SOS!!! Ταινία, απώλεια βάρους και αναιμία

ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤ.

Νεοφερμένο μέλος

Η ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤ. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών και μας γράφει από Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 40 μηνύματα.
καλησπερα με λενε μαρια ειμαι νεο μελος...και εχω ενα σοβαρο προβλημα με το γατουλι μου. Ειναι 2 χρονων και τον τελευταιο 1 μηνα δεν ειχε ορεξη να φαει,εχει μεγαλη απωλεια βαρους και παρατηρησα πετρα και ουλιτιδα στο στομα του. Τον πηγα κατευθειαν στον κτηνιατρο καναμε καθαρισμο και ολα μια χαρα με το στομα του...ομως με την ορεξη του τιποτα ουτε λογος για ξηρα τροφη μονο λιγο κονσερβα και κανει εναν εμετο 1 φορα την ημερα τα κοπρανα του μια χαρα οσπου ενα πρωι το βρισκω μες τα αιματα μαζι με ενα πολυ μακρυ σκουληκι.. Πηγα παλι στον κτηνιατρο μου ειπε οτι ειχε ταινια παρολο που του εβαζα αμπουλες και εσωτερικα και εξωτερικα παρασιτα,φαινεται δεν εδρασαν και δωσαμε χαπι drodal απο κεινη την μερα καθε μερα μου αποβαλλει ενα μεγαλο σκουλικι αλλα το προβλημα ειναι οτι καθε φορα που αποβαλει ενα ,ειτε με εμετο ειτε στα κοπρανα ,χανει αρκετη ποσοτητα αιματος. Εχει γινει ανεμικος αφου ουτε εξεταση αιματος δεν του εκανε ο γιατρος για να μην του στερησει και αλλο αιμα. Για αγωγη του εχει δωσει αντιβιωση και μαλοχ για τον εμετο,η ορεξη του εχει ανοιξει τωρα καπως περισσοτερο αλλα ακομα μονο κονσερβα... Δεν ξερω τι να κανω ανυσηχω πολυ για το αιμα που χανει...εχει αντιμετωπισει ποτε κανεις παρομιο προβλημα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Απάντηση: SOS!!!!!

μηπως ειχε καλυκοιο και επαθε ουλιτιδα? απο τι την επαθε δεν σου ειπε ο γιατρος? γιατι ο καλυκοιος αν τον αφησεις και κανει ουλιτιδα στο τελος πονανε και δεν τρωνε:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

επισης μηπως ηταν καλυτερα να παρεις και δευτερη γνωμη απο αλλον γιατρο?

παντως φαινεται καθαρα οτι ειναι απο τα σκουλικια η απωλεια βαρους...νομιζω οτι το αιμα ειναι επειδη τα σκουλικια αν δεν βρισκουν αρκετη τροφη,θρεφονται απο το εντερο του...:(νομιζω,καπου το ειχα διαβασει..
παντως δειχνει πολυ προχωρημενη η κατασταση του..δεν μπορω να καταλαβω πως γεμισε σκουλικια...βγαινει και εκτος σπιτιου ο γατουλης;;μηπως του δινεις ωμο κρεας;;
...το σιγουρο ειναι οτι θα πρεπει αμεσα να αντιμετωπιστει το προβλημα..μια 2η γνωμη γιατρου δεν θα εβλαπτε..ευχομια περαστικα του..:)

Φανταζομαι οτι για να τρεφονται απο το εντερο του δεν παιρνει αρκετη τροφη ο γατουλης, γιατι απο οτι γνωριζω η ταινια κολλαει στο εντερο και αποροφαει ολες τις θρεπτικες ουσιες τις τροφης. Ισως η αιμοραγια προκυπτει και απο την αποκολλησει των σκουλικιων :/: Υπαρχουν αρκετες κρεμες θρεπτικες για γατουλες, σαν συμπληρωματα διατροφης που δινονται σε αρρωστα γατακια, εγω θα του εδινα και a/d της hills κονσερβα ή recovery της royal canine που ειναι πολυ θρεπτικες και μυριζουν πολυ εντονα για να τρωνε πολυ τα γατακια. Νομιζω γινεται και μεταγγιση αιματος, ισως πρεπει να μπει και σε ορο ο γατουλης σου, δεν ξερω. Παντως μου κανει πολυ μεγαλη εντυπωση που του εδινες χαπι αποπαρασιτωσης και δεν επιασε την ταινια, που ειναι το νουμερο ενα παρασιτο που καταπολεμουν αυτα τα χαπια. Παντως εγω θα πηγαινα και σε αλλον γιατρο, δεν θα το αφηνα ετσι. Ειναι πολυ επικινδυνο ετσι που αιμοραγει συνεχεια! :(

τον ειχα στη αυλη μαζι με αλλα 8 γατακια που εχω τωρα τον απομωνωσα αλλα και απο την αυλη δεν εχουν προσβαση εξω τα εχω περιφραξει και τα εχω ολα απο μωρα δεν εφερα καποιο καινουριο τωρα,τους δινω καλη τροφη royal canin και καμια κονσερβα αλλα αυτο μια φορα ειχε πιασει ενα πουλι και το ειχε μισοφαει, το λαθος μου οτι δεν εδωσα χαπι αλλα του εβαζα αμπουλες και φενεται δεν τον επιαναν ενω τωρα που εδωσα χαπι αρχισαν να αποβαλλονται. Ο γιατρος μου ειπε οτι η αιμοραγια γινεται επειδη καθε φορα που αποκολλατε ενα σκουλικι σπαει και καποιο αγγειο. Τον πηγαινω καθε φορα που βλεπω αιμμοραγια και αυτος του βαζει ορο,ενεσιμη αντιβιωση αυτα μονο και καθε φορα μου περνει 80 ευρω δεν ξερω τι να κανω ποια δεν μπορω να δινω καθε μερα αυτα τα χρηματα ειμαι ανεργη...δανιζομαι χρηματα και τρεχω συνεχεια χωρις να βλεπω αποτελεσμα παρα μονο το ζωακι μου να ταλαιπωρειται και το θεμα τωρα ειναι οτι μου ελεγε αστον λιγο ακομα να δουμε πως θα παει με την αγωγη και τωρα μου λεει οτι ουτε αιματολογικη δεν μπορει να του κανει επειδη ειναι αρκετα αναιμικο...ρωτησα και για μεταγκιση και ενω μου ειχε πει πως θα μπορουσε να γινει τωρα μου λεει οτι ειναι πολυ δυσκολη υποθεση αυτο γιατι το αιμα της γατασ πειζει ευκολα και μπορει να υπαρχουν προβληματα

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
ΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΝΩ Ι/d ,a/d που ειναι πολυ θρεπτικες και του δινω και αυτες τις βιταμινουχες κρεμες,τα καταφερνω με την διατροφη ποτε τα τρωει μονος του ποτε του τα δινω με το ζορι,εμενα με ανησυχει το αιμα που χανει καθε φορα που βγαινει ενα σκουλικι και αυτος ο 1 εμετος που κανει καθημερινα

αν δεν δεις αποτελεσμα,απλα θα πας και σε αλλον γιατρο...δεν μπορω να σου πω κατι αλλο...θελει παντως πολυ προσοχη και μην το αφησεις ετσι,γιατι καποιες φορες αποβαινει μοιραιο..καλη επυτιχια..:)

ευχαριστω πολυ να ειστε καλα :)

δεν γνωριζω αν το αιμα πηζει ευκολα στις γατες, γνωριζω ομως οτι γινονται μεταγγισεις και φυσικα μια γατα μπορει να γινει και τακτικος αιμοδοτης αρκει να ζυγιζει πανω απο 4 κιλα. Εγω στη θεση σου θα τον πηγαινα σε αλλον κτηνιατρο γιατι μου φαινεται καπως περιεργο αυτο που συμβαινει. Μηπως υπαρχει καποια δευτερογενης αιτια που επιτρεπει στην ταινια να φερει τον γατο σου σε αυτη την κατασταση;

Τον πηγα σημερα σε αλλο κτηνιατρο και εμεινα ευχαριστημενη εδειξε οτι μπορει να ασχοληθει υπευθυνα με την κατασταση του μικρου, η κατασταση ειναι πολυ δυσκολη:worry: το αιμα που του πηραμε ηταν νερο και περιμενω τα αποτελεσματα να δω αν θα κανουμε μεταγγιση,βεβαια και εκεινος μου συνεστησε να την αποφυγουμε γιατι οι γατες μπορει να παθουν σοκ και να πεθανουν.Τωρα πρεπει για να παρει τα πανω του να περνει τα παντα ενδοφλεβια γιατι μου ειπε οτι ενδεχεται οτι περνει απο το στομα να μην απορροφαται.Ευτυχως που πηγα και αλλου ο πρωτος κτηνιατρος μου ειχε πει να περιμενω να αναπληρωσει μονος του,θα τον εχανα τον μικρουλι και δεν ειχε διαθεση να το παλεψουμε,παρα μονο να περνει 80αρες σε καθε επισκεψη,ενω ο κτηνιατρος που πηγα σημερα μαζι και με αιματολογικες εξετασεις και φιλοξενεια μου πηρε μονο 30 ευρω και του εχει ξεκινησει σοβαρη αγωγη.

Μακαρι να πανε ολα καλα,περαστικα του!

μπραβο..εκανες πολυ καλα...αυτο για το σοκ το εχω διαβασει και εγω..οποτε καλα σου ειπε ο γιατρος..μακαρι να πανε ολα καλα..:)

ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον και τις συμβουλες σας, μου δωσατε κουραγιο και εγω το ιδιο ευχομαι για το μωρακι μου;)να πανε ολα καλα.

αχ μπραβο, μακαρι να πανε ολα καλα :) με τα σκουλικακια τον εμετο και την αιμοραγια θα κανει κατι η ειναι φυσιολογικο που αποβαλονται ετσι?

παιδια ειμαι πολυ στεναχωρημενη:( κατι αλλο πρεπει να συμβαινει τελικα αυτα που βγαζει δεν πρεπει να ειναι ταινια γιατι οταν ειπα του γιατρου οτι βγαινουν κοκκινα μου ειπε οτι τα σκουλικια ειναι λευκα και αυτα μαλλον πρεπει να ειναι βλεννες καναμε αμεσως ακτινογραφιες και φαινεται μεσα στο στομαχι μια σκια που δεν μπορουν να καταλαβουν τι ειναι...επεισης κοντα στο εντερο πιανουν εναν πολυ σκληρο γρομπο για καρκινο το απεκλεισαν το ενδεχομενο γιατι ειναι μικρος και τωρα εχουμε 2 επιλογες α)υπερυχο,β)να τον ανοιξουν.θα κανουμε το πρωτο γιατι αν παρει ναρκωση στα χαλια που ειναι μπορει να μην ξυπνησει...φοβαμαι μην εχει τρυπησει το στομαχι του απο την ησχυρη αντιβιωση που του ειχε δωσει ο πρωτος γιατρος,γιατι μετα την αντιβιωση ξεκινησαν οι αιμμοραγιες.αχχχχ....τι να εχει το μωρακι μου ?ποναει η ψυχη μου που τον βλεπω να υποφερει:(

παιδια ειμαι πολυ στεναχωρημενη:( κατι αλλο πρεπει να συμβαινει τελικα αυτα που βγαζει δεν πρεπει να ειναι ταινια γιατι οταν ειπα του γιατρου οτι βγαινουν κοκκινα μου ειπε οτι τα σκουλικια ειναι λευκα και αυτα μαλλον πρεπει να ειναι βλεννες καναμε αμεσως ακτινογραφιες και φαινεται μεσα στο στομαχι μια σκια που δεν μπορουν να καταλαβουν τι ειναι...επεισης κοντα στο εντερο πιανουν εναν πολυ σκληρο γρομπο για καρκινο το απεκλεισαν το ενδεχομενο γιατι ειναι μικρος και τωρα εχουμε 2 επιλογες α)υπερυχο,β)να τον ανοιξουν.θα κανουμε το πρωτο γιατι αν παρει ναρκωση στα χαλια που ειναι μπορει να μην ξυπνησει...φοβαμαι μην εχει τρυπησει το στομαχι του απο την ησχυρη αντιβιωση που του ειχε δωσει ο πρωτος γιατρος,γιατι μετα την αντιβιωση ξεκινησαν οι αιμμοραγιες.αχχχχ....τι να εχει το μωρακι μου ?ποναει η ψυχη μου που τον βλεπω να υποφερει:(

Aχ μωρε Μαρια, δεν σου προτεινε κανεις γιατρος να του πας ενα σκουλικι να το δει? Αν ειχε γινει καλλιεργεια κοπρανων εξ'αρχης θα γλιτωνε το γατακι τοση ταλαιπωρια. Πως μου την σπανε ρε γαμωτο μερικοι κτηνιατροι που δεν τους ενδιαφερει να κανουν σωστα την δουλεια τους :/: Ελπιζω και ευχομαι ολοψυχα να πανε ολα καλα! Κρατα μας ενημερους!

ναι ευτυχως τωρα ο καινουριος που παω κανει πολυ καλη δουλεια και μου τον κρατησε μεσα νοσηλεια να δει τι ειναι αυτα που βγαζει...εχω νευριασει πολυ με τον πρωτο γιατρο μου ερχεται να παω εκει και να του τα σπασω ολα:mad:ουτε την κοιλιτσα δεν του ψιλαφησε,ουτε μια αιματολογικη δεν εκανε και εχασα τοσο χρονο και θα ειναι για κλωτσες αν τελικα αυτο που του εδειξα δεν ειναι σκουλικι

μαρία μου συγκλονίστηκα.περαστικά σας..είναι απαράδεκτος ο γιατρος.μακάρι να πάνε όλα καλά...

παιδια....βοηθεια ο γατουλης σβηνει εχει 5 αιμματοκριτη δεν εφτασε το αιμα να παρουμε ουτε για να δουμε την ομαδα αιματος του,θα τραβηξουμε κιαλλο αιμα για την εξεταση μονο αν βρουμε τραπεζα με αποθεματα χρειαζομαι επειγοντος τραπεζα αιματος,η κτηνιατρο που να εχει αποθεματα αιματος η πλασμα...σας παρακαλω προωθειστε το...ρωτηστε τους κτηνιατρους σας οσο πιο γρηγορα μπορειτε..το τηλεφωνο μου ειναι 6948302480 αν καποιος καταφερει κατι ας επικοινωνησει μαζι μου.ζητησα απο την τραπεζα αιματος στο αττικο στα σπατα και λενε δεν εχουν ουτε αιμα ουτε πλασμα τοτε τι σοι τραπεζα αιματος ειναι?η δινουν μονο σε δικους τους κτηνιατρους?:mad:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back