SOS - Υπάρχει κάποιος κτηνίατρος να με βοηθήσει;

• Thread starter Thread starter Gina1
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Gina1

Νεοφερμένο μέλος

Ο Gina1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 69 μηνύματα.
Την περασμένη Τρίτη το βράδυ βρήκα στο δρόμο ένα γατάκι αρκετά μικρό που έχει όμως δοντάκια.Το γατάκι είχε εμφανές τραύμα και κάταγμα στο πίσω αριστερό πόδι κι εγώ (σαν ηλίθια) του έβαλα Betadine και το έκλεισα με μια γάζα (όχι σφιχτά) για να δέσει το κάταγμα.Εκτός από το κάταγμα είχε άσπρο υγρό στο μάτι του και μερικά άλλα επιφανειακά τραύματα που ίσως προέρχονται από ζώο που του επιτέθηκε.Την επόμενη μέρα το απόγευμα το πήγα στην κτηνίατρο που πάω και το δικό μου και μου είπε ότι δεν έπρεπε να κλείσω την πληγή γιατί μύριζε και μάλλον είχε μολυνθεί.Το ένα του μάτι ήταν τελείως κλειστό.Του έκανε ένεση αντιβίωσης και μου έδωσε συνταγή για Ceclor και Tobrex και μου είπε να του κάνω πλύσεις με διάλυμα νερού και Betadine.Επειδή όμως η μυρωδιά ήταν πολύ έντονη,την Πέμπτη συμπληρώθηκε η αγωγή με χάπι Clindavet,ρισκάροντας πια προκειμένου να σώσουμε τη ζωή του.Είναι πολύ πιθανό να έχει ρινοτραχεϊτιδα ή κάποια άλλη ασθένεια ήδη από τη μαμά του.Αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι πως δεν είχε καθόλου όρεξη και μάλλον είχε πυρετό γιατί ήταν πολύ ζεστό,έτρεμε πολύ και κοιμόταν συνεχώς.(Το είχα σε δωμάτιο με αερόθερμο για να μην κρυώνει!)Από την Παρασκευή το βράδυ άρχισε σιγά-σιγά να πλένεται,να είναι περισσότερη ώρα ξύπνιο,να μυρίζει εμφανώς λιγότερο και σήμερα έφαγε και κονσέρβα,για την ακρίβεια έπεσε με τα μούτρα μόλις την έβαλα δίπλα του.Το καθημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής:Ceclor 2 φορές την ημέρα, Clindavet 2 φορές την ημέρα, Tobrex 4 φορές την ημέρα και μούλιασμα σε νερό με Betadine 2 φορές την ημέρα.Από φαγητό,λίγο βρεφικό γάλα,συμπλήρωμα διατροφής της Royal Canin και λίγη κονσέρβα.Όλα πήγαιναν καλά (εκτός από το πόδι που έχει μαυρίσει το κόκκαλο,είναι κρύο και το κρατάει ψηλα)και είχα χαρεί γιατί τουλάχιστον σώθηκε μια ζωούλα ώσπου απόψε παρατήρησα ότι έχει αρχίσει να ανοίγει πληγή χαμηλά στην κοιλίτσα του σε σημείο που πλενόταν από το διάλυμα.Έχω τρελαθεί και δε μπορώ να δώσω μια εξήγηση...Δεν ξέρω τι να κάνω και φοβάμαι να περιμένω ως την Τρίτη να πάω στην κτηνίατρο...Ξέχασα να πω ότι είχε και ψύλλους και το ψέκασα με Frontline.Σας παρακαλώ,αν μπορεί κάποιος ας μου πει τι να κάνω...Δε θέλω να μου πεθάνει και αυτές τις μέρες είμαι σε άσχημη κατάσταση από το άγχος μου...
Ευχαριστώ πολύ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορείς να πας στον κτηνίατρό μου που είναι στην Γλυφάδα και είναι πολύ καλός. Λέγεται Νίκος Παραγυιός και το τηλέφωνο είναι 2108946233. Διεύθυνση δεν θυμάμαι ακριβώς, πάντως είναι κοντά στον παλιό Σκλαβενίτη και ακριβώς απέναντι από την στάση ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ του τραμ. Πριν 2-3 χρόνια του είχα πάει ένα γατάκι που η κοιλιά του σε ένα σημείο ήταν σκισμένη, σαπισμένη, γεμάτη σκουλίκια και βρώμαγε απαίσια. Το κράτησε 2 εβδομάδες στο ιατρείο του και όταν το πήρα για να το δώσω ήταν σαν να μην είχε ποτέ τίποτα. Αν σκοπεύεις να πας στείλε μου ένα προσωπικό μήνυμα για να σου πω το όνομά μου ώστε να του πεις ποιος σε έστειλε! Δεν είμαι κτηνίατρος, άρα δεν ξέρω τι μπορεί να είναι. Από αυτά που διαβάζω όμως πιστεύω ότι είναι σοβαρό και θα πρέπει να κάνεις γρήγορα όποιες ενέργειες σκοπεύεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υπάρχει και ο Αίλουρος, κτηνίατρος εξαιρετικός και ειδικευμένος στις γάτες, ο οποίος έχει σώσει πάρα πολλά γατάκια από το φόρουμ. Βρίσκεται στο Π. Φάληρο, Εσπέρου 2 στο Φλοίσβο. Εκτός από πολύ καλός γιατρός είναι και καταπληκτικός άνθρωπος, είμαι σίγουρη ότι θα σε βοηθήσει. Αν πας εκεί, πες του ότι είσαι από το Mycat. Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Παιδιά δε λειτουργεί τίποτα μέχρι την Τρίτη...Και δε μπορώ να το αφήσω τόσο πολύ.Πρέπει να κάνω εγώ κάτι και άμεσα...

gina στον Αίλουρο που σου είπαν πήρες;ο κ.Πάνος θα σου πει να πας απο κει από ότι έχω καταλάβει ο ανθρωπος δεν ξεχωρίζει Κυριακές και αργίες όταν είναι ανάγκη.

Συμφωνώ πάρε τηλέφωνο τον Αίλουρο. Άλλωστε δεν εχεις να χάσεις τίποτα. Κατά τα άλλα εύχομαι να πάνε όλα καλά για το γατάκι και να τα καταφέρει.

Κάτι πιο κοντά στην περιοχή μου δεν υπάρχει;Το Π. Φάληρο είναι πολύ μακριά κι εγώ ζω μόνη μου και δεν έχω αυτοκίνητο.Πήρα τη δικιά μου πάντως και μου είπε να του βάζω μόνο Betadine και να μη μπαίνει στο νερό αυτό το σημείο..

Δώστε μου κι ένα κινητό από τον Αίλουρο μήπως μπορέσω να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με κάποιον.

Γεια σου Τζίνα. Καλωσήρθες στο MyCat. To κινητό του κ.Πάνου (ΑΙΛΟΥΡΟΣ) είναι 6932285363. Πάρτον και θα σου πει τι να κάνεις. Πάντως απ'ότι μας έχει πει απαγορεύεται στα γατάκια το Betadine. Στις πληγές πρέπει να βάζουμε Hibitane surgical scrub ή διάλυμα οξυζενέ 1%. Μην κάνεις όμως τίποτα αν δεν μιλήσεις πρώτα μαζί του.

ναι καλως ηρθες μην αγχωνεσαι ολα θα πανε καλα μιλησε με τον κυριο πανο πρωτα

Ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά...Έκλεισα ραντεβού για αύριο το πρωί γιατί ίσως να ήταν πολύ αργά την Τρίτη που επιστρέφει η γιατρός μου.Από την τηλεφωνική επικοινωνία,όμως,κατάλαβα ότι τα πράγματα είναι μάλλον άσχημα για το γατάκι.Το λιγότερο που μπορεί να συμβεί είναι να μείνει με 3 πόδια....:cry:

γμτ κριμα το γατι μαξαρι ο κυριος πανος να το προλαβει κ με τρια ποδια παλι γατακι θα ειναι μην αγχωνεσαι θα σε αγαπαει το ιδιο κ θα το αγαπας

Εννοείται ότι θα το αγαπάω!Μόνο να ζήσει....

:up: :up: :up: Καταπληκτικός γιατρός και εγώ για τους ψύλους τον πήρα τον άνθρωπο και μου έδινε μισή ώρα συμβουλές:up: :up:
Εύχομαι τα καλύτερα για το γατάκι gina:) :)

gina μακαρι να ζήσει το γατάκι σου , έστω και με 3 πόδια.. τα γατάκια προσαρμόζονται εύκολα στα τρία πόδια μην ανησυχείς..
εγώ είχα κάποτε ένα μονόφθαλμο και ήταν πιο έξυπνο από όλα τα γατάκια που είχα ποτε!!
Εύχομαι όλα να πάνε καλά με το γατάκι σου!:)
ο κύριος Πάνος στον Αίλουρο είναι καταπληκτικός γιατρός, θα το διαπιστώσεις και μόνη σου!;)

Πόπι πιάσε κόκκινο!!!:lol: :lol: :lol:

Μίλα με τον Αίλουρο! Θα σου σώσει το γατάκι!

Μίλα με τον Αίλουρο! Θα σου σώσει το γατάκι!
καλε σημερα θα παει στον κυριο πανο απο οτι καταλαβα

Ναι, το είδα... Μακάρι όλα να πάνε καλά!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back