δεύτερου γατιού.Οποιος όμως ενδιαφέρεται να το υιοθετήσει θα αποκτήσει ένα γατάκι που έχει χάσει μεν την όραση του αλλά θα γίνει ένας πολύ πιστός και ευγνώμων σύντροφος.Ειλικρινά ελπίζουμε να βρεθεί ένας φίλος ή φίλη που θα ενδιαφερθούν για τον ταλαιπωρημένο φίλο μας γιατί το κόστος φιλοξενίας στην κτηνίατρο μετά την αποθεραπεία του είναι δυσβάσταχτο για εμάς λαμβανομένου υπόψιν ότι μέχρι τότε έχουμε κληθεί να καλύψουμε τόσο τα έξοδα της θεραπείας όσο και της φιλοξενίας του.Φωτογραφίες δεν έχω βγάλει ακόμα αλλά θα συνεννοηθώ με την γιατρό για αυτό το θέμα γιατί ο γατίνος είναι στο ιατρείο.Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ίσως θα ακουστεί πολύ συνηθισμένο αλλά ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ για ότι κάνατε/κάνετε για το μικράκι.
Εύχομαι μέσα από την ψυχή μου να βρεθεί ένα σπίτι και για αυτό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μακάρι γιατί μόνο του είναι καταδικασμένο, γιατί ο κίνδυνος από τα αυτοκίνητα καραδοκεί.Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε σπίτι για τον κύριο.Ελπίζω να βοηθήσετε και εσείς με το να το διαδώσετε σε όποιον θεωρείτε ότι πιθανόν να ενδιαφέρεται να υιοθετήσει ένα γατάκι που θέλει έξτρα προσοχή και προστασία.Δυστυχώς το οικονομικό κόστος της φιλοξενίας του πέραν του μηνός είναι πολύ μεγάλο και η δική μας δυνατότητα φτάνει μέχρι ένα όριο.

Υπάρχουν και κάποιοι γιατροί που είναι αρκετά ευαίσθητοι με τα αδέσποτα. Μήπως να το ψάξεις λίγο ? Ξέρω ότι είναι ελάχιστοι αλλά....
Σε ποια περιοχή μένεις ?

Μένω στο Δάσος Χαιδαρίου.Πιστεύεις ότι θα υπήρχε κτηνιατρος που θα αναλάμβανε μια τέτοια περίπτωση χωρίς κόστος?Δύσκολο γιατί φαντάζομαι ότι τότε θα γέμιζαν με άρρωστα αδέσποτα ζωάκια.Εγώ πάντως σαν Χάρης δεν μπορούσα να αφήσω το γατάκι αυτό αβοήθητο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχω τη δυνατότητα να επωμισθώ ένα δυσθεώρητο οικονομικό κόστος.Μπορώ να βοηθήσω μέχρι ένα ορισμένο σημείο.Αν κάποιος έχει οποιαδήποτε ιδέα ή πρόταση ασφαλώς είναι ευπρόσδεκτη.Ευχαριστώ ούτως ή άλλως για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις.

Πάντως από την Τρίτη 13/7 που βρέθηκε μέχρι την Παρασκευή 16/7 που τον ξαναειδαμε η κτηνίατρος μας είπε ότι τα πηγαίνει αρκετά καλύτερα, δηλαδή είναι πιο ζωηρός και με τα φαρμακάκια του και το φαγητό έχει πάρει ο καημενούλης τα πάνω του.Σήμερα θα πάρω τηλέφωνο για να δώ πως τα πάει και με την πρώτη ευκαιρία θα πεταχτώ να τον βγάλω μια φωτογραφία για να σας τον δείξω.Ελπίζω κάποιος ή κάποια φίλη που θέλουν γατάκι για μέσα στο σπίτι ή σε περιφραγμένη αυλή να ενδιαφερθούν ώστε ο μικρούλης να βρει αγάπη και ζεστασιά πράγμα που μέχρι σήμερα δεν ξέρει τι σημαίνει.

Εύχομαι καλή τύχη στον γατούλη ελπίζω να πάνε όλα καλά. Για όλα τα πλάσματα υπάρχει κάποιος που τα περιμένει. Σε καμμιά περίπτωση μην το αφήσετε όμως στο δρόμο. Είναι κρίμα για όσα κάνετε τώρα. Για να σου δώσω κουράγιο εμείς καταφέραμε και δώσαμε γατάκι με 3 πόδια. Βγαλε φώτος να το προωθήσουμε και στο φεις μπουκ.

Με την πρώτη ευκαιρία θα βγάλω φωτογραφίες.

Χάρη τι κάνει ο μικρούλης ?

Καταρχήν καλημέρα σε όλους και πάλι.Την εβδομάδα που μας πέρασε έλειπα εκτός αθήνας και έτσι δεν είχα την ευκαιρία να μπω στο forum και να αναφέρω την εξέλιξη της υπόθεσης.Την προηγούμενη παρασκευή πήγα από την κτηνίατρο και είδα τον μικρούλη του οποίου η όρεξη έχει ανοίξει για τα καλά.Παρόλα αυτά:Οι βολβοί στα ματάκια του ήταν ακόμα σε κακά χάλια(η κτηνίατρος περίμενε να μπουν προς τα μέσα), αλλά ακόμα δεν είχε ανταποκριθεί στην φαρμακευτική αγωγή.Το κακό είναι ότι επειδή είχε έντονους πόνους αυτό το καθιστούσε φοβισμένο.Ακολούθως μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τη γιατρό μου ειπε ότι τελικά θα του αφαιρούσε τους βολβούς και θα έραβε τα βλέφαρα του έτσι ώστε να σταματήσει να υποφέρει μια και αν ήταν να μπουν τα ματάκια του προς τα μέσα, αυτό θα είχε ήδη γίνει μια και ο γατίνος νοσηλεύεται με φαρμακευτική αγωγή από Τρίτη 13/7.Σήμερα θα ξαναμιλήσω μαζί της για να δω την εξέλιξη του.Νομίζω ότι από εχθές πρέπει να δημοσιεύτηκε αγγελία στο "Εψιλον" της κυριακάτικης ελευθεροτυπίας.Την τελευταία φορά που πήγα στο ιατρείο το έβγαλα και δύο φωτογραφίες το φτωχούλι τις οποίες θα προσπαθήσω να ανεβάσω σύντομα.Ελπίζω να ενδιαφερθεί κάποιος για τον μικρούλη γιατί τα έξοδα τρέχουν και εμείς αρχίζουμε και φτάνουμε στα όρια μας όσον αφορά τι μπορούμε να προσφέρουμε οικονομικά.

Μίλησα με την κτηνίατρο και μου ειπε ότι του έκανε την επέμβαση τελικά και έραψε τα βλέφαρα του ώστε να σταματήσει να πονάει και να υποφέρει.Παιδιά πραγματικά αν κάποιος γνωρίζει κάποιον που μπορεί να ενδιαφερθεί ας μου στείλει pm.Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Μίλησα με την κτηνίατρο και μου ειπε ότι του έκανε την επέμβαση τελικά και έραψε τα βλέφαρα του ώστε να σταματήσει να πονάει και να υποφέρει.Παιδιά πραγματικά αν κάποιος γνωρίζει κάποιον που μπορεί να ενδιαφερθεί ας μου στείλει pm.Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Αν μπορείς ανέβασε μια φωτογραφία για να το ανεβάσω στο FB για να έχει ο μικρός περισσότερες πιθανότητες να βρει κάτι. ;)

Με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω.:)

Καλημέρα και πάλι, λοιπόν χθες πήγα στην κτηνίατρο όπου είδα τον μικρούλη.Είναι καλύτερα γιατί τώρα που έγινε η επέμβαση στα ματάκια του δεν νοιώθει τους πόνους που ένοιωθε και έτσι είναι λιγότερο φοβικο από πριν.Στο ένα ματάκι θα ξαναγίνει επεμβασούλα γιατί η γιατρός το έραψε χωρίς να το αφαιρέσει με αποτέλεσμα τα ράματα να ανοίξουν.Ετσι τώρα θα γίνει νέα επέμβαση όπου όπως και το άλλο ματάκι έτσι και αυτό θα αφαιρεθεί και ακολούθως θα ράψει το βλέφαρο του.Τό άλλο είναι με τα ραματάκια του τα οποία θα αφαιρεθούν σε δέκα μέρες.Αυτό που λέει η γιατρός μας είναι ότι είναι πολύ καλός χαρακτήρας και ότι σε όποιο σπιτι πάει θα είναι πολύ ήσυχος και δεν θα ενοχλεί.Αυτήν την κυριακή αν δεν κάνω λάθος μπήκε και στο "έψιλον".

Εδώ παραθέτω και δύο φωτογραφίες του γατούλη οι οποίες τραβήχητηκαν την 23/7 όταν ακόμα τα ματάκια του δεν είχαν εγχειριστεί.Τώρα είναι πολύ καλύτερα και σύντομα θα ανεβάσω και φωτογραφίες του όταν βγάλει τα ράμματα από τα ματάκια του.

Συνημμένα

• 23072010159.jpg
    23072010159.jpg
    272,8 KB · Εμφανίσεις: 53
  • 23072010160.jpg
    23072010160.jpg
    303 KB · Εμφανίσεις: 64
Ένα πανέμορφο πορτοκαλάκι. Μπράβο πάντως για μία ακόμα φορά που το βοηθάτε:)

Σας γράφω σήμερα γιατί είναι η πρώτη μετά από πολλές μέρες που δεν είχα ανοίξει υπολογιστή λόγω καλοκαιρινών διακοπών.Πλέον ο γατίνος είναι απόλυτα υγιής, ελπίζω σύντομα κάποιος να ενδιαφερθεί. Εχει εγχειριστεί και στα δυο του ματάκια τα οποία πλέον είναι κλειστά και είναι έτοιμος για υιοθεσία με την προυπόθεση να ζήσει μέσα σε σπίτι ή σε περιφραγμένη αυλή.

Χάρη και πάλι θα ευχηθώ το καλύτερο που μπορεί να προκύψει για τον μικρούλη.

Γράφω για ακόμα μια φορά για να σας πω ότι ο γατίνος είναι ακόμα διαθέσιμος και πλέον πέρα από το θέμα της οράσεως του (είναι τυφλός και από τα δυό του ματάκια) χαίρει άκρας υγείας και συνεχίζει να φιλοξενείται στο κτηνιατρικό κέντρο γάτας στην κυψέλη.Πριν τρεις μέρες τον επισκέφτηκα, εξακολουθεί να είναι ένα πολύ ήσυχο και ήρεμο γατί που δεν θα ενοχλήσει ποτέ όποιον αποφασίσει να το υιοθετήσει και να του προσφέρει μια ζωή με ασφάλεια μέσα σε ένα σπίτι ή σε μια υποχρεωτικά περιφραγμένη αυλή.Οποιος θέλει να σώσει ένα γατάκι από τον δρόμο και να του προσφέρει μια ασφαλή ζωή ας το σκεφτεί μια δεύτερη φορά γιατί το συγκεκριμένο γατάκι έχει πολύ μεγαλύτερη ανάγκη από υιοθεσία και παροχή ασφάλειας και αγάπης από ένα γατάκι που έχει διαθέσιμες και τις πέντε αισθήσεις του.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back