SOS με νεογέννητο γατάκι/βλάβη στην παρεγκεφαλίδα - αστάθεια

Louiza

Νεοφερμένο μέλος

Η Louiza αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 40 μηνύματα.
Πριν από μια βδομάδα βρήκα παρατημένο ένα νεογέννητο γατάκι, 2 ημερών. Είχε λίγο αίμα στη μυτούλα του και φοβάμαι οτι μάλλον έπεσε από ψηλά και χτύπησε. Επίσης οι κινήσεις του ήταν πολύ περίεργες, σαν να μην μπορούσε να ελέγξει το κεφάλι του. Το πήγα στον κτηνίατρο της γειτονιάς μου και μου είπε οτι έχει μάλλον εσωτερικό αιμάτωμα και δεν θα ζήσει, και καλύτερα να του κάνω ευθανασία.

Εγώ φυσικά δεν τον άκουσα και άρχισα να το φροντίζω και να το ταΐζω κανονικά. Πήρα τηλέφωνο το κτηνιατρείο Αίλουρος και ο γιατρός μου είπε οτι εφόσον το γατάκι τρώει και δείχνει όρεξη για ζωή να το παλέψω, μου σύστησε να του δίνω felovit που θα το βοηθήσει στο νευρικό του σύστημα και να δούμε πως θα πάει. Το γατάκι τώρα είναι 10 ημερών και με εξαίρεση τις ασταθείς κινήσεις του δείχνει υγειέστατο. Τρώει με φοβερή όρεξη, κάνει κακάκια του τακτικά, είναι στρουμπουλό και χνουδωτό,μια γλύκα!

Το πρόβλημά μου είναι οτι την Παρασκευή φεύγω για 10 μέρες στο εξωτερικό και δεν ξέρω που να το αφήσω. Μια κυρία στη γειτονιά μου που αγαπάει πολύ τις γάτες προσφέρθηκε να το κρατήσει αλλά με έχει πιάσει ένας φόβος οτι δεν θα το προσέξει αρκετά γιατί δεν είχε ποτέ ξανά τόσο μικρό γατί και όταν της είπα οτι θέλει πολλή φροντίδα μου απάντησε "έλα μωρέ, πόση φροντίδα πια;".

Υπάρχει κανείς εδω που να έχει εμπειρία με νεογέννητα και να μπορεί να το κρατήσει μέχρι τις 5 Αυγούστου το μεσημέρι που επιστρέφω; Θα του δώσω όλα τα απαραίτητα σύνεργα, γάλα κλπ. Δεν αντέχω στη σκέψη οτι αφήνω το μωρό μου μόνο του και θέλω να είναι σε καλά χέρια!

Παρακαλώ βοηθήστε αν μπορείτε! Μένω στο κέντρο της Αθήνας αλλά θα το φέρω όπου χρειαστεί, εντός Αττικής.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αχ το καημενο.... Μπραβο σου βρε κοριτσι μου.... :up: :up:
Μακαρι να τα καταφερει το μικρουλι. Αν δεν βρεθει καποιος, αφου αγαπαει η κυρια τα γατακια ειναι μια καλη λυση αν της δειξεις. Ενημερωνε μας τι γινεται.... Μακαρι το μικρουλακι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελικά όλα πήγαν καλά με το γατάκι, η κυρία που το κράτησε για 10 μέρες το πρόσεξε πολύ. Τώρα είναι 7 εβδομάδων. Δεν έχει ξεπεράσει τελείως τα προβλήματα της αστάθειας που έχει αλλά είναι υγειέστατο και παιχνιδιάρικο κατά τα άλλα. Μάλλον όμως το χτύπημα στο κεφάλι του έχει αφήσει κάποια μόνιμα προβλήματα. Δυσκολεύεται πολύ να προσανατολιστεί προς ήχους και οπτικά ερεθίσματα, "σκοντάφτει" συχνά και καμιά φορά μοιάζει να μη βλέπει κάτι που είναι μπροστά του.
Θα ανοίξω ένα θέμα σχετικά με την περίπτωσή του, που είναι όντως πολύ ιδιέταιρη, μήπως και κάποιος από το φόρουμ μπορεί να μου δώσει καμιά συμβουλή. Και σύντομα θα ανεβάσω και φωτογραφίες!

Η συμβουλή μου είναι να το δει από κοντά ο Αίλουρος!

Ναι, βαλε και καμια φωτογραφία κι ας το δει καλός γιατρός.
Θα το κρατήσεις εσύ τελικά;

Η αστάθεια και οι "περίεργες" κινήσεις μοιάζουν πολύ με την περίπτωση του Λέοντα, του μωρού που βρήκα πριν ένα μήνα. Στην περίπτωσή του, η αστάθεια οφείλεται σε βλάβες στην παρεγκεφαλίδα, τις οποίες προκάλεσε η μόλυνσή του από έναν ιό που κουβαλούσε η μαμά του.:/: Ωστόσο, επειδή τον προλάβαμε τον μικρό πάνω στην ανάπτυξη και τον τιγκάραμε στη βιταμίνη Β, έχει θεαματική βελτίωση! :up:
Αφού το δικό σου γατάκι είχε και αίμα, είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε πέσιμο ή χτύπημα το πρόβλημά του. Επειδή όμως είναι ακόμα μικρό, υπάρχουν πολλές ελπίδες για βελτίωση. Θα πρότεινα κι εγώ να τον πας στον Αίλουρο, είναι ο γιατρός που έσωσε τον Λέοντα. :happy:
Δες εδώ κι εδώ, βιντεάκια με γάτες που πάσχουν από βλάβες στην παρεγκεφαλίδα (και έχουν προσαρμοστεί, παρ' όλα αυτά, τέλεια στο περιβάλλον τους).
Εύχομαι να τα πάει καλά και το δικό σου!!:)

Πω-πω, συγκινήθηκα με τα βιντεάκια...Αλλά τα γατάκια φαίνονται μια χαρά παρόλο το πρόβλημα!

Το γατάκι το πήγα στον Αίλουρο όταν ήταν 10 ημερών περίπου και θα το ξαναπάω τώρα. Το πρόβλημά του είναι ότι μάλλον έχει κάποιο αιμάτωμα στον εγκέφαλο που εμποδίζει την ανάπτυξη της παρεγκεφαλίδας, εξού και η αστάθεια.

Όταν ήταν 10 ημερών έπεφτε συνέχεια, γύριζε σε κύκλους, περπατούσε με την όπισθεν ή έσερνε τα πόδια του. Ο κύριος Πάνος μου είπε να του δίνω βιταμίνες Β και να παίζω πολύ μαζί του για να αναπτυχθεί το νευρικό του σύστημα. Του έβαζα felovit (2 ml τη μέρα) στο γάλα και έχει ήδη φοβερή βελτίωση!

Τώρα τρέχει σ' όλο το σπίτι, πηδάει και παίζει σχεδόν σαν φυσιολογικό γατί! Που και που σκοντάφτει αλλά γενικά δεν έχει πρόβλημα στην μετακίνηση. Επίσης έμαθε να χρησιμοποιεί την άμμο του! Με την προϋπόθεση βέβαια να είναι κάπου κοντά, γιατί αν έχει βρεθεί στην άλλη άκρη του σπιτιού δεν μπαίνει στον κόπο να την ψάξει και πολύ...
Τα προβλήματά του είναι ότι μάλλον δεν βλέπει καλά και ίσως δεν μυρίζει και καλά. Γενικά έχει πρόβλημα να δει κάτι ή κάποιον με τη μία. Μπορεί να είμαι μπροστά του και να του κάνω ψιψι και αυτό να κοιτάει δεξιά κι αριστερά σα χαμένο. Μετά του κουνάω έντονα το χέρι μου ακριβώς μπροστά του και τότε μόνο με βλέπει. Άλλες φορές πάλι φέρεται σαν να βλέπει κανονικά... Μια μικρή αστάθεια την έχει πάντως. Φοβάμαι ότι πάντα θα πρέπει να τον προσέχω στα μπαλκόνια δυστυχώς...

Το πιο σοβαρό μου πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι το γατάκι αρνείται να φάει μόνο του από πιάτο. Είναι ήδη 7 εβδομάδων και θα έπρεπε να τρώει μόνο του, αλλά όταν του βάζω φαί σε πιατάκι κάνει σαν να μη το βλέπει. Του δίνω σιγά-σιγά με το δάχτυλο και προσπαθώ να το οδηγήσω στο πιάτο αλλά μάταια. Δυο φορές κατάφερε κι έχωσε το κεφάλι του στο πιάτο αλλά περισσότερο βύζαινε παρά έτρωγε το φαί του. Συνήθως του χώνω στο στόμα μερικές μπουκιές βραστό κοτόπουλο ή κονσέρβα ή μουλιασμένες κροκέτες, που τις τρώει, και το υπόλοιπο του το αλέθω και του το δίνω με το μπιμπερό. Για νερό από μπολ ούτε λόγος, εδώ δεν πλησιάζει το φαί του που μυρίζει κι όλας...
Αν έχετε καμιά συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη...

Σήμερα-αύριο θα το ξαναπάω στον κύριο Πάνο να δω τι θα μου πει κι αυτός. Και οι φωτογραφίες έρχονται... Και, ναι, θα το κρατήσω. :)

Πιστεύω ότι χρειάζεται μεγαλύτερη υπομονή για να φάει μόνο του. Πάντως συγχαρητήρια για όλες τις προσπάθειές σου! Ήταν πολύ τυχερό που σε γνώρισε το γατούλι!

Πολύ χαίρομαι που το γατάκι σου είναι καλύτερα:up: Υποθέτω ότι σαν ειδική περίπτωση θέλει λίγη περισσότερη υπομονή στα θέματα εκπαίδευσης αλλά σε ένα δυο μήνες είμαι βέβαιη ότι θα γίνει ατσίδας! Για απογαλακτισμό ιδανικές είναι οι κροκέτες baby της royal που είναι μικρούλες και τα βοηθάνε να μάθουν να μασάνε, αρχικά βρεγμένες και στη συνέχεια ξηρές. Το μπούκωμα είναι μια καλή μέθοδος, έχε του πάντα και ένα μπολ γεμάτο με κροκέτες και ένα μπολ γεμάτο με νερό και να δεις που μόνο του θα τα καταφέρει. Θα πειραματιστεί λίγο, θα στα χύσει λίγο απέξω, αρχικά θα βουτάει το πόδι και θα το γλύφει αλλά που θα πάει κάποια στιγμή θα μάθει;)

Το γατάκι το πήγα στον Αίλουρο όταν ήταν 10 ημερών περίπου και θα το ξαναπάω τώρα.
Τέλεια! Είμαι βέβαιη ότι θα κάνει ό,τι καλύτερο για το γατάκι σου, του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.
Του έβαζα felovit (2 ml τη μέρα) στο γάλα και έχει ήδη φοβερή βελτίωση!
Μια πολύ καλή και φυσική πηγή βιταμινών Β είναι η φρέσκια μαγιά μπύρας. Εγώ τέτοια δίνω στον ομοιοπαθή μικρούλη μου και τον έχει ωφελήσει θεαματικά. Βρωμάει απαίσια,:sick: αλλά εκείνος δε δείχνει να έχει πρόβλημα, την τρώει ευχαρίστως ανακατεμένη με τις κροκέτες του.
Είναι ήδη 7 εβδομάδων και θα έπρεπε να τρώει μόνο του, αλλά όταν του βάζω φαί σε πιατάκι κάνει σαν να μη το βλέπει.
Είναι πολύ πιθανό όντως να μην το βλέπει. Έχει δίκιο ο chouzouris, με πολλή υπομονή και επιμονή, σιγά σιγά θα μάθει.
Και, ναι, θα το κρατήσω. :)
:up::up::up::up:

πολυ χαιρομαι που το γατακι εχει βελτιωση με την υγεια του και πιο πολυ που θα το κρατησεις!!:up:

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές! Οι κροκέτες που του δίνω είναι αυτές που λες, marigo, και όντως βοηθάνε αλλά πάλι δεν τις τρώει από μόνος του. Aretha, τη φρέσκια μαγιά πού τη βρίσκεις?

Παντως το οτι ειχε βελτιωση ειναι πολυ καλο. Αν επιμεινεις και συνεχισεις με την ιδια υπομονη πιθανως να βελτιωθει κι αλλο η κατασταση του!
Μπραβο!!!! :up::up::up:
Πολυ χαρηκα!!! :):)

Aretha, τη φρέσκια μαγιά πού τη βρίσκεις?
Μπορείς να τη ζητήσεις από το φούρνο. Εγώ τη βρίσκω και στο Βασιλόπουλο, σε συσκευασία των 45 γρ.

μπραβο και σε εσενα και στο μικρουλη!!!! ειμαι σιγουρη πως θα τα καταφερετε!!!! :D

Σήμερα έφαγε μόνος του κονσέρβα!! Είμαι πολύ περήφανη! Το νερό όμως ούτε που το πλησιάζει και του δίνω ακόμα με μπιμπερό. :/:

Μπράβοοοοοοοο! :up:
Με το νερό κι ο δικός μου δυσκολεύεται ... Έχει μάθει να πίνει, αλλά κάπως άγαρμπα, βουτάει μέσα ολόκληρη τη φάτσα του και μετά τινάζεται και καταπίνει, έχει πολλή πλάκα! :lol::lol::rolleyes:
Δοκίμασες να τον πλησιάσεις λίγο στο μπολ με το νερό, να βρέξεις το δάχτυλό σου και να του βρέξεις τη μυτούλα; Ο δικός μου έτσι κατάλαβε. Το κεφάλι του το ελέγχει; Είναι σχετικά σταθερό; Γιατί μπορεί αυτό να τον δυσκολεύει.:hmm:Πάντως ο (Πορδο)Λέων, όσο βελτιώνονται οι κινήσεις του, τόσο πιο άνετα τρώει και πίνει.
Ξαναπήγατε στον Αίλουρο;

Μπράβοοοοοοοο! :up:
Με το νερό κι ο δικός μου δυσκολεύεται ... Έχει μάθει να πίνει, αλλά κάπως άγαρμπα, βουτάει μέσα ολόκληρη τη φάτσα του και μετά τινάζεται και καταπίνει, έχει πολλή πλάκα! :lol::lol::rolleyes:

σαν κοτα κανει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

σαν κοτα κανει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

μην κοροιδευεις τον Πορδολεοντα....:/: είναι πολυαγαπημένο γατί..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back