eleni
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
crestfallen
Τελειόφοιτος Κτηνιατρικής
Ηρεμησε και απολαυσε τις στιγμες μαζι της...
Νικος Crestfallen
Elrik
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο κτηνίατρος μου έστειλε mail ότι θα συμβουλευτεί κ κάποιον ειδικό συνάδελφό του κ θα επικοινωνήσει, αλλά από την Τρίτη δεν έχω νέα του. Δεν είμαι σίγουρη τι θα πρέπει να κάνω σε σχέση με θεραπείες, αν είναι βέβαια δυνατές. Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να την ταλαιπωρώ αδίκως, από την άλλη να μην κάνω κ τίποτα; 
Elrik
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτό που πάντα φοβόμουν τελικά συνέβη, η Νταίζη εδώ κ 3 μέρες δεν κάνει ούτε τσίσα ούτε κακά, αλλά ούτε τρώει. Η κατάστασή της έχει αλλάξει δραματικά. Χθες πήγαμε στον κτηνίατρο, όπου βρήκε την κύστη της τελείως γεμάτη, έτοιμη να σπάσει. Της αφαίρεσε ούρα με σύριγγα, αλλά δυστυχώς όχι όλα, γιατί η Νταίζη κάπου εκεί αποφάσισε ότι αρκετά έχει ανεχτεί, κ άρχισε να φωνάζει κ να χτυπιέται με τρόπου που ποτέ δεν την έχω ξαναδεί. Ο γιατρός μου είπε ότι ο όγκος πρέπει να έχει αγκαλιάσει όλα τα όργανα εκεί, κ ότι δεν υπάρχει πλέον κανένας τρόπος θεραπείας ή κ ανακούφισης. Η εγχείριση μού είπε ότι θα ισοδυναμούσε με ευθανασία κ όταν τον ρώτησα τη γνώμη του, μου είπε ότι η απόφαση είναι δική μου, αλλά ότι η Νταίζη υποφέρει πολύ κ θα πεθάνει έτσι κ αλλιώς είτε από ρήξη της κύστης είτε από νεφρική ανεπάρκεια. Πρέπει ν’ αποφασίσω πολύ σύντομα, δηλαδή σήμερα, καθώς ακολουθεί ΣΚ. Έτσι όπως τη βλέπω, ήμουν έτοιμη να το αποφασίσω, αλλά μετά σκέφτηκα ότι δεν θα ήθελα με τίποτα να την πάω πάλι στο ιατρείο κ να πεθάνει εκεί φρικαρισμένη κ φοβισμένη. Θέλω να είναι στην ασφάλεια του σπιτιού της όσο πιο ήρεμη γίνεται. Συνέχεια αλλάζω γνώμη, κ δεν ξέρω καθόλου τι να κάνω, δεν θέλω να υποφέρει, αλλά πώς ν’ αποφασίσω να τη σκοτώσω εγώ η ίδια.
Σας παρακαλώ πέστε μου τη γνώμη σας, έχει μεγάλη σημασία για μένα. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τη έχουν να πουν οι δικοί μου, το μόνο που ήθελα ήταν να μπω κ να σας ρωτήσω. Όσο κ αν προετοίμαζα τον εαυτό μου εδώ κ δύο χρόνια γι’ αυτή τη στιγμή, τελικά δεν είμαι έτοιμη, ποτέ δεν θα είμαι, κ όσο πλησιάζει η ώρα τόσο νιώθω να καταρρέω. Περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας κ σας ευχαριστώ που υπάρχετε!
Στην θέση σου θα είχα και γω το δίλημα αν πρέπει να προχωρήσω σε ευθανασία ή όχι.Πιστεύω ότι ίσως κατέληγα στο να την κοιμήσω ,όχι για τίποτα άλλο, αλλά γιατί υποφέρει και είναι κρίμα.Τι αξίζει περισσότερο να είστε μαζί και να υποφέρετε μέχρι τελευταία στιγμή ή να υποφέρετε μία και καλή?Δυστυχώς κάποια πράγματα μοιραία δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε...Τέλος ελπίζω όποια απόφαση και να πάρεις να είναι η καλύτερη και για τους δυό σας.Τίποτα άλλο , λυπάμαι ειλικρινά...κουράγιο
Lady
Δραστήριο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
Elrik
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς θα βρω την Νταίζη όταν θα γυρίσω σπίτι, δεν είναι κανείς εκεί για να μου πει. Δεν θα το φανταζόμουν ποτέ ότι θα έφτανε η στιγμή να εύχομαι το μωρό μου να πεθάνει όσο πιο εύκολα κ ανώδυνα γίνεται.
Το κακό είναι ότι νιώθω ένα μούδιασμα στο μυαλό κ το σώμα, πέφτω σε μια αδράνεια, μου είναι δύσκολο να κάνω οποιαδήποτε ενέργεια ή να πάρω κάποια απόφαση…
Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια κ τη γνώμη σας, αυτή τη στιγμή είναι το μόνο που έχω για στήριγμα
lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Elrik
Εκκολαπτόμενο μέλος
lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος

chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Ηταν μια βδομαδα μετα το Πασχα,οι δικοι μου ειχαν φυγει στο εξοχικο και γω με το γιο μου μειναμε πισω, να φροντιζουμε τη Τερεζα.Δεν μπορουσαμε να την αφησουμε μονη. Μας ηταν αδυνατον! Η γνωμη μου ειναι να μην της κανεις ευθανασια.Αστην να φυγει φυσιολογικα.Αν εχει σταματησει να τρωει, δεν θα ζησει πολυ.Λυπαμαι που το λεω,αλλα ετσι ειναι.Τα εχω βιωσει και γω. Αν της κανεις ευθανασια, θα αντεξεις να βλεπεις να πηγαινει το δηλητηριο στη καρδουλα της και να πεθαινει.
Ειναι πολυ σκληρο.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Elrik
Εκκολαπτόμενο μέλος
το μωρό μου τελικά μ' έβγαλε από τον κόπο της απόφασης κ πέθανε την Παρασκευή κάποια ώρα το μεσημέρι. την βρήκα πεθαμένη όταν έφτασα στο σπίτι, έδειχνε ήρεμο το προσωπάκι της, σαν νακοιμόταν. δυστυχώς εγώ δεν ήμουν εκεί όταν έγινε. Το πιο περίεργο είναι ότι μετά την πρώτη φρίκη, ήμουν απόλυτα ήρεμη, σαν να μην είχε γίνει, της φόρεσα το πιο αγαπημένο μου ρούχο και το μενταγιόν που φορουσα πάντα κ πήγαμε με την μαμά μου κ τον αδελφό μου κ τη θάψαμε στο Υμμητό, σ' ένα όμορφο σημείο. Επειτα συνέχισα τις δουλειές μου σαν να ήταν ακόμα εκεί στη γωνιά της. Βγήακ με το φίλο μου,κοιμηθήκαμε κ σήμερα το πρωί πήγα για καφέ. όλοι έπαθαν πλάκα με την ηρεμία, φοβόντουσαν ότι θα με μαζεύαν, κ εγώ αναρωτιόμουν πώς κ δεν ένιωθα τίποτα.
Τώρα καταλαβαίνω ότι το μυαλό μου είχε κλείσει απόλυτα στη σκέψη ότι η Ντάιζη πέθανε, λειτούργησα σαν ζόμπι. Σήμερα, την πρώτη στιγμή που εμεινα μόνη μου, καθώς γύριζα από καφέ, με χτύπησε σαν κεραυνός η συνειδητοποίηση κ τρελάθηκα μέσα στο δρόμο. Είναι απίστευτο πώς λειτουργεί ο οργανισμός μασ για να τα βγάλουμε πέρα. Χθες ήμουν μια χαρά, έβαζα φαί στη Λούση κ τη Sil, έβλεπα το τρίτο μπωλάκι, κ δεν με άγγιζε. Σήμερα ούτε μια γωνιά στο σπίτι δεν είναι ασφαλής, παντού τη βλέπω κ παντού μου λείπει. τίποτα δεν τελείωσε ακόμα... κ απ' ότι φαίνεται έχω πολύ δρόμο μπορστά μου μέχρι να το δεχτώ ότι ποτέ δεν θα την ξαναδώ
maxi2
Δραστήριο μέλος
Λυπάμαι για την απώλειά σου..
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος

ladycat
Διάσημο μέλος
Ας αναπαυθει η ψυχουλα της κ να εισαι σιγουρη θα κανει παρεα με ολους τους δικους μας γατους κ γατες που εφυγαν για την απεναντι οχθη!!!!!!!!!!
Paris Gatopalaviaris
Νεοφερμένο μέλος
Και εγώ έχασα ένα γάτο μου, τον Μαύρο, ηλικίας 17+. 17 χρόνια κοντά μου. Καταλαβαίνετε. Νεφρική ανεπάρκεια + γηρατειά. Δεν χρειάσθηκε ευθανασία, η κατάσταση του προχώρησε γρήγορα. Έπεφτε σε κώμα και όταν πήγαινα κοντά του και τον χάιδευα, σήκωνε το κεφάλι και γουργούριζε. Και αυτό μισή ώρα πριν πεθάνει. Πέθανε κυριολεκτικά μέσα στα χέρια μου. Γύρισε το κεφάλι πίσω προς τη ράχη και έτρεξα και πήρα τηλέφωνο το γιατρό (stand by για να έλθει για ευθανασία) και τον ρώτησα τι σήμαινε αυτό, μου είπε πήγαινε κοντά του. Είχε επαναφέρει το κεφάλι στη θέση του. Έβαλα το χέρι απαλά στο κεφάλι, τρεις βαθιές εκπνοές και έφυγε. 17 χρόνων αγάπη δεν πήγε χαμένη σίγουρα. Τον έθαψα στον κήπο και φύτεψα δίπλα του ένα δεντράκι. Πάντα όμως, πάντα, ακόμη και στις πιο "καλές" περιπτώσεις οι θάνατοι των ζώων, ίσως και των ανθρώπων, συνοδεύονται από λίγες ή πολλές ενοχές, ότι κάτι δεν κάναμε, κάτι δεν κάναμε σωστά, δεν ξέρω ίσως να είναι δικό μου χαρακτηριστικό αυτό.
Σου εύχομαι να κρατήσεις τις καλές σας στιγμές και να δώσει το περίσευμα της αγάπης σου στα άλλα ή σε άλλα γατάκια.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool