SOS με νεογέννητο γατάκι/βλάβη στην παρεγκεφαλίδα - αστάθεια

Τι είπε για το αιμάτωμα, δεν θα υποχωρήσει σιγά σιγά λογικά; Και τι εννοούσε "ειδικά κάγκελα για γάτες";
Εσεις που έχετε καλαμωτές, μπορούν να σκαρφαλώσουν πάνω τα γατουλίνια;

αμά την βάλεις έξω απο τα κάγκελα, όχι από την μέσα μεριά του μπαλκονιού δεν σκαρφαλώνουν, τουλάχιστον τα δικά μου δεν μπορουν!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι απίστευτο κουκλάκι!!!! :inlove: Να σου ζήσει!! :up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξέρω πως να ανεβάσω φωτογραφία, οπότε έβαλα 2 εδώ: https://www.mypetz.gr/gallery/showimage.php?i=2748&c=3
θαυμάστε τον!
Καλέ, τι πανέμορφο μωράκι!!! :inlove::baby:
Για να επισυνάψεις φωτογραφία στο μήνυμά σου, πήγαινε αμέσως πιο κάτω από το παράθυρο της Απάντησης, στις Πρόσθετες Επιλογές και πάτα το κουμπί που λέει Διαχείριση Συνημμένων Αρχείων ;)

Ειναι πολυ ομορφος...:up:
Εχουμε και εμεις περιπου ενα χρονο μια γατα στον κηπο(την κουτσα μαρια), η οποια εχει και αυτη βλαβη στην παρεγκεφαλιδα. Δυστυχως τα ζωα με ασταθειες και προβληματα θελουν πολυ φροντιδα και χρονο. Παρολαυτα, εχω παρατηρησει οτι ειναι πιο παιχνιδιαρικα και κοινωνικα απο τα αλλα...
Ειναι τυχερος που σε βρηκε!!!:)

:inlove::inlove::inlove:
Πανεμορφο γατακι!!!! Ευχομαι κι εγω να βελτιωθει η κατασαταση του σταδιακα. Καημενουλι, ηδη περασε πολλα. Μπραβο για οσα κανεις :up:
Στη βεραντα εγω εβαλα πλεγμα απο εκεινο που βαζουν για τα παιδακια. Ευτυχως για εμενα κανενα απο τα 3 γατακια μου δεν θελησε να το ανεβει. Ξεκινα απο τα πιο απλα, παρακολουθησε αρχικα και δες αντιδρασεις και διαθεσεις και αναλογα θα του δυσκολεψει κανεις περισσοτερο την οποια διεξοδο περαν των ασφαλων για εκεινο οριων

Να το χαίρεσαι το γατουλάκι σου!!!! Είναι κουκλάκι!!!!

:inlove::inlove::inlove:

ειναι ενα κουκλακι!!! μου θυμιζει ενα γατουλη που ειχα!!!! να το προσεχεις πολυ το μαναρακι !!!!

Τα καλύτερα σου εύχομαι για τον Γάτσουλά σου! είναι πανέμορφος...και δεν πειράζει το πρόβλημά του θα σε κάνει να τον αγαπήσεις πιο πολύ...:) (αν και δεν είναι δύσκολο με τέτοια μουρίτσα)

Πολύ πολύ πολύ όμορφο!!!!:inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:Να σου ζήσει!!!

Είναι πράγματι ένας κούκλος! Εγώ πιστεύω οτι θα ειναι μια χαρά πολύ σύντομα, είναι μικρούλης και να μην ξεπεράσει το πρόβλημα τελείως θα μάθει να ζει με αυτό και θα είναι μια χαρά.

Σας ευχαριστώ, κι εγώ πιστεύω ότι με τον καιρό θα πάει όλο και καλύτερα! Ήδη τρώει μόνο του κροκέτες και πίνει και νερό!
Έχω δύο προβλήματα όμως.

Το πρώτο είναι ότι δεν πάει συνέχεια στην άμμο του για τις ανάγκες του. Όταν το κλείνω στο δωμάτιο του όλα καλά. Όταν τον αφήνω ελεύθερο σε όλο το σπίτι (δεν είναι και πολύ μεγάλο) τα κάνει όπου τύχει. Χθες έκανε το χειρότερο, κακά του πάνω στο κρεβάτι. Τι να κάνω; Μήπως να του βάλω κι άλλα δοχεία με άμμο σε διάφορα σημεία του σπιτιού; Να πάρω κάποιο ειδικό σπρέι; Όταν λείπω από το σπίτι τον έχω κλεισμένο στο δωμάτιο του αλλά τις ώρες που είμαι εκεί θέλω να τον έχω κοντά μου. Όταν τον βλέπω να σκάβει σε κάποιο σημείο στο πάτωμα τον πάω στην άμμο του. Δεν μπορώ να τον παρακολουθώ συνέχεια όμως!

Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι δαγκώνει και γρατζουνάει συνέχεια! Ξέρω ότι είναι σε ηλικία που θέλει να παίζει αλλά διάβασα ότι τα γατάκια που μεγαλώνουν μόνα τους χωρίς αδερφάκια και μαμά δαγκώνουν πολύ. Τι να κάνω για να του το κόψω την κακή συνήθεια;

Υ.Γ. Μήπως να ανοίξω άλλο θέμα στην κατηγορία "Συμπεριφορά και εκπαίδευση";

για την άμμο νομίζω οτι ειναι μικρό ακόμα και ίσως για αυτό...
Ο Ραούλ όταν τον είχα πρωτοπάρει 2 μηνών περίπου τα έκανε που και που αυτά, πάνω σε καναπέδες, πολυθρόνες, κλπ... Έχω ρίξει απίστευτο καθάρισμα. Μεγαλώνοντας όμως έγινε απίστευτα καθαρός.

Θέλει να παίξει μωρέ για αυτό δαγκώνει... Πάρτου παιχνιδάκια. Υπάρχουν μικρά ποντικάκια, μπαλίτσες, διάφορα. Κούνα του και καμιά κορδέλα. Και μην το μαθαίνεις πολύ να σε δαγκώνει για να παίξει.

για την αμμο ειναι μικρο ακομα. ενας τροπος ειναι την ωρα που παει να το κανει να τον βαζεις μεσα στην αμμο και το αλλο ειναι οταν κανει κακκα του να τα βαλεις μεσα στην αμμο και να τον βαλεις να τα μυρισει για να νοιωσει οτι εκει ειναι ο χωρος του. τα εχω δοκιμασει και τα δυο και εχουν δουλεψει. ο πρωτος μου γατος εμαθε με την πρωτη μεθοδο, ο δευτεος με την δευτερη μεθοδο το τριτο το πηρα μαθημενο χαχα!!! βεβαια το οτι μερικες φορες παει και αλλες δειχνει οτι θελει λιγο επιμονη παραπανω.

δαγκωνουν τα ατιμα!!!! θα δαγκωνει για καιρο. το κατσουλι ειναι 5 μηνων και εχει αρχισει να δαγκωνει πιο μαλακα σιγα σιγα. τις περισσοτερες φορες δεν μας ποναει αλλα μερικες φορες της ξεφευγει ακομα!!!!!!!

Του πήρα μπαλάκι και ποντικάκι αλλά δεν παίζει μαζί τους γιατί δεν μπορεί εύκολα να παρακολουθήσει πράγματα που κινούνται γρήγορα, λόγω του προβλήματός του. Τα πόδια μου πάντως τα παρακολουθεί μια χαρά και τα δαγκώνει. Με κυνηγάει μέσα στο σπίτι και μου επιτείθεται! :D
Απλά δεν θέλω να του μείνει η συνήθεια μεγαλώνοντας. Μια φίλη μου που έχει κι αυτή γατάκι που μεγάλωσε μόνο του είχε πρόβλημα γιατί τη δάγκωνε πολύ ακόμα κι όταν μεγάλωσε.

Τα μπαλάκι, ναι, το καταλαβαίνω.
Αλλά αν του δίνεις το ποντικάκι στα χέρια να το δαγκώνει ας πούμε;
Και του δικού μου του έχει μείνει συνήθεια να την πέφτει στα πόδια μου και μου αφήνει σημάδάκια, ειναι πολύ μεγάλος πλέον και οσο και να προσέξει βγάζει αίμα.

Επίσης αν επιμένει να δαγκώνει, κάνε πως κλαίς, στα δικά μου έπιασε μια χαρά :hmm::hmm::hmm: Κι αν αποτυχει κι αυτο, πες σταθερα "μη" και αγνόησε το για λίγο..... Αν κι εγώ θεωρώ πως μεγαλώνοντας θα σταματήσει

εγω με την δικια μου δεν αντιμετωπισα προβλημα με την αμμο--πηγε παρα πολυ μικρη--αλλα με το δαγκωμα ναι:|μας ειχε ταραξει για ενα διαστημα--φωναζαμε την μαλωναμε τις παιρναμε παιχνιδια να ξεσπαει ,αλλα πραγματικα δεν ξερω αν σταματησε γιαυτο η λογω ηλικας,γιατι περιπου 3 μηνων το εκοψε--τωρα που και που πανω στο παιχνιδι ριχνει κανα δαγκωμα,αλλα δεν ποναει γιατι καταλαβαινει πια που πρεπει να σταματησει;)μαλλον ετσι θα γινεται με ολα τους:|

εμεις με το δαγκωμα ειμαστε σε καλυτερο δρομο αλλα τα νυχια δεν παλευονται!!!! το χεριμου εγινε ριγε τωρα που παιζαμε!!!!

Βρήκα ένα site που δίνει συμβουλές για γατάκια που δαγκώνουν και λέει οτι αν βάλεις το δάχτυλό σου στο στόμα τους την ώρα που σε δαγκώνουν και τους πιέσεις ελαφρά τη γλώσσα καταλαβαίνουν οτι θα "δαγκώσεις" κι εσύ και σταματάνε! Βρήκα το λινκ σε ένα ξένο φόρουμ για γάτες και διάφοροι που το δοκιμάσανε είπαν οτι δουλεύει!
Το λινκ είναι: https://cat.lifetips.com/faq/4799/0/how-do-i-stop-my-cat-from-biting-me/index.html
Θα το δοκιμάσω και θα σας πω!

Λοιπόν, έκανα το κόλπο με το δάχτυλο στη γλώσσα και αμέσως σταμάτησε να με δαγκώνει... για περίπου 2 λεπτά! Μετά επανήλθε δριμύτερος. Πάντως κάτι καταλαβαίνει, ίσως αν το κάνει κάποιος αυτό κάθε φορά και με συνέπεια να πιάνει το κόλπο. Χθες μου έκανε και επίθεση στο πρόσωπο την ώρα που κοιμόμουνα. Μάλλον μέχρι να μεγαλώσει θα πρέπει να ξεχάσω τον ύπνο στο ίδιο κρεβάτι με το Γατσουλίνι...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back