SOS για γατάκι στο Ηράκλειο Κρήτης!

dina88

Νεοφερμένο μέλος

Η dina88 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 38 μηνύματα.
Καλησπέρα,

Έχω κάνει ενα post σε κάποια group στο fcb αυτό είναι το πιο ανανεωμένο link.
Θα γράψω και εδώ τα ίδια που έγραψα και στο link για οποιον δεν εχει fcb.

Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν !

Στο Ηράκλειο Κρήτης στη περιοχή της Αμμουδάρας κοντά στο Τεχνόπολις (συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Αρχοντικό, στη διεύθυνση Φαιστού 3) ένα απο τα γατάκια που ταΐζω με το αγόρι μου έχει πρόβλημα!

Εδώ και μέρες το είχαμε χάσει (δεν έρχονταν να φάει όπως τα αδερφάκια του και η μάνα του) και ενας κύριος (που υποτίθεται οτι είναι δικές του αυτές οι γάτες, άσχετα αν δε τη πάει στο κτηνίατρο και τις έχει έξω σαν αδέσποτες...) μας είπε πως το γατάκι εμφανίστηκε πρίν 4 μέρες με ενα μακρύ σχοινί δεμένο πολύ σφιχτά στο μπροστινό πόδι της.

Πίστευε πως το κάναμε εμείς επειδή τις ταΐζουμε συχνά και υπέθεσε οτι θέλαμε τη γάτα να τη πάρουμε και τη δέσαμε. Του εξηγήσαμε πως δε το καναμε εμείς φυσικά!! Και οτι λογικά κάποιος απο εκεί απο τη γειτονιά το έκανε ή κάπως πιάστηκε το γατάκι από το σχοινί (δε μπορω τρόπο να φανταστώ αλλά λεμε τώρα). Και οι 2 υποθέσεις είναι πραγματικά πολύ δύσκολες για το συγκεκριμένο γατί. Πρώτον γιατί αυτό το γατί δε μπορείς να το ακουμπήσεις καν , πόσο μάλλον να το πιάσεις και να το δέσεις σφιχτά με σχοινί. Και δεύτερον να ‘μπλέχτηκε’ μόνο του σε κάποιο σχοινί ok.. αλλά μετά το σχοινί πως έσφιξε μόνο του τόσο πολύ?! Εγώ πάντως δε βρίσκω λογική εξήγηση..

Επίσης μας είπε πως αυτός το έκοψε λίγο το σχοινί αλλά δε μπόρεσε να το βγάλει γιατί δε μπόρεσε να πιάσει το γατί.

Γενικά το γατί αυτό ΔΕ ΠΙΑΝΕΤΑΙ. Πραγματικά. Έχουμε κάποια πείρα από γατιά και είναι από τα γατιά που γενικά δε πλησιάζονται. Το είδαμε τελικά το γατάκι και είχε ακόμη το σχοινί στο δεξί μπροστινό πόδι του, δεμένο πολύ σφιχτά και το ποδαράκι του είχε διπλωθεί, φαίνονταν και κάπως μαύρο! Όμως ήταν βράδυ χθες που το είδαμε και δε φαινόταν πολύ καλά, αλλά φαινόταν σε άθλια κατάσταση! Δε το πατάει καν το πόδι απλά το σέρνει ή το έχει στον αέρα! Ίσως έχει σαπίσει κιόλας, μιας και δε το κουνάει καθόλου! Δε γνωρίζω πολλά για να ξέρω. Άσε που εκεί που βρίσκονται τα γατάκια αυτά, είναι δίπλα στο ποτάμι ακριβώς και πάνε μέσα σε κάτι πέτρες-γκρεμό που οδηγούν στο ποτάμι. Εκεί πάει και αυτό το γατάκι και κρύβεται στο γκρεμό. Και μετά είναι πολύ δύσκολο να ανέβει με το ‘ανάπηρο’ χέρι του τις πέτρες.

Χθες λοιπόν που το είδαμε και γνωρίσαμε και τον κύριο που μας είπε το περιστατικό, προσπαθήσαμε να πιάσουμε το γατάκι από το σβέρκο (αφού το ταΐσαμε) έτσι ώστε να μπορέσουμε να του κόψουμε το σχοινί μήπως και υποφέρει λιγότερο. Αλλά δυστυχώς έκανε σαν λυσσασμένο με το που το πιάσαμε, δάγκωνε, γρατζουνούσε, χαμός. Και έφυγε να κρυφτεί κάτω στις κρυψώνες του στο ποτάμι. Προτείναμε στον συγκεκριμένο κύριο να το πάμε στο γιατρό. Δε ξέραμε πως, αλλά τουλάχιστον εμείς έχουμε γατοφόρο και σκεφτήκαμε πως θα ήθελε ως «ιδιοκτήτης» των γατιών. Αλλά δεν έδειξε ενδιαφέρον, παρόλο που ισχυρίζεται πως είναι «εκεί δικές του».

Επίσης πρίν αρκετές μέρες είχαμε δει ένα άλλο γατάκι αρσενικό που δεν είναι αδερφάκι τους αλλά «μένει» κι αυτό εκεί και το μπροστινό του πόδι το δεξί (δε ξερω αν είναι τυχαίο!) το «έσερνε» στον αέρα! Αλλά μετά από λίγες μέρες ήταν καλύτερα κάπως το πόδι του. Βέβαια έχουμε και αυτό καιρό να το δούμε και δε ξέρουμε καν τι κάνει! Αλλά αυτό δεν είχε κανένα σχοινί.

Στις φωτογραφίες το γατάκι φαίνεται υγιές μιας και είναι από άλλες πιο παλιές μέρες. Αλλά θα ξαναπάμε σήμερα μήπως το βρούμε να βγάλουμε φωτογραφία το πόδι του, για να δούμε και σε τι κατάσταση είναι. ΑΝ το βρούμε γιατι και να το φωνάζουμε τωρα με το πόδι σακατεμένο δύσκολα μετακινείται.

Για να συνοψίσω, μιας και είπα πολλά, δε βρίσκουμε τρόπο πώς να πιάσουμε το γατάκι και να το βάλουμε στη γατοφόρο και δεν εχουμε μεταφορικό μέσο! Επίσης είμαστε φοιτητές (άρα από χρήματα πολύ δύσκολα, έχουμε 2 δικές μας γάτες και φροντίζουμε και μια 3η για υιοθεσία) και κάνουμε ότι μπορούμε γενικά με τα αδέσποτα με ελάχιστα χρήματα δικά μας. Αλλά αυτό το γατάκι τι θα γίνει? Αν μείνει έτσι το χέρι του μπορεί να πεθάνει. Και ούτε ο «ιδιοκτήτης» δε νοιάζεται! Εμείς δεν έχουμε γατοπαγίδα για να το πιάσουμε. Θα θέλαμε όποιος μπορεί να βοηθήσει να το πιάσουμε (είτε κάποια φιλοζωική είτε οποιοσδήποτε που έχει κάποιο τρόπο που δε γνωρίζουμε) για να το πάμε σε κτηνίατρο!

Όποιος μπορεί να μου στείλει προσωπικό μήνυμα στο προφίλ μου.

Το γατάκι τελικά κρύβεται κάτω στο ποτάμι σε κάτι τρύπες μέσα στα βράχια. Το κακό είναι οτι 1ον δεν ανεβαίνει ούτε για φαγητό και έτσι κατεβήκαμε εμείς κάτω να του βάλουμε φαγητό (αλλά ας ελπίσουμε οτι το τρώει αυτό το φαγητό και όχι τα αδερφάκια του), 2ον οτι μολις δει οτι κατεβαίνει το αγόρι μου να του βάλει φαγητό κρύβεται και έτσι δε μπορεί να το πιάσει για να του βγάλει το σχοινί. Οπότε το πόδι του μέχρι σήμερα το σέρνει. Και έτσι δε ξέρουμε πως να το πιάσουμε, δε μπορεί να πιαστει με τιποτα τοσο μη-κοινωνικό-φιλικο που ειναι. Σκεφτόμαστε οτι το ποδι του θα εχει σαπίσει και εκει κατω που καθεται και κρύβεται θα πεθάνει στο τελος.
Κάποια συμβουλή? Γιατί να μας βοηθήσει καποιος απ'οτι καταλαβα δεν...

Τα παραπανω τα έγραψα χθές και παραπροχθές,
Αν κάποιος έχει να μας δώσει κάποια συμβουλή-πρόταση για το τι να κανουμε ή καλύτερα να μας βοηθήσει να το πιάσουμε με κάποιο τρόπο αν μένει στο Ηράκλειο.

*οι φωτογραφίες είναι στο fcb αλλά δε φαίνεται το χεράκι απο το γατάκι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σου Ντίνα. Κατ'αρχήν μπράβο σας που βοηθάτε τα γατάκια. Δυστυχώς πρακτική βοήθεια δεν μπορώ να σου δώσω γιατί είμαι στην Αθήνα και δεν έχω κάποιον γνωστό στη Κρήτη. Έψαξα όμως για φιλοζωικές στα Χανιά Κρήτης και βρήκα αυτά :
- www.animalscare.gr- chaniapets@yahoo.gr- info@animalscare.gr. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6976489349- 6940277258
- Φιλοζωικοί Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων Κινητό6970816845
- ANIMAL WELFARE GROUP 6993 023797,6944 690368,info@CretanAnimalWelfare.org
- ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ (ΧΑΝΙΑ) info@ archenoah-kreta.com
Μήπως μπορούν να βοηθήσουν με γατοπαγίδες;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ντίνα, καλησπέρα! Ίσως αν δοκιμάζατε να βάλετε το φαγητό μέσα την γατοφόρο? Αν πεινάει πολύ και μπει μέσα, το πιάνετε εύκολα... Θα λυσάξει στην αρχή γιατί θα φοβηθεί αλλά θα ηρεμήσει. Αν φοβάται περισσότερο από ότι πεινάει, εκεί υπάρχει πρόβλημα. Θα μπορούσε όμως η γατοφόρος να μπει μπροστά του με τέτοιο τρόπο που να μην έχει άλλη διέξοδο από το να μπει μέσα. Αλλιώς ίσως να μπορούσατε να το πιάσετε με μια πετσέτα την ώρα που τρώει για να μην σας γρατσουνίσει. Η πρώτη μέθοδος πάντως είναι σίγουρα πιο ασφαλής, γιατί αν φοβάται θα δώσει μάχη... Καλή σας τύχη!

tinkaki, σε ενα απο αυτα που ανέφερες (το ANIMAL WELFARE )έκανα post στο fcb και το δεχτηκαν κ το αναρτησαν αλλά δε βοήθησαν οι ίδιοι.
Επίσης ούτε ο ζωφορος βοηθάει ούτε η ζωοφιλη δράση.
Η ζωόφιλη δράση μου είπε κιόλας να τα γράψω πιο περιληπτικά γιατι δε θα τα διαβασει κανεις τόσα που γράφω.
Εγω παντως πιστευω πως καλα εκανα και εγραψα πολλα.. τεσπα..

Αλλά εδώ δε μας βοηθάνε απο το ηράκλειο θα έρθουν απο τα χανια? για ενα γατι που πραγματικα δε πιανεται :/
πιστευα πως η ζωφορος ίσως απαντουσε στο ποστ μου ή θα μου ελεγαν κατι αλλά ξερεις αν δε τους παρεις τηλ ή γενικα δε τους πρήξεις δε θα ενδιαφερθουν. Και να τους πρήξεις παλι τπτ δε κανουν. Το λεω γιατι με τη ζωφορο ειχαμε προσπαθησει να καταγγειλουμε ενα βαρελοσκυλο και τελικα δεν εκανε τπτ.. τεσπα αυτο ειναι αλλο θεμα.

bellina, γενικα το γατακι δυστυχως εχει όλα τα αρνητικά!
Κρυβεται σε κατι βραχια-πετρες που απο μέσα έχει τούνελ που ξεφευγει εκει μεσα και ανεβαίνει και επίπεδο στο "τούνελ". Είναι πολυ δυσκολο να το εξηγήσω. Ξερω δεν ειναι κατανοητό αλλά γενικά δε μπορούμε να το περικυκλώσουμε γιατι εχει διεξοδους στο τούνελ :(
Δλδ καθε φορα το αγορι μου κάνει τον ταρζαν να κατεβει κατω στο ποταμι-βάλτο απο τις πετρες για να το ταϊσει.
Και σκεφτομαστε πόσο θα το ταϊζουμε το πόδι του λογικα θα παθει ζημια μερα με τη μέρα.
Επίσης εκει γενικα ταιζουμε τα αδερφακια+τη μανα τους όπως είπα και όταν αφηνουμε στο γατακι κατω στο "βάλτο" φαγητό τότε αφου φανε τα αλλα πανε και του πέρνουν και λίγο απ'το δικο του φαγητό.
Και δε μένει και πολύ γι'αυτό :/

Γενικά θα έπρεπε να ειναι πιο φιλικο το γατάκι. Τα αδερφάκια του και η μάνα ήταν κι αυτά όταν τα είχαμε πρωτοβρει πολύ φοβισμένα, σαν αρουραίοι έτρωγαν! Αλλά με τον καιρό γινονται όλα πιο φιλικά , αυτό όμως πολλές φορές δεν έρχονταν ούτε για φαγητό.
Κάπως θα πρέπει να το ξεγελάσουμε γιατί μέχρι να μας εμπιστευθεί θα περάσουν χρόνια και το πόδι του θα καταστραφεί.
Σκεφτήκαμε κι εμείς μήπως όταν μια μέρα του βαλουμε φαγητό να περιμένουμε να βγεί έξω κοντά στο φαγητό και να του ρίξουμε κάτι απο πάνω (πχ σεντόνι-κουβέρτα κλπ) αλλά μετά μέχρι να κατέβουμε κάτω θα έχει φύγει ή θα τα σκίσει όλα.
Η γατοπαγίδα θα ήταν ιδανική πραγματικά! Κι αυτό στη περίπτωση που αποφάσιζε να βγει απο τις κρυψώνες του :/

Ωχ καταλαβα.δεν μπορει ομως να μην υπαρχει καποιος ακομα και απο αυτη την παρεα να βοηθησει.μηπως να πρηξεις τη φιλοζωικη με τηλεφωνηματα αν δεν μπορουν να το αναλαβουν τουλαχιστον να σου δωσουν μια γατοπαγιδα;σιγουρα θα εχουν.ειναι κριμα το γατουλι.ελπιζω να βρεθει καποιος να βοηθησει να το πιασετε για να το δει ο γιατρος.καλη επιτυχια!

Έχουμε πολύ καλά νέα!
Το γατάκι το οποίο το ονομάσαμε "kounavi" μιας και έτσι το φωνάζαμε με το αγόρι μου,
"πιάστηκε" τελικά χθές και δυστυχώς είχε προχωρήσει πολύ η μολυνση (το πόδι ήταν μεσα όλο από σκουλίκια) και αναγκάστηκαν να του το κόψουν απο το βραχίονα :(
Τουλάχιστον το προλάβαμε και έζησε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
πολυ πολυ πολυ περίεργη υπόθεση.για εμένα προφανώς κάποιος βασανίζει τα γατάκια.είναι παγίδες?είναι ένα σαδιστικό αρρωστημένο παιχνίδι?
μπράβο σας που είστε εκεί γι αυτά.μιλήστε οπωσδήποτε με τη φιλοζωική κάτι πολύ κακό συμβαίνει εκεί.
ενημερωστε κ τη φιλοζωική χανίων που έχει πολύ έντονη δράση..
κρίμα για το γατουλι..αλλά θα βρει τον τρόπο να τα καταφέρει κι έτσι..μπράβο σας κ παλι.

δημητρα δε ξερω αν διάβασες όλη την υπόθεση,
πάντως να σου πω περιληπτικά πως ο δήθεν "ιδιωκτήτης" της γάτας (και της μανας της γάτας και των αδερφιών του γατιού) που κατηγόρησε εμάς (χωρίς να μας ξέρει καν) πρώτα οτι δέσαμε το σχοινί στο πόδι του γατιού, το άφηνε επι 2-3 βδομάδες να σαπίζει ζωντανό χωρίς φυσικά να το ταϊζει και χωρίς να θέλει να το παει στο γιατρό και νομίζοντας πως αν βγει το σχοινι οτι θα φτιαξει το ποδι.
Α, το τάισε μια μέρα ενα ξεραμένο ψωμί , την ημέρα που μας έδιωξε (είχαμε πάει με ενα αλλο ζευγαρι να παρουμε το γατι) και μας είπε να μη τον ενοχλούμε άλλο και οτι το γατι είναι μια χαρά και πως είναι ΔΙΚΟ ΤΟΥ και οτι θα το παει next day στο κτηνιατρο.
Φυσικά και δε το πηγε (τα γραφω στη σελιδα αυτά..) ούτε ήθελε απο την αρχή να το παει όταν του το είχαμε προτείνει μια μερα, μιας και δεν εχει λεει λεφτα (άσχετα αν ειναι ο ιδιοκτητης του ξενοδοχειου Άρχοντικο - εκει που ειναι και τα γατακια)
Επίσης ενημερώσαμε και τη ΖΩΦΟΡΟ και τη ΖΩΟΦΙΛΗ ΔΡΑΣΗ αλλά και οι δυο μας έγραψαν κανονικότατα.
Δε ξερω τι θα μπορούσε να κάνει η φιλοζωική των χανιών. να έρθει να πιάσει το γατί? εδώ ούτε του ηρακλείου δεν ήρθαν καν να το δουν να δουν τη κατασταση απο κοντα. Εκτός αν έχουν κάποιους εθελοντές ή δε ξερω αντιπρόσωπους εδώ στο ηράκλειο, δε το έχω ψάξει, θα τη ψάξω παντως τώρα που μου το είπες γιατί μου την έχουν αναφέρει κι άλλοι.
Τουλάχιστον ενδιαφέρθηκε η Μαρια Καφατου και ο Πητερ που φροντίζουν πολλά γατιά .

Πάντως να πω την αλήθεια εμείς πιστευουμε πως ο "ιδιοκτήτης" το έδεσε το γατάκι , γιατί πραγματικά είναι τόσο άγριο γατί , δε πιάνεται καθόλου, και μόνο αυτός μπορούσε να το πλησιάσει. τεσπα δε μπορούμε να κανουμε κατι πανω σε αυτό το κομμάτι.
Πάντως το γατάκι δε πρόκειται να επιστρέψει εκεί. Θα το δώσουμε για υιοθεσία μόλις αναρώσει και στειρωθεί κιόλας.

αυτο το πλασματάκι είχε άγιο.(εσάς!)αλλά ο τύπος είναι επικίνδυνος..χρειάζεται να σταματήσει άμεσα.ναι κι εγώ δεν πιστεύω πως θα ερχόταν η φιλοζωική από τα χανιά αλλά επειδή η μπομπολάκη(πρόεδρος)είναι ταλιμπάν-κομάντο όταν ακούει για κακοποιήσεις ίσως σας έδινε κάποιες νομικές συμβουλές.
όπως για παράδειγμα, αφού ο τύπος επιμένει πως τα γατάκια είναι δικά του οφείλει να τους έχει τσιπακι κ εμβόλια.
με μία καταγγελία κακοποίησης στην αστυνομία η αστυνομία έχει υποχρέωση να εμφανιστεί άμεσα.
θα σας συμβούλευα να το κάνετε.
ναι,το πιθανότερο είναι πως δε θα γίνει τίποτα..αλλά αν κάποιος έχει το κουράγιο(είναι πολύ ηλίθια διαδικάσιά)από εσάς να είναι εκεί κ να πείτε στους αστυνομικούς ό,τι σας είπε..σίγουρα θα του γίνουν συστάσεις..θα ζητήσουν τα βιβλιάρια..αυτός θα αναγκαστεί να πει πως τελικά είναι αδέποτα..δείξτε τις φωτογραφίες από το μικρούλι που κουτσάθηκε. ίσως θορυβηθεί...ειλικρινά σας αξίζουν πολλά μπράβο!

αυτο το πλασματάκι είχε άγιο.(εσάς!)αλλά ο τύπος είναι επικίνδυνος..χρειάζεται να σταματήσει άμεσα.ναι κι εγώ δεν πιστεύω πως θα ερχόταν η φιλοζωική από τα χανιά αλλά επειδή η μπομπολάκη(πρόεδρος)είναι ταλιμπάν-κομάντο όταν ακούει για κακοποιήσεις ίσως σας έδινε κάποιες νομικές συμβουλές.
όπως για παράδειγμα, αφού ο τύπος επιμένει πως τα γατάκια είναι δικά του οφείλει να τους έχει τσιπακι κ εμβόλια.
με μία καταγγελία κακοποίησης στην αστυνομία η αστυνομία έχει υποχρέωση να εμφανιστεί άμεσα.
θα σας συμβούλευα να το κάνετε.
ναι,το πιθανότερο είναι πως δε θα γίνει τίποτα..αλλά αν κάποιος έχει το κουράγιο(είναι πολύ ηλίθια διαδικάσιά)από εσάς να είναι εκεί κ να πείτε στους αστυνομικούς ό,τι σας είπε..σίγουρα θα του γίνουν συστάσεις..θα ζητήσουν τα βιβλιάρια..αυτός θα αναγκαστεί να πει πως τελικά είναι αδέποτα..δείξτε τις φωτογραφίες από το μικρούλι που κουτσάθηκε. ίσως θορυβηθεί...ειλικρινά σας αξίζουν πολλά μπράβο!

δημητρα, ναι συμβουλες περι νομικων μας έδωσαν όλοι εκτος βεβαια απο τις φιλοζωικες, μονο αν τους μιλησεις προσωπικα θα σου δώσουν. Για τη μπομπολάκη ναι εχω ακούσει!
Αυτα για το τσιπακι κι εμείς τα ξέραμε εννοείται. αλλά δε θέλαμε να τον απειλήσουμε πριν παρουμε το γατι , που ξερουμε οτι δε θα το εξαφανίσει :/
Καταγγελια δε θα κανουμε, θα ανακατευαμε την αστυνομια μονο αν μας εμποδιζε δευτερη φορα να παρουμε το γατι.
Αλλά ρε συ (προσωπικη μου γνωμη στην οποια οι φιλοζωικες διαφωνουν) ειναι οτι τις καταγγελιες καλυτερα να τις κανουν οι φιλοζωικες.
Να παω εγω στο κρητικο τον μπατσο να του πω για ενα γατακι, αυτοι δε νοιαζονται και θα πρεπει να εχω καλο λεγιν , τεσπα.. ειναι ενα θεμα που προκαλει διχασμους.

Πάντως σήμερα το γατακι θα παει προσωρινα στη κοπελα τη Μαρια που ανεφερα στο πιο πανω ποστ . :)
Αλλά μαλλον θα το παρουμε εμεις καποια μερα γιατι εχει παρα πολλες γατες που φροντίζει.

To kounavi όταν είχε και τα 4 ποδαράκια του
IMGP0156.jpg

Όταν σάπιζε το πόδι του , υπέφερε και κρύβονταν παντού
IMGP0660.jpg

Και χθεσινή φωτογραφια που του έκοψαν όλο το ποδαράκι
IMGP0704.jpg

ψυχούλα...κ είναι κουκλάκι.κ μπράβο σας.
τώρα για το υπόλοιπο...ναι..στον κρητικό τον μπατσο.μάλλον θα πάει εκεί κ θα σας σκυλοβρίζει.αλλά μία δύο τρεις θα καταλάβει πως αυτή είναι η δουλειά του,πέρα από τις προσωπικές πεποιθήσεις του.
dina88 ανεξάρτητα από τι θα αποφασίσετε να κάνετε...κ πάλι ένα μεγάλο μπράβο.σώσατε ένα πλασματάκι από αργό-βασανιστικό θάνατο.καλή σας συνέχεια κ δύναμη!

Σε ευχαριστούμε πολυ δήμητρα!!:)

Παιδιά μπράβο σας! Παρακολουθούσα την ιστορία και από το facebook και είχα στεναχωρηθεί πολύ που δεν βρισκόταν ένας άνθρωπος να σας βοηθήσει. Τώρα μένει να βρει το γατουλίνι ένα καλό σπιτάκι και να ζήσει με αγάπη και φροντίδα! Και πάλι μπράβο!

Εύχομαι καλή ανάρρωση στο μικρό πλασματάκι, που τόσο υπέφερε! Να ζήσει μια ζωούλα ευτυχισμένη στο εξής, όπως του αξίζει!

Καρδούλα μου....τι έχει τραβήξει!!! :( εύχομαι ειλικρινά να εξελιχθούν όπως πρέπει και να βρει γρήγορα ένα καλό σπιτάκι να το εκτιμήσουν και να το αγαπήσουν σωστά!

Ψυχακι μου καλο!!!!! Το καλυτερο ευχομαι απο εδω και μπρος. :) :)

Πόσο βάσανο πέρασε ένα τόσο δα ψυχουλάκι!!! Πώς να μην ήταν άγριο;; Μπράβο για όσα κάνατε!
Από'δω και πέρα θα δει και τι σημαίνει αγάπη! :)

Παρακάτω η ιστορία του γατιου απο τη σελιδα στο facebook, για οποιον θελει να τη διαβασει .

To kounavi είναι ενα γατάκι του οποίου το πόδι ακρωτηριάστηκε έπειτα απο παθητική κακοποίηση του δήθεν "ιδιοκτήτη" του.

Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Τα γράφω αναλυτικά για ανθρώπους που έχουν όρεξη για διάβασμα..

Ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Κρήτη, ισχυρίζονταν ότι οι 5 όμορφες γάτες που τριγύριζαν έξω από το ξενοδοχείο του ήταν δικές του. Δεν ήταν τσιπαρισμένες, ούτε εμβολιασμένες, ούτε στειρωμένες.
Να σημειώσω οτι μάθαμε μετά από πολλές μέρες οτι η μια από τις 5 γάτες που είναι η μητέρα των υπόλοιπων 4 γατιών ήταν στο σπίτι του ιδιοκτήτη παλιά, αλλά όταν γέννησε τις έβγαλε από το σπίτι και τις άφησε ελεύθερες στο ξενοδοχείο.
Μας έβλεπε που τις ταΐζαμε σχεδόν καθημερινά και μια μέρα μας μίλησε και μας είπε οτι το γατάκι (το kounavi το οποίο αυτός το έλεγε 'χριστούγεννα') έχει στο ποδαράκι του δεμένο ένα σχοινί. Πίστευε μάλιστα οτι εμείς που πάμε και τα ταΐζουμε δέσαμε το σχοινί στο γατάκι. Φυσικά λύθηκε η παρεξήγηση εκεί γιατί του εξηγήσαμε πως δε το κάναμε εμείς, πιστεύαμε πως κάποιος από εκείνη τη γειτονιά το έκανε μιας και το γατί από εμάς δε πιάνονταν αλλά το αρνήθηκε με σιγουριά.
Μας είπε οτι έκοψε λίγο από το σχοινάκι γιατί ήταν μεγάλο και οτι ήθελε να τον βοηθήσουμε στο να κόψουμε το σχοινάκι από το γατάκι. Το πόδι του γατιού φαίνονταν ήδη πολύ χάλια, το αρπάξαμε με ενα γάντι κηπουρικής από το σβέρκο αλλά το γατάκι έκανε σαν "λυσσασμένο" και έτσι το αφήσαμε αναγκαστικά.
Τις επόμενες μέρες το γατάκι κρύβονταν σε κάτι βαθιές τρύπες από κάτι βράχια και δε πλησιάζονταν.
Μια μέρα ο "ιδιοκτήτης" μας ξαναμίλησε και μας είπε οτι το γατάκι είναι μέσα στο ξενοδοχείο και αν μπορούμε να τον βοηθήσουμε να το βγάλει.
Το γατάκι προφανώς ένιωθε περισσότερη ασφάλεια εκεί, αλλά αυτός το μόνο που ήθελε ήταν να βγει το γατάκι από εκεί μέσα γιατί ήθελε να κλείσει το ξενοδοχείο επειδή ήταν περασμένη η ώρα.
Του προτείναμε να φέρουμε τη γατοφόρο να το βάλουμε μέσα και επι της ευκαιρίας να το πάμε την επόμενη μέρα στο κτηνίατρο.
Απο εκείνο το βράδυ άρχισε να δείχνει το αληθινό του πρόσωπο ο ιδιοκτήτης.
Μέσα από συζήτηση μας είπε πως δεν είναι δικό του το ξενοδοχείο (ενώ την επόμενη μέρα η κόρη του μας αποκάλυψε οτι είναι δικό του). Του εξηγήσαμε οτι είμαστε φοιτητές, οτι τα οικονομικά μας είναι δύσκολα, οτι θέλουμε μόνο το γατάκι να γίνει καλά και αν μπορεί και ο ίδιος μιας και ήταν ο ιδιοκτήτης της γάτας να μας βοηθήσει με κάποιο τρόπο. Η απάντησή του ήταν η κίνησή του χεριού που έβγαλε από τη τσέπη ενα "γερό ποσό" , ξετύλιξε από αυτό το ποσό 10€ και μας το έδειξε και είπε "Μόνο αυτό έχω"!
Τελικά, επειδή έχουμε ήδη 2 γάτες και μια 3η που φροντίζουμε σε ξεχωριστό δωμάτιο (που έχει μυκητες), είπαμε ας μη τη βάλουμε έτσι βιαστικά στη γατοφόρο γιατί δεν είχαμε ούτε χρήματα ούτε καλό μέρος για να μείνει. Λάθος μας το παραδεχόμαστε έπρεπε να τη βάλουμε και μετά βλέπουμε. Ήταν καλή ευκαιρία και χωρίς καβγάδες.
Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο οτι ο "ιδιοκτήτης" της γάτας ισχυρίζονταν μπροστά μας οτι δε μπορεί να πιάσει τη γάτα και οτι δεν ήξερε πως να τη πιάσει. Επίσης δεν ήξερε κανενα κτηνίατρο του Ηρακλείου ούτε καν ήξερε τι είναι η 'γατοφορος'.
Και το πιο σημαντικό, παρόλο που έβλεπε το πόσο έχει πρηστεί και σαπίσει το πόδι του γατιού, παρόλο που μύριζε απίστευτα άσχημα το πόδι του, αυτός πίστευε οτι "αν βγει το σχοινί θα περπατάει κανονικά".
Τέλος αφού δε μπορέσαμε να το βάλουμε στη γατοφόρο, αποφάσισε ο "ιδιοκτήτη" να διώξει το γατάκι μέσα από το ξενοδοχείο με μια σκούπα!! Μετά κοιμήθηκε ήσυχος..
Την επόμενη μέρα αφού μετανιώσαμε για τη λάθος χθεσινή κίνηση, πήγαμε στο μέρος του ξενοδοχείου με τη γατοφόρο με σκοπό να προσπαθήσουμε να βάλουμε μέσα το γατάκι.
Το γατάκι είχε κρυφτεί στα βράχια βαθιά και δε πιάνονταν.
Αφού ποστάραμε στο facebook σε διάφορα group και σελίδες μετά από πολλά share και πολλές συμβουλές μας πρότειναν να δώσουμε στο γατάκι αναισθητικό χαπάκι 'καλμιβέτ' για να χαλαρώσει και να μην είναι τόσο άγριο. Μας φάνηκε καλή λύση μιας και δε μπορούσαμε να πιάσουμε το γατί και δεν είχαμε ούτε γατοπαγίδα, ούτε γερά γάντια.
Το δοκιμάσαμε μέσα σε σαλάμι για γάτες αλλά δεν έπιασε. Εκείνη την ημέρα όμως (22/02) έφαγε λίγη κονσέρβα με 'αουγκμεντίν'.
Την επόμενη μέρα μας πρότεινε ενα ζευγάρι να έρθουν να μας βοηθήσουν.
Τελικά πήγαμε με αυτό το ζευγάρι στο ξενοδοχείο και ο “ιδιοκτήτης” με πολύ αγενή και θρασύ τρόπο αρνήθηκε να μας δώσει το γατάκι, είπε πως θα το πάει αυτός την επόμενη μέρα στο γιατρό ενώ παράλληλα τάιζε τα γατάκια (σαν “φυσιολογικός”) κάτι ξεραμένα ψωμιά, μας έδιωξε επιδεκτικά λέγοντας οτι το γατί είναι δικό του, ενώ η κοπέλα από το άλλο ζευγάρι του μιλούσε απίστευτα ευγενικά μέχρι που του πρότεινε να δώσουμε στο γατάκι μόνο το φάρμακο και να φύγουμε και αυτός αρνήθηκε, επίσης του πρότεινε να του δώσει κάποιο τηλ. κτηνιάτρου αλλά αυτός δεν ήθελε.

Παράλληλα όσες μέρες είχαν γίνει 500++ share στο facebook καμια φιλοζωική ηρακλείου δε προθυμοποιήθηκε να μας βοηθήσει. Μάλιστα η "Ζωόφιλη Δράση Ηρακλείου" (έπειτα από mail παραπόνων που τους στείλαμε για το πόσο αγνοούν το περιστατικό με το γατάκι) ισχυρίστηκε πως έχουν ενα σωρό δουλειές να κάνουν και δε μπορούν να ασχοληθούν με ενα γατάκι που δε πιάνεται με τίποτα, οπότε κατέληξε στο συμπέρασμα οτι κάθε ζώο στη μοίρα του.

Τελικά στις 26/02 η Marianna Rizou πόσταρε τη φωτογραφία απο το γατάκι στο group των Pieter Erades και Maria Kaffatou.
Η Maria Kaffatou ανταπωκρήθικε ΑΜΕΣΑ και ΓΡΗΓΟΡΑ.
Μίλησε μαζί μας, πήγε μαζί με τον Pieter Erades να δεί το γατάκι στο ξενοδοχείο στις 27/02 το είδαν για πολύ λίγο αλλά μας είπε πως ο πατέρας του ιδιοκτήτη ήταν πολύ συνεργάσιμος.
Το ίδιο βράδυ πήγαμε στο ξενοδοχείο να δώσουμε στο γατάκι μια κονσέρβα με 'αουγκμεντίν' και την έφαγε σχεδόν όλη. Μάλιστα μας πλησίασε το ίδιο (!) , μάλλον θα πέθαινε της πείνας μιας και δε πλησίαζε από μόνο του για φαγητό όσες μέρες ήταν το πόδι του έτσι.

Την επόμενη μέρα η Maria Kaffatou είχε αποφασίσει να πάει οργανωμένη (με γατοπαγίδα απο τη «Ζωφόρο», με τους νόμους στο χέρι, γατοτροφές κλπ) για να πάρει το γατάκι. Τελικά βρήκε το γατάκι έτοιμο μέσα στο κλουβάκι του! (Είχε αφήσει τη προηγούμενη μέρα στον πατέρα του ιδιοκτήτη το ένα κλουβάκι να της το φυλάξει κάπου)
Το είχε βάλει ο "ιδιοκτήτης" του μέσα (ναι αυτός που δε μπορούσε καν να το αγγίξει) και κόλλησε χαρτάκια πάνω στο κλουβί στα οποία έγραφε οτι δεν έχει χρήματα να παει το γατάκι στο γιατρό (!), να φέρουν πίσω το γατάκι γιατί του αρέσει να είναι εκεί τριγύρω (παράλληλα πίστευε -απο τα γραφόμενά του- οτι το γατάκι είναι αρσενικό!) και οτι εκεί είναι το σπίτι του(!).

Το πήγε λοιπόν η Maria Kaffatou στη κτηνίατρο Ράνια Τσατσάκη. Η κτηνίατρος μάθαμε οτι κάνει καλές τιμές γενικά σε αδέσποτα. Μας ενημέρωσε η Maria Kaffatou προσωπικά και μέσω του group της οτι δυστυχώς θα χρειαστεί να ακρωτηριαστεί το χεράκι της γατούλας από τη βάση του. Η σήψη ήταν προχωρημένη και το χεράκι μέσα ήταν γεμάτο σκουλήκια!
Τελικά η εγχείρηση έγινε και κόπηκε το χεράκι από το γατάκι.
Μας είπε επίσης οτι ίσως αν το πηγαίναμε πριν 10-15 μέρες περίπου ίσως το προλαβαίναμε. Αλλά δυστυχώς δε το προλάβαμε.
Θα είναι ενα γατάκι με 3 ποδαράκια το ίδιο γλυκό όπως όλα τα γατάκια που αγαπάμε, θα καταφέρει σίγουρα να συνηθίσει το νέο του σώμα και τη νέα του ζωή, μιας και δε θα μπορεί να ζήσει έξω με 3 ποδαράκια και θα το δώσουμε για υιοθεσία όταν αναρρώσει πλήρως.
Επίσης μας είπε η Maria πως καλό θα ήταν να γίνει και μια στείρωση μιας και το γατάκι είναι αρκετά "άγριο", φυσικά και συμφωνήσαμε.

Το γατάκι θα μείνει στη κτηνίατρο μέχρι το Σάββατο (01/03) και όταν θα φύγει από τη κτηνίατρο θα έρθει στο σπίτι μας μέχρι να γίνει πλήρως καλά και να του βρούμε ένα μόνιμο σπιτάκι δίχως να το κακοποιούν όπως στο παλιό του σπίτι.

Τα έξοδα του ακρωτηριασμού και της στείρωσης είναι 80€ και άλλα 80€ αντίστοιχα. Οι τιμές είναι πολύ καλές συγκριτικά με άλλους κτηνιάτρους που έχουμε πάει και μάλιστα η κτηνίατρος δε θα μας χρεώσει για τη διαμονή του γατιού στο κτηνιατρείο μέχρι το Σάββατο (01/03) την οποία μέρα θα πάει στο σπίτι της Marias Kaffatou!

Επίσης αυτο το καιρό που το φιλοξενεί η Μαρία είναι ακόμη πολύ άγριο δυστυχως, θελει το χρόνο του..
και επίσης αυτες τις μερες είχε δυσκοιλιότητα (και μια μερα του έκαναν κλίσμα).
Σιγα σιγα θα κλείνουν και οι πληγές και θα κάνει και άλλες εξετάσεις και στείρωση. ελπιζουμε οτι ίσως να είναι λιγο πιο ήρεμο μετα τη στείρωση, αλλά αυτο γενικα θελει χρόνο.
Και να πω και κατι για τον πρωην "ιδιοκτήτη" , πρόσφατα μάθαμε οτι κέρδιζε (στο στοιχιμα) 450€ !
Κατα τα αλλα (με γνωστο ξενοδοχειο ) και 450€ πρόσφατα κερδισμένα απο ενα στοιχιμα , 'δεν εχει χρήματα'

Η παρακατω φωτο ειναι το σημείωμα του 'ιδιοκτήτη' όταν παρεδωσε το γατακι στη Μαρια. (ελεεινός)

1606504_361799523957917_1405126146_o.jpg

και πως ειναι το kounavi τώρα πρόσφατα με κομένο χεράκι..

1978808_364186280385908_411796098_n.jpg

1794802_364186253719244_772484625_n.jpg

Το θετικο τουλαχιστον ειναι οτι το γατακι σωθηκε και τωρα ψαχνει ενα ζεστο σπιτακι γεματο αγαπη. Με το καλο. Μπραβο σας για το ενδιαφερον που δειξατε. :D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back