SOS γατάκι νεογέννητο στα σκουπίδια

lizaxara

Νεοφερμένο μέλος

Η lizaxara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 18 μηνύματα.
Καλησπέρα,
χθες το βράδυ βρήκα ένα γατάκι στα σκουπίδια (θέμα το οποίο θα αφήσω ασχολίαστο) και χρειάζομαι βοήθεια γιατί δεν έχω ιδέα από γατάκια και δεν γνωρίζω τίποτα σχετικά με την φροντίδα τους. Διάβασα κάποια πράγματα βέβαια εδώ στο foroum τα οποία με βοήθησαν αρκετά, αλλά δυσκολεύομαι πολύ. Δεν έχω καταφέρει να το ταίσω ακόμα (έχει πιει πολύ λίγο γάλα εβαπορέ), και όσον αφορά το βαμβάκι με το ζεστό νερό, δεν έχω καταφέρει ακόμα δυστυχώς τίποτα. Έχω βάλει λούτρινο ζωάκι και ένα μπουκάλι με ζεστό νερό. Είναι πόλύ ζωηρό και νιαουρίζει συνεχώς. Είμαι πολύ αγχωμένη και δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος άνρθωπος ο οποίος θα ενδιαφερότανε να κάνει μια προσπάθεια, ίσως πιο έμπειρος από εμένα. Εννοείται πως αν δεν βρεθεί θα συνεχίσω την προσπάθεια, αλλά είναι μια περίοδος πολύ δύσκολη για εμένα και σίγουρα δεν θα ήθελα μια ψυχούλα να χαθεί λόγω δικιάς μου απειρίας.
Σας ευχαριστώ πολύ και κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθες και συγχαρητήρια για την προσπάθεια!!
Αν δεν το διάβασες ήδη, δες οπωσδήποτε αυτό το άρθρο, περιέχει όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις.
Το εβαπορέ δεν είναι ό,τι καλύτερο, αν μπορείς πήγαινε σε ένα πετ σοπ και ζήτα γάλα για γατάκια, όχι μόνο είναι πολύ πιο ασφαλές για το πεπτικό του σύστημα, αλλά θα το πιεί και με περισσότερη όρεξη.
Αν δεν φάει ούτε κι αυτό, τότε ίσως να πρέπει να το δει ένας γιατρός.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλύτερα για αρχή να το πας σε κτηνίατρο..Αυτός θα σου πει πως να συνεχίσεις..:)

παιδια αν μενει καποια κοπελα κοντα με γνωσεις μηπως θα μπορουσε να πεταχτει να της δειξει καποια πραγματα? εκτως του κτηνιατρου

σε ποια περιοχή μένεις; αν δεν είσαι παρα πολυ μακριά από Γλυφάδα μπορώ να έρθω εγώ να σου δείξω κάποια πράγματα

Σας ευχαριστώ πολύ όλους.
Daifuku σου έχω απαντήσει ήδη...δυστυχώς αμπελόκηπους...
Τα καλά νέα είναι ότι έχει φάει λιγακι σημερα, με το ζόρι βέβαια, αλλά κατάφερα να μην το πνίξω :/: ΕΥΤΥΧΩΣ.

Αμπελοκήπους που? Λεωφ. Κηφησίας ή αλεξάνδρας ? Στείλε μου ΠΜ, μήπως πεταχτώ, δεν μένω πολυ μακριά.
Μαρίνα

Εντάξει δεν είσαι και τοοοσο μακριά. εγώ σκεφτόμουν μήπως μου πεις Κηφισιά, Άγιο Στέφανο τίποτα τέτοιο.
Μπορώ να έρθω απόψε αν δεις εγκαίρως το μήνυμά μου ή αύριο αν θέλεις, εάν δεν κανονίσατε ήδη με την maroulaki.
Πάρε με τηλέφωνο όταν ξέρεις να μου πεις.

Με το μπιμπερό αν κάνεις πολύ μικρή τρύπα (ώστε όταν αναποδογυρίζεις το μπιμπερό να πέφτει σταγόνα-σταγόνα το γάλα) δεν πρόκειται να πνίξεις το γατάκι μην ανησυχείς. Επίσης μην πιέζεις καθόλου το μπιμπερό όταν ταίζεις το μωρό, και κάνε μικρά διαλείμματα όταν βλέπεις ότι το αρνείται.
Ακολούθησε τις οδηγίες του άρθρου που σου είπαν παραπάνω (πρόσεξε να το ταΐζεις όσο συχνά πρέπει και όχι παραπάνω από τη δόση που πρέπει κάθε φορά) μέχρι να σου δείξουμε εγώ ή το maroulaki από κοντά.

Στο πετ σοπ να ζητήσεις ειδικό γάλα για γατάκια σε ΣΚΟΝΗ, γιατί πουλάνε και ενα άλλο γάλα (έτοιμο υγρό γάλα whiskas) που είναι για πιο μεγάλα γατάκια.

καλό κουράγιο

Μπράβο που το μάζεψες και ας μην ξέρεις!!!! Δεν το κάνουν εύκολα πολλοί!!!:)

Καλό κουράγιο, υπομονή, και καλωσήρθες στην παρέα μας.

Και ότι θέλεις ρώτα, μην φοβάσαι!!!;)

Παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους!
Τελικά βρήκα έναν γνωστό που ήρθε και μου έδειξε δύο πράγματα.
Ήθελα μόνο να ρωτήσω αν ξέρει κανείς αν υπάρχει κίνδυνος να έρχεται σε επαφή με σκυλιά, γιατί έχω ένα σκυλάκι σπίτι και του έχει ξυπνήσει το μητρικό ένστικτο....
Επίσης δεν έχω βρει πουθενά μπιμπερό.
Τα petshop της γειτονιάς μου είναι μικρά, ίσως για αυτό...Δεν ξέρω.
Είναι ειδικό μπιμπερό; Γιατί την σύριγγα δεν την θέλει καθόλου και ηρεμεί μόνο όταν πιπιλάει το δάχτυλο μου...που δυστυχώς γάλα δεν κατεβάζει...(ακόμα δηλαδή, γιατί αν συνεχίσουμε έτσι...ένας θεός ξέρει...)
Να και δυο φωτο...!!!!

Συνημμένα

• mail1.jpg
    mail1.jpg
    9 KB · Εμφανίσεις: 171
  • mail.jpg
    mail.jpg
    8 KB · Εμφανίσεις: 166
καλέ τι ψυχή είναι αυτή .... κουκλάκι κουκλάκι..

μπράβο σου και καλό κουράγιο. τα πετ σοπ της γειτονιάς σου δεν μπορούν ούτε με παραγγελεία να σου φέρουν μπιμπερό; νομίζω είχα δει σε ΑΒ το ειδικό γαλατάκι για νεογέννητα γατάκια και μπιμπερό αλλα ΄στο μεγάλο αβ στην εθνική οδό.

αγκάρεψε κάποιον να πεταχτεί σε κτηνίατρο. λογικά αυτοί έχουν.

Καλησπέρα και μπράβο που φρόντισες το μωρό. Οπωσδήποτε να βρεις μπιμπερό για μωρά γατάκια και το ειδικό γάλα για νεογέννητα, αφού δεν θέλει τη συριγγα:/: Ψάξε σε κανένα pet shop πιο κεντρικό, διότι το γατάκι πρέπει να φάει... Όσο για το σκύλο, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα, έχω μια φίλη που ο σκύλος της έκανε βάρδιες στο baby sitting με τα μωρά της γάτας της:) Μόνο μην το βουτήξει άγαρμπα από τη χαρά του, κατά τα άλλα έχεις πολύ καλό σκυλάκι για να μην ενοχλείται! Να μας λες τα νέα σας και καλή τύχη!

Τι κάνει το ριγέ χαλάκι? είναι πανέμορφο έτσι όπως έχει απλωθεί πάνω σου!

πανεμορφο ειναι.:inlove::inlove::baby::bleh:

Καλέ αυτό είναι πανέμορφο!! :inlove::inlove:

Τι έγινε πως τα πάει το μικρο?

Να 'στε καλά παιδια!
Σήμερα ανοίξαμε το ένα ματάκι μας...!!!:up:
Να υποθέσω ότι εδώ κάνει δουλειά το χαμομήλι ή άκυρο???:/:

Βρήκες μπημπερό και γάλα; Τρώει και μεγαλώνει κανονικά;:up:
Το χαμομήλι αν το θες για τα μάτια δεν χρειάζεται, αλλά μπορεί να μην κατάλαβα και την ερώτησή σου...:hmm: Τα ματάκια θα ανοίξουν σιγά-σιγά μόνα τους, κάνε υπομονή!

Και πάλι μπράβο!

Βρηκα μπιμπερό ευτυχώς. Αλλά νιαουρίζει ασταμάτητα και είναι τόσο ζωηρό που δεν έχω καταφέρει να το ζυγίσω ακόμα...Ηρεμεί μόνο όταν κοιμάται. Αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό σημάδι ή όχι. Και το μπιμπερό πάντως δεν το δέχεται και με μεγάλη ευχαρίστηση. Μόνο με το δάχτυλο είναι ευχαριστημένη...
Αυτά προς το παρόν! Θα επανέλθω.:)

To ormilak (για το γαλα δεν μπορω να πω οτι ειναι τοσο καλο, στο δικο μου του εφερε δυσκοιλιοτητα) εχει δωρο και μπιμπερο το οποιο εχει πολυ καλη πιπιλα (μαλακη) και την παιρνουν αμεσως. Μην ξεχνας να το ταιζεις καθε δυο ωρες και να το κανεις να ενεργειτε και καθε δυο ωρες. Σημαντικο!!! Και να του βαλεις ενα κουκλακι να αγκαλιαζει εκει που κοιμαται(νιωθουν καλυτερα).

Βρηκα μπιμπερό ευτυχώς. Αλλά νιαουρίζει ασταμάτητα και είναι τόσο ζωηρό που δεν έχω καταφέρει να το ζυγίσω ακόμα...Ηρεμεί μόνο όταν κοιμάται. Αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό σημάδι ή όχι. Και το μπιμπερό πάντως δεν το δέχεται και με μεγάλη ευχαρίστηση. Μόνο με το δάχτυλο είναι ευχαριστημένη...
Αυτά προς το παρόν! Θα επανέλθω.:)

Κυττα, δεν εχει σημασια το μπιμπερο, σημασια εχει η θηλη. Πρεπει να ειναι μαλακια και ευκολη για θηλασμα και οι θηλες που εχουν οι σκονες που γινονται γαλα με προσθηκη νερου ειναι οντως σκληρες.

Θα σου προτεινα να πας σε μαγαζι που πουλα προιοντα για μωρα (ανθρωπακια !!) η σε φαρμακειο και να ζητησεις μαλακες θηλες για νεογνα (παρε και το μπιμπερο μαζι ,και εξηγησε τι συμβαινει)

Οταν φιλοξενησα καποια γατακια για λιγο διαστημα ετρωγαν σα τρελλα απ τη θηλη που ειχα απ τις κτηνιατρους.Τελειωσε το γαλα, πηρα νεο, και ειχε θηλη. Ε, με την υπαρχουσα θηλη απλα ΔΕΝ ετρωγαν οσο πριν, αποτελεσμα διπλη ταλαιπωρια.

Ψαξ το, αλλα στο μεταξυ επειδη και εμενα με συγχησε η συγκεκριμενη φαση....

ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΟΡΟΥΜΙΣΤΡΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΗ ΘΗΛΗ??? Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ?????

Φιλικα
Φρου

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back