SOS με νεογέννητο γατάκι/βλάβη στην παρεγκεφαλίδα - αστάθεια

Παιδιά, ναι, το ομολογώ, ακριβώς σαν κοτόπουλο πίνει νερό.... :redface::redface::rolleyes:
Όχι πως αυτό τον κάνει λιγότερο πολυαγαπημένο, βέβαια!! :inlove::baby:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν έχει πρόβλημα με το κεφάλι του, είναι σταθερό. Απλά κάνει σαν να μην υπάρχει το μπωλάκι μπροστά του. Θα δοκιμάσω να του αραιώσω λίγο felovit μέσα μπας και του μυρίσει... Στον Αίλουρο δεν το πήγα ακόμα γιατί δεν πρόλαβα, μένω και στο κέντρο και δεν έχω αυτοκίνητο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχει στάση ακριβώς απέναντι το τραμ που πάει ΣΕΦ. Δεν σε βολεύει?:hmm:

Ναι, μάλλον έτσι θα πάω, σ' ευχαριστώ.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά για τον μικρούλη!:) Πότε λέτε να πάτε? Εγώ και τα μικρά μου θα πάμε Παρασκευή απόγευμα. Θα ήθελα να γνωρίσω τον μικρό μαχητή από κοντά. Ή βάλε έστω μια φωτογραφία:P

Υπάρχει και site αφιερωμένο στα γατάκια με παρεγκεφαλίτιδα!! :up:
https://www.chkittyclub.com/

Αspasiapef, θα πάμε σήμερα στον Αίλουρο.
Aretha, το site αυτό το είχα δει όταν βρήκα το γατάκι και έψαχνα για πληροφορίες. Είναι πολύ ενδιαφέρον και διαβάζοντας το βλέπεις ότι όλα τα προβλήματα ξεπερνιούνται αν ασχοληθείς μαζί τους. Το γατάκι μου πάντως δεν έχει τόσο σοβαρά κινητικά προβλήματα, περισσότερο θα έλεγα έχει προβλήματα αντίληψης του χώρου, των πραγμάτων γύρω του, παρ' όλο που σίγουρα βλέπει και ακούει (δεν ξέρω πόσο καλά βέβαια).

Χθες έγινε και κάτι ανησυχητικό. Είχε μια "κρίση". Εκεί που τον είχα αγκαλιά και τον χάιδευα, ξαφνικά γράπωσε βίαια με τα δυο του πόδια το κεφάλι του και μαζεύτηκε σε εμβρυακή στάση και έπεσε από τα χέρια μου στο κρεβάτι όπου καθόμουνα. Για 2-3 δευτερόλεπτα ήταν σ' αυτή τη στάση και κούναγε το κεφάλι του προς στο στήθος του και μετά άρχισε να τρέχει πάνω στο κρεβάτι τρομαγμένο, με σηκωμένες τρίχες και γραπώνοντας το στρώμα, σαν να έψαχνε να κρυφτεί κάπου. Ήρθε και χώθηκε ανάμεσα σε μένα και σ' ένα μαξιλάρι και κούρνιασε εκεί κατατρομαγμένο και με γουρλωμένα μάτια. Το χάιδεψα και ηρέμησε, και μετά έκανε σαν να μη συνέβη τίποτα. Υποθέτω ότι το πόνεσε ξαφνικά το κεφάλι του πολύ, γι αυτό έκανε έτσι. Παρόμοιες "κρίσεις" πάθαινε και τις 2 πρώτες μέρες που τον είχα βρει, 2 ημερών, όταν ήταν πρόσφατο το χτύπημα στο κεφάλι. Αλλά γιατί ξανάπαθε τώρα, μετά από 2 μήνες, δεν ξέρω. Φοβάμαι μήπως παίζοντας και τρέχοντας σαν τρελό μέσα στο σπίτι στούκαρε σε κανένα έπιπλο...:/:
Να δούμε τι θα πει κι ο Αίλουρος. Θα σας ενημερώσω...

Αχ εύχομαι ειλικρινά όλα να πάνε καλά!!!

Αυτό που περιγράφεις -χωρίς να είμαι γιατρός- ακούγεται σαν επιληπτική κρίση.:hmm: Μου έχει τύχει κάτι αντίστοιχο σε άνθρωπο μετά από τρακάρισμα με αυτοκίνητο και σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι παρουσίασε επιληψία. Ονομάζεται μετατραυματική επιληψία και υπάρχει αντίστοιχα η μετεγχειριτική επιληψία μετά από εγχείρηση στο κεφάλι. Αν αναφέρρεις το συμβάν στον κ.Πάνο ενημέρωσέ μας για το τι σου είπε.

Εύχομαι να είναι καλά όλα για το μικρούλι!!! Ο Αιλουρος θα σου πει γιατι έγινε αυτό. Ενημερωσέ μας. Κι εύχομαι να μη παθαίνει συχνά κρίσεις το καημένο

αχ το μαναρακι!!!! μακαρι να μην ειναι κατι που θα το ξαναπαθει! τι ειπε ο Αιλουρος?

Έχω εμπειρία με επιληπτικό γατάκι(8,5 χρονων σήμερα) και με σκυλάκι(13-14 σήμερα)και κάπως έτσι ξεκίνησαν οι κρίσεις.Μακάρι να μην είναι επιληψία,αλλά κ κάτι τέτοιο να είναι μην αγχώνεσαι όλα γίνονται και δεν είναι τόσο δύσκολα κ φοβερά όσο σου φαίνονται τον πρώτο καιρό...

Λοιπόν, πήγαμε προχθες στον Αίλουρο. Τελικά επιβεβαιώθηκε ότι έχει κάποιο αιμάτωμα στον εγκέφαλο που του προκαλεί αυτή την αστάθεια και τα προβλήματα αντίληψης. Ενώ τα μάτια του λειτουργούν κανονικά, δεν αντιλαμβάνεται σωστά τα οπτικά ερεθίσματα.
Οι κρίσεις μάλλον δεν είναι επιληψία αλλά προέρχονται από το χτύπημα. Ίσως και να ξαναχτύπησε κάπου παίζοντας και έτσι να προκλήθηκε η προχθεσινή κρίση. Γενικά πρέπει να προσέχω να μη χτυπάει στο κεφάλι αλλά είναι πολύ δύσκολο αφού συνέχεια τρέχει και παίζει μέσα στο σπίτι, και κατά καιρούς πέφτει πάνω σε έπιπλα ή πόρτες! Τέλος πάντων, αν δεν έχουμε συχνές κρίσεις δεν θα πάρει φάρμακα για αυτό.
Πρέπει να δω τι θα κάνω με τα μπαλκόνια γιατί μένω στην τρίτο και φοβάμαι πολύ μην πέσει έτσι ανισόρροπο που είναι. Μου είπε ο κύριος Αίλουρος να κάνω μια ειδική κατασκευή σαν κλουβί ή να βάλω ειδικούς φράχτες για γάτες… αλλά έχω μεγάλα μπαλκόνια και πολλές πόρτες, πάντα θα υπάρχει τρόπος να βγει.
Γενικά το γατάκι είναι καλά, τρώει, παίζει και γουργουρίζει. Προς το παρόν το φωνάζω Γάτσουλα, υποψιάζομαι ότι θα του μείνει αυτό το όνομα!

οπότε Louiza όλα καλά με το γατάκι, απλώς θα θέλει περισσότερη προσοχη λόγω της ιδιαιτερότητάς του! αυτό με τα μπαλκόνια όντως προσεξε το, μπορεις να βάλεις καλαμωτη που είναι και οικονομική! εύχομαι να είναι καλά και να μην αντιμετωπίσει κανένα άλλο πρόβλημα, βάλε μας και καμμια φωτογραφία όταν μπορέσεις:redface:

Τι είπε για το αιμάτωμα, δεν θα υποχωρήσει σιγά σιγά λογικά; Και τι εννοούσε "ειδικά κάγκελα για γάτες";
Εσεις που έχετε καλαμωτές, μπορούν να σκαρφαλώσουν πάνω τα γατουλίνια;

Περαστικούλια στο γατάκι. Οι τραυματισμοί στο κεφάλι σίγουρα είναι σοβαροί και για τα ζώα και για τους ανθρώπους, ευτυχώς απ' ότι φαίνεται το ζουζούνι ανταποκρίνεται καλά. Μπορεί και με τον καιρό να υποχωρήσει κάπως το αιμάτωμα και να βελτιωθεί κι άλλο η κατάσταση του. Πρόσεχε το και συ όσο μπορείς , αν και σ' αυτή την ηλίκια είναι αδύνατο! Ίσως τουλάχιστον αν μπορέσεις να του φτιάξεις έναν περιορισμένο ασφαλή χώρο, να το αφήνεις εκεί τις ώρες που λείπεις εσύ από το σπίτι. Καλή δύναμη!

Το αιμάτωμα μπορεί και να μην υποχωρήσει ποτέ. Πρέπει να μάθω να αντιμετωπίζω τα συμπτώματα που δημιουργεί.
Για τα ειδικά κάγκελα, ο κύριος Πάνος μου είπε να ψάξω στο internet για "cat fences" και να φτιάξω κάτι αντίστοιχο. Η απλή καλαμωτή δεν φτάνει στην περίπτωση μου, δυστυχώς.

Δεν ξέρω πως να ανεβάσω φωτογραφία, οπότε έβαλα 2 εδώ:
https://www.mypetz.gr/gallery/showimage.php?i=2748&c=3
θαυμάστε τον!

καλέ τι γλυκούλι που είναι:baby::baby::inlove::inlove::inlove:, να σου ζήσει

:inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove: αγάπη μουυυυυυυυυυ τι γλύκας που είναι:baby::baby::baby::baby::baby:

Κουκλίίίίίί!!!!:inlove::inlove::inlove: Μοιάζει με τον Πίπη μου μόνο που έχει άλλο χρώμα ματάκια!!! Να το χαίρεσαι και εύχομαι να καλυτερεύει μέρα με τη μέρα. Κρίμα να υποφέρει το μωράκι με κρίσεις σαν την τελευταία...:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back